Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Én is sok ellentmondást vélek felfedezni a leírtakban,
- (sarkosan szemlélve) ez eddig kerékpárokra költött pénz kidobott volt, hiszen elég lett volna az ideálist megvenni!
...de (itt ez most egy kis hatásszünet) azt látom, hogy közelednek az álláspontok! :)
Hogy most Én lettem meggyõzve vagy a Te véleményed finomodot, döntse el ki-ki maga.

A leírtakból egyre több dologgal egyet kell értenem! Azzal mindenképpen, hogy bármilyen milliós gép is pihenne az ágyam mellett akkor is keresném az új utakat, lehetõségeket!

Kb. egy hónap múlva újból téma lesz!
A következõ AM-es összeröffenésen még beszélhetünk errõl is.

Hát valamilyen szempontból kidobott pénz volt, de a montik piaca dinamikusabban fejlõdik, mint a reku (vagy csak azt még nem látom át annyira)
A Giant NRS, ami 6 évvel ezelõtt az etalon montim volt, azzal most már nem mennék szívesen, és lehet, hogy a mostani etalon gépek sem lesznek sehol 5 év múlva. Ahogy látom rekukat senki nem cserélget évente, és a Eurobike-on sem volt semmi durranás, tehát itt már vagy kiforrtak a dolgok, vagy nem ölnek milliókat a fejlesztésekbe.

Van méhtelep ott olcsobak a cuccok (bringa váz ügyileg és vás ügyileg is) és ha még viszel is be valamenyi vasat ocsoban jössz ki.

Most már értem a követelményeket:D Nem nagyon fogok tudni segíteni:)

Lám, ismét filozófiai mélységekbe hatoltunk. A kérdések kérdése persze ez:

MINEK NEKED A FEKVÕBICIKLI?

Innen pedig már csak egy tyúklépés ez:

MINEK ÉLSZ?

Érdemes elgondolkodni ezeken :)

Ezt lefordítod, hogy én is értsem?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Lám, ismét filozófiai mélységekbe hatoltunk. A kérdések kérdése persze ez:

MINEK NEKED A FEKVÕBICIKLI?

Innen pedig már csak egy tyúklépés ez:

MINEK ÉLSZ?

Érdemes elgondolkodni ezeken :)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
...én nem érzek nagyon ellentmondást,szerintem elég egyértelmûen meg van fogalmazva minden.

Sokszínûek vagyunk, nyilván a tárgyakhoz való viszonyunk is sokszínû.VAn akit felizgat egy szép hegesztési varrat van aki szarik rá és csak az érdekli, hogy ne törjön el.

...én például olyan vagyok, aki inkább áldoz többet arra, ami szép igényes. Ha nincs pénz akkor vagy gyûjtök, de az ami nem üti meg a mércémet nem kell. Nem fogok a kínai piacra menni azért, hogy csak legyen.

...magam véglegesre nem építenék kapunak való anyagból bringavázat. Kisérletnek 5 méterre lehet.

..én Tomi hozzászólásában nem éreztem lenézõ ágat, de nyilván egy hulladékteleprõl összevadászott anyagból készült rekura nem fogja azt mondani, hogy igen ez kell nekem, mert õ máshogy van összerakva.

koko84

koko84

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Van méhtelep ott olcsobak a cuccok (bringa váz ügyileg és vás ügyileg is) és ha még viszel is be valamenyi vasat ocsoban jössz ki.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Én is sok ellentmondást vélek felfedezni a leírtakban,
- (sarkosan szemlélve) ez eddig kerékpárokra költött pénz kidobott volt, hiszen elég lett volna az ideálist megvenni!
...de (itt ez most egy kis hatásszünet) azt látom, hogy közelednek az álláspontok! :)
Hogy most Én lettem meggyõzve vagy a Te véleményed finomodot, döntse el ki-ki maga.

A leírtakból egyre több dologgal egyet kell értenem! Azzal mindenképpen, hogy bármilyen milliós gép is pihenne az ágyam mellett akkor is keresném az új utakat, lehetõségeket!

Kb. egy hónap múlva újból téma lesz!
A következõ AM-es összeröffenésen még beszélhetünk errõl is.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Azért mert valaki éveken keresztül csak arra költ, hogy újabbnál újabb bringája legyen, még nem gazdag. Csak esetleg másra nem költ. Nem jártam moziba, szórakozni, nem vertem el pénzt csajokra, még a kaját is csak módjával (nem is ennyi kiló voltam:) ) és csak bringát építettem, és versenyekre jártam. itthon, és külföldön. Mindezt teljesen átlagos keresetbõl.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

már milliókat öltem bele a különbözõ bringáim cserélgetésébe, hogy megtaláljam az ideálisat. Pedig sajna nem vagyok eleresztve pénzügyileg.

Valami alapvetésben lehet köztünk a különbség, mert nekem a fenti állításod óriási ellentmondás. Tényleg sokfélék vagyunk:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Azért azt látom, hogy te is erõsen csak a te nézõpontodból látod a kérdést. Ha mégegyszer végigolvasod amit írtam, ott szó sem esett milliós árú karbon xtr-es géprõl. Csak nem biztos, hogy mindenki a sokadik próbálkozásra (és az ezekre költött pénzekre) vágyik. Egyáltalán nem kell az én elveimet követni, és törekedni a tökéletesre, de az sem jó, ha csak összecsapja az ember a dolgokat.
Nem tudom mennyi vas kell egy bringába (a kertkaput már tudom), de nem túl olcsó megvenni a vasanyagokat (és itt sima zártszelvényrõl van még szó), nem olcsó a pálca, és a munkaidõ sem. Ha valaki az ötödik trike váznál jut el a számára ideálishoz, akkor már lehet elköltött annyi pénzt, amit egy kis utánnajárással, számolgatással, és esetleg szakember általi hegesztéssel megnyerhet. Sõt még lehet, hogy jobb anyagból is készülne a tringa. Tehát nem mindig az igénytelenség (na ezt megint megkapom majd) a legolcsóbb megoldás. És itt még meg sem említem a gyári vázakat, mert jól tudjuk azok mennyivel drágábbak sajnos:( Egy közösségben, mert ez is az, az a jó, hogy többen, többféle nézõpontot is meg tudnak világítani. Én nem vetem el a házi készítést, csak azt is lehet jól, és gazdaságosan, meg gazdaságtalanul tenni. Van aki egy gyárinál többet költött a saját trike-ja megépítésére, mert õ a geometriában, és a testre szabhatóságban nem ismer kompromisszumot. Lompi tök ügyesen, és gyorsan legyártja egy kisebb gyártó éves készletét egy hétvégén:D óccsóból. De nem biztos, hogy aki egy sajátot szeretne, az vagy ezt, vagy azt a végletet szeretné. És nem biztos, hogy koko a harmadik, vagy netán ötödik vázépítés után szeretné megtalálni a neki megfelelõt, akár súlyban, akár kinézetben, akár geoban, akár úttartásban!
Persze, ha egy 13 kilós gépet szeretne, szívesen segítek. Sõt akkor is, ha 25 kilósat, mert a belépõ szintû cuccok között is van ami megéri, és van ami nem. Téves dolog azt hinni, hogy ha egy alap hajtómûre 6000 ft-om van, akkor meg kell venni az elsõ útba esõt, mert mindegy. Ahogy a reklám is mondja, nem mindegy.
Vannak emberek, akik ha anyagilag megtehetnék, csak fullos gépeket vennének. Szerintem te akkor is építgetnél, csak esetleg más anyagokból, stb, de neked ez okoz örömet. Nekem, ha korlátlan lenne a pénzügyi lehetõségem, akkor sem töltenék el heteket tervezgetéssel, ellenben már milliókat öltem bele a különbözõ bringáim cserélgetésébe, hogy megtaláljam az ideálisat. Pedig sajna nem vagyok eleresztve pénzügyileg. Ilyenek vagyunk. És ez jó is így.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Megmondtam, folytatjuk! Igazam van? Igazam van! Ma már harmadjára! :)

Azt próbálom már régóta megértetni az egóddal, hogy nem csak az a jó, amit Te annak tartasz. Nem lehetsz etalon (Én sem)!
Ennél szélesebb a spektrum, miért kéne bárkit elriasztani vagy leszólni, lesajnálni azért mert nem xtr van a karbon vázon!?

Valahol el kell kezdeni! Az hogy mire jutsz, tehetség és pénz kérdése. Infrastruktúra hiányában az ember kreatívan vagy kényszerbõl, de kompromisszumot kell kössön a vágyaival, terveivel. Akár az alu, akár egy jobb Cr.mo. csõ hegesztése már szaktudást és komolyabb felszerelést igényel. Amíg egy hegesztõ trafó fellelhetõ az ismerõsök között, addig egy TIG vagy dissous már nem annyira elterjedt

Amennyiben jól értem az álláspontodat, akkor inkább hozzá se kezdjen, ha nem ütt meg egy "elfogadható" színvonalat.

Bárkit is nézek az ismerõseim közül, aki épített már kerót, csak hasznára vált a gyakorlás. Minden darab után tanult valamit. ...és igen! El kell kezdeni!

Valószínûleg óriási (számomra haszontalan) lexikális tudással rendelkezel az alkatrészek súlyát illetõen. Többünknek (remélem beszélhetek többes számban) viszont a behatárolt költségkeret megtartása mellett kell megvalósítania a terveit. Ezekbõl lesznek az egyre jobb "ipari hulladékok".

Örülnék (és gondolom, Attila is örülne), ha a széles néptömegek anyagi helyzete megengedhetné a gyári reku vagy trike vásárlását. Sajnos ez még távoli! A potenciális vevõk töredéke kezdene építésbe, ha nem okozna számára problémát az összeg elõteremtése. E mellett ezekbõl az emberekbõl vagy környezetükbõl elõbb vagy utóbb vásárló is lesz. Az üdvözítõ az lenne, ha a rekus társadalom létszáma nõne! Ez mindannyiunk számára hasznos volna!

Tehát vedd vagy csináld, csak ne riasszanak el a kritikus vagy adott esetben lenézõ hangvételû kritikák!

További eszmecserére, vélemény ütköztetésre állok rendelkezésedre személyesen. A sört Én állom!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Minden normális háztartásban van a sublótfiókban egy védõgázas aluhegesztõ apparát. Esetleg szóba jöhet a magnézium vagy a titán. Ezeket bármely vadászrepülõbõl könnyedén kibonthatod. A legtöbb faluban van ilyen... Vagy mondjuk a szénszál és a kevlár - ezeket a zacskós tej és szemeteszsák között találod a legtöbb ABC-ben.

Ha Thommey-n múlna, csak 10 kiló alatt és egymilla fölött lenne keró az utcán. De ha nincs ennyi pénzed, akkor még is érdemes lenne elgondolkodnod valami olcsóbb megoldásban. Esetleg írj teszteket valamelyik újságnak, akkor alád tolják.

De ezen nyílvánvalóan nem jutunk konszenzusra, még párszor összecsapunk ebben a témában.

Bátran készíts valami "iparihulladékot", akkor legalább (Te) már csinálsz valamit! A lényeg, hogy tavasszal már taposd a pedált!

Csak nem szeretném, hogy összerakjon rengeteg idõ, és energia befektetéssel egy trike-ot, és utána a garázsban porosodjon, mert 25 kiló. Bár azt nem tudtuk meg, hogy mekkora súlyból szeretné kihozni, de ha a túrázás a cél, akkor gondolom max 20 kilónak kellene lennie. Nem mindenki szeret tankokkal mászkálni, csak azért, hogy olcsó legyen. Vannak ésszerû kompromisszumok. Attól, mert valamiben van bõven anyag, még nem biztos, hogy tartós. Attól, hogy valaki maga csinálja/csináltatja a vázat, meg az egyéb cuccokat, még lehet nem 2 sörbõl szeretné. Erre itt a legjobb példa Sándor, aki olyan trike-ot épített, amit az utolsó csavarig õ tervezett, a legtöbb dologot saját kezûleg csinálta, és még szép is lett. Nagyjából az elsõ "házi" reku, ami elõtt én is meghajlok.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

nem kel agodni nemlesz az ojan nehéz tikébe 20kg alatt simán megoldhato némeik gyári is van ojan nehéz
igaz nemislesz 1mila az ára:D

koko84
ha kel ötlet segitség szivesen ja és nem kerül semibe:)

Az én elsõ házilagos rekum egy Linear LWB utánérzés volt. A gerincét 50x30-as zártszelvénybõl csináltam, 2,5-ös fallal. Élére állítva persze.
Nem hajlott be alattam :D 23 kiló volt a monstrum.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
http://ridewithgps.com

Szuper útvonaltervezõ. Nekem fõleg a fullscreen tetszik benne.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Jesszusom. Tank készül? A terminátorok támadása után ez az egy közlekedési eszöz marad csak épen:)

Azért ha könnyût is szeretnél, akkor lehet az alucsövek között kellene keresgélni:)

nem kel agodni nemlesz az ojan nehéz tikébe 20kg alatt simán megoldhato némeik gyári is van ojan nehéz
igaz nemislesz 1mila az ára:D

koko84
ha kel ötlet segitség szivesen ja és nem kerül semibe:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Minden normális háztartásban van a sublótfiókban egy védõgázas aluhegesztõ apparát. Esetleg szóba jöhet a magnézium vagy a titán. Ezeket bármely vadászrepülõbõl könnyedén kibonthatod. A legtöbb faluban van ilyen... Vagy mondjuk a szénszál és a kevlár - ezeket a zacskós tej és szemeteszsák között találod a legtöbb ABC-ben.

Ha Thommey-n múlna, csak 10 kiló alatt és egymilla fölött lenne keró az utcán. De ha nincs ennyi pénzed, akkor még is érdemes lenne elgondolkodnod valami olcsóbb megoldásban. Esetleg írj teszteket valamelyik újságnak, akkor alád tolják.

De ezen nyílvánvalóan nem jutunk konszenzusra, még párszor összecsapunk ebben a témában.

Bátran készíts valami "iparihulladékot", akkor legalább (Te) már csinálsz valamit! A lényeg, hogy tavasszal már taposd a pedált!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

stoki 40x40 es zártszelvény meg 20x40 es tuti atom stabil az nem fog ráhajlani:)

Jesszusom. Tank készül? A terminátorok támadása után ez az egy közlekedési eszöz marad csak épen:)

Azért ha könnyût is szeretnél, akkor lehet az alucsövek között kellene keresgélni:)

koko84

koko84

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
turázásra

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
ja koko84 mireakarod használni a trikét?
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

..elsõ körben nézzél körül a neten, hogy milyen megoldások vannak (rengeted kép van) és abból válaszd ki a legegyszerûbbet és mielõtt belekezdesz az építésbe hegesszél rengeteget, különben rád csukódik a kész termék. Inkább legyen benne több anyag, mint kevesebb és ne a fõútvonalon próbáld ki, valamint a hegymenetet lefelé sem kell erõltetni. HA nem vagy biztos a dolgodban inkább bízd olyan emberre, aki már csinált elõtted ilyesmit, különben hamar temetõ lesz belõle. A vasanyag meghatározással is gond van, mert vázat acélból illik készíteni minimum...:/

stoki 40x40 es zártszelvény meg 20x40 es tuti atom stabil az nem fog ráhajlani:)
képek

koko84

koko84

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
ja és az e-mail címem: frey@citromail.hu

koko84

koko84

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

kétjo bmx kerék elöre a legolcsob 14mm tengejel töbimeg nemojansok de jo cucokal igyis benne lesz 40-50be

értem
esetleg Lompi a tiedérõl tudsz küldeni képeket? (pl a kormányzásról stb)