Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Itt van egy szebb kivitelû, talán nincs benne hiba

Na ezeket kellene még általános iskolában, osztályfõnöki órán, vagy valamilyen órán belül megtaníttatni a gyerekeknek!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
OFF

Íme az enyém, aki megmondja mibõl készültek a billentyûk az dicséretben részesül :D

Most rendeltem egy ilyet, péntekre várom:
Thumb Piano,kalimba, Or mbira,From Quality 1 Trader Ltd on eBay (end time 06-Jan-11 16:58:35 GMT)

Ezt pedig a többieknek küldöm, borongás ellen:
YouTube - Paco Sery Sanza, Alune

Vissza a fekvõbringákhoz!
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
Itt van egy szebb kivitelû, talán nincs benne hiba
...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

privátban küld el mert nem :D

Beírom ide, úgyis nagy a csend...

Szóval az ifjú kandúr kifigyelte hogy a bátyja nagyon pödri a bajszát, fényesre nyalja a bundáját. Kérdi, hová készül.
- Megyek kufircolni.
- Hû de izgi! Veled mehetek?
- Gyere.
Elindulnak, büszkén a háztetõ gerincén, mikor az öreg kandúr megcsúszik, le a tetõn, épp hogy az esõcsatornában meg bír kapaszkodni, és ott lóg tanácstalanul. A kicsi - gondolván hogy ez a program - mellécsúszik és már ketten lógnak, szótlanul. Fél óra múlva megszólal a kicsi:
- Bátyus, én még kufircolok egy percet, de aztán haza megyek.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Reku Papa!
Nem is tudtam hogy van hangszer készítõ vénád is :D
Íme az enyém, aki megmondja mibõl készültek a billentyûk az dicséretben részesül :D
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Bicikliküllõ...:)
...

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Reku Papa!
Nem is tudtam hogy van hangszer készítõ vénád is :D
Feltöltött kép
Feltöltött kép

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Holnap ülés készítés, apróbb beállítások, és kész van az elsõ, teljesen "szemétbõl" összerakott, 550Ft-os Rekumbensem :D
Ma volt a teszt vezetés, egész jól megy, kezes, igaz egy zsák szalma volt a seggem alatt :D :D :D
A neve is megvan: Only From Trash = Csak szemétbõl :)

Gyönyörû trash metál szerkezet, gratula!:)
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Biztosan ismered a viccet a fiatal kandúrról, amelyik elment az öreg kandúrral kufircolni...

privátban küld el mert nem :D
De a "tüzet oltani a moslékos vödör is jó" kifejezést igen :D

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
A probléma összetett, a legfõbb gond hogy nincs kerékpáros kultúra itthon :(
És a kultúra nem fog kialakulni megfelelõ kerékpárutak nélkül...tényleg szánalom ami itthon megy, járdából lecsippentenek, egy egy részt, így se a gyalogos, se a kerékpáros nem fér el rendesen :(
Nemértem miért nem lehet utánozni dolgokat amik mûködnek külhonban pl: Hollandiában(nem, itt nem a könnyû drogokra gondolok :) )ahol pontot kapsz a munkáltatótól ha biciklivel mész dolgozni, vagy túlórád van és ezeket a pontokat be lehet váltani biciklikre, kiegészítõkre...tudom, éltem és dolgoztam kint, tudom mirõl beszélek. A kerékpárutak fantasztikusak, sokszor rövidebbek mint a kocsival az utak, igaz rengetegszer az úttestbõl csippentenek le egy-egy részt, de jól láthatóan el van különítve.Viszont ott is követelnek egy csomó mindent a hatóságok, de nem büntettek meg egyszer se, szépen elmondták mit kell beszerezzek...
De pl Svájcban ahol szintén éltem és dolgoztam, eldöntheted, hogy kötsz e biztosítást a biciklidre vagy nem, ha kötsz(nem olyan drága dolog) és bármilyen baleset ér, a baleset okozója köteles fizetni minden kórházi költségedet.
Tényleg összetett dologról van szó, több engedményt kellene adni a kerékpárosoknak(már csak környezetvédelmi szempontból is)
Egyik oldalról támogatják a kerékpározást, a másik oldalon meg elveszik a kedved az egésztõl.
Csinálnak 15 km kerékpárutat, amire rohadt büszkék de az elsõ komoly esõzés vagy tél után használhatatlan.

Tanár úr maga miben látná a megoldást?
Én visszaállítanám a királyságot és mivel édesapám István, meg is lenne II. István királyunk :D :D :D

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Ezt csak azért szerkesztettem, hogy legyen egy sz@rabb, amin megtanulok, meg megszokom a dolgokat

Biztosan ismered a viccet a fiatal kandúrról, amelyik elment az öreg kandúrral kufircolni...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Vannak kerékpárutak amiket nem használok akkor sem ha kötelezõ, mert olyan borzalmas.

Ez bizony igaz. És - ahogy mondod - egyedül, vagy haveri körben egészen más ezek helyett az úttesten menni, mint rád bízott gyerekeket kivezetni a tilosba. Én biztosan nem vezetném ki õket. Szívnék velük együtt a szabályoson, hogy otthon elmeséljék, milyen eszetlen emberek terveznek kerékpárutakat Magyarországon.

De azt nem hinném, hogy valaha megbüntetnének azért, mert nem generátorról táplált, közösen kapcsolható lámpákkal járok. A rendelet ezen rendelkezését túlhaladta az idõ, és én (örök optimista) bízom a rendõrök józan eszében, emberségében.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
A hatályos KRESZ

és a "mûszaki KRESZ" a felszerélésrõl KÖHÉM rendelet Kreszfórum közlekedési csevejde
ugyan nagyon rosszul olvasható, de ha kijelölöd akkor inverzben már könnyebb
illetve itt van maga a jogszabály ha vkinek van türelme végigbogarászni
KÖHÉM rendelet: 116. §

érdekes h a Gálya csak 2 pontban nem felel meg a kerékpárra elõírt rendeleteknek
elöl sincs küllõprizma (igaz küllõ sincs)
a kétkörös Wartburg fékrendszer nem mûködtethetõ egymástól függetlenül:D

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Én lehet félreértek valamit, de szerintem nincs olyan szabály h kötelezõ kerékpárúton menni ahol van. Lehet választani h úttest vagy kerékpárút, egyedül a járda tilos, kivéve ha nincs kerékpárút.

Sajnos rosszul tudod. :( Valamennyi bejegyzésed hibás.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Én lehet félreértek valamit, de szerintem nincs olyan szabály h kötelezõ kerékpárúton menni ahol van. Lehet választani h úttest vagy kerékpárút, egyedül a járda tilos, kivéve ha nincs kerékpárút.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Nem szabad megszokni! Az értelmetlen számonkérést meg kell változtatni.
Természetesnek tartom h nem ülök motorra sörözés után sisak nélkül. De mikor megkérdezte a járõr h a sebkötözõ csomagomnak mikor jár le a szavatossága, kissé markánsan kérdeztem vissza h az övé? Elengedett. Másba nem tudott belekötni. De ha most ránk szállnak...
:(

Ez sajnos csak pénzbeszedés. Én idén a kocsira eddig 160.000 büntetést fizettem. Persze, ha az egyik oldalról nézzük jogosan. Na de az elmúlt 12 év alatt meg semmi?
A rendõrök sem a Pomáz-Kalász közötti egyenesben trafiznak, ahol mindenki 100-al elõz lakott területen, hanem abban a kanyarban, ahol 40-es tábla van. Mert mindenki 55-60-al megy, és ott tuti a kasza. Itt a baj.
Nem fogok macskaszemeket felrakni, lámpám meg van, és folyamatosan is tud világítani. Mellény van. Sisak van. Ezen kívül már csak 20x szegem meg a kreszt, mire beérek a belvárosba bringával:(

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Így van ahogy mondod, meg kell szokni, ennyi...

Nem szabad megszokni! Az értelmetlen számonkérést meg kell változtatni.
Természetesnek tartom h nem ülök motorra sörözés után sisak nélkül. De mikor megkérdezte a járõr h a sebkötözõ csomagomnak mikor jár le a szavatossága, kissé markánsan kérdeztem vissza h az övé? Elengedett. Másba nem tudott belekötni. De ha most ránk szállnak...
:(

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Ezek szerintem nem olyan eget rengetõ kiadások amik csõdbe döntenék a családi kasszát.

Valóban. De a szabadságomban korlátoznak. Ezt egy '56-os októberi fickó nehezen viseli. Sõt, nem tûri!
De vajon tanárként diákokkal?

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Én nem látom ilyen rossznak a helyzetet. Igazából nincs itt komoly gond. Kell lámpa, csengõ, prizma, küllõprizma a bringára és kész. Meg láthatósági ruházat este, lakotton kívül. A KRESZ betartása se olyan eget rengetõ elvárás szerintem.

Don't worry, be happy! :)

Igazából nincs itt komoly gond.

Szerintem van. :(
Piroson nem járok át, járdán nem csengetek a gyalogosra, lámpám is van - nem is akármilyen - de pl. a hátsó villogós.
Ez az elsõ szabálytalanság.
Vannak kerékpárutak amiket nem használok akkor sem ha kötelezõ, mert olyan borzalmas. Ha lehet akkor inkább másfelé megyek h ne lehessen belém kötni. Amíg egyedül vagyok addig legfeljebb megbüntetnek (súlyadó, kötelezõ biztosítás, mûszaki vizsgadíj, benzin... helyett fizetek)
DE!
Pl. Örs vezér tértõl végig mész a kerékpárúton Kerepesig? Én többnyire az úttesten megyek.
Te sosem mész a 3-as úton? Én szoktam. Bp. Kerepesi útról mennék Kékestetõ érintésével Parádsasvárra. Kellemes, egynapos út, tõlünk kb. 120-130km. Ki lehet hagyni a 3-ast de szerintem pl. Bp-Fót-Mogyoród-Szada felé veszélyesebb Gödöllõre menni. Kínosan érzem magam egy sereg diákkal a szélárnyékomban amikor söprünk a hajnali párában borzongva végig a 3-ason és csak Gyöngyös elõtt jövünk le. Aztán Gyöngyösön a kivezetõ kerékpárút Mátrafüredre. Azt is csak helyenként használjuk.
Szoktunk menni a Börzsönybe. Pl. Nagy-hideg-hegy jó hely. Oda-vissza szép egynapos túra. Olyan 120-130km az is. Ha a 2-esen mész Dunakeszitõl a verõcei elágazásig.
Nem szeretek szabálytalankodni (na jó néha egy picit túllépem a megengedett sebességet)
de este még városban is használok mellényt.
A szentendrei kerékpárutat Budakalász felé kerüljük el. Vajon a szentendrei Duna-partról merre lehet szabályosan kimenni Pap-rét felé? (lépcsõ, kockaköves utca piacon át kizárva).

Sokszor megkapom h miért akarok én mindig Ausztrián túlra menni, miért nem jó nekem Magyarországra szervezni a 10-15 napos túráinkat. (no persze az Alpok szép is) :)
Szóval szerintem van gond. Merjek-e továbbra is a diákoknak KRESZ-t sértõ túrákat szervezni?
Vagy feladjam?
Ha vannak ötleteid, konkrét túrajavaslataid szívesen veszem. Az elmúlt évek túrái nagyon szabálytalanok voltak. Eddig megúsztuk. Pedig Visegrádon, Dobogókõn az ebédhez még sört is ittunk.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

... a háromkerekûvel ... a gyalogátkelõhelyen csak gyalogosan!

hehe
3kerékkel az a jó hogy egy 2 éves gyerek sebességével is tudok menni eldõlés nélkül, udvariasan elengedve a sietõs gyalogokat. A padkák miatt amúgy is sokszor tolnom kell :(
Ha meg akar büntetni úgyis meg fog.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Én nem látom ilyen rossznak a helyzetet. Igazából nincs itt komoly gond. Kell lámpa, csengõ, prizma, küllõprizma a bringára és kész. Meg láthatósági ruházat este, lakotton kívül. A KRESZ betartása se olyan eget rengetõ elvárás szerintem.

Don't worry, be happy! :)

Így van ahogy mondod, meg kell szokni, ennyi...ha büntetni akarnak, úgyis megteszik
Ugyan ez volt amikor segédmotorra kötelezõvé tették a bukósisakot(szerintem a kerékpárra se ártana), ment egy darabig a hõbörgés, aztán megszoktuk.
Ezek szerintem nem olyan eget rengetõ kiadások amik csõdbe döntenék a családi kasszát.