Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

valakinek volt már ilyen utánfutója?? észrevétel?? tapasztalat?? Sprzêt rowerowy firmy Adventure i Extrawheel - YouTube

Pl.: http://www.youtube.com/watch?v=6ijnEr1kn98&feature=related
Régi ötlet új köntösben. Elég meggyõzõ! Egyszerû, mint a fa ék és alacsonyabb súlyponton tartható a csomag. Nem használtam ilyesmit, sõt utánfutót sem, de ha kiegészítõ csomagszállításra lenne szükségem. ilyesmiben gondolkodnék. Egyenlõre az oldaltáskáim bõséges helyet adnak a csomagjaimnak. A hálózsák, fekvõhely vagy sátor tömegének és méretének csökkenésével egyre több hely marad. A tapasztalatom pedig az, hogy minnél több túra van mögötted, annál kevesebb csomagot viszel magaddal.
A banán táskának meg van továbbá az az elõnye, hogy menet közben is hozzáférhetsz a dolgaidhoz.
Posted Image

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
péter lenyulta a máv az avatárod:)
Posted Image
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
valakinek volt már ilyen utánfutója?? észrevétel?? tapasztalat?? Sprzêt rowerowy firmy Adventure i Extrawheel - YouTube

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Sisakot nézek magamnak már egy ideje....
Vélemény ?

szerintem csak a felpróbálás segít. nekem is voltak mindenféle elvárásaim, aztán bementem egy boltba, felpróbáltam 15-t, egy volt olyan, hogy azt éreztem, hogy rendesen illik a fejemre. Megvettem.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

A pink színût, az apró kék virágokkal.

:) :)

A szín minél feltûnõbb legyen.
Volt hogy fogtam egy méhecskét sisakkal, nem kívánom senkinek. Azóta csak rovarhálós jöhet szóba.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
A pink színût, az apró kék virágokkal.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Rovarhálós.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Sisakot nézek magamnak már egy ideje. Most a szar idõ miatt jobban volt idõm utánna olvasgatni és mostmár csak két Giro tipus között vacilálok. A súly ,az ár (kb 1500 forint különbség), és a külsõ a Skyline mellett szól, az Indicator pedig a rovarháló miatt lehet jobb. A szellõzés szerintem forma-forma lehet.
Vélemény ?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
:)kezd jó lenni az idõ,süt a nap,van kint -18,deresek a fák és ráadásul a medvék is alszanak:D
toljad neki!!!

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Szintén a kép alapján egy elforduló tengelyt látok a kormányzásnál - viszont ..., amik megtévesztõek lehetnek.

A videón 2:20-nál (és itt-ott korábban is) jól látható, hogy a kormányzást igen is meghuncutkodta - bocsánat, én tévedtem.

:cool2: És megigérem, hogy legalább 2 hétig nem beszélgetek magammal a neten. :cool2:
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Hol van a cikk, amire hivatkozol?

Itt van, megtaláltam: DESIGN TEMPTATION

Videón a gép: Recumbent bike- rear wheel steering - YouTube. Sajnos nem megy vele, csak állóképen ráültet egy "nõnemû hölgyet".
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Amúgy a hajtás is eléggé bonyolult, ha megnézed, valami agyba integrált "izé" (ez egy másik izé - a szerk.) van beépítve, áttételezhetõ. Érdemes megnézni a cikket, mert ebbõl az elmondástól nem lettetek okosabbak....

Az "agyba integrált izé" egy bolygómûnek néz ki - burkolatlan, mintha konzervnyitóval kicsomagolnád az agyváltódat. Alighanem valami más gépbõl termelte ki az ügyes barkácsoló. A kép alapján nem derül ki számomra, hogy több sebességes lenne, lehet, hogy csak egy fix, gyorsító áttétel.

Szintén a kép alapján egy elforduló tengelyt látok a kormányzásnál - viszont két bowdenes megoldást alkalmaz, annak vannak oldalt tartói és egy a kerékkel együttforduló karja, amik megtévesztõek lehetnek.

Hol van a cikk, amire hivatkozol?

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Ukrajnáról érdeklõdött valaki a múltkoriban. Egy ottani rekus videóján kb. érzékelhetõ az utak milyensége - bár én egy kicsit kevésbé kátyúsra emlékszem. (Kátyúsa kátyús útja :)) Trip to work (by traveler-2 recumbent) 2X speed video - YouTube

Csodák nincsenek. Sokkal olcsóbb ott az üzemanyag az alacsonyabb adóhányad miatt. A politikusok legalább annyit lopnak mint a mieink, a be nem szedett adóból meg nem épül-szépül semmi.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

probáltatokmár normál bringával a kormányra ülve menni? ez kbojan lehet csak itt látod mivan elöted

Nem egészen, mert ennél a kerónál valami egészen fura mechanizmust ötölt ki az alkotója. Valami olyasmi elvek mentén, hogy ne targonca-effekt legyen a kanyarodás, hanem olyan, mintha az elsõ kerék fordulna. Olyasmi megoldásban csúcsosodott ki a törekvése, hogy a kormány forgástengelye változik, amit úgy ér el, hogy egy három forgástengelyû "izé" alkotja a kormánymûvet, és az úgy jó.

Amúgy a hajtás is eléggé bonyolult, ha megnézed, valami agyba integrált "izé" (ez egy másik izé - a szerk.) van beépítve, áttételezhetõ. Érdemes megnézni a cikket, mert ebbõl az elmondástól nem lettetek okosabbak....

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
probáltatokmár normál bringával a kormányra ülve menni? ez kbojan lehet csak itt látod mivan elöted
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
íme egy érdekes jószág
Posted Image
ez már tényleg hátsó kerék kormányzású
erõátvitel sincs túl bonyolítva :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Jól van, Ti csak bringázzatok a mínuszban addig téli álmom aluszom míg meg jön a jó idõ! Nulla fok felett vagyok hajlandó bringázni.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

(bár ebben a qrva hidegben kerékpározzon

már alig várom hogy keményre tapossák a 30 centis havat és mehessek egy kört:)és hétvégére végre megjön a hideg is -ez lesz a kíhívás:D
sajnos most még csak hagyományos keró használható,de mindennap félúton le kell dobni a kesztyût ,olyan meleg(em) van és ahogy olvastam valahol:"élvezem az emberi erõ által hajtott drifting elõnyeit":D
toljad neki!!!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

megvenném...:D
hólapátot is vennék,ha van eladó-30 centis marómélységû elõnyben:)

Snowovel - YouTube
Lompi 5 forintból összedobja ... ;)
...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
EZ lengõorrú:

Posted Image
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám