Nekem úgy jött ki ez a tartomány (erõsen kezdõ vagyok a témában), hogy van egy legalacsonyabb pedálfordulat, ahol még megfelelõ erõt tudsz kifejteni az emelkedõ leküzdésére, ha ez alá megy a fordulatszám, akkor normál bringán kiállsz a nyeregbõl, erre én 60/percet saccoltam. Van a legmagasabb fordulat, ami felett már nem nagyon fejt ki erõt az ember, csak pörget, illetve fizikailag nem is nagyon képes többre, ezt én 100/percre számoltam.
Így jön ki 100/60*307=511%, és ha a legalacsonyabb érték 8km/h, a legmagasabb 41km/h lesz. 8-alatt meg tolom.
Ez így sántít? Kb. mi lehet átlagos edzettségnél ez a két pedálfordulat szélsõ érték? Szûkebb ez a tartomány?
Nem cél a hegymászás, a nagyobb emelkedõn úgyis tapadást veszít az elsõ kerék, mivel a súlypont hátrébb kerül, csak a meglévõ nem túl vészes emelkedõket szeretném abszolválni. A bazilika dombot a 3 sebességes traktorgumis cruiseremmel is megmászom, igaz kb. a közepétõl nyeregbõl kiállva, a végén levegõért kapkodva (az meg csak 170% körüli áttétel).
Nagyon tetszik az agyváltó, de a láncvltós szorzóval elveszne az egész rendszer strapabírósága. Aztán lehet, mégis az lesz a vége, hogy 3x8, vagy 3x7.
Vagy idén normál láncváltó, V fék, és jövõre fejlesztek.