Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Ezt meg Levinek küldöm: Feltöltött kép. Neki van ilyen perverz ízlése!

Ez egy fos! Gondolom, sokat agyalt rajta a tervezõ, hogy hogy lehetne minél bonyolultabban megoldani a kurva magas üléspozíciót egy gyerekkerekekkel fölszerelt gépen. Amellett, hogy semmi praktikumot nem vélek benne fölfedezni, még randa is.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Köszi!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy az országúti kerékagya mennyivel keskenyebb a montiénál? Vagy keskenyebb egyáltalán?

Gondolom a hátsóról beszélünk. (Nevezzük inkább hajtottnak! :) ) Több méret járatos. Ma a legtöbb monti 135mm-es, a legtöbb oúti 130mm. A régebbiek keskenyebbek.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Köszi!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy az országúti kerékagya mennyivel keskenyebb a montiénál? Vagy keskenyebb egyáltalán?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Na most lesz idõm netezni! Tegnap de. vázkészítés közben kicsit a kezemen is alakítottam flexszel. Viszont a baleseti sebészeten tananyag lettem!

Gratulálok!
:) :(

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Na most lesz idõm netezni! Tegnap de. vázkészítés közben kicsit a kezemen is alakítottam flexszel. Viszont a baleseti sebészeten tananyag lettem!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Szerintem is egyértelmûen a váz torziója. Az én lengõorrúm váza sokkal rövidebb, de az 50x1-es csõ miatt a hátsó kerék kézzel simán tekerhetõ 3 fokot balra-jobbra. Menet közben nem gáz, mert a kétkerekû bedõl a kanyarban, nincs csavarodás.

Egy szál csõbõl készült gerincnél nyilván sokkal jobb a két ugyanolyan szálból készült gerinc. De az se csodaszer. Ott a csövek nem csavarodásra hanem hajlításra vannak igénybe véve, amit sokkal jobban bírnak. Érdemes lenne átalakítás elõtt egy drótváz modellel játszadozni kicsit.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
és azt még leellenõrizném, hogy a nagy T kalapja nincsen-é megbillenve, azaz valóban derékszög-e a hossztengely és a mellsõ tengely szöge. Ezt egy darab hosszú madzaggal tenném, a hátsó kerékre az egyik végét a tengely felett (pontosan) odafogatnám valakivel, aztán kifeszíteném elõször a jobb mellsõ kerék tengelye felé, ott erõsen fogva a méretet átballagnék a bal kerékhez, a tengely felettre esik-é ugyanaz a hossz?
Mert ha nem, az okozhat egyik oldalra még erõsebb ellenbillenést, amire a gyengébbre sikerült váz rájátszhat még pluszban.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Ezért tettük fel a videót. Vajon miért csak jobbos kanyarban?
És vajon miért csavarodik ilyen durván?

Csavarodik az jobbra is, amikor balra fordultok, csak kisebb mértékben, én úgy látom. 1,51-nél és 2,33-nál pl.
Szerintem sem a villa, a váz lesz a hunyó

Kár, mert (veled együtt) én is azt hittem, a váz kész...

Egyébként: egy kicsi ellendõlés szerintem természetes lehet, mert a "kormány-nyakak" hátradöntve vannak, és kanyarodáskor ez billenéssé válik... Ha pl. jobbra kanyarsz, a bal kerék, miközben a tengelycsonk végén megkerüli a függõcsapszeget "emelkedik", mert a tengelycsonk döntött forgástengelyen nem bír vízszintes, a talajjal párhuzamos kört írni, kénytelen "emelkedni", tehát a váz ott picit süllyed. A jobb kerék a másik irányban kerüli a forgástengelyt, ezért kicsit emel.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Mert irigy vagyok!
Sima háromszögelésrõl beszéltünk, a tornyoktól a hátsõ villáig vagy a hátsó hajtómûig. Esetleg ezzel kiváltva a jelenlegi gerincet is. Ilyen cizellált íves, üléstartókig nem jutottam el. (eszembe sem jutott)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

jobban megnézve a képet az elsö ulés alatt a leg gyengéb a váz ott tud tekeredni kikéne mereviteni a két toronyhoz a láncterelömögül két ives csövel ugy mint a hajtomüvet csak viszintesen akár az üléstarto szerepét is betölthetné.

hehehe ebben én elõztelek meg :) :) :)

Python "Hasonló merevítéseket javasoltam én is a hétvégén"
akkor meg miért nem osztod meg velünk is???
:) :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

:)
Lompihoz csatlakozom. Jól beszél :)
Amire elõször gondoltam az egy háromszögelés lenne a tornyoktól az elsõ ülés háttámláját kitámasztó csövének alját összekötõ darab pluszban behegesztve, megosztva a feszültségeket és merevítve valamelyest a gerincet, de Lompi megelõzött ;)

jobban megnézve a képet az elsö ulés alatt a leg gyengéb a váz ott tud tekeredni kikéne mereviteni a két toronyhoz a láncterelömögül két ives csövel ugy mint a hajtomüvet csak viszintesen akár az üléstarto szerepét is betölthetné.

Hasonló merevítéseket javasoltam én is a hétvégén, de mindezek elõtt tudni kéne, hogy hol a kritikus pont.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

.... több infó jól jönne

Lompihoz csatlakozom. Jól beszél :)
Amire elõször gondoltam az egy háromszögelés lenne a tornyoktól az elsõ ülés háttámláját kitámasztó csövének alját összekötõ darab pluszban behegesztve, megosztva a feszültségeket és merevítve valamelyest a gerincet, de Lompi megelõzött ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Valahol itt lehet a hiba, ahol Tom2 mondja.

Újra és újra megnéztem a felvételt, de nem tudom eldönteni, hogy villa vagy váz. Valószínûleg váz. Emlékezetem szerint a hajtómû is elmozdult... de miért csak az egyik oldalra?
Nem szakértek a Trikehoz (ezért Tomira érdemes jobban figyelni) de több infó jól jönne

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
tanár ur lekel vágni a vázgerincet a elsöhidnál és két csöböl megoldani ujra ugy hogy azlegyen a hátso villa is . és párhejen öszekötni ugy hogy a hátsohajtomüvez viszalehesen épiteni ugyahogy mostisvan . akkor mán az életbe nemtud csavarodni.

azért érdekes hogy enyire csavarodik a váz az éngépemen még soha nem csavarodott a hátsokerék talán a váz anyag is lehet a ludas igaz én 5/4" x1.5 alatt nem csinálok vázat
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Tanár Úr !
Ez félelmetesen veszélyes mindenképpen meg kell keresni a hibaforrást. Hegesztés nem engedett el ? Az elsõ futómû mindkét oldalával minden rendben ?

Valahol itt lehet a hiba, ahol Tom2 mondja.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

YouTube - Velomobile_Android.mp4

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Már hetekkel ez elõtt sem tetszett, de Levinek szerzel vele pár szép percet! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Tanár Úr !
Ez félelmetesen veszélyes mindenképpen meg kell keresni a hibaforrást. Hegesztés nem engedett el ? Az elsõ futómû mindkét oldalával minden rendben ?
...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
YouTube - Velomobile_Android.mp4

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Álló helyzetben lehet modellezni a jelenséget?

Lehet.

Be kellene ültettni a család legsúlyosabb tagját a gépbe ...

Nem merek szóni Csillának :o

A hétvégén is javasoltam a "Lompiféle" erõsített villát, talán megérne egy misét.

Egyértelmû h nem a villa csavarodik. Valahol Tom2 felé lehet a megoldás. Ráadásul egy ilyen mise nem egyszerûen kivitelezhetõ. Én nem tudom megcsinálni (idõm se nagyon), Lompihoz elvinni se egyszerû. De nem hiszem h ez a gond. A váz csavarodik nem a villa. :(