Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Most érdemes nyaggatni Lompi mestert, mert tavasszal már kevesebb ideje lesz. Nyáron meg szívesebben teker, mint hegeszt! :)

na ez hatott
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Tényleg nem néz ki rosszul...majd úgyis lesz róla vélemény, remélem minél hamarébb :)
Holnap irány Lompi mester ha az égiek és Murphy is úgy akarja

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ventisit:
Feltöltött kép

Rekusit kívülrõl:
Feltöltött kép
... belülrõl:
Feltöltött kép

Ez ami látszik, a többi majd kiderül. Az elõjelek biztatóak! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Most érdemes nyaggatni Lompi mestert, mert tavasszal már kevesebb ideje lesz. Nyáron meg szívesebben teker, mint hegeszt! :)

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Ma én is teszteltem a sajátomat, mert a jó idõre való tekintettel bringával mentem dolgozni :)
Az biztos hogy az 1cm vastag polifoamhoz képest egész más világ. Most már nem hiányzik annyira a rugózás a bringáról, nem akar a nagyobb hupliknál kidobni az ülésbõl, kb olyan lett mintha teleszkópot tettem volna a bringára.
Ma vettem tépõzárat is, fel is varrtam a szivacsra az egyik felét. Öntapadósat vettem, bár gyanús volt hogy a szivacshoz nem fog annyira ragadni hogy rajta is maradjon. Ez be is jött, de szerencsére bírtam cérnával.
Sajnos most nincs nálam fényképezõgép hogy lefotózzam, holnap meg nem tudom lesz-e este idõm fotózgatni. Ha Python nem elõz meg a fotóval csinálok róla és felteszem.
Reggel egy bringás megkérdezte hol lehet ilyen bringát venni. Mondtam neki hogy Seregélyesen, megtalálni meg a bikemag fórum rekumbensek topikjában megtalálhatja az illetõt. Lehet hogy Lompinak lesz még egy kuncsaftja? :D

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

huuuuuuuu látod a képet meg a sajátodat egyforma vagy sem?

há' megsasoltam már, egyforma de nem ugyan az, most lerohantam felvételeket készíteni de megadta magát az akku:mad:, majd holnap
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nem tudtam beugrani a boltba a saját Recusit-emért.... Emlékezetem szerint a "belsõ töltetben" különböznek, legalább is a ami a látható különbség.
Ez nem jelent semmit. Ettõl még lehet ugyan olyan, de még akár jobb is! A Venti 4 cm vastagságban 28 rugó körül mozogna, ez meg 15! ennyiért azt sem bánom, ha rosszabbul szellõzik. Ez majd csak a jó idõ beköszöntével derül ki, amikor nagyobb távokat lehet majd menni. Télen elõnyösebb, ha nem szellõzik! :) A tapasztalatokra még várni kell.
Van még egy szempont, amit érdemes vizsgálni. A klasszikus nyitott cellás szivacs 6 ezer körül mozog (lehet, hogy tévedek), viszont csak egy szezont bír! Ez valszeg sokkal többet, tehát mindenképpen megéri az árát.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
huuuuuuuu látod a képet meg a sajátodat egyforma vagy sem?
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Ellent kell hogy mondjak! Nem ilyen! Ez a képen egy Ventisit. (http://www.ventisit.nl/foto/69.jpg) Az AM-es ennél sûrûbb, talán puhább és konfortosabb is. Ezért is vagyok kíváncsi arra, hogyan szellõzik! Sajnos tapasztalat hiányában errõl még nem tudok nyilatkozni.

szerintem az, hogy ilyen az azt jelenti, hogy hasonló és nem ugyan az, szerintem ilyen, én mint kezdõ rekus ventisitet a Te gépeden próbáltam kb.45 percig, az AM-ét pedig kb.15 percig, különbséget nem tudtam igazából tenni mivel mikor a Te bringádat hajtottam azzal voltam elfoglalva, hogy a nyeregben maradjak egyáltalán:), másra kellett figyelnem, és itt megint jön a puding próbája, képem meg nem volt a sajátról ezért ollóztam a netrõl
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

;1045673']Ennyi:

Rekumbens - Annyira Más Bringa: Ambringa szivacs

Köszönöm! A blogot még nem is láttam :D

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Ennyi:

Rekumbens - Annyira Más Bringa: Ambringa szivacs
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Bár ennyi pénzért végül is mindegy...

Mennyi az ennyi? :)
Vagy azok a szivacsok vannak fent az AM oldalán?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Feltöltött kép ilyen és 4 centi vastag comfort

Ellent kell hogy mondjak! Nem ilyen! Ez a képen egy Ventisit. (http://www.ventisit.nl/foto/69.jpg) Az AM-es ennél sûrûbb, talán puhább és konfortosabb is. Ezért is vagyok kíváncsi arra, hogyan szellõzik! Sajnos tapasztalat hiányában errõl még nem tudok nyilatkozni.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Képet csinálnál róla? :)
Kiváncsi vagyok milyen

Feltöltött kép ilyen és 4 centi vastag comfort

Én mára kaptam idõpontot! :) Az áttört alu ülések baromi jól szellõznek velük (télen túlzottan is).

Mára is jó idõt mondtak bár most még nem úgy néz ki, hogy lesz is. Ma sajna nem érek rá pedig kimentem volna veled az AM-be. Tegnap pedig Benji nem ért rá, úgyhogy egyedül mentem.
Az én ülésemen is vannak lyukak de átalakítást tervezek, annyi áttörést amennyit a stabilitás megenged.
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

kiszaladtam Budakalászra és magamhoz vettem végre a megrendelt hazai gyártmányú fekete színû jól szellõzõ rekumbens ülõfelületet.

Én mára kaptam idõpontot! :) Mivel egyébként is Ventit használok-használtam (a jelenlegi a harmadik a sorban. A Pythonon még egy vékony volt, gyári Challenge. A Tom-Tom-Greenspyceon már komfort és jelenleg is egy komfortot gyûrök.) Az áttört alu ülések baromi jól szellõznek velük (télen túlzottan is). Ez volt a Pythonon, ami most Levi gépén szolgál és ilyen van az Elefánton is. Az Optima ülések zárt felülete már nem volt képes ekkora ventillációra. A Greenspyceon át is törtem a merevítések között az ülést ülõlaptól-hátközépig (kb. 6-7 cm. átmérõjû lyukakkal), ez javította a ventillációt,
Feltöltött kép
de ez sem hozott olyan mértékû eredményt, ami megközelítette volna az alu ülések szellõzési hatásfokát.
Feltöltött kép
Kíváncsi vagyok, hogy a Rekusit vastagabb, komfort szivacsa hogyan teljesít. Biztosan kényelmes, de a sûrûszövésû belsõrész milyen mértékben képes átszellõzni? Bár ennyi pénzért végül is mindegy...

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Belvíz ide, belvíz oda minden érintettel együtt érzek.
Ma viszont olyan kafa idõ volt napközben, hogy kiszaladtam Budakalászra és magamhoz vettem végre a megrendelt hazai gyártmányú fekete színû jól szellõzõ rekumbens ülõfelületet. Visszafelé már kényelmesebb módon ringatóztam az összteleszkópos rekumon.

Képet csinálnál róla? :)
Kiváncsi vagyok milyen

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Belvíz ide, belvíz oda minden érintettel együtt érzek.
Ma viszont olyan kafa idõ volt napközben, hogy kiszaladtam Budakalászra és magamhoz vettem végre a megrendelt hazai gyártmányú fekete színû jól szellõzõ rekumbens ülõfelületet. Visszafelé már kényelmesebb módon ringatóztam az összteleszkópos rekumon.
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

nekem ez sem lenne nagy kihivás ugyérzem :)

Szerintem se...max megint nem ebédelsz :)

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

Hát ha ez így folytatódik, kezdheted csinálni a vízirekumbenst Lompi :)

tavasszal már felvettettem egy konstrukciót,lehet te még nem láttad.Az eleje kicsit kedvtelenítõ,de Lompi leegyszerûsíti:)
http://www.youtube.com/watch?v=DiTjyj9NO5I
azért reméljük az ötletet nem kell megvalósítani...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
nekem ez sem lenne nagy kihivás ugyérzem :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek