Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Sörözgetük, kõrözgetük? Én meg csináltam egy reku ülést. Ti is így kezdtétek. Mindennek eljön majd az ideje igaz? Sör viszont itthon is volt:) Jó volt itt a hûvös mûhelyben. Meg sem izzadtam mint a tókerülõk.

Én is csináltam, igaz még pénteken. Fa
Te is hasonlót?

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Az idei velencei sörözés gyakorlatilag ugyanúgy sikerült mint a tavalyi: 30 sör 12 óra alatt 3 fõre. Számunkra ezt azt jelenti, hogy jövünk jövõre is. Ja és 200 fölött zárjuk a túrát. :)

Sörözgetük, kõrözgetük? Én meg csináltam egy reku ülést. Ti is így kezdtétek. Mindennek eljön majd az ideje igaz? Sör viszont itthon is volt:) Jó volt itt a hûvös mûhelyben. Meg sem izzadtam mint a tókerülõk.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Részlet a 12. km-embõl az új reCÚGbensen.
YouTube - reC

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Földhözvágás kizárt, úgy mentem eddig vele mintha hímestojáson ülnék:D Ez a lánctányér holtjáték az elsõ fél órás tekeréskor feltûnt már. Lánctányér levételen meg egy kis váltóállításon kívül nem piszkáltam mást, ennyivel nehéz bármilyen kárt csinálni a kerón, meg annyi értelme volt, hogy kiderült a tányérokkal nincs gond.
peter1001: a pótkerekeseknél azt nem szeretem hogy a legkisebb állításra vittem is eddig hozzájuk valamit, csak másnapra mondták h kész lessz, volt a régi virágpiacnál egy kerós, az legalább ha délelõtt vittem, délután már mehettem érte, vagy mondják még páran h a gyöngy se rossz.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Nem tudtam finombeállítással belõni, vagy az alsó vagy a felsõ 1-2 fokozatban hozzáért a kanálhoz vagy az egyik vagy a másik oldalán, levettem a lánckerekeket azok rendben vannak, viszont a lánckeréktartó karok nincsenek egyenlõ távolságra a váztól, na most hogy ezt hogy javítom ki, az egyenlõre kérdés számomra, mert kicsavartam a hatlapcsavart ami elvileg fogja a hajtókart, de az meg se moccan. Meg feltûnõen nem is látszanak ferdének. De ha esetleg nem ferdék akkor meg mi lehet a gond?

Ahoj Ooooobi!
Szerintem ha nem muszáj ne tekerj el rajta semmit. Ne bonts feleslegesen, egy kis mellényúlás nagyon(!!!) zsebbenyúlós tud lenni. Vidd el a tüzest a Pótkerékbe, lehet hogy ( ha még nem nyúltál nagyon hozzá!) csak egy apró beállítás. A szakember ebbõl él, ezt csinálja nap mint nap.
Lehet hogy egy fél kalapácsütésért elkér 2000ft-ot, de nem(csak) a szereléssel eltöltött idõt kell megfizetni, hanem a szakértelmet hogy tudja hova kell azt a felet koppintani. Hidd el elba...ol napokat, esetleg alkatrészeket, és a végén ott kötsz ki. Vagy pedig gyakorolsz és SAJÁT KÁRODON megtanulsz bringát szerelni, ez esetben viszont a tanulópénzt biztosan meg kell majd fizetned. ( Ja, és alapból be kell szerezned jópár szerszámot, és célszerszámot )
Magánvéleményem.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az idei velencei sörözés gyakorlatilag ugyanúgy sikerült mint a tavalyi: 30 sör 12 óra alatt 3 fõre. Számunkra ezt azt jelenti, hogy jövünk jövõre is. Ja és 200 fölött zárjuk a túrát. :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Az idei velencei körözés gyakorlatilag ugyanúgy sikerült mint a tavalyi: 300 km 12 óra alatt. Ez számomra azt jelenti hogy a lengõorrú nem vesz ki érezhetõen több energiát a hosszú túrák alatt mint egy hátsókerék hajtású reku. Bolyba menni vele nem szabad, a sor végén hesszelni tökéletes.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Amennyiben nem csaptad földhöz a gépet, akkor az jól beállítható, illetve be is volt állítva. Ha deformálódott az alkatrész, akkor mutasd meg egy szakembernek, mielõtt nagyobb kárt okoznál vagy feleslegesen költenéd a pénzed.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Nem tudtam finombeállítással belõni, vagy az alsó vagy a felsõ 1-2 fokozatban hozzáért a kanálhoz vagy az egyik vagy a másik oldalán, levettem a lánckerekeket azok rendben vannak, viszont a lánckeréktartó karok nincsenek egyenlõ távolságra a váztól, na most hogy ezt hogy javítom ki, az egyenlõre kérdés számomra, mert kicsavartam a hatlapcsavart ami elvileg fogja a hajtókart, de az meg se moccan. Meg feltûnõen nem is látszanak ferdének. De ha esetleg nem ferdék akkor meg mi lehet a gond?

Hajtókart a hajtókar leszedõ szerszámmal tudod roncsolás-mentesen leszedni ( Icetoolz hajt )

elsõként én kipróbálnék egy másik hajtókart, ha az nem ér bele a váltóba akkor rajta hagynám. Ha már maga a kar adja a nyolcast a tányérnak akkor az kaphatott rendesen, nálam az már tuti csere-érett.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Fog az menni! :) Ha már "elengedett kézzel" is megy akkor megvan a tudás! Érdemes azt is próbálgatni, van akinek ez gyorsítja a tanulását. És van aki ezer kili után sem képes még rá! :)

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
A haladással nincs gond, az nekem is 10perc volt, meg nagy ívben tudok kanyarodni, csak a kis kanyarok, egész fordulás nem megy, meg az egyenes még egy kicsit kacsás, de majd beleövök, csak legyen már jó idõ, meg ne kelljen melózni. peter tõlem mehet a próba, csak még nem tudom mikor.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Szasztok!
A héten du-s vagyok, úgyhogy nem sokat ülök a gép elõtt. Olvasom, Ooooobihoz került egy lengõ.
Ooooobi!
Hagy próbáljam ki! Lécci , lécci , léééééécccccccciiiiiiiiiiii !

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

dekülönben kár tul ragozni

Így van, tóóólni kell aztán menni fog! Úgysem úszod meg sem az emelkedõket sem a lejtõket ;)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
nem szakadékrol volt szó és csak az elindulásrol ami pár méter. :D dekülönben kár tul ragozni jopáran voltak akik soha nem mentek még rekuvalsem de a legroszab eset is 15 p gyakorlás után simán ment
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

ooooobi énmeg azt mondom ha találsz egy kiseb lejtös szakaszt onan probálj indulni és hagyd had bilegjen jobra balra az elején minél jobban szoritod a kormányt anál roszab ha nem szoritod eröböl sokkal joban fog menni ez tuti. ugysemtudod párfoknál joban kitériteni a kereket mert a másik lábadal ugyan anyit viszafogod nyomni. ha a lánc kerék nagyot üt akkor lekel szerelni és kikel egyengetni egy sik lapon de ovatosan.

Bár lényegesen kevesebb tapasztalatom van Lompinál, én a fenti próbát kifejezetten nem ajánlanám! Én eddig -legyen szó bármelyik lengõorrúról is- tekerés közben éreztem magam a legstabilabban, lejtõn/guruláskor egy fokkal rosszabbul, a pedálról levett lábbal pedig egyenesen szörnyen... Én a vízszintes terepet vagy az enyhe emelkedõt ajánlom! :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ooooobi énmeg azt mondom ha találsz egy kiseb lejtös szakaszt onan probálj indulni és hagyd had bilegjen jobra balra az elején minél jobban szoritod a kormányt anál roszab ha nem szoritod eröböl sokkal joban fog menni ez tuti. ugysemtudod párfoknál joban kitériteni a kereket mert a másik lábadal ugyan anyit viszafogod nyomni. ha a lánc kerék nagyot üt akkor lekel szerelni és kikel egyengetni egy sik lapon de ovatosan.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
A Decathlonban most vettem egy "láthatósági narancs" színû baseball sapit. 890 Ft.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
http://www.youtube.com/watch?v=o_nQIWB7VKY
http://www.youtube.com/watch?v=lqi_6Dbddgg
Talán ez a két videó segít, nézegesd. Én is Motyoo is és még többen mások mentek azzal a keróval, jól eltalált a geometria, igazi kezdõ bringa. Keress egy szabad területet és bátran taposd a pedálokat, akkor ki fog simulni. Ha elhiszed, hogy mûködik, akkor mûködni is fog! Valóban át kell állni a "szoftvernek". Az üléstávolságot úgy állítsd be, hogy egy kb. 5 cm-t hagyjál a fordulókra. Az ülés dõlészögét állítsd a festett rész fölé kb 2 cm-vel vagy lejjebb. Amennyiben 170-180 között vagy, akkor számodra jól beállítható a gép. Ha ennél magasabb vagy az nem lehet gond, ha alacsonyabb akkor sajnos hozzá kell nyúlni a stucnihoz.
Alapvetõen lábbal irányítasz, erre majd rájösz. A gyakorlat ezt majd hozza magával. A tanulás alatt, inkább pörgess és ne erõbõl nyomd. Remélem, hogy a hónap közepén le tudok utazni Debrecenbe, akkor majd személyesen is tudunk találkozni, együtt tekerni. Addig is kitartás!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Elején én is dolgoztam karral rendesen, és közben nem is éreztem biztonságban magam rajta, viszont a kilométerek gyûlésével kezdett kisimulni a nyomvonal. Arra próbálj meg figyelni, hogy tekerés közben a nyomott pedállal ellentétes oldalon támaszd meg a derekadat, így ha ügyes vagy, akkor a támasztás helye és a nyomott pedál közé húzott képzeletbeli egyenes átmegy a villanyakon, ekkor elvileg az elsõ kereket kitérítõ forgatónyomaték nulla, azt meg könnyû karral megtartani.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"