Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
tom2 hamajd találkozunk szeméjesen leiszuk a közös munka eredményét ;)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ja! Dr.Lompi! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Ez a válasz nem érdemel sört! Ha a festést kihagyom a felsorolásból, akkor is több napi munka! Lágyabb ívek (Lompi szobrászkodott rajta a festés elõtt), átcsiszolt varratok, kevesebb anya és több menet a vázban, kormány, váltó, hajtómû, felnik, megerõsített rugóstag befogatás, gyoszárak és közbetét a bummnál, pontosított fékfelfogatás, keskenyebb keresztmetszet a belsõ combnál stb. Jó alap volt, ebbõl nem volt nehéz még jobbat csinálni.
A csövek két funkciót töltenek be. Az egyik a zajcsökkentés, a másik a lánc "lebegésének" megakadályozása.
Majd meglátod jövõre, rá sem ismersz majd. Remélem, Te is úgy ítéled majd meg, hogy elõnyére vált a ráncfelvarrás, elvégre a Te gyermeked!

gratula majd lemeózom ;) :)
Akkor Lompi kiváló plasztikai sebész lett :) :) :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
;) :)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ez a válasz nem érdemel sört! Ha a festést kihagyom a felsorolásból, akkor is több napi munka! Lágyabb ívek (Lompi szobrászkodott rajta a festés elõtt), átcsiszolt varratok, kevesebb anya és több menet a vázban, kormány, váltó, hajtómû, felnik, megerõsített rugóstag befogatás, gyoszárak és közbetét a bummnál, pontosított fékfelfogatás, keskenyebb keresztmetszet a belsõ combnál stb. Jó alap volt, ebbõl nem volt nehéz még jobbat csinálni.
A csövek két funkciót töltenek be. Az egyik a zajcsökkentés, a másik a lánc "lebegésének" megakadályozása.
Majd meglátod jövõre, rá sem ismersz majd. Remélem, Te is úgy ítéled majd meg, hogy elõnyére vált a ráncfelvarrás, elvégre a Te gyermeked!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Papa! Mi sem loptuk a napot!

Talán sikerült lefotóznom a "zöldet". Majd személyesen meglátjátok. Tomi! Még öt sör, ha az összes változást észre veszed! :)
..

láncvezetõ csõ?? ;)
nem lett rossz szín :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Papa! Mi sem loptuk a napot!

Talán sikerült lefotóznom a "zöldet". Majd személyesen meglátjátok. Tomi! Még öt sör, ha az összes változást észre veszed! :)

Feltöltött kép

És a mai tevékenység, (mivel a régi váz új tulajdonosa a Szélvész Tanár Úr) félkészen. Nem a villa nem így lesz! :) és igen, hátsó rugóstaggal, alu villával. Az agyváltó és agydinamó marad.

http://img5.tar.hu/l...e2/39280936.jpg

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
keep!
Ha már ennyi tapasztalatod van (AMBringa) akkor nyugodtan próbáld ki a Lopmi-Python féle lengõorrút!
Én az átlagnál sokkal ügyetlenebb vagyok és mégis egy fél-egyóra gyakorlás után már egész lazán kanyarogtam:
http://www.szelvesz..../lpkl-lompi.mpg
Árban pedig AMBringához képest finoman szólva is kedvezõbb, tehát ha mégsem válna be... de ezt a tapasztalt rekusok (nem én!) kizártnak tartják.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Eredeti szerzõ lompi
nehogy a nejednek legyen elöb rekuja :D

azt hitted, viccelsz a dologgal, mi?
Már most, elõre kölcsönkérte... :)

Nálunk ez annyira nem vicc, hogy ha minden jól megy az asszonynak holnap délre már lesz is, nekem meg jó esteben is csak a tél vége felé.
Azzal vígasztalom magam, hogy most úgyis jön a havazás és úgysem tudunk menni (bár ahogy Lompi Mestert ismerem pikk-pakk összehegeszt egy hóláncot, hogy ne legyen kifogás - télen is gyakorolni kell)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
No emberek, kész a vázam!

Tovább tartott mint gondoltam. Azt hittem AWI-val úgy összerakjuk mintha legóznánk. Hát nem. Ehhez (is) érteni kell(ene). Elõször kísérletezgettünk, de az 1mm-es falvastagságot nem is olyan egyszerû jól hegeszteni. Az se mindegy hogy mivel hegeszti az ember. Végül oda jutottunk, hogy rozsdamentes küllõvel hegesztettük össze vázat. A varratok össze se hasonlíthatók a Bacchettám AWI varrataival. Ott olyanok a varratok, mintha aprószemû hímzések lennének, a mieink meg, mintha trafóval, pálcával dolgoztunk volna. Biztos a készülék is más, de fõleg a gyakorlat :)

A hátsó villát nem a gerinccsõ palástjára hegesztettük, hanem elõször feltettem egy-egy 2mm-es lemezbõl való nagy korongot, és arra a villakarokat. A Kona P2 villa karjai 25x1-es CrMo csövek, a bekötésnél a falaira rápakoltunk még egy csomó acélt. Olyan erõs, hogy nyugodtan ugrálhatok rajta.

Mindent összevetve: Jó vázam lett, könnyû, (1.870 gramm) erõs, de nem valami szépek a varratok. Gittelni kell majd festés elõtt. A kerekek viszont szépen állnak benne, jó az ülésmagasság, fejcsõszög, meg minden.

Az apróbb elemek lánggal, rézzel lesznek megcsinálva, és van még egy aluhegesztés elöl, ha nem akarom bilinccsel toldani a volt nyeregcsövet.

Ja: http://picasaweb.goo....papa/Elephant#
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
váó :)
képek

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Szoboröntõ, aki egy vadi új AWI géppel próbavarrat után bringavázat heftel neked!
Bátraké a szerencse! :P

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Ma nagy nap van! Szoboröntõ cimborám vett egy AWI szettet, próbavarrat készült, tûrhetõ lett :) Ezzel rakjuk össze az Elefáni vázamat.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nem piszkálásnak szántam bocsika
képek

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

:) nem egyszerü az elsö probálkozás azt megmondom de ez is relativ kinek mijen az egyensuj érzéke és itt nem jácik a rekus elöélet. igaz zsizsi? ;)

Ne piszkálj! Én hamar ráéreztem a Lompi-Bike Feelingre! :)
A Lompi-Bike olyan mint egy laza chopper. Csak ráteszed a kezed a kormányra - mert azt tenni kell valahova - és már tekersz is. Aztán csak élvezed a tájat. ;)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
:) nem egyszerü az elsö probálkozás azt megmondom de ez is relativ kinek mijen az egyensuj érzéke és itt nem jácik a rekus elöélet. igaz zsizsi? ;)
képek

keep

keep

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

azt hitted, viccelsz a dologgal, mi? :)
Már most, elõre kölcsönkérte...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Keep. Nézz be az EVOBIKE-ba is, vagy írj nekik elõre egy mailt, hogy tesztelnél egy-két gépet.
Amúgy LOMPI gépét nagyon barátságosnak tartom, szerintem nevezz be egyre.
Az alsó kormányos masinák a legkényelmesebbek hosszú távon, de ha nem mész 300-400 km-t egy nap, akkor mindegy. A csuklódat egyik sem veszi igénybe. Hajrá!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
képek

keep

keep

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Asszony is megnézte a videót és nagyon tetszik neki a gépezet. Lehet, hogy szervezünk egy meetinget Seregélyesre? :)