Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Találtam egy érdekes , donornak alkalmas háromkerekût hirdetésben.
(Bazár, apróhirdetések) MEOSZ - Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (2011 december 23.)

Az én költségvetésem most nem bírja el sajnos - hátha valakit érdekel:

Posted Image

A HUKA holland cég, úgy értelmeztem a honlapjukon talált leírásból, hogy differenciálmû is van a gépben!
Nagyon kínálja magát egy jó delta trájkhoz.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Normorgoo,

én úgy méretezem a legkisebb áttételt, hogy 5 km/h-val menjek 70-es pedálfordulaton. Ez az optimális brutálhegyi setpoint nekem. A legnagyobb áttételt rekun szerintem úgy kell megválasztani, hogy MINÉL NAGYOBB LEGYEN. Olyan még nem volt, hogy erõs lejtõn ne hiányzott volna még egy fokozat.
:)

Korrekt! :) Csatlakozom!

Péter, biztosan jó ötlet napellenzõs sisakot választani?
Nekem még nem volt olyanom, de valaki régebben leírta, hogy a menetszél kellemetlenül cibálta a fején, és inkább lecserélte.

Tapasztalatom szerint a rovarhálós kevésbé szellõzik. Utólagos beszerelésen meg badarság gondolkodni. Nem volt olyan balesetem mint Tominak, de amióta háló nélkülit használok, azóta vannak fóbiáim... :(
A simlinek egyetlen elõnyét tapasztaltam rekun. Könnyebb feltenni rá az esõvédõt. A simli nélkülin meg bénán néz ki... Egyébként meg csak dísz. A felülete csekély ahhoz hogy nagyon cibálja a bele kapaszkodó szellõ. Napellenzõnek meg csak montin jó...
Posted Image

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Szerintem a rovarháló és a sild nem ugyanaz....a sild-et általában le lehet szedni. Sildrõl ahogy emlékszem nem volt szó.

Megnéztem képeken a kiválasztott modelleket.

A rovarháló teljesen rendben van.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Nekem még nem volt olyanom, de valaki régebben leírta, hogy a menetszél kellemetlenül cibálta a fején, és inkább lecserélte.
Amit a felpróbálásról írtak fontos javaslat. A kisebbik fiam koponyája erõsen gömb forma - 6 boltban sem kaptam rá megfelelõ bukót.

Szerintem a rovarháló és a sild nem ugyanaz....a sild-et általában le lehet szedni. Sildrõl ahogy emlékszem nem volt szó.
És énis a rovarhálósat ajánlom...kellemetlen mikor beszorul a fejed meg a bukó közé valami bogár :D

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

No, megjöttem. Akkor marad a rovarhálós slityak. ...

Amit a felpróbálásról írtak fontos javaslat. A kisebbik fiam koponyája erõsen gömb forma - 6 boltban sem kaptam rá megfelelõ bukót.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Normorgoo,

én úgy méretezem a legkisebb áttételt, hogy 5 km/h-val menjek 70-es pedálfordulaton. Ez az optimális brutálhegyi setpoint nekem. A legnagyobb áttételt rekun szerintem úgy kell megválasztani, hogy MINÉL NAGYOBB LEGYEN. Olyan még nem volt, hogy erõs lejtõn ne hiányzott volna még egy fokozat.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
No, megjöttem. Akkor marad a rovarhálós slityak. Oooobi , én a bingabutikban találtam "jó" áron, onnan szeretnék rendelni. Nézz szét, hátha találsz valamit a postát meg szétdobnánk. (nem vagyok skót, de a pk nálam az olyan mint ha a fogamat húznák)
Még egy kiskapu: Rovarhálót utólag bele lehet valahogy barkácsolni egy sima sisakba ?
Ui.:
A Körösök egy kicsit a szívem csücske, ha nyögdíjas leszek és nem leszek munkahelyhez kötve valami vízparti nyaralóba költözök, mint egy remete. Az a szép kakálós beálló pont meg is felelne. Hajnalban peca, utánna egy kis fenekezés. Hm... Még a nyál is összeszaladt a számban.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Köszönöm a választ, én is a 3 szorozásra jutottam.
Nem is tudtam, hogy Békésben ilyen dimbes-dombos tereptárgyak is vannak, kell oda a nagy áttétel :-)
Meg sörfõzde is...

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Nekem úgy jött ki ez a tartomány (erõsen kezdõ vagyok a témában), hogy van egy legalacsonyabb pedálfordulat, ahol még megfelelõ erõt tudsz kifejteni az emelkedõ leküzdésére, ha ez alá megy a fordulatszám, akkor normál bringán kiállsz a nyeregbõl, erre én 60/percet saccoltam. Van a legmagasabb fordulat, ami felett már nem nagyon fejt ki erõt az ember, csak pörget, illetve fizikailag nem is nagyon képes többre, ezt én 100/percre számoltam.
Így jön ki 100/60*307=511%, és ha a legalacsonyabb érték 8km/h, a legmagasabb 41km/h lesz. 8-alatt meg tolom.
Ez így sántít? Kb. mi lehet átlagos edzettségnél ez a két pedálfordulat szélsõ érték? Szûkebb ez a tartomány?

Nem cél a hegymászás, a nagyobb emelkedõn úgyis tapadást veszít az elsõ kerék, mivel a súlypont hátrébb kerül, csak a meglévõ nem túl vészes emelkedõket szeretném abszolválni. A bazilika dombot a 3 sebességes traktorgumis cruiseremmel is megmászom, igaz kb. a közepétõl nyeregbõl kiállva, a végén levegõért kapkodva (az meg csak 170% körüli áttétel).
Nagyon tetszik az agyváltó, de a láncvltós szorzóval elveszne az egész rendszer strapabírósága. Aztán lehet, mégis az lesz a vége, hogy 3x8, vagy 3x7.
Vagy idén normál láncváltó, V fék, és jövõre fejlesztek.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

:( többet lehetne látni belõle ,ha a szõke hosszú hajú jány nem készülne éppen kákálni....:):):)

viktor wazeg neked mindenröl a kólbász jut eszedbe :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
És a kerékpárok általános teherbírásához még annyit...

Posted Image

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Majdnem megfulladtam! :) Ez sok volt egyszerre, alig tudtam abbahagyni a röhögést! :) Köszi, már ezért megérte!

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

és a holtág, a vízpart harmónikus képére.

:( többet lehetne látni belõle ,ha a szõke hosszú hajú jány nem készülne éppen kákálni....:):):)
toljad neki!!!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

néha a fiammal, gyereküléssel, csomaggal együtt (így az össztömeg a 150kg-ot is elérheti majd). Hegyek meghódítása nem cél, de azért az esztergomi bazilika dombjára fel tudjak tekerni :-)
A terv egy strapabíró, merev vázas lengõorrú 28-as kerekekkel, 8-as Nexus agyváltóval, agydinamóval, görgõs fékekkel.
Szerintetek elég a 307%-os áttétel? 8 és 40 km/h közötti tartományban legyen használható.

Ez megint egy lehetõség, hogy ismét publikáljam a fotóimat! :)
A gyerek szállításhoz:
Posted Image
A versenysúlyom pedig a 102 és a 108 kg. között mozog.
Posted Image
A tapasztalat szerint az 500 körüli, vagy feletti áttételi arány elegendõ. Ez egy normál monti áttétel. Növelheted az agyváltó áttételét egy hármas hajtómûvel. Használtam ilyet, meg fog felelni!
Posted Image
Utolsó sorban pedig szeretném ismét felhívni a figyelmet a békésszentandrási sörfõzde különleges kínálatára és a holtág, a vízpart harmónikus képére.
Posted Image

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
köszönöm a hozzászólásokat: azért gondolkodtam ebben mert a sújom 105kg. ha még felcuccolok hosszabb távra pl: horváttengerpart ami 2 hét. féltem kerekeket. a23-as gumi se díjazza a nagy tömeget nem arra tervezték. ezért gondolkodom a futóba így tehermentesíthetném a bringát.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
3x8 as váltó a legjobb lenne egy mtb hajtomü átétel de a nagy tányért én min 52 esre cserélném
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Reményeim szerint tavasszal már én is a saját rekumon járom az utakat.
A cél egy mindennapi munkába járós bringa, amivel hétvégén hosszabb túrákat is tennék, néha a fiammal, gyereküléssel, csomaggal együtt (így az össztömeg a 150kg-ot is elérheti majd). Hegyek meghódítása nem cél, de azért az esztergomi bazilika dombjára fel tudjak tekerni :-)
A terv egy strapabíró, merev vázas lengõorrú 28-as kerekekkel, 8-as Nexus agyváltóval, agydinamóval, görgõs fékekkel.
Szerintetek elég a 307%-os áttétel? 8 és 40 km/h közötti tartományban legyen használható.
Mit gondoltok megfelel majd a bringa a célnak?
Az alkatrészeket most kezdtem el keresgélni, 0-ról indulok, ha van valami, ami számomra hasznos lehet, írjatok bátran!

Szerintem 150 kilóval mászni és 40-nel menni, az többet kíván 307%-nál. Minimum 400. De inkább 500%. Mellesleg 5x8=40.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Reményeim szerint tavasszal már én is a saját rekumon járom az utakat.
A cél egy mindennapi munkába járós bringa, amivel hétvégén hosszabb túrákat is tennék, néha a fiammal, gyereküléssel, csomaggal együtt (így az össztömeg a 150kg-ot is elérheti majd). Hegyek meghódítása nem cél, de azért az esztergomi bazilika dombjára fel tudjak tekerni :-)
Mit gondoltok megfelel majd a bringa a célnak?
Az alkatrészeket most kezdtem el keresgélni, 0-ról indulok, ha van valami, ami számomra hasznos lehet, írjatok bátran!

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

szerintem csak a felpróbálás segít. nekem is voltak mindenféle elvárásaim, aztán bementem egy boltba, felpróbáltam 15-t, egy volt olyan, hogy azt éreztem, hogy rendesen illik a fejemre. Megvettem.

az a baj, h elég kicsi a kínálat mifelénk szerintem, mondjuk a decathlonba még nem néztem, de a kerósboltok sok fajtát tartanak

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Minél nagyobb a táskád/utánfutód, annál több cuccot viszel magaddal ha kell, ha nem.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"