Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
hehe ez bzsolti gépe:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
láttam egy profi gépet!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Híresen példaértékû és többször is emlegetett szerénységem nem engedi, hogy tisztánlátó és objektív bejegyzésedre, az annak megfelelõ terjedelemben válaszolhassak. :)

:) :) :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Mindenki tudja, hogy a Te szakmai segítséged is milyen sokat segített ebben a folyamatban.Sok:)

Híresen példaértékû és többször is emlegetett szerénységem nem engedi, hogy tisztánlátó és objektív bejegyzésedre, az annak megfelelõ terjedelemben válaszolhassak. :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

:):):)

Mindenki tudja, hogy a Te szakmai segítséged is milyen sokat segített ebben a folyamatban.Sok:)
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Most mondtad meg a tutit! Tehát összefoglalva oda arra a helyre nem való a forrasztás. De mint már többször megállapítottad/ttuk, hogy a házi rekuépítés is egy evolúciós folyamat és ennek következtében MESTERÜNK (így nagybetûvel) egyre jobb, esztétikusabb és megbízhatóbb gépeket készít. A hibákból lehet tanulni azért, hogy ezután már ne fordulhassanak elõ hasonlóak, ezért is tart ott Lompi, ahol tart. Használható, egyre könnyebb és esztétikusabb bringákat készít. Így van ez jól. Ha tévednék úgy is kijavítasz.

:):):)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Egyet értek én ezzel de azért azt el kell ismerned, hogy estünkben nem volt szó semmiféle védõgázos hegesztésrõl csak mezei kemény réz forrasztásról.

Persze, persze! Ez nem is volt kérdés! A problémát viszont a védõgázas hegesztés alkalmazása sem oldotta volna meg megnyugtatóan.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Cáfolom! Ott speciális a hajtásból adódó terheléseket a merev kötés bár elbírta, csak anyagfáradással reagált. Gyakorlatilag a drót hajtogatásához hasonló effektusról beszélhetünk. Elõbb vagy utóbb megreped, majd elenged.

Most mondtad meg a tutit! Tehát összefoglalva oda arra a helyre nem való a forrasztás. De mint már többször megállapítottad/ttuk, hogy a házi rekuépítés is egy evolúciós folyamat és ennek következtében MESTERÜNK (így nagybetûvel) egyre jobb, esztétikusabb és megbízhatóbb gépeket készít. A hibákból lehet tanulni azért, hogy ezután már ne fordulhassanak elõ hasonlóak, ezért is tart ott Lompi, ahol tart. Használható, egyre könnyebb és esztétikusabb bringákat készít. Így van ez jól. Ha tévednék úgy is kijavítasz.
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

A teljesség igénye nélkül:
Az ötvözött acél váz (CrMo) már vékonyabb falvastagságnál is biztosítja a kellõ szilárdságot. A csövek hagyományos illesztékes, rézzel/ezüsttel hegesztése a hõterhelésbõl adódó szilárdsági jellemzõk csökkenésének elkerülése miatt szükséges. A korszerû vázcsövekbõl, ötvözetekbõl létezik már olyan (pl.:Tom Richey), hogy az alkalmazott védõgázas (CO2 vagy Ar) technológia a hegesztési varratokat inkább erõsíti, és nem gyengíti a szerkezet szilárdságát.

Egyet értek én ezzel de azért azt el kell ismerned, hogy estünkben nem volt szó semmiféle védõgázos hegesztésrõl csak mezei kemény réz forrasztásról.
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Az igaz de ha nem rézzel van forrasztva, hanem awi-val hegesztve, akkor ma is az a verzió rója az utakat.

Cáfolom! Ott speciális a hajtásból adódó terheléseket a merev kötés bár elbírta, csak anyagfáradással reagált. Gyakorlatilag a drót hajtogatásához hasonló effektusról beszélhetünk. Elõbb vagy utóbb megreped, majd elenged.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ezt viszont én nem értem, mert kimaradtam belõle. Lompinak van egy sajátos nyelvezete, idõnként rébuszokban beszél. Illetve ír:).

A teljesség igénye nélkül:
Az ötvözött acél váz (CrMo) már vékonyabb falvastagságnál is biztosítja a kellõ szilárdságot. A csövek hagyományos illesztékes, rézzel/ezüsttel hegesztése a hõterhelésbõl adódó szilárdsági jellemzõk csökkenésének elkerülése miatt szükséges. A korszerû vázcsövekbõl, ötvözetekbõl létezik már olyan (pl.:Tom Richey), hogy az alkalmazott védõgázas (CO2 vagy Ar) technológia a hegesztési varratokat inkább erõsíti, és nem gyengíti a szerkezet szilárdságát.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Amire te gondolsz, az egy konstrukciós hiba volt! Korrigálva! Már nincs "gyártásban".

Az igaz de ha nem rézzel van forrasztva, hanem awi-val hegesztve, akkor ma is az a verzió rója az utakat.
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Vitatkoznék! éppen a legutóbbi Pilisvörösvári látogatás tapasztalata alapján.

Ezt viszont én nem értem, mert kimaradtam belõle. Lompinak van egy sajátos nyelvezete, idõnként rébuszokban beszél. Illetve ír:).
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Bocs de nekem errõl ez jutott eszembe. Igazad van nem a hajtómû ház törött le.

Amire te gondolsz, az egy konstrukciós hiba volt! Korrigálva! Már nincs "gyártásban".

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Embered már össze szedhetné magát:D Én már tudom, hogy fõ elemeket nem forrasztunk rézzel! Csak, ha muffos a dolog. Bár ezt már tudja õ is.

Vitatkoznék! éppen a legutóbbi Pilisvörösvári látogatás tapasztalata alapján.

isu ,vannak dolgok amit nem igazad van de ha ez innem lejön megis eszem

Õõõõõõõõõõõõõ.... Izé... Tulajdonképpen.... Szóval, ezt nem értem.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Bocs de nekem errõl ez jutott eszembe. Igazad van nem a hajtómû ház törött le.
képtár

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
és nemcsak muffos vázat forasztanak :)
Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Ismerek valakit, aki látott már olyan embert aki hegesztett már bringa vázat!
Feltöltött kép
Feltöltött kép
:)

Embered már össze szedhetné magát:D Én már tudom, hogy fõ elemeket nem forrasztunk rézzel! Csak, ha muffos a dolog. Bár ezt már tudja õ is.
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

de majd keresek valaki hegesztésben hozzáértõbb embert.

Ismerek valakit, aki látott már olyan embert aki hegesztett már bringa vázat!
Feltöltött kép
Feltöltött kép
:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Mivel én szeretem ezt a fórumot, szívesen utalnék egy kevéske pénzt, hogy izmosítsák a szervert. Szerintem több száz ember írogat, olvasgat itt. Ha fejenként egy ezrest utalnánk, tán lendítenénk a helyzeten.

Egyetértek és közkincsé tenném a számlaszámot! Lipták-Pikó László 11773339-01384770 Fejenként ezer elég lesz! :)