Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Tudom, hogy nehezebb lenne, de alulemezbõl az elejét meghajtani?

Szerintem egy kombájn asztalmozgató hidraulikából Lompi ki tudná alakítani, a hátulját pedig 2db bontott Volvo sárvédõbõl össze lehetne hegeszteni.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Új, Zockra Kouign Amann Special fotók. Nyam-nyam... :)
Tudom, hogy nehezebb lenne, de alulemezbõl az elejét meghajtani? Ez a gép még mindíg buzerálja az agysejtjeimet.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Szép, szép a trike ( felénk a csopper után csak trippernek hívják) , csak egy apró alkatrésszel van több rajta, mint amire nekem szügségem van.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Mit találtam itt nem lehet panasz a stabilitásra és a csomagok is ház méretüek lehetnek nameg egy igazi társas tura megoldás igaz nem kell bringauton sok hejen menni vele . Feltöltött kép pár ötlet a tandem rekura tandem reku

Ez nagyon ott van. Masszív. Talán túlzottan is...
Az a baj ezekkel (bár tetszenek), meg a tandemmel is, hogy énnekem mindig az jön a kis agyamba, hogy az egyik lazsálhat. A másik meg szív (meg sûrít :) ). Na, nem a lazsálásért lazsál, de kell egy összeszokottság az egyszerre hajtáshoz, szerintem.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Van ilyesmi a világban : http://www.ransbikes...StratusXP10.htm .
Az utánfutás egy picit soknak tûnik a skicceden...

Egy jól eltalált fényezéssel, matricákkal meg lehet azért vezetni a nõket...;)

Az utánfutás: az enyémen nagyobb van, de jól megválasztott elsõ villával azt még tudom is csökkenteni valószínûleg, azt úgyis másikat kap.

Szín: irrrtó fontos számára (komolyan). Csak tudjam, melyik. Metálzöld kell neki -most. De a metálkéket is õ választotta az enyémre. Tavasszal a piros lesz a szép?

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

sao,

egy idõsebb házasemberetõl egy jó tanács: A feleséged kerékpárját mindig szebbre, jobbra csináld mint a sajátodat! Ha az övé olcsóbb, gyengébb, csúnyább, azt úgy fogja értékelni, (szerintem jogosan) hogy õt kevesebbre tartod. Akkor is, ha nem mondja.

Természetesen, ahogy mondod! :) Bár az enyémet is szépnek és jónak tartja, azért az övé szebb is kell hogy legyen, meg hát nem is lehet az övé pl. úgy, hogy kézzel teszem át az elsõ váltót. ;)
Ez a skicc szó szerint az, ebbõl kell kiindulnom, de olyanokban nem is alkudhatom meg, amibõl csak a biciklizés hátrányai jöhetnének elõ számára. Ilyen -csak egyetlen példának- a duplafalú felni, mert õ aztán elsõrendû kerékelhajlító. És még rengeteg dolog van, amire (most még) azt mondja, nem kell, de aztán csak bánná...

kiathon

kiathon

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Köszönöm a gyors segítséget ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Bocs, de az engedélye nélkül nem lehet...

Barta " Tom2 " Tamás
tom2@freemail.hu
+36 (20) 3963929

remélem, megérted... :)

kiathon

kiathon

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Valaki nem tudja véletlen Tom2 e-mail címét?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Mit találtam itt nem lehet panasz a stabilitásra és a csomagok is ház méretüek lehetnek nameg egy igazi társas tura megoldás igaz nem kell bringauton sok hejen menni vele . Feltöltött kép pár ötlet a tandem rekura tandem reku
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Inkább úgy mondanám, hogy õk nem az Ultegra logóra buknak, hanem a külcsínre, komfortra és a könnyû kezelhetõségre. Én, a hites párom bringáját eleve kedvenc színében, katicabogaras csengõvel, chopperes tükörrel, színben harmonizáló kulacsokkal adtam át. És minden bringázás elõtt ragyogóra suvickolom. Így nem bánja, hogy nem integrált a hajtómû.
:)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Én csak szombaton bicikliztem, vasárnap itthon voltam, és agyalgattam.
A kis feleségem is megkívánta a "szépbiciklit", és azt mondta, ha kap õ is egyet, akkor el fog kísérni vele. Nosza, beszereztem egy ilyent:
Feltöltött kép
és ezt forgatgattam (még csak elméletben, meg GIMP-el), hogy milyen is legyen. Hát így fog valahogy kinézni (bár az is lehet, egészen másképp :) ):
Feltöltött kép
A vázhajlítás kivágva, 1-1/2" belsõ méretû csõvel összehozva, nyújtva, a kormánynyakcsõ fejreállítva, mint az enyémen. A hajtókartengely háza egy másik elfekvõ bringamaradványból lesz. Aztán a többi még nincs igazán kitalálva, de az idõ nagy úr ám! Tavaszig van a határidõ... :)

De: Az alapötlet helyesnek tûnik-é?

Van ilyesmi a világban : http://www.ransbikes...StratusXP10.htm .
Az utánfutás egy picit soknak tûnik a skicceden...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
sao,

egy idõsebb házasemberetõl egy jó tanács: A feleséged kerékpárját mindig szebbre, jobbra csináld mint a sajátodat! Ha az övé olcsóbb, gyengébb, csúnyább, azt úgy fogja értékelni, (szerintem jogosan) hogy õt kevesebbre tartod. Akkor is, ha nem mondja.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Peter,

ez nem esik szét alattad! Sok boldog kilométert!

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Én csak szombaton bicikliztem, vasárnap itthon voltam, és agyalgattam.
A kis feleségem is megkívánta a "szépbiciklit", és azt mondta, ha kap õ is egyet, akkor el fog kísérni vele. Nosza, beszereztem egy ilyent:
Feltöltött kép
és ezt forgatgattam (még csak elméletben, meg GIMP-el), hogy milyen is legyen. Hát így fog valahogy kinézni (bár az is lehet, egészen másképp :) ):
Feltöltött kép
A vázhajlítás kivágva, 1-1/2" belsõ méretû csõvel összehozva, nyújtva, a kormánynyakcsõ fejreállítva, mint az enyémen. A hajtókartengely háza egy másik elfekvõ bringamaradványból lesz. Aztán a többi még nincs igazán kitalálva, de az idõ nagy úr ám! Tavaszig van a határidõ... :)

De: Az alapötlet helyesnek tûnik-é?

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

A tûzmadár elkészült.
Feltöltött kép

Ez igen! És szép is lett!

Sárvédõt teszel majd rá? Attól, hogy elöl nem nagyon fér, még amakkora elfér, annyit vághatsz rá, az ülõfeledet pedig pl. egy átlátszó mûa.lappal tudnád védeni, amit az ülõlappal párhuzamosan szerelnél fel, a tartó lenti oldalára, kicsit túlnyújtva elõre. (Ha ez jó ötlet...)

Gratula a jó és szép munkához!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Jól néz ki, gratula!
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Kissé túlzás volt "különleges kerékpárok fesztiváljának" nevezni a hétvégi kerékpáros találkozót, de azért megnéztük. Ennek ellenére jó kis kör volt! Az eredeti tervek között is szerepelt egy olyan alternatíva, ahol a csütörtök éjszakát töltjük velencén majd péntek reggel irány a Balaton! A rossz idõ keresztül húzta a terveinket, ezért Augusztusban ezt szeretnénk megismételni.
Mivel csomaggal megyünk és ez lassítja a tempót, ezért egy péntek délutáni indulás és vasárnapi érkezés mellett a táv egy részét vasúttal kellene megtenni.
Budapest - Balaton kb. 100 Km. A kör nagyjából 200 Km. Vissza 100 Km. Ez összesen 400.
Ha pénteken vonattal mennénk Balatonvilágosig, akkor már csak 300-at kell két nap alatt letekerni, a napi 150 Km. már nem okozhat gondot.
Feltöltött kép
Nos, kit érdekelne egy ilyen kanyar, valamikor augusztus közepén?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Egészen pofás lett! Gratula! Jöhet a gyakorlás!
...ezt meg neked találtam, talán még találsz neki helyet...

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Eldõlni látszik a dolog . Felpróbáltam egy 48/38/ 28 shimi hajtómûvet 50-es láncvonallal, 126-os monoblokkal, és még mindíg nem igazán olyan volt a lánc futása föl-le váltáskor amilyet szerettem volna. A 8 hátsó fokozatból a két szélsõt, hááát , lehetett volna használni, de nem túl egészséges szögben futottak, pedig a láncvonal ott volt ahol kellett neki. Shimano ide vagy oda, a lánckerekek kidolgozása is gusztustalan volt.
Tegnap aztán betévedtem egy belvárosi boltba, és elsõ látásra belezúgtam egy szintén shimi, (de valami elfekvõ portéka lehetett), 52/39 országúti sorba, amit alapból úgy hoztam el, felpróbálom, és ha nem tetszik visszahozom. (Az eladó egy végtelen normális, segítõkész és türelmes figura, látszik hogy ebbõl él, pedig ha valaki nyûgös vevõ, akkor az én vagyok.) Feltettem a bringára és rajta is hagyom. Király ! Kigyosításnál, végig megtaláltam az odaillõ fokozatokat, és esetleg, ha hiányozna majd hegymenetnél a mókuskerék áttétel még van hely belül egy kisebb tányér felfogatására.
Ezúton köszönöm meg Nektek a segíséget, Nélkületek nem jött volna össze. ÖSSZEHOZTUK ! A tûzmadár elkészült.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép