Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
..az enyém hatcsavaros, aluból van és festékbarát;)
...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Na az enyém is ijen mint motyoo é csak én kicsit dizájnositotam rajta:)

hát ez az! motyoo képén látni: az állítgatás nem festésbarát. ezért tettem sörösdoboz lemezt a bilincs alá (alu, elvileg tapad), de az meg ha nem téptem meg a 8-as! csavarokat csuszikált egy picit. ezért gondoltam 4 csavarosra.
:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Na az enyém is ijen mint motyoo é csak én kicsit dizájnositotam rajta:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

szívembõl szóltál.
engem Papa hívott (nem reku papa, egy másik, nem fórumos :) :) ) egyébként mondhatni rendszeres résztvevõk volnánk ;) ott ettem elõször halkolbászt! :)

bilincsrõl képeket légyszíííí

Az én bilincses ülésfelfogatásomat már ismeritek, de hát ismétlés az anyjunk ;)
Keptar - Harmadik fekvõm (2009)
A recúgbensen -elméletileg- a vázgerinc teljes hosszában állítható. Ja, és három csavaros :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
2tö de nem igy hanem 90 fokal elforditva a tetejére egy csö van forasztva az ulésemhez méretezve szerintem stabil
képek

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Nagyon pörög a fórum. Most találtam egy 1940es évekbõl származó kerós vidit, elején van pár reku is.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...mint a kormány stucni kormány felöli oldala.

2 vagy 4 csavaros?
az enyim 2 volt http://img0.tar.hu/t.../28857995.jpg#3 de a következõt négyesre csinálnám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
bilincsröl holnap csinálok képeket de nem egy bonyolult egyszelet csö félbe ugy meg csinálva mint a kormány stucni kormány felöli oldala.
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

minéltöben leszünk anál jobb bulilesz motyoo amugy szálás is van csak hozatok hálozsákot. akár tekerés is a környéken:) menetközbe minden kiderül minek tervezni elöre az mindég változik.:D

szívembõl szóltál.
engem Papa hívott (nem reku papa, egy másik, nem fórumos :) :) ) egyébként mondhatni rendszeres résztvevõk volnánk ;) ott ettem elõször halkolbászt! :)

bilincsrõl képeket légyszíííí

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
énmeg ma csináltam egy bilincses ülés felfogatást szabadon álithato 30cm :) a váz gerincen
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Egyértelmû h valamelyik szükséges, most éppen a hajtómû "bilincses" rögzítésénél tartunk.

Az ülés bilincses rögzítése sem rossz döntés. Ha kell képekkel tudok szolgálni, mert az én fekvõmön gyárilag van erre megoldás, szerintem okosan van kitalálva.
...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
minéltöben leszünk anál jobb bulilesz motyoo amugy szálás is van csak hozatok hálozsákot. akár tekerés is a környéken:) menetközbe minden kiderül minek tervezni elöre az mindég változik.:D
képek

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Aba napok! Tom2, Lompi, Zsizsi, Levi és jómagam is részt veszünk (elõre láthatólag) a felvonuláson. Ahogyan olvashattad, Tomi három trike-ot is hoz...

Bárki csak úgy odamegy oszt felvonulja magát? Még a végén mi is csatlakozunk majd...
És mi a terv a felvonulás és az esti koncertek között? Túra a környéken?

Tanárúr masináján csak ámulok! Meg rajtatok. Öröm olvasni ezt a sok jó hozzászólást! Gratula mindenkinek, a tandemhez meg dupla kalappal ;)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Tanár Úr ! Csilla helyén a hajtómûház (v.ülés) állítható lesz, lehet állítani a távolságot, vagy fixált ??? Szerintem nem rossz dolog, ha pár centit lehet finomhangolni.

Egyértelmû h valamelyik szükséges, most éppen a hajtómû "bilincses" rögzítésénél tartunk.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

...
1. A torony magassága mekkora legyen (bicajon homlokcsõ) Ezen 150mm-re vettük. 1 1/8-os csapágyakkal.
2. Szembõl a torony dõlésszöge mekkora legyen? A rajzon 10 fok.
3. A torony utánfutás szöge is 10 fok a rajzon. Mennyi lenne a helyes? (a 20"-os kerék külsõ átmérõje ugye kb. 50cm)

Bike+ 20mm-es átütõagyhoz milyen tengely passzol? Minden 20mm-es? Bike+ ot sehol nem találok.

A torony magasságának 10 centit hagynék. untig elég és akkor nem lóg be annyira a teteje a lábtérbe.
szembõl a dõlésszög mindig a gumi támadáspontja. http://img0.tar.hu/t.../84140854.jpg#3
ügyelni kell hogy elférjen a tárcsa a csapágytól, a fékkonzol se legyen messze. én 15 fokra szoktam belõni.
utánfutást 12 fok dõléssel mondják az ideálisnak. (20"-os kerék inkább kb. 51 centi)

amit még a rajzhoz fûznék, hogy az elsõ ülés túlságosan elõl van. hosszú a boom így bemozog, a kormány+áttét meg nagyon a fenék alá szorul, kényelmetlen. a hátsó rugózás szerintem felesleges, + teher, + kivitelezést bonyolít.
hajtás két agyasan ahogy Pithon már írta ;)
20-as átütõs agyhoz esztergáltatott 20-as csõtengely fog passzolni mert féloldalas tengely nem kapható boltban. :) :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hátsó agy "bilinccsel" a vázhoz fogatva megadja a szabadon futás lehetõségét, itt a hátul ülõnek. Az elsõ helyen tekerõ szabadonfutója a tényleges házsóagy lehetne... Ebben az esetben a képpekken látható megoldással szemben, a tengely jobb oldalára tenném az egyik utas hajtását.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

...ha erre a lapra még nem találtál volna rá, akkor itt keresd!

Van itt egy másik megoldás is, két aggyal. Szabadon választható áttételi arányok...
Feltöltött kép

... és akkor a finomságnak még mindig meg van a helye a hátsó agyban...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Tanár Úr ! Csilla helyén a hajtómûház (v.ülés) állítható lesz, lehet állítani a távolságot, vagy fixált ??? Szerintem nem rossz dolog, ha pár centit lehet finomhangolni.
...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

egy szokásos 3x9-es sor vagy valami különleges finomság ;)

Sima tandemmel van gyakorlatom, de rekun is ugyanez a helyzet: A max. pedálfordulatszám alacsonyabb mint szólóban, a nyomaték pedig dupla. Ennek megfelelõen hatalmas lánckerekeket lehet tenni elõre. Ja, és láncerõ is dupla, ezért izmos lánc kell rá. (Már ha közös láncon hajtjátok...)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Szerintem Tanár úr arra gondolt a "hajtásláncon", hogy meg kell oldani, hogy egymástól függetlenül is tudjanak tekerni.
Egyébként nagyon tetszik a terv. :)

Pontosan! Tökéletesen megfelelõ ha azonos áttétellel megyünk, de bizony nagyon jó lenne ha egymáshoz képest nem lennénk "örökhajtósak".
(Gyk: bármelyikünk bármely pillanatban abbahagyhatná a tekerést úgy h közben a másik hajtja a jármûvet)

No, meg persze az is benne van a kérdésben h egy szokásos 3x9-es sor vagy valami különleges finomság ;)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Tom2, Lompi, Zsizsi, Levi és jómagam is részt veszünk (elõre láthatólag) a felvonuláson. Ahogyan olvashattad, Tomi három trike-ot is hoz...

" :) Hát ez kész van! :) " De jó is lenne! Már úgy mennénk vele!
Egyáltalán van olyan h kész van egy home made reku? :confused:

"hosszú tengelytávú gépeknél kevésbé érezni az úthibákat" ez geometriai tény

"minél közelebb ülsz a kerékhez-tengelyhez, annál több rezgés, rázkódás jön át" ez is tény.
Egy hosszú busz közepén kap legkevésbé hányingert az arra érzékeny

"elsõ 20"-as és kettõ is van belõle, tehát kétszer annyi döcit talál "
Csilla szerint ezeket fogom kikerülni és a hátsót belevezetni (ifjú koromban járogattam Velorex-szel) :D

"(ráadásul kisebb kerék)" Az elsõ 26-osról Tom2 lebeszélt (azt hiszem igaza van)

"Hajtáslánc? Ezek után minek cifrázni? Hátsókerék!" Hátsókerékmeghajtás, de hogyan?
Le se merem írni h hányféle idétlenebbnél idétlenebb kombinációt találtunk ki.

"Konzultációs lehetõség a hétvégi Aba napok! " Nagyon megfontolandó!
Van két meghívásunk programokra meg egy vendégvárás, de próbálkozni fogok! ;)
Oda meg visszatekerni, erre elmegy az egész nap. Mivel menjünk, gyalog még lassúbb. Autó, motor meg nem oda való!:(