Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
http://ebike.hu/term...tengelyes/5293/
a tengelyt rögzíted fixen a villához, a tengelyhez a kereket gyorszár vagy csavar rögzíti. Sajnos ezen a képen nem igazán látszik a tengely túlnyúlása. Véleményem szerint (papirom van arról, hogy hülye vagyok a statikához :)) ez persze függ a villa és a tengely anyagától, de crmo. esetén 20-30 mm bõven elegendõ.
Nézz meg egy Canondale Lefty-t (http://reineke.files...rigid_lefty.jpg) vagy bármelyik trike-ot (delta és tadpole).

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Nincs ebben nagy csoda, csak átütõ tengelyes agy kell hozzá a villán meg egy nagyobb (hosszabb) befogatási (alátámasztási) felület.

Éééértem. Akinek van ilyenje otthon, tudna feltolni képet? Amin jól látszik, amit Python kollega mond. Csak arra vagyok kiváncsi mennyivel nagyobb az a "hosszabb alátámasztási felület".

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Én egy kicsit tartok ettõl az egyoldali kerékbefogástól. Lompi is meg Tom2 is alkalmazta, és mivel problémát nem hallottam, gondolom sikerrel. Pontosan hogy megy ez? Tök normál tengely, aminek csak az egyik végét fogod be? Gondolom csak szabadonfutó (mármint nem hajtott) keréknél mûködik a dolog. Stabilan áll az ilyen kerék? Valahogy bizalmatlan vagyok... nem véletlenül tervezték ezeket kétoldali befogásra?! Vagy valamint nem tudok a módszerrõl....

Nincs ebben nagy csoda, csak átütõ tengelyes agy kell hozzá a villán meg egy nagyobb (hosszabb) befogatási (alátámasztási) felület.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

;888788']Az enyém jelen állapotában így néz ki:

Majdnem ugyanilyet álmodtam! Én az ülést picit magasabbra és elõbbre szeretném, hogy a kerék ne érjen a combomhoz, ill. közelebb legyek a villanyakhoz a visszahatás csökkentése érdekében.

Írkálnék még, de most sajnos mennem kell Svájcba, Bajorországba bicajozni :)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Én egy kicsit tartok ettõl az egyoldali kerékbefogástól. Lompi is meg Tom2 is alkalmazta, és mivel problémát nem hallottam, gondolom sikerrel. Pontosan hogy megy ez? Tök normál tengely, aminek csak az egyik végét fogod be? Gondolom csak szabadonfutó (mármint nem hajtott) keréknél mûködik a dolog. Stabilan áll az ilyen kerék? Valahogy bizalmatlan vagyok... nem véletlenül tervezték ezeket kétoldali befogásra?! Vagy valamint nem tudok a módszerrõl....

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Á várjál már 3 óra hosza alatt mindenre nem volt idöm:D majd a végére ezis szupi lesz.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
[quote name='lompi']Majdnem elfelejtetem megtaláltam a hiányzo vasakat. :D :scared:

Te figyu! Ilyen meredek homlokcsõnél nem nagy a hajtási reakció?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
levi nebonyolitsd agyon simán hegesztes egy ojan csövet keresztbe a vilanyakon amin ép átmegy a 8as menetes szár pont ojan hoszut ami bemegy az ülés merevitöi közé.
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Majdnem elfelejtetem megtaláltam a hiányzo vasakat. :D :scared: Feltöltött kép
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

;888859']Sajnos a képen látható alkatrészek rögzítése még nincs megoldva, úgyhogy még csak optikai a kerékpár. Az ülés rögzítésével az az elképzelésem, hogy a támvilla nyakába bilincsesen befogok egy kormányból vágott csövet, arra felteszek egy nyeregbilincset, és az azon átmenõ csavarral hozzáfogatom az üléshez csavarozott U profilhoz. A támvillát a hátsó kerék tengelyéhez rögzítettem(ez már készen van :) ). Ugyanez lesz a felfogatása elöl is. Így tudom majd állítani a dõlésszöget.

Akkor ez szemléletében egy "hagyományos" cruzbike lesz, nem? Hasonló megoldásokkal, mint a cruzbike átalakító szettek, csak hoszabb vázzal, alacsonyabb üléssel.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Az ülésért köszönet Pythonnak!

Ne köszöngesd, fizettél érte!
Egészen kerékpár formájú már ez az izé. A hátsó villa valóban elég szokott lenni, Én még is azt javasolnám, hogy tartsd meg a jelenlegi elképzelést.
Az ülés önmagában is elég merev. Ha a támvillát csavarral rögzíted a vázhoz és az üléshez egy állítható csövet készítesz amit a villához hegesztesz (pl.: üléscsõ a hozzá tartozó vázcsõvel és rögzítõvel), akkor állítani tudod vele az ülés dõlésszögét. Természetesen az ülés eleje egy tengelyen kell hogy forduljon, de ez egy egyszerû átmenõ tengellyel megoldható. (talán még meg is vannak a menetes szárak)

Sajnos a képen látható alkatrészek rögzítése még nincs megoldva, úgyhogy még csak optikai a kerékpár. Az ülés rögzítésével az az elképzelésem, hogy a támvilla nyakába bilincsesen befogok egy kormányból vágott csövet, arra felteszek egy nyeregbilincset, és az azon átmenõ csavarral hozzáfogatom az üléshez csavarozott U profilhoz. A támvillát a hátsó kerék tengelyéhez rögzítettem(ez már készen van :) ). Ugyanez lesz a felfogatása elöl is. Így tudom majd állítani a dõlésszöget.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
jaja a régi elsö villa megvan kárlenne kidobni montiváz hátra egy v akaku csö és két bmx kerék féloldalt felfogatva
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Csak nem a hüllõ lesz az alap? Vagy a most kedvelt (lengõorrú) elsõkerék hajtást alkalmazod?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
jaja front hajtásos elöl egy hátul ketö
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
elöl egy, hátul kettõ?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Próbáltam, de nagymértékben korlátozottak az értelmi képességeim! Még jó, hogy vagytok nekem! Köszi a segítséget!

nincsmit pyton szivesen. Ja készül az uj müvem igaz nem magamnak 3 kerekü fronthajtásos 3x20" kerekekel csakmég hiányzik párdarab vas:D
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

ha a kép fentvan valahol akkor a linkjét másoldcsak be ugy bizti meglehet nézni:)

Próbáltam, de nagymértékben korlátozottak az értelmi képességeim! Még jó, hogy vagytok nekem! Köszi a segítséget!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
igy :)Feltöltött kép
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
meglehet nézni:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
http://kep.tar.hu/lp...2134/38509382#2

Túlzott a szög, de az ötlet lényege látszik...

Nem látszik! nem akar az a fránya kép megjelenni! Elküldöm MMS-ben...