Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Uborka szezon van! Ez abból is látszik, hogy az emberfia túlzásokba esik! :)

Rendesebb barkácsolók pillepalackból szoknak esõvédõt csinálni rá. :)

(Nálam is akkora csend van, hogy felhívtam mobilon a vezetékes számomat hogy mûködik-e. :( )
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Uborka szezon van! Ez abból is látszik, hogy az emberfia túlzásokba esik! :)
Ha már egyszer van egy agydinamód (ami valójában generátor), akkor ahhoz kapcsolható egy töltõ, ami árammal látja el az egyébként navigációra is képes telefonod. Amit jóformán mindig magadnál tartasz. Mivel a telefonra tölthetõ sebességmérésre alkalmas szoftver, amit a GPS segítségével egészen pontosan mutatja az aktuális sebességed, akkor ilyen fotókat csinálhatsz az ülésbõl, hogy akik ismernek, mostmár megalapozottan is hülyének nézzenek!

http://picasaweb.goo...390853782323250

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

melyik jogszabály írja elõ h nem lehet 4 kereke?

Utánanéztem, és - hoppá! - megváltozott a kerékpár fogalma! Régebben benne volt, hogy egy vagy két ember hajthatja, és kettõ, vagy három kereke lehet. Most a definíció így szól: "Kerékpár: olyan, legalább kétkerekû jármû, amelyet emberi erõ hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményû motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhetõ el."

Tehát:
1: A kerékpáron kettõnél több személy is ülhet. (tandem)
2: Többen is hajthatják.
3: Több személy is szállítható. (riksa)
4: Több kereke is lehet.

Köszi, megint tanultam valamit.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
papa a tizedik bizti profi lesz amugy meg ténylegjo a gép igy lácik legaláb hogy egyedi. max ha zavar a szinterezésre gitelsz és ujra fested és a tartoság is nagyob lesz
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

lehetett volna gitelni csak kikelet volna érdeklödni mijen gitel pappa. ja és igyjártál megint nem tudtál kérdezni szépen meglehetett volna oldani rézel a csunyácska hejeket.

Francba. Megkérdeztem a szinterezõt, azt mondta, nem lehet aládolgozni. :( Rézzel befolyatásra gondoltam, de az AVI varratokat rozsdamentessel (küllõ) csináltuk, egy öreg szaki tanácsára, mert így nem ég ki annyira a szén a vékony falú csõbõl a varrat mellett. És tényleg, szép maradt a csõ. Csak a rozsdamentest nem fogja a réz.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Nem sok választásod van, per definitionem a kerékpárnak kettõ vagy három kereke lehet. Nem egy, és fõleg nem négy. :) Arról a KRESZ nem rendelkezik, hogy mekkoráknak kell lenniük a kerekeknek, úgyhogy rendõrségre, bíróságra járni szeretõ bringások felszerelhetnek egy 10mm átmérõjû 3. (támasztó) kereket valahová, és máris mehetnek az úttesten :D

Mekkora ötlet! Erre a kitámasztó kerékre nem is gondoltam. Az én koromban lassacskán úgyis szükséges. Lesz mire fogni.
:)

Komolyan: tudom h az egykerekû az nem jármû, hanem sport eszköz, mint a görkori, gördeszka, de melyik jogszabály írja elõ h nem lehet 4 kereke?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
á nem macerás csak nem kel sajnálni a rezet ugyis lekel csiszolni. ha kevesaet raksz rá tuti kezdheted elöröl mert akkor bizti lesz lenem csiszolhatorész és akkor lehet kezdeni elöröl.:) csak hát ezek sujos gramok :) :D
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... szépen meglehetett volna oldani rézel a csunyácska hejeket.

Szépen befolyatni aztán simára csiszolni és csodás eredményt kaphatsz. Viszont elég pepecselõs- macerás -idegtépõs dolog. Szerintem. :) Az eredményért tutibiztos megéri.
Sajna nekem nincs meg a technikai feltétel (lánghegesztõ). :(

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Azért egy kicsit csaltam. Nem nagyfelbontású képet tettem fel, így nem látható, hogy a varratok bizony fényévekre vannak a gyáritól. Nagy dilemma volt, hogy szépen kigitteljem a varratokat és lefessem a vázat magam, gyönyörûre, vagy vigyem el szintereztetni (tartósabb), de akkor nem lehet gittelni. Végül a tartósság gyõzött.

lehetett volna gitelni csak kikelet volna érdeklödni mijen gitel pappa. ja és igyjártál megint nem tudtál kérdezni szépen meglehetett volna oldani rézel a csunyácska hejeket.
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Nincs más áttérek a kettõnél több vagy kevesebb kerekû "kerékpárra".

Nem sok választásod van, per definitionem a kerékpárnak kettõ vagy három kereke lehet. Nem egy, és fõleg nem négy. :) Arról a KRESZ nem rendelkezik, hogy mekkoráknak kell lenniük a kerekeknek, úgyhogy rendõrségre, bíróságra járni szeretõ bringások felszerelhetnek egy 10mm átmérõjû 3. (támasztó) kereket valahová, és máris mehetnek az úttesten :D

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Sajnos ez téves. :cry:

Sajnos a helyzet rosszabb lett mint régen volt.

54. §

(11) Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog-és kerékpárutat jelöltek ki a kétkerekû kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog-és kerékpárúton kell közlekedni.

Ha a lakott területen a nem fõútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog-és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot is kijelöltek – ha a közúti jelzésekbõl más nem következik – a kétkerekû kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.

Ilyen a gyakorlatban szerintem sosem lesz. Nincs más áttérek a kettõnél több vagy kevesebb kerekû "kerékpárra".

A változások - magyarázatokkal együtt - letölthetõk a Közl. Minisztérium honlapjáról:
http://www.khem.gov...._s_20091126.doc

illetve a jogszabály a Magyar Közlönyben jelent meg:
http://www.khem.gov....7/MK_09_185.pdf

Ez a rendelet. Más infókat ne vegyetek készpénznek. Sok téves info kering a neten és más médiákban.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Mondjuk, ha lefotóz, azzal nem sokra megy rendszám nélkül. Megállítani ma már nem nagyon szoktak, csak csekket küldeni.

Remélem létrejön majd az a gép, amire most adtam árajánlatot. Szintén egy Furai 26-os kerekekkel terepre, Rohloffal, és egyéb nyalánkságokkal:D Újabb csodás feladat lenne.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Csak egy kis érdekesség az új kreszbõl…. :)

A kerékpárosoknak –amennyiben ezt tábla nem tiltja- nem kötelezõ a kerékpárúton haladni.

Sajnos ez téves. :cry:

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Csak egy kis érdekesség az új kreszbõl…. :)

A kerékpárosoknak –amennyiben ezt tábla nem tiltja- nem kötelezõ a kerékpárúton haladni.
A gyalog- és kerékpárúton a gyalogos a kerékpár forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti.
Kerékpárok legnagyobb megengedett sebessége lakott területen belül 40 km/h., Lakott területen kívül, amennyiben utast nem szállít és fejvédõ sisakot visel 50 Km/h. Ellenkezõ esetben 40 Km/h. Kerékpárúton 30 Km/h. Gyalog és kerékpárúton 20 Km/h.
…és még rengeteg kerékpárosokat érintõ változás a sávokról, besorolásról és egyirányú utcákról…

Maradva még a sebességnél pár adat, sorrendben a megengedett sebesség, a sebesség határ, majd a helyszínbírság határ. E fölötti tempó feljelentés és 30’000-300’000 Ft. közötti bírság.
20-24-38
30-34-48
40-44-58
50-54-68
Ideális esetben, ha van rajtad sisak és nem szállítasz senkit, akkor városon kívül, országúton „büntetlenül” 54 Km/h-val mehetsz. 55 és 68 között kapod a csekket helyszínen, ez 30’000 alatti összeg. 69-tõl feljelentés, ez 30'000 fölötti összeg.

Pedig milyen jól szórakoztunk Pákozdról lefelé azon, hogy ki megy el gyorsabban a trafipax mellett!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Akkor nem is ajánlom, hogy szállj be hozzám. Februárban én is szintereztetek.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Osztogassak festési tanácsokat? Én már elkentem jónéhány dobozzal. Vagy már késõ?

Köszi, de szándékosan lesz ilyen. Kellemeset a hasznossal.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;942753']Most festem az enyémet. Szerintem az kisfelbontású képen is randa lesz :).

Osztogassak festési tanácsokat? Én már elkentem jónéhány dobozzal. Vagy már késõ?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Azért egy kicsit csaltam. Nem nagyfelbontású képet tettem fel, így nem látható, hogy a varratok bizony fényévekre vannak a gyáritól. Nagy dilemma volt, hogy szépen kigitteljem a varratokat és lefessem a vázat magam, gyönyörûre, vagy vigyem el szintereztetni (tartósabb), de akkor nem lehet gittelni. Végül a tartósság gyõzött.

Most festem az enyémet. Szerintem az kisfelbontású képen is randa lesz :).

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Ha elgurulsz vele valamikor felénk, akkor a vendégem vagy egy megfelelõ színû kulacsra! Meg élõben még nem találkoztunk úgysem.

Köszi, majd élni fogok vele! Most egy darabig nem megyek, nincs hóláncom. :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;942497']Elsõ pillantásra azt hittem, hogy valami gyári gépet fényképeztél le :)