Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ja jo hosszu lábu gyerek még nálamis hoszab:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;906851']az ülõlap hátsó végétõl a hajtómû közepéig kb. 100 cm a távolság

Jó hosszú lábad van. :) Nálam ez 90 cm.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Levi!
Az nem világos számomra, hogy jösz-e és ha igen, akkor melyikkel?

Az lenne a javaslatom, hogy amennyiben velünk tartasz, akkor hozd a Big Bentet. A kb. 60 km. lehetõséget ad egy hosszabb próbaútra is és különösebb állítgatások nélkül tudtok kerót cserélni Lompival.

A túra végén elmegyünk (kollektíve) hozzád, majd kerót váltasz és egy újabb 10-es követõen a tapasztalatokkal felvértezve keresünk egy megfelelõ italkimérést a konklúzió megfogalmazásához.

Reku Papa beilleszti ebbe a túrába a számára kedvezõ találkozási pontot. (elõtte, utána vagy közben)

...szerintem...

Írtam emilt, de lehet, hogy nem volt egyértelmû. A terv az, hogy megyek veletek a BigBenttel, mert a házilag barkácsolt gépem még csak mérsékelten alkalmas a közúti közlekedésre, egyelõre csak lassítófékek vannak rajta, és a váltókarok elhelyezésére se lehet azt mondani, hogy ergonómikus. A túra végkimenetérõl is hasonló az elképzelésem a vendéglátóipari egységet is beleértve :)

Reku Papa!

Természetesen lehetséges a próba, azt vedd figyelembe, hogy az ülõlap hátsó végétõl a hajtómû közepéig kb. 100 cm a távolság, és 170-es hajtókarok vannak a gépen

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Levi!
Az nem világos számomra, hogy jösz-e és ha igen, akkor melyikkel?

Az lenne a javaslatom, hogy amennyiben velünk tartasz, akkor hozd a Big Bentet. A kb. 60 km. lehetõséget ad egy hosszabb próbaútra is és különösebb állítgatások nélkül tudtok kerót cserélni Lompival.

A túra végén elmegyünk (kollektíve) hozzád, majd kerót váltasz és egy újabb 10-es követõen a tapasztalatokkal felvértezve keresünk egy megfelelõ italkimérést a konklúzió megfogalmazásához.

Reku Papa beilleszti ebbe a túrába a számára kedvezõ találkozási pontot. (elõtte, utána vagy közben)

...szerintem...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;906758']Ha jöttök szombaton a szélvészre, akkor örülnék neki, ha utána kipróbálnátok a gépemet, és ellátnátok építõ jellegû kritikával. Persze csak ha belefér.

Szombaton én a Pilisben gyalogtúrázok ifjú hitvesemmel. Utána valahol összefuthatnánk, én is szívesen kipróbálnám, ha lehetséges...

Esetleg megírhatnád a mobilszámodat a reku(pont)papa(kukac)gmail(pont)com címre, és keresnélek valamikor szombat 18 körül.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Te stoki max kitekersz induási hejre lepacsizunk aztán meg megis nézheted az ipari huladékomat is:)[/QUOTE]

Mennék én, lenne hozzá kedvem csak a múlt héten le lett fixálva, hogy a nej dolgozni megy szombaton én meg nem szeretném otthon hagyni a gyerkõcöt. Az indulási hely meg a város másik végében nekem az már egy kisebb túra...:(...majd legközelebb talán összejön én sajnos örök idõhiányban szenvedek.:/

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Lompi, Python!

Ha jöttök szombaton a szélvészre, akkor örülnék neki, ha utána kipróbálnátok a gépemet, és ellátnátok építõ jellegû kritikával. Persze csak ha belefér.

Lazac!

Szép a flotta, gratula! Összeraktad már a Rapto-t?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
[quote name='stoki']Stoki! [/QUOTE]

...a franc megette...akkor kellett volna szólnod...:/...a szombatom már elment, nejem kibérelte, ha vasárnapra átcsúszna, akkor jobb lenne a helyzet, mert vasárnap valószínûleg tekerünk egy karikát, de ahogy olvasom ez az idõpont már eléggé be van fixálva...:([/QUOTE]

Te stoki max kitekersz induási hejre lepacsizunk aztán meg megis nézheted az ipari huladékomat is:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

;906409']Anno saccográfiai becsléssel meghatároztam a homlokcsõszöget, 58° jött ki, azóta hátulra került egy 35-ös, elõre meg egy 23-as gumi. Szerintem ez így se ment 60° fölé. Egyedül az ülõlap-homlokcsõ, homlokcsõ+hajtómû aránya hibázik kicsit, kb. 1:1,25, bár nem volt teljesen világos, hogy hogyan kellett mérni (hajtõmûtõl vízszintesen húztam vonalat a homlokcsõig, onnan meg az ülõlap hátsó végéig). Utánfutás, homlokcsõszög, IPD rendben. Amúgy azt el tudom képzelni, hogy a nagyobb homlokcsõszög miatti nehezebb kormányzást nem éreztem még, és mindig többet korrigáltam, mint kellett volna, amíg be nem lengett az egész...

nem nehezeb lesz a kormány nagyob homlok szögnél hanem bebilen magátol egy bizonyos elforditási szög után
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hmmmm..... Próba út szükségeltetik.
Azért egy dolgot megnézhetnél. Csúsz elõre a homlokcsõ irányába, ameddig csak lehet. Mind ezt menet közben és figyelt a változást.
A homlokcsõszög mellett ez a leglényegesebb érték, hiszen minél közelebb vagy a kormánnyakhoz, annál távolabb kerül tõle a hajtómû. Minél távolabb van a hajtómû, annál kisebb a hajtási reakció.
(Python törvénye, általános iskola negyedik osztályos anyag!)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Anno saccográfiai becsléssel meghatároztam a homlokcsõszöget, 58° jött ki, azóta hátulra került egy 35-ös, elõre meg egy 23-as gumi. Szerintem ez így se ment 60° fölé. Egyedül az ülõlap-homlokcsõ, homlokcsõ+hajtómû aránya hibázik kicsit, kb. 1:1,25, bár nem volt teljesen világos, hogy hogyan kellett mérni (hajtõmûtõl vízszintesen húztam vonalat a homlokcsõig, onnan meg az ülõlap hátsó végéig). Utánfutás, homlokcsõszög, IPD rendben. Amúgy azt el tudom képzelni, hogy a nagyobb homlokcsõszög miatti nehezebb kormányzást nem éreztem még, és mindig többet korrigáltam, mint kellett volna, amíg be nem lengett az egész...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Fincsa lesz! Fehérben... Én nem tudnék aludni, míg össze nem raktam!

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Hát megvolt a magyarország átszelõ Race Across Hungary névre keresztelt rekus verseny.
Ádám nyert,majd Attila,és a Pupu,Peti páros ért célba.
A nyertes péntek reggel 6kor indult Szentgotthárdról, és másnap 13:15-kor ért célba Tiszabecsen.
Beszámoló itt:
http://gpsgames.hu/b...rfoldes_csizma/
Fotókat majd töltök fel.
Üdv:Thy

Le a kalapom minden kitartó résztvevõ (és segítõ) elõtt! Egészen elképeszt ez a hatalmas akaraterõ, ami Bennetek lakozik. Nekem nagyjából egy hétig tartana ez a táv... :)

(Így aztán inkább vonatozom. Egy kis csapattal mentem Salzburgba, és környékére, a Tagun remekül vizsgázott a hegyek között is, megmásztam egy 23%-os (bár csak fél kilométer hosszú) emelkedõt, csak hogy mégegyszer legurulhassak rajta 80-nal... :D Persze inkább a lankákat kerestem:
Feltöltött kép

Ezt meg össze kéne raknom.
Feltöltött kép

)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Stoki! Akkor most adnék választ a kérdésedre. Idõközönként tekerek a Szélvészékkel(.hu) és az õszi szezonnyító tekerésük lesz most. Aktualitása a dolognak, hogy a Tanár urat megfertõzte Pupu, ezért szervezek neki pár fekvõt (az enyémet már elvitte egy napra)...
Neten fent vannak, biztosan szívesen lát másokat is a Szabó Sándor tanár Úr és diákjai.[/QUOTE]

...a franc megette...akkor kellett volna szólnod...:/...a szombatom már elment, nejem kibérelte, ha vasárnapra átcsúszna, akkor jobb lenne a helyzet, mert vasárnap valószínûleg tekerünk egy karikát, de ahogy olvasom ez az idõpont már eléggé be van fixálva...:(

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

;906132']Nekem meg tegnap sikerült belengetni a gépet 20...30 körüli tempónál, majdnem eldobtam a vasat. Ilyen elõfordult más lengõorrússal is? Hozzátenném, hogy eddig max 1,5 órát mentem a géppel, az elsõ 40 perc tömény bénázás volt. Lehet, hogy a megszokás még hiányzik...

nyugi levi énis dobtam egy oldalast a 20/26 osomal 30 nál de ez nem a kero hibájavol hanem salakos utszél+ráfékeztem elsöfékel.
ja az index képed nagyba holvan fent mert enek alapján ha jolnéztem a kormányszöged jovak 60 fok fölötvan.
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;906132']Nekem meg tegnap sikerült belengetni a gépet 20...30 körüli tempónál, majdnem eldobtam a vasat. Ilyen elõfordult más lengõorrússal is? Hozzátenném, hogy eddig max 1,5 órát mentem a géppel, az elsõ 40 perc tömény bénázás volt. Lehet, hogy a megszokás még hiányzik...

Lompi rendelkezik a legnagyobb gyakorlati tapasztalattal, rá kellene ültetni...

Így elsõ ránézésre ellenõrizd az
- ülõlap-homlokcsõ, homlokcsõ+hajtómû arányát (minimum!): 1:1,5
szerintem nálad itt a bibi!

és ha már úgy is méricskélsz:
- utánfutást 10-18 cm.
- homlokcsõ szöget 50-60 fok
- pedálozás és a kormányzás egymásra hatása (IPD) max 60 fok

ezek a legfontosabbak, a többi értékkel már kicsit lazábban bánhatsz.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Figyu mán a Csávót! Képet váltott!

Szeretném elújságolni, hogy tegnap letekertem az elsõ 20 kilóméteremet egy hasonlóval. Elõször követtem a kerékpár által kijelölt nyomvonalat (lásd: ökörhugyozás), de visszafelé úgy mentem vele, mintha gyerekkorom óta ezzel tekernék. Sõt! Van egy érdekessége a dolognak, mert van egy "csillapítása" a kormánynak. Nem érzi meg a hosszirányú nyomvályút ( vagy abból csak hosszirányú van?) de bárhol befordulsz vele! Másképpen fogalmazok, nem jön rád a frász, amikor elengedett kormánnyal tekerve a haver átnyúl és megpöcköli a kormányod. Azt ne mondjam, szinte hiányzott ez az érzés, amikor vissza ültem a sajátomra.

Ui:. Levi! Lompi készített NEKED fotót. Csoportkép 72 fokkal elfordított kamera állás, 44 kokos vertikális és 23.5 fokos horizontális pozícióból. :)

Ha van kedved 19-én ahhoz a laza hatvanashoz, akkor egyeztessünk!

Stoki! Akkor most adnék választ a kérdésedre. Idõközönként tekerek a Szélvészékkel(.hu) és az õszi szezonnyító tekerésük lesz most. Aktualitása a dolognak, hogy a Tanár urat megfertõzte Pupu, ezért szervezek neki pár fekvõt (az enyémet már elvitte egy napra)...
Neten fent vannak, biztosan szívesen lát másokat is a Szabó Sándor tanár Úr és diákjai.

Nekem meg tegnap sikerült belengetni a gépet 20...30 körüli tempónál, majdnem eldobtam a vasat. Ilyen elõfordult más lengõorrússal is? Hozzátenném, hogy eddig max 1,5 órát mentem a géppel, az elsõ 40 perc tömény bénázás volt. Lehet, hogy a megszokás még hiányzik...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Figyu mán a Csávót! Képet váltott!

Szeretném elújságolni, hogy tegnap letekertem az elsõ 20 kilóméteremet egy hasonlóval. Elõször követtem a kerékpár által kijelölt nyomvonalat (lásd: ökörhugyozás), de visszafelé úgy mentem vele, mintha gyerekkorom óta ezzel tekernék. Sõt! Van egy érdekessége a dolognak, mert van egy "csillapítása" a kormánynak. Nem érzi meg a hosszirányú nyomvályút ( vagy abból csak hosszirányú van?) de bárhol befordulsz vele! Másképpen fogalmazok, nem jön rád a frász, amikor elengedett kormánnyal tekerve a haver átnyúl és megpöcköli a kormányod. Azt ne mondjam, szinte hiányzott ez az érzés, amikor vissza ültem a sajátomra.

Ui:. Levi! Lompi készített NEKED fotót. Csoportkép 72 fokkal elfordított kamera állás, 44 kokos vertikális és 23.5 fokos horizontális pozícióból. :)

Ha van kedved 19-én ahhoz a laza hatvanashoz, akkor egyeztessünk!

Neten fent vannak, biztosan szívesen lát másokat is a Szabó Sándor tanár Úr és diákjai.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Minden elismerésem a résztvevõknek!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Valami hihetetlenül katasztrofális a magyar bringaút helyzet. Rengeteg településen vettek fel százmilliókat uniós forrásból, hogy csinálnak bringautat. Kiraktak a járdára egy táblát, hogy bringaút is, az útra meg a tiltót, a lóvé meg ment zsebbe. Nagyjából az egész úton illegálisan kellett bringázni, némi veszélyes szakasszal egybekötve. Egy ilyen útvonalra senki sem vállalná a felelõsséget. Amennyibe meg az útvonal biztosítása kerülne...