Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Úgy tudom néhány körzetben tényleg ki van adva nekik a pulykapénz begyûjtése. Amúgy ha Te észrevetted rajta, milyen zavarban volt, akkor neki milyen kínos lehet a szitu. Aki ilyenkor nem gyûjti össze a kvótát, az valószínû az elsõ leépítéskor benne lesz a kalapban. Az megint más kérdés, hogy meg meri e bírságolni a fullgazdag vállalkozó beleszarós pici fiát, vagy csak a csóró autósokra utazik, akinek egy helyzetjelzõ tartalékizzó hiányzik a készletébõl.

Nemcsak néhány körzetben. A Rendõrségre szánt költségvetés egyik alapvetõ része a befizetett bírságod. Ha nem szedik be az elvártat, akkor ugyan megkapják az államtól a mûködésre szükséges pluszpénzt, de csak MAJD valamikor. Addig meg sakkozhatják a másra szánt pénzt összevissza, és még akkor meg is gyanúsíthatják hûtlen kezeléssel a sakkozót, mert másra szánt pénzt használt fel egész másra.

A Csongor féle megoldás csak értelmetlenség, ugyanis helyszíni bírságnál az szolgál fellebbezésként, amikor a "hajlandó helyszíni bírságot fizetni?" kérdésre "nem" választ ad. Akkor nincs csekk, hanem a szabálysértési elõadóhoz kerül a dolog, és ott további kifogásoknak is van helye. Ha elfogadta a csekket, akkor hiába tüzeskedik utólag, a "fellebbezési" lehetõséget elutasította, tehát azonnal jogerõssé vált (az õ kijelentése alapján vált azzá) bírságot kíván elodázni.
Nem ez a mód a célravezetõ, és a keménytökûség inkább az lenne, ha (feltéve, hogy biztos az igazában), nem rest végigvinni a jogi lehetõségeket.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Úgy tudom néhány körzetben tényleg ki van adva nekik a pulykapénz begyûjtése. Amúgy ha Te észrevetted rajta, milyen zavarban volt, akkor neki milyen kínos lehet a szitu. Aki ilyenkor nem gyûjti össze a kvótát, az valószínû az elsõ leépítéskor benne lesz a kalapban. Az megint más kérdés, hogy meg meri e bírságolni a fullgazdag vállalkozó beleszarós pici fiát, vagy csak a csóró autósokra utazik, akinek egy helyzetjelzõ tartalékizzó hiányzik a készletébõl.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Én azt hittem hogy a rendõrségi büntetõ kvóta az valami városi legenda...tegnap sikerült személyesen megtapasztalnom hogy nem :(
a törvény szövegét szegénykém azt hiszem harmadjára találta el, mintha zavarban lett volna. sajnálni nem tudom ezek után a rendõrséget, hogy ez a díszf@sz bejelentette, hogy ha reggelig 'ennyiésennyi' összegû büntetõcetlit nem szednek össze, akkor szarban lesznek - ezek tényleg pénzt hajtanak be...
fellebbezésnek van-e helye?
õõõ... nincs me' szabálysé'tés és majd 'a apeh, khmmm vpo... aaaaaaa jegyzõ behajtja blabla
annyira értelmes volt :D De a csekket Hair-be illõ módon elégettem :D

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
A Karácsony szép ünnep., de a tél akkor is útálatos. Meg hideg is. Meg nyirkos meg minden. Pfuj.
Ollyan depi vagyok hogy mindjárt öngyi leszek. A Jézuska csörgõórát hozott pedig Ventisitet kértem.
Már a posta sem az igazi...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

bist7

bist7

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Természetesen jól le kell lakkozni, hogy a nedvesség ne férjen hozzá, de ez minden rétegelt lemezre érvényes.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Szia, nekem volna, de a távolság nagy.
Próbáld meg a legközelebbi állt iskolában, keresd meg a karbantartót, biztosan tud adni régi padtetõt.
120x45cm-es 5 rétegû és dekoritozva van mind két oldalon. A vastagsága 18mm-es.
Az alsó füzettartó rész 120x35cm-es, az is jó.

Az enyém abból van :) a havernak jöttek szét a rétegek, nem valami csúcsminõségû anyagból volt a lemez...de köszi az ötletet!

bist7

bist7

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Szia, nekem volna, de a távolság nagy.
Próbáld meg a legközelebbi állt iskolában, keresd meg a karbantartót, biztosan tud adni régi padtetõt.
120x45cm-es 5 rétegû és dekoritozva van mind két oldalon. A vastagsága 18mm-es.
Az alsó füzettartó rész 120x35cm-es, az is jó.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Hála a jó égnek édesapámnál van állványos fúró, szerintem 2m magas, remek szockó mestermû, nem mai darab de teszi a dolgát szépen!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
A kompozit ülés azért más világ, de kezdetnek és költséghatékonyság szempontjából jobb választás a faülés.

Egy ilyesmivel : wolfcraft - Products: tecmobil (4522000)

illetve ilyesmivel :
wolfcraft - Products: accumobil - mobile drilling aid (4685000)

valamelyest áthidalható az állványos fúrógép hiánya.NEm csodaszerkezetek, de famunkánál hasznosak tudnak lenni.Fõleg az elsõ, ha EU komfortos a fúrógéped nyaka.

Esetleg még ez is, de ilyet még nem próbáltam :
http://www.wolfcraft...78_product.html
...

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

jaha a két gerinc vége...igen az elsõ ülésnél zavarta a cimbit, emiatt gondoltam, hogy lekerekítem!
Tényleg, hol lehet venni kisebb méretû rétegelt lemez táblát mint 1,5mx1,5m?
Vagy dartos ha maradt ki neked akkor tudunk csereberélni?

Nem a legjobb minõségû rétegelt lemezem van, már sok éve áll fedett helyen, de görcsös, repedezett....ezértis lett 2cm-es a gerinc, meg ez csak 3 rétegû lemez, nem 5 rétegû, amúgy 1x3 méteres táblák vannak itthon. Szóval nem sokkal kisebb mint neked:D

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Hát pedig le van kerekítve :) A 2 gerincre gondoltam. Dartsos ülésénél hegyes a Te ülésedhez képest biztosan hegyesebb.
(A végletekig lehetne csiszolni egy faülés elkészítését, de ez szerszám kérdése is és nem mindenkinek van a háztartásában maró,dekopírfûrész,csiszológép asztali fúrógép stb.)

Na igen, nekemis csak dekopir van, meg sima kézifúró....rendesen elõ kellett pontozni, hogy ne szaladjon el a fúró:D Egy állványos azért jobb lenne.
Csiszológépnek meg kicsiflex volt használva lamellás koronggal....ipari tanulói vizsgán nem lennék szépségdijas, de azért nem lett ronda.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Dartsos

Csongornál van egy részlet,amit figyelmedbe ajánlanék átgondolásra.Az ülésvégek. Csongor lekerekítette és szerintem ez így a jó. Fõleg a fenék alatti vég. Mert ha lesz az ülésedhez trike is és éppen fölötte állsz úgy, hogy a lábad között a gép és valami oknál fogva megindul a vádlid vagy a vádli alatti lábrészednek beköszön. Ez annyira nem jó, ha hegyes.

Hello!

Igen, mikor próbáltam az ágyamnak támasztva, már észrevettem a problémát, orvoslás majd véglegesitéskor lesz, kezembe veszem a jókis lamellás tárcsás kisflexet és megoldja minden szúró problémám:D
Amúgy tényleg hegyes, le lesz kerekitve, csak már örültem hogy ennyire befejeztem:D
Amúgy az anyagköltségén röhögtem a legnagyobbat...560Ft volt a 10 méter 10-es tiplifa, amibõl 8.5 méter kellett:D
Rétegelt lemez meg volt itthon:D Szóval a 20000-es gyári kompozit ülésnek a megvételét megúsztam:D
Igaz volt azért vele munka, nem vagyok valami gyakorlott asztalos:D

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...szerintem csak asztalos mûhelyekben, bútorgyárakban, de ehhez szerencse is kell.
...

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Hát pedig le van kerekítve :) A 2 gerincre gondoltam. Dartsos ülésénél hegyes a Te ülésedhez képest biztosan hegyesebb.
(A végletekig lehetne csiszolni egy faülés elkészítését, de ez szerszám kérdése is és nem mindenkinek van a háztartásában maró,dekopírfûrész,csiszológép asztali fúrógép stb.)

jaha a két gerinc vége...igen az elsõ ülésnél zavarta a cimbit, emiatt gondoltam, hogy lekerekítem!
Tényleg, hol lehet venni kisebb méretû rétegelt lemez táblát mint 1,5mx1,5m?
Vagy dartos ha maradt ki neked akkor tudunk csereberélni?

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
V-fékesek elõnyben...;)
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
"hólánc" téli bringásoknak - tárcsa, görgõ vagy kontra fékhez

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

:D nem kerekítettem le a végeket és eddig eszembe sem jutott...de meg fogom csinálni :D
Kössz a tippet Stoki ;)

...

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
:D nem kerekítettem le a végeket és eddig eszembe sem jutott...de meg fogom csinálni :D
Kössz a tippet Stoki ;)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
[quote name='Isuka001']Ipari remekmû, gyönyörûFeltöltött kép

Hát ja! Én viszont a másik képre gondoltam;)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Dartsos

Csongornál van egy részlet,amit figyelmedbe ajánlanék átgondolásra.Az ülésvégek. Csongor lekerekítette és szerintem ez így a jó. Fõleg a fenék alatti vég. Mert ha lesz az ülésedhez trike is és éppen fölötte állsz úgy, hogy a lábad között a gép és valami oknál fogva megindul a vádlid vagy a vádli alatti lábrészednek beköszön. Ez annyira nem jó, ha hegyes.
...