Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2012. March 25. - 19:50

Posted 2012. March 25. - 19:42

Posted 2012. March 25. - 19:23

Híresen példaértékû és többször is emlegetett szerénységem nem engedi, hogy tisztánlátó és objektív bejegyzésedre, az annak megfelelõ terjedelemben válaszolhassak.

Posted 2012. March 25. - 09:07

Híresen példaértékû és többször is emlegetett szerénységem nem engedi, hogy tisztánlátó és objektív bejegyzésedre, az annak megfelelõ terjedelemben válaszolhassak.Mindenki tudja, hogy a Te szakmai segítséged is milyen sokat segített ebben a folyamatban.Sok:)

Posted 2012. March 24. - 22:29

:)
Mindenki tudja, hogy a Te szakmai segítséged is milyen sokat segített ebben a folyamatban.Sok:)
Posted 2012. March 24. - 22:02

Most mondtad meg a tutit! Tehát összefoglalva oda arra a helyre nem való a forrasztás. De mint már többször megállapítottad/ttuk, hogy a házi rekuépítés is egy evolúciós folyamat és ennek következtében MESTERÜNK (így nagybetûvel) egyre jobb, esztétikusabb és megbízhatóbb gépeket készít. A hibákból lehet tanulni azért, hogy ezután már ne fordulhassanak elõ hasonlóak, ezért is tart ott Lompi, ahol tart. Használható, egyre könnyebb és esztétikusabb bringákat készít. Így van ez jól. Ha tévednék úgy is kijavítasz.

Posted 2012. March 24. - 22:00

Persze, persze! Ez nem is volt kérdés! A problémát viszont a védõgázas hegesztés alkalmazása sem oldotta volna meg megnyugtatóan.Egyet értek én ezzel de azért azt el kell ismerned, hogy estünkben nem volt szó semmiféle védõgázos hegesztésrõl csak mezei kemény réz forrasztásról.
Posted 2012. March 24. - 21:57

Cáfolom! Ott speciális a hajtásból adódó terheléseket a merev kötés bár elbírta, csak anyagfáradással reagált. Gyakorlatilag a drót hajtogatásához hasonló effektusról beszélhetünk. Elõbb vagy utóbb megreped, majd elenged.
Most mondtad meg a tutit! Tehát összefoglalva oda arra a helyre nem való a forrasztás. De mint már többször megállapítottad/ttuk, hogy a házi rekuépítés is egy evolúciós folyamat és ennek következtében MESTERÜNK (így nagybetûvel) egyre jobb, esztétikusabb és megbízhatóbb gépeket készít. A hibákból lehet tanulni azért, hogy ezután már ne fordulhassanak elõ hasonlóak, ezért is tart ott Lompi, ahol tart. Használható, egyre könnyebb és esztétikusabb bringákat készít. Így van ez jól. Ha tévednék úgy is kijavítasz.
Posted 2012. March 24. - 21:41

A teljesség igénye nélkül:
Az ötvözött acél váz (CrMo) már vékonyabb falvastagságnál is biztosítja a kellõ szilárdságot. A csövek hagyományos illesztékes, rézzel/ezüsttel hegesztése a hõterhelésbõl adódó szilárdsági jellemzõk csökkenésének elkerülése miatt szükséges. A korszerû vázcsövekbõl, ötvözetekbõl létezik már olyan (pl.:Tom Richey), hogy az alkalmazott védõgázas (CO2 vagy Ar) technológia a hegesztési varratokat inkább erõsíti, és nem gyengíti a szerkezet szilárdságát.
Egyet értek én ezzel de azért azt el kell ismerned, hogy estünkben nem volt szó semmiféle védõgázos hegesztésrõl csak mezei kemény réz forrasztásról.
Posted 2012. March 24. - 21:27

Cáfolom! Ott speciális a hajtásból adódó terheléseket a merev kötés bár elbírta, csak anyagfáradással reagált. Gyakorlatilag a drót hajtogatásához hasonló effektusról beszélhetünk. Elõbb vagy utóbb megreped, majd elenged.Az igaz de ha nem rézzel van forrasztva, hanem awi-val hegesztve, akkor ma is az a verzió rója az utakat.
Posted 2012. March 24. - 21:20

Ezt viszont én nem értem, mert kimaradtam belõle. Lompinak van egy sajátos nyelvezete, idõnként rébuszokban beszél. Illetve ír:).
A teljesség igénye nélkül:
Az ötvözött acél váz (CrMo) már vékonyabb falvastagságnál is biztosítja a kellõ szilárdságot. A csövek hagyományos illesztékes, rézzel/ezüsttel hegesztése a hõterhelésbõl adódó szilárdsági jellemzõk csökkenésének elkerülése miatt szükséges. A korszerû vázcsövekbõl, ötvözetekbõl létezik már olyan (pl.:Tom Richey), hogy az alkalmazott védõgázas (CO2 vagy Ar) technológia a hegesztési varratokat inkább erõsíti, és nem gyengíti a szerkezet szilárdságát.
Posted 2012. March 24. - 21:09

Az igaz de ha nem rézzel van forrasztva, hanem awi-val hegesztve, akkor ma is az a verzió rója az utakat.Amire te gondolsz, az egy konstrukciós hiba volt! Korrigálva! Már nincs "gyártásban".
Posted 2012. March 24. - 21:07

Vitatkoznék! éppen a legutóbbi Pilisvörösvári látogatás tapasztalata alapján.
Ezt viszont én nem értem, mert kimaradtam belõle. Lompinak van egy sajátos nyelvezete, idõnként rébuszokban beszél. Illetve ír:).
Posted 2012. March 24. - 21:04

Amire te gondolsz, az egy konstrukciós hiba volt! Korrigálva! Már nincs "gyártásban".Bocs de nekem errõl ez jutott eszembe. Igazad van nem a hajtómû ház törött le.
Posted 2012. March 24. - 21:01

Vitatkoznék! éppen a legutóbbi Pilisvörösvári látogatás tapasztalata alapján.Embered már össze szedhetné magát:D Én már tudom, hogy fõ elemeket nem forrasztunk rézzel! Csak, ha muffos a dolog. Bár ezt már tudja õ is.
Õõõõõõõõõõõõõ.... Izé... Tulajdonképpen.... Szóval, ezt nem értem.isu ,vannak dolgok amit nem igazad van de ha ez innem lejön megis eszem
Posted 2012. March 24. - 21:01

Bocs de nekem errõl ez jutott eszembe. Igazad van nem a hajtómû ház törött le.isu ,vannak dolgok amit nem igazad van de ha ez innem lejön megis eszem
Posted 2012. March 24. - 20:55

és nemcsak muffos vázat forasztanak

Posted 2012. March 24. - 20:50

Embered már össze szedhetné magát:D Én már tudom, hogy fõ elemeket nem forrasztunk rézzel! Csak, ha muffos a dolog. Bár ezt már tudja õ is.Ismerek valakit, aki látott már olyan embert aki hegesztett már bringa vázat!
Posted 2012. March 24. - 20:34

Ismerek valakit, aki látott már olyan embert aki hegesztett már bringa vázat!de majd keresek valaki hegesztésben hozzáértõbb embert.

Posted 2012. March 24. - 20:22

Egyetértek és közkincsé tenném a számlaszámot! Lipták-Pikó László 11773339-01384770 Fejenként ezer elég lesz!Mivel én szeretem ezt a fórumot, szívesen utalnék egy kevéske pénzt, hogy izmosítsák a szervert. Szerintem több száz ember írogat, olvasgat itt. Ha fejenként egy ezrest utalnánk, tán lendítenénk a helyzeten.