Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

isu nem mindegy ha kényelmeset veszel? :D :)

ha tudnám, hogy mind egy akkor nem kérdeztem volna:)
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Mint mondottam volt, cipõ vásárlás elõtt állok. Kérnék véleményeket és tapasztalatokat. Ki mire esküszik? Csatos vagy tépõzáras a tuti? Vagy mindegy csak a pénztárca határozza meg? Döntenem kellene, mert holnap megyek a bótba! Hagyom magam befolyásolni általatok.

...ha nem bírsz magaddal, akkor sorolom:

-Northwave Mission: volt is, van is. Az elõzõ - vagy 7-8 évig bírta, de a talpa már nem, elkopott, egy-két helyen eltört, viszont szinte csak ezt használtam minden hova. Nekem nagyon megérte megvenni. Az újnak - ami a képen is látható - már más a felsõrésze, így ez kissé szorosabb, mint az elõzõ verzió volt. Ezt harmadik éve nyüstölöm. Amennyiben nem végzetesen büdös a lábad, akkor még a felsõrész szellõzése elegendõ, ha meg mégis...:)
- Specialized Tahoe: Az elsõnek a fûzõ bújtatója konkrétan elszakadt, a cipõt a Bergusonban azonnal cserélték, az újat azóta használom - idén lesz egy éves - nagyon kényelmes viselet, de hogy mennyire strapabíró, még nem tudom.
Ezek ugye fûzõs cipõk voltak. Egyébként a fûzõsnek én több elõnyét látom, mint hátrányát. A tépõzárasok közül nálam a Pearl Izumi modellek váltak be. Elnyûhetetlenek! Bár ezeket kifejezetten hegyi bringázásra használtam, viszont így kaptak sarat, port, követ, stb...

A Northwave alapvetõen jó márka, minõségben, innovációban nagyon erõsek és bele is rakják a termékeikbe, amit kell. A téli cipõjük számomra etalon!
A Specialized cuccaival nincs hosszú távú tapasztalatom, sosem vettem a márkától semmit, csak ezt a cipõt. Ez bevált, szeretem.
A Pearl Izumi cipõi elõtt megemelem a kalapomat.
Nos, ha ez segített... :D

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

én még mindig a jó szellõs egynyári csattogós papucsra esküszöm:D
bicós cipõben síkon 30 körüli tempónál még mások azt hinnék,hogy erõlködöm:):):)
efölött már drágájé adják mifelénk a levegõt:Dés kezdek szuszogni:)
toljad neki!!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Mint mondottam volt, cipõ vásárlás elõtt állok. Kérnék véleményeket és tapasztalatokat. Ki mire esküszik? Csatos vagy tépõzáras a tuti? Vagy mindegy csak a pénztárca határozza meg? Döntenem kellene, mert holnap megyek a bótba! Hagyom magam befolyásolni általatok.

Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Ha valakit érdekelne, belebotlottam cipõ akcióba itt.
Árlista
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Az egész lényege az alkatrészekbõl összerakott "kerékpár építés" (mint két kicsi lego) VS. gyártás közötti disszonencia.
Értem én a TestBike-ot...

- Lompi a sok sikeres gépével több ismertséget, elismerést érdemelne.

- Valószínûleg nehéz évük volt / lesz a kereskedõknek. Elég lehet egy kiborult szerencsétlenül járt kerékpár kereskedõ, és hivataloskodó kellemetlenkedéssel sok problémát képes okozni. Van hivatal, aminek nehéz megmagyarázni, hogy mekkora óriási különbség van a baráti sörözõs, önmegvalósító barkácsolás és az adókerülõ kontárkodás között... Hagyd õket...
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
lazac amugyis csak durva tesztet tudna irni python föleg az ár mezöbe:)
képek

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Jelzem, véleményt is csak ezekrõl lehet írni.

Ez nem igaz.

Na bakter, mégis igaz. :(
Fáziskéséssel, de látom már, hogy nem lehet új "márkát" hozzáadni. :(
Csak akkor azt nem értem, Yasec pl. miért szerepel ott.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

;1150732']Attól összeragad a seggem!

Feltöltött kép
Aha!

Eddig másra gondoltunk:)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Meg a mézes pálesz!!!

Attól összeragad a seggem!
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

nálunk -6 volt egésznap milyen tavasz papa?

Kicsit hûvös, kicsit havas, de a miénk!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nálunk -6 volt egésznap milyen tavasz papa?
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Én meg bicikliztem egy jót.
Itt a tavasz.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Pedig...
Mint már ezerszer leírtam a kerékpár építés (is és a motorépítés is) pont ezt jelenti minden mûszaki beállítottságú ember számára. Személy szerint semmibe nem nézem a polcról összeválogatós gépösszepakolást. Amikor motorostalálkozón bevillog a manus a sokmilliós csopperével amit egyedivé varázsolt a gyári extrafelszerelésként árult bukókerettel, kipuffal és (halálom) plexivel. Ez nem irígylésre méltó hanem szánalmas. Egy szép kézzel készült tank, vagy szépen kikalapált sárvédõ láttán viszont magam alá élvezek, még ha esetleg anyagi okok miatt hagy némi kívánni valót a fényezés vagy a krómozásra nem maradt zsé akkor is. A motorépítést kishazánkban megölte a bürokrácia, egy ÉPÍTETT motor forgalomba helyezése már-már lehetetlen. Marad a kerékpár. Nem mondom, hogy nem hiányzik a benzingõz, de k...rvára beleuntam a KPM és a törvényhozóink áldásos tevékenységébe. Bringán egyelõre kiélhetem efféle hajlamaimat, amennyire pénztárcám és szabadidõm engedi.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Mindenki elkezdi valahol csak van aki tulképzi magát:) :D

Ésssssssssss tényleg a sör hidegen jóóóóóóóóóóó!!!

Meg a mézes pálesz!!!
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ami puffog az a Vipera! :) meg én...
Az egész lényege az alkatrészekbõl összerakott "kerékpár építés" (mint két kicsi lego) VS. gyártás közötti disszonencia.
Értem én a TestBike-ot, valszeg jómagam is hasonló választ lettem volna kénytelen küldeni saját magamnak, de azért mégis csak sántít.
Egyébként meg tél van. El kellett ütnöm valamivel az idõt

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ne pufogj Python!
A TestBike is a kereskedelemre épít, Lompi meg ÉPÍT.
Ha Te tudod, milyen egy Lompi Bike, az elég, mert elmondod másoknak, õk elmondják másoknak, stb...Lompi meg elkészít egy újabb és újabb gépet.
Bekerül a TestBikera vagy sem? Kérdezd meg Lompit érdekli-e? (Úgy gondolom a legkevésbé sem.) Többet ér a tulajdonosok véleménye. Emlékszel még, mikor Lompi elõször megjelent itt a BIKEMAG Fórumon az elsõ, kissé szögletes, Tescós Lompi Bike-al? :) Na, akkor most nézd meg a 12-13 kg közötti gépét. Evolúció.
Ugyan nem került be a TestBike oldalára, de folyamatosan fejleszt, ötletel, dolgozik és halad elõre. A TestBike meg...hagyjuk. Te tudod, õ tudja, mi tudjuk, stb...a sört meg hidegen szeretjük! :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nézegettem a TestBike-ot. Van egy olyan oldaluk, hogy kerékpár szerkesztés. Ez arról szólna hogy: "Milyen bringát szerettél volna építeni, mi volt az alap, mibõl indultál, miket és miért cseréltél rajta, miket fogsz cserélni rajta". Nos ezek után nincs más dolgod, mint kiválasztani a kategóriát. REKUMBENS! Mi más? :) Válasz terméket! Keresem... Azub 5, Azub Max, Challenge Hurricane SL, Hase Tagun, HP-Velotechnik, KMX Viper, Nazca Pioneer, Optima Baron, Rans V-rex... És ha mi gyártatjuk a vázat, az nem kerékpár építés? Jelzem, véleményt is csak ezekrõl lehet írni. Mind-e mellett azt gondolom, hogy egyre kifinomultabb gépek kerülnek ki a sufnikból. Mi a közös nevezõ? LOMPI! A legtöbbhöz volt valami köze. Ha véleményt szeretnék írni az eddig használt gépeimrõl, akkor kell egy olyan kategória, hogy LompiBike. Még egy apróság! Szerintem LompiBike-ból már legalább annyi fut (vagy több) az országban, mint Challenge Hurricane SL-bõl, Hase Tagunból, HP-Velotechnikbõl, Nazca Pioneerbõl, Optima Baronból...
LompiBike-ot a TestBike-ra!
Írtam nekik! Válaszoltak!

Kedves Python!

Köszönjük, hogy javasoltad a LompiBike terméket, de sajnos nem áll róluk elegendõ információ a rendelkezésünkre.

Amennyiben egy pontos specifikációt és árat tudsz küldeni, abban az esetben hozzá tudjuk adni a Testbike.hu adatbázisához.

Megértésed és segítséged köszönjük és további kellemes TestBike böngészést kívánunk!

Üdvözlettel:
TestBike csapat

Tehát kerékpár építésnek az minõsül, ha gyári alkatrészeket emelsz le a polcról és megfelelõ sorrendben rakod õket össze. Ha sok pénzt tudsz erre a hobbira fordítani, akkor könnyû és gyors bicajt tudsz összerakni. Ez esetben egy kiváló és elismert kerékpár építõ leszel. (nagyon ismerõs nekem valahonnan ez a gondolat menet)
Amennyiben csóró vagy, akkor sajnos a kerékpár építésben is szar leszel!
Amennyiben egy rekumbens vázát, villáját, üllését, kormányát is házilag bátorkodsz elkészíteni, na az nem kerékpár építés!

LOMPIBIKE-ot A TestBike-ra! :)

Értem én, hogy a LompiBike nem kapható a boltban. Nincs közöttük két egyforma. Ráadásul nehéz a végösszeget egzakt módon bejelölni. (három használt hajtómû, két leharcolt váz, láda sör és X-Ft.) Minden esetre sántít ez az egész valahol...
Feltöltött kép

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Döntöttem(tünk), a rovarhálós marad, köszi a segítséget. Amit néztem annak a siltje levehetõ de anélkül tényleg nagyon amorf. Vsz rajtahagyom, mert a baseballsapkát is leginkább a napellenzõje miatt hordom. Mondjuk nekem nem csak rekura kell, ha már veszek egyet akkor dolgozni is abban járok majd. A napi minimum 20 km városban nagyon gáz, szinte minden nap belebotlik az ember egy idiótába.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !