Mint mikor ti álltok egymás mellett.;1041246']Tegnap este melléállítottam a lengõorrúmat. Vicces volt látni õket, Mazsié 110cm/2*26", enyém 145cm/2*28".
Jelentkezz be Regisztrálj
Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2010. november 22. - 20:28
Írta 2010. november 22. - 20:25
Enged meg, hogy tiszteletlenül és rosszindulatúan vitába szálljak veled!Rövidebb a bringa. Csopperesebb a látvány.
Általjában a choppereken elöl nagyobb kerületû felnik a jellemzõek, de a rövidebb a bringa (könyörgöm, LWB!) sem volt számomra meggyõzõ! Legközelebb írd azt, hogy CSAK! (de még azzal sem értenék egyett!)
Írta 2010. november 22. - 20:24
Közben visszaolvastam a bejegyzéseket. Áruljátok már el nékem (Papa, Bist7), miért eröltetitek az a 20"-as elsõ kereket? Az SWB-nél egyértelmû, ezzel lehet alacsonyan tartani a hajtómûvet (tehát ott is kényszer), de egy LWB esetén? Tudom, izlések-pofonok, de van más ésszerû és a hétköznapi használatban is elõnyös tulajdonsága?
LWB-masinánál, ha nem akarod rugdalni az elsõ kereket, és emellett a kormány-nyakat sem kívánod extrém mód hátradönteni ahhoz, hogy el is érd a kormányt, akkor nagyon sokat számít, hogy a 20"-es kereket 3"-el, több, mint 7,5 cm-rel közelebb teheted magadhoz.
Írta 2010. november 22. - 20:24
Volna egy-két megjegyzésem:
- miért nem forgattad irányba a fotókat?
- szívesen látnék fotót a gazdával - ahogyan lovagolja az új gépet! Az arányok szebbek lettek mint a Csilla "Piros-Medvés" keróján. Rövidebb a tengelytáv? Tapasztalatokról beszámolót kérünk!
- Az ülés alátámasztás engem biztosan nem bírna el! (ebben a lapos szögben) Mazsinak valszeg jó lesz.
- Lompiról mikor neveznek el utcát Seregélyesen?
Sok kellemes (sörrel teli) kilométert az "új" sport társnak!
-Az elsõre nem válaszolnék
-Hát azt, hogy ki lovagol min, és arról milyen fényképek készülnek, inkább hagyjuk, mert nem ide tartozik
-Köszi a jókívánságokat, a sör egyelõre már megvan, aztán ha jó idõ lesz, akkor nekiállunk a kilométerek gyûjtésének is.
Tegnap este melléállítottam a lengõorrúmat. Vicces volt látni õket, Mazsié 110cm/2*26", enyém 145cm/2*28".
Írta 2010. november 22. - 20:20
Egy kedves Alpok-járó barátom hosszútávú tesztje a kényelemrõl. Megerõsíthetem, több alkalommal próbáltam különbözõ tengelytávú Tour Easyt és valóban nagyon kényelmes. Ha van lehetõséged, próbáld ki náluk!A hosszú tengelytávú gépnél erre a márkára gondoltál?
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series
Inkább ilyenre.
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series | Gold Rush Replica
Az elejét BMX-bõl.
Írta 2010. november 22. - 20:18
Rövidebb a bringa. Csopperesebb a látvány.Tudom, izlések-pofonok, de van más ésszerû és a hétköznapi használatban is elõnyös tulajdonsága?
Írta 2010. november 22. - 20:16
Üdv , István !
Szerintem ki kellene próbálni másfajta bringákat is. Van itt a srácoknak(is) lengõorrú, merev hajtásos, hosszú tengelytávú, teleszkópos, sima , stb... A Puding próbája pedig az evés !
Én is hasonlót akartam építeni/építtetni, de mikor elõször kipróbáltam Python Csiliét és Wariator gépét, egybõl le is tettem róla
Egyrészt sok macera vele(szerintem), másrészt meg ha szállítani akarod akkor kell külön utánfutó a kocsira(csak ha nincs valami nagyobb teherautód
Nagyon segítõkész itt mindenki, beszélj meg velük egy idõpontot és helyszínt, és ha jó mindenkinek akkor próbálhatsz is
Írta 2010. november 22. - 20:02
Szia!
Dehogy probléma:)
Van belõle most már bõven. Ha kéred, akkor elrakjuk belõle azt, amennyire szükséged van.
Egy 60cm-es darab kéne, és valamikor megnéznénk a ventisiteteket is.
Írta 2010. november 22. - 19:55
Helló István!
Ha "tatásat" szeretnél, a trike-kal könnyebb átállni a 2kerekürõl. Nekem készülget 1 Tom2 vázas trike, de közben profilt váltottam, és ezt eladnám, még félkészen, így személyre szab6tó, ha gondolod.
Írta 2010. november 22. - 19:53
Írta 2010. november 22. - 19:53
A nagyobb kerék komfortosabb, ha akad otthon egy erre a célra használható monti, akkor már csak a szándék kell!
A kerekek, váltó, villa stb. megvan, ami speciális az a váz, az ülés és a kormány. Ez meg legyártható! Praktikus azért is, mert a továbbiakban a standard alkatrészek (sárfogó, csomagtartó, teló stb) és kiegészítõk használhatóak a géphez.
Szerintem is.
és csak egy donor bringa kell, nem kettõ mint a bmx elsõvel.
Írta 2010. november 22. - 19:44

A nagyobb kerék komfortosabb, ha akad otthon egy erre a célra használható monti, akkor már csak a szándék kell!
A kerekek, váltó, villa stb. megvan, ami speciális az a váz, az ülés és a kormány. Ez meg legyártható! Praktikus azért is, mert a továbbiakban a standard alkatrészek (sárfogó, csomagtartó, teló stb) és kiegészítõk használhatóak a géphez.
Írta 2010. november 22. - 19:39
Üdv , István !Sziasztok.
Bemutatkoznék, Benkõ István vagyok Salgótarjánban lakom.
Már egy ideje olvasom az írásaitokat, nagyon tetszik a fekvõ bicikli és szeretnék egyet én is csinálni, ill csináltatni.
Most mentem nyugdíjba, igaz 4 órában még dolgozom nyugdíj mellett. (hogy meddig?)
180cm magas vagyok 80Kg nekem talán a "tatás" hosszú tengelytávú bicók tetszenek,
ezzel könnyebb átállni a mostani City Bike ról, amit naponta használok jó idõben.http://picasaweb.google.com/benko.istvan9/Kepek#5542388016455370610
http://picasaweb.google.com/benko.istvan9/Kepek#5542388015498932610
Mi a véleményetek a hátsó kerék kormányzásról?
Szerintem ki kellene próbálni másfajta bringákat is. Van itt a srácoknak(is) lengõorrú, merev hajtásos, hosszú tengelytávú, teleszkópos, sima , stb... A Puding próbája pedig az evés !
Írta 2010. november 22. - 19:38
Inkább ilyenre.
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series | Gold Rush Replica
Az elejét BMX-bõl.
Akkor neked ez kötelezõ olvasmány:
Recycled Recumbents!
Írta 2010. november 22. - 19:35
Sziasztok.
Bemutatkoznék, Benkõ István vagyok Salgótarjánban lakom
Szevasz István,
a feleségemnek is egy hosszú, 26/20-as bringája van, azt érzi a legstabilabbnak. Talán az alacsony hatómû miatt.
Én, elsõ bringának inkább javasolnék egy rövid tengelytávú, klasszikus, 26/20-as bringát. Kevesebb vele a macera, a LWB viszont sokaknak jobban tetszik.
Írta 2010. november 22. - 19:28
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series
Inkább ilyenre.
Az elejét BMX-bõl.
Írta 2010. november 22. - 19:24
Miért cifráznád? Ha már LWB, akkor csináld egy féle (lehetõleg nagyobb) méretû kerékkel. A hajtómû a kerék mögött van, így a láncvonal miatt nem szükséges a kisebb kerék.Van egy bmx-em az elejét abból, 20" kerék hátulra 26 vagy 28" kerék

A hajtómû kerülhet lejjebb is (nyugdíjas pozícióba).
Ehhez kell egy komplett kerékpár, Lompi, min. 4 üveg sör és némi apró.
Írta 2010. november 22. - 19:13
Egyáltalán nem haragszom.
Egyébként üdv a klubban!
Attól tartok h tökéletesen igazad van. A hegesztésekkel komoly gondok vannak. Elmélkedéseim egyik fõ tárgya a hol, mennyit kell vágni eldöntése. A CO-val "agyonhegesztett" anyag helyenként kiszámíthatatlanul lágy, máshol meg rideg és össze-vissza tele van feszültséggel mint most én is.
:confused:
Az elsõ ülés alatt pontosan ez a helyzet. Illetve én még lejjebb vagyok.
A CO nem melegíti nagyon fel az anyagot.
Én pont azt mondom, hogy ne vágj a vázba, jól melegítsd fel és hagyd szabadon kihûlni.
Ha a feszültség okozza az egyirányú nagyobb csavarodást megfog szûnni.
Ahol hegesztették ott meg is csinálják, talán garanciába.
Írta 2010. november 22. - 19:12
Írta 2010. november 22. - 19:05

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére