Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

;1041246']Tegnap este melléállítottam a lengõorrúmat. Vicces volt látni õket, Mazsié 110cm/2*26", enyém 145cm/2*28".

Mint mikor ti álltok egymás mellett. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Rövidebb a bringa. Csopperesebb a látvány.

Enged meg, hogy tiszteletlenül és rosszindulatúan vitába szálljak veled!
Általjában a choppereken elöl nagyobb kerületû felnik a jellemzõek, de a rövidebb a bringa (könyörgöm, LWB!) sem volt számomra meggyõzõ! Legközelebb írd azt, hogy CSAK! (de még azzal sem értenék egyett!) :)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Közben visszaolvastam a bejegyzéseket. Áruljátok már el nékem (Papa, Bist7), miért eröltetitek az a 20"-as elsõ kereket? Az SWB-nél egyértelmû, ezzel lehet alacsonyan tartani a hajtómûvet (tehát ott is kényszer), de egy LWB esetén? Tudom, izlések-pofonok, de van más ésszerû és a hétköznapi használatban is elõnyös tulajdonsága?

LWB-masinánál, ha nem akarod rugdalni az elsõ kereket, és emellett a kormány-nyakat sem kívánod extrém mód hátradönteni ahhoz, hogy el is érd a kormányt, akkor nagyon sokat számít, hogy a 20"-es kereket 3"-el, több, mint 7,5 cm-rel közelebb teheted magadhoz.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Volna egy-két megjegyzésem:
- miért nem forgattad irányba a fotókat?
- szívesen látnék fotót a gazdával - ahogyan lovagolja az új gépet! Az arányok szebbek lettek mint a Csilla "Piros-Medvés" keróján. Rövidebb a tengelytáv? Tapasztalatokról beszámolót kérünk!
- Az ülés alátámasztás engem biztosan nem bírna el! (ebben a lapos szögben) Mazsinak valszeg jó lesz.
- Lompiról mikor neveznek el utcát Seregélyesen?

Sok kellemes (sörrel teli) kilométert az "új" sport társnak! :)

-Az elsõre nem válaszolnék :)
-Hát azt, hogy ki lovagol min, és arról milyen fényképek készülnek, inkább hagyjuk, mert nem ide tartozik :D. A tengelytáv itt 110cm azért, hogy ne legyen aránytalanul nagy hely a kátsó kerék és az ülés között. Tapasztalatokról nem tudom, hogy lesz beszámoló, mert Mazsi nem ment túl sokat 120-as tengelytávú lengõorrúval, az õ bringája viszont nem állítható be mindenkire (pl. rám se, bár még nem próbáltam, csak olyan lehetetlennek tûnik). Mindenesetre max. 5 perc barátkozás után már ment neki az elindulás, meg a közlekedés Lompiék elõtt, aminek örültünk, mert így volt idõnk sörözni :), Mazsi arcáról meg nem lehetett letörölni a vigyort.
-Köszi a jókívánságokat, a sör egyelõre már megvan, aztán ha jó idõ lesz, akkor nekiállunk a kilométerek gyûjtésének is.

Tegnap este melléállítottam a lengõorrúmat. Vicces volt látni õket, Mazsié 110cm/2*26", enyém 145cm/2*28".
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

A hosszú tengelytávú gépnél erre a márkára gondoltál?
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series

Inkább ilyenre.
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series | Gold Rush Replica
Az elejét BMX-bõl.

Egy kedves Alpok-járó barátom hosszútávú tesztje a kényelemrõl. Megerõsíthetem, több alkalommal próbáltam különbözõ tengelytávú Tour Easyt és valóban nagyon kényelmes. Ha van lehetõséged, próbáld ki náluk!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Tudom, izlések-pofonok, de van más ésszerû és a hétköznapi használatban is elõnyös tulajdonsága?

Rövidebb a bringa. Csopperesebb a látvány.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Üdv , István !
Szerintem ki kellene próbálni másfajta bringákat is. Van itt a srácoknak(is) lengõorrú, merev hajtásos, hosszú tengelytávú, teleszkópos, sima , stb... A Puding próbája pedig az evés !

Én is hasonlót akartam építeni/építtetni, de mikor elõször kipróbáltam Python Csiliét és Wariator gépét, egybõl le is tettem róla :)
Egyrészt sok macera vele(szerintem), másrészt meg ha szállítani akarod akkor kell külön utánfutó a kocsira(csak ha nincs valami nagyobb teherautód :) )
Nagyon segítõkész itt mindenki, beszélj meg velük egy idõpontot és helyszínt, és ha jó mindenkinek akkor próbálhatsz is :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Szia!
Dehogy probléma:)
Van belõle most már bõven. Ha kéred, akkor elrakjuk belõle azt, amennyire szükséged van.

Egy 60cm-es darab kéne, és valamikor megnéznénk a ventisiteteket is.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
180cm magas vagyok 80Kg nekem talán a "tatás" hosszú tengelytávú bicók tetszenek,

Helló István!

Ha "tatásat" szeretnél, a trike-kal könnyebb átállni a 2kerekürõl. Nekem készülget 1 Tom2 vázas trike, de közben profilt váltottam, és ezt eladnám, még félkészen, így személyre szab6tó, ha gondolod.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Közben visszaolvastam a bejegyzéseket. Áruljátok már el nékem (Papa, Bist7), miért eröltetitek az a 20"-as elsõ kereket? Az SWB-nél egyértelmû, ezzel lehet alacsonyan tartani a hajtómûvet (tehát ott is kényszer), de egy LWB esetén? Tudom, izlések-pofonok, de van más ésszerû és a hétköznapi használatban is elõnyös tulajdonsága?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

A nagyobb kerék komfortosabb, ha akad otthon egy erre a célra használható monti, akkor már csak a szándék kell! :)
A kerekek, váltó, villa stb. megvan, ami speciális az a váz, az ülés és a kormány. Ez meg legyártható! Praktikus azért is, mert a továbbiakban a standard alkatrészek (sárfogó, csomagtartó, teló stb) és kiegészítõk használhatóak a géphez.

Szerintem is.
és csak egy donor bringa kell, nem kettõ mint a bmx elsõvel.
:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Találtam egy jobb fotót és az ajánlatomhoz közelebb álló gépet. Rans Stratus XP 2x26 kerék képlettel.
Feltöltött kép
A nagyobb kerék komfortosabb, ha akad otthon egy erre a célra használható monti, akkor már csak a szándék kell! :)
A kerekek, váltó, villa stb. megvan, ami speciális az a váz, az ülés és a kormány. Ez meg legyártható! Praktikus azért is, mert a továbbiakban a standard alkatrészek (sárfogó, csomagtartó, teló stb) és kiegészítõk használhatóak a géphez.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Sziasztok.
Bemutatkoznék, Benkõ István vagyok Salgótarjánban lakom.
Már egy ideje olvasom az írásaitokat, nagyon tetszik a fekvõ bicikli és szeretnék egyet én is csinálni, ill csináltatni.
Most mentem nyugdíjba, igaz 4 órában még dolgozom nyugdíj mellett. (hogy meddig?)
180cm magas vagyok 80Kg nekem talán a "tatás" hosszú tengelytávú bicók tetszenek,
ezzel könnyebb átállni a mostani City Bike ról, amit naponta használok jó idõben.http://picasaweb.google.com/benko.istvan9/Kepek#5542388016455370610
http://picasaweb.google.com/benko.istvan9/Kepek#5542388015498932610
Mi a véleményetek a hátsó kerék kormányzásról?

Üdv , István !
Szerintem ki kellene próbálni másfajta bringákat is. Van itt a srácoknak(is) lengõorrú, merev hajtásos, hosszú tengelytávú, teleszkópos, sima , stb... A Puding próbája pedig az evés !

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Inkább ilyenre.
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series | Gold Rush Replica
Az elejét BMX-bõl.

Akkor neked ez kötelezõ olvasmány:
Recycled Recumbents!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Sziasztok.
Bemutatkoznék, Benkõ István vagyok Salgótarjánban lakom

Szevasz István,
a feleségemnek is egy hosszú, 26/20-as bringája van, azt érzi a legstabilabbnak. Talán az alacsony hatómû miatt.
Én, elsõ bringának inkább javasolnék egy rövid tengelytávú, klasszikus, 26/20-as bringát. Kevesebb vele a macera, a LWB viszont sokaknak jobban tetszik.

bist7

bist7

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
A hosszú tengelytávú gépnél erre a márkára gondoltál?
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series

Inkább ilyenre.
Az elejét BMX-bõl.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Van egy bmx-em az elejét abból, 20" kerék hátulra 26 vagy 28" kerék

Miért cifráznád? Ha már LWB, akkor csináld egy féle (lehetõleg nagyobb) méretû kerékkel. A hajtómû a kerék mögött van, így a láncvonal miatt nem szükséges a kisebb kerék.
Feltöltött kép
A hajtómû kerülhet lejjebb is (nyugdíjas pozícióba).
Ehhez kell egy komplett kerékpár, Lompi, min. 4 üveg sör és némi apró.

bist7

bist7

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Egyáltalán nem haragszom.:)
Egyébként üdv a klubban! :D
Attól tartok h tökéletesen igazad van. A hegesztésekkel komoly gondok vannak. Elmélkedéseim egyik fõ tárgya a hol, mennyit kell vágni eldöntése. A CO-val "agyonhegesztett" anyag helyenként kiszámíthatatlanul lágy, máshol meg rideg és össze-vissza tele van feszültséggel mint most én is.
:confused:
Az elsõ ülés alatt pontosan ez a helyzet. Illetve én még lejjebb vagyok. :(

A CO nem melegíti nagyon fel az anyagot.
Én pont azt mondom, hogy ne vágj a vázba, jól melegítsd fel és hagyd szabadon kihûlni.
Ha a feszültség okozza az egyirányú nagyobb csavarodást megfog szûnni.
Ahol hegesztették ott meg is csinálják, talán garanciába.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Ja, bocsi, ez a Papa új albumjának szólt!

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Teccik. Ha lesz ontopik, elküldöm(vagy a sínbicikli is mehet?:-D). Viszont a Tanár úr "Gályáját méltatlanul mellõzöd, Te is + Zombi si!