Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A hátsó kerék szempontjából az utánfutás hatalmas pozitív. :D

Ez minden általam ismert kerékpárra igaz... és az is, hogy nem beszélni kellene róla. Szívesen megülnék egy ilyet, csak a kíváncsiság végett.
Lompi megragadta a lényeget, mármint az elõnyöket tekintve. Tehát nincs hajtási reakció és nagyobb kerék vs. rövid láb esetén is megvalósítható az építés.
A kérdés az, hogy ez elég elõny-e ahhoz, hogy megvalósuljon?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Egyet értek és értem a logikád, de vitatkoznék veled!

Az igaz, hogy a bringán mind az elsõ, mind a hátsó kerék elmozdul a kormány elfordításakor, tehát a kormány hatását külön-külön, kerekenként kell vizsgálnunk. A hátsó kerék szempontjából az utánfutás hatalmas pozitív, az elsõébõl pedig valóban hatalmas negatív.

De elméletekkel semmire nem jutunk. Fel kell izgatnunk Lompit, hogy készítsen egy próbaverziót! :D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nehéz lenne így megmondani, mert az általam ismert gépek közül kevés az, amely sorozatgyártású. Lompi gépei, ahány, annyiféle. Viszont a sorozatban gyártott gépeknél könnyebb a helyzet, ott számolható egy adott súlyú kerékpárossal, egy adott típusú gumival meghatározható annak tapadása stb, stb...egyszerû fizika.
Szerintem nem gáz, a te és az én alkatommal tutira nem. :)
Hja, egy világ körüli túrára én is CrMo vázat csináltattam. Az egyik legjobbal.:D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Murla meg éppen egy ilyen géprõl álmodozik az a.m blogjában! ;)
Apafej, így, vagy úgy, de mindenki nálad köt ki! :D

:) Olvassa a fórumot! :)

Egyébként az elsõkerékhajtás, súlypont, emelkedõ és trakció kapcsolatáról leírt gondolataival egyet kell értsek, hozzá fûzve pár gondolatot.

- Az elmúlt évben nem találkoztam olyan útszakasszal, ahol az elsõkerék hajtás hátrányait megtapasztaltam volna.

- Érdekes felmérés lenne, hogy meddig ér a takaró? Hol vannak az elsõkerekes, a hátsókerekes és a normál keró határai egy emelkedõn.

- Az is megérne pár gondolatot, hogy ki, milyen géppel indulna egy nagy útra.

Én egyébként egy Cr.Mo. vázas normál kerót vinnék erre a célra. Trafó és normál lánc bármely földrészen van :).
Viszont egy nyugat-európai kanyarra már szívesen mennék valami hightech cuccal. (ha valaki szponzorálna)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tetszik!
Nagggggyoooon jóóóóó!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...egy érdekes cucc mégha nem is teljesen a fórum profiljába illik...

Fõleg az összecsukása ami nagyon tetszik...:)

http://4x4online.hu/hir/643

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

levi kitudj még ezt lehethogy megcsinálom egyszer végülis a rövid lábuaknak lennejo mivel nem fordulna az eleje és egész közel lehet ülni a kerékhez :)

Murla meg éppen egy ilyen géprõl álmodozik az a.m blogjában! ;)
Apafej, így, vagy úgy, de mindenki nálad köt ki! :D

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

;940148']Lompi!

Nem építesz egy ilyen hátsókerék kormányzású bringát? Csak hogy pontot tegyünk az elméleti viták végére :)

levi kitudj még ezt lehethogy megcsinálom egyszer végülis a rövid lábuaknak lennejo mivel nem fordulna az eleje és egész közel lehet ülni a kerékhez :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Ezt mintha már belinkeltem volna:

http://www.control.l...TalkKTH2006.pdf

Ajánlom figyelmetekbe a rideable és unrideable változatok közti külömbségek tanulmányozását. Az elvetemültebbek részére matematikai úton is le vannak vezetve a dolgok (legalábbis gondolom, nekem elsõ ránézésre nem mondtak sokat a differenciálegyenletek - azt hiszem, úgy hívják õket).

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Lompi!

Nem építesz egy ilyen hátsókerék kormányzású bringát? Csak hogy pontot tegyünk az elméleti viták végére :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Az utánfutást a kormányzott kerék érintkezési pontjához kell mérni. :)

Egyet értek és értem a logikád, de vitatkoznék veled! Bár hátsókerék kormányzásként deffiniáljuk, ennek ellenére az elsõ traktus mozdul el a hátsó kerékhez képest. Ez a 180'-os fordulónál is jól látszik. Nem "targoncaként" fordul, ahol azt kellene látnunk, hogy a hátsókerék aláfordul, tehát a hátsó rajzolja a nagyobb és az elsõ a kisebb ívet. Ezzel szemben a hátsó az elsõkerék ívét követve és azt szûkítve rajzolja az ívet. Tehát az irányt az elsõkerék határozza meg. A hátsókerék kormányzás ilyen szempontból téves megnevezés, bár a hátsókerékhez képest tolja el magát és az elsõ kereket is a biker.

Nem tudom, hogy ez mennyire segít:
http://www.python-lo...e/geometry.html

...de nekem ez nem szakmám, csak véleményem..

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

:) ez hogy jött ki?
A hátsókerék elõtt van a csuklópont, 71'-os elékeléssel. Namost ezen keresztül húzunk egy egyenest. A másik az elsõkerék tengelyén keresztül és merõlegesen az alapra. Lehet hogy 50 cm.-re jön ki, de a menetirány szerinti elsõkerék mögött. Tehát negatív. Szerintem.

Az utánfutást a kormányzott kerék érintkezési pontjához kell mérni. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ennek a bringának nem negatív az utánfutása, hanem legalább 500mm pozitív.

:) ez hogy jött ki?
A hátsókerék elõtt van a csuklópont, 71'-os elékeléssel. Namost ezen keresztül húzunk egy egyenest. A másik az elsõkerék tengelyén keresztül és merõlegesen az alapra. Lehet hogy 50 cm.-re jön ki, de a menetirány szerinti elsõkerék mögött. Tehát negatív. Szerintem.

Bauhausban láttam a szövetet. A függönyök körül keresd.

Szerencsétlen Dennis :), évekig kísérletezik, Ti meg lehúzzátok a videó zenéje miatt! (ami egyébként valóban szar!)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Tehát Dennis Renner és a negatív utánfutású...
[url]

Ennek a bringának nem negatív az utánfutása, hanem legalább 500mm pozitív.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Nekem ez volt: NEEEE, MÁR MEGINT EZ A K.RVA MIDI!!! :D

Jól meg is kommenteltem a Youtube-on :D

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Papa! Valami hasonló anyaggal találkoztam, erkély vagy balkon árnyékoló néven. Ötezer körüli összeg egy 15 négyzetméteres darab.

Hol láttad?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

papa és szinre mit álmodtál meg?

http://wepowdercoat....ellow_image.jpg
A villa és a kormány pedig fekete lesz.

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Nekem nem igazán ez volt az elsõ gondolatom, amikor a filmet láttam. :)

Nekem ez volt: NEEEE, MÁR MEGINT EZ A K.RVA MIDI!!! :D Iszonyatos az a zene. Bármit bevallanék a hatása alatt.

Illetve ami nagyon feltûnõ, hogy folyamatosan mereven elõre néz tekerés közben, a legkihaltabb úton is. Vagy nagyon unja a tájat, vagy iszonyatosan koncentrál. Én azért néha ki-ki tekintgetek oldalra, meg csinálgatok örömkacsázást az út szélességében, de ezen a videón semmi.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Érdekes meglátás, bár Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki 10-20 perc alatt tanult volna meg kerékpározni. Az hogy a normál kerékpár vezetés tudásának birtokában mennyi a rekura átállni vagy hogy egy "normál" rekuról mennyi idõ átszokni valamely specifikumra az más kérdés.
Nekem nem igazán ez volt az elsõ gondolatom, amikor a filmet láttam. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
azért azt megnézném hogy 10-20p után mene e a bringázás vele ;)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek