Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Na akkor kéremszépen ebbe tessék belekötni :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Tudod, hogy bármikor, bárkivel és bármirõl szívesen vitázom! :) ...de most nem tudnék...
Fingom sincs, hogy honnantól óriáskelgyó? Itt csak a központi kormányzást hiányolom.
Ez a hiányzó evolúciós láncszem a Python és az Elephant között! No de, ez a Csongor ( alias Phil Riddle) gépe? Nagyon erõs a RatBike feeling és a költséghatékony építés. Levinek tutti bejön! Láttam már egyszer, de a hatás amit gyakorolt rám az most is katartikus! :) Kérlek le ne festd, mert elrontja az összhatást.

(Nem emlékeztem erre a furcsa kerék-villa megoldásra. Csongi bizonyította a Darvinizmust!)

Ez a Csongi gépe!

Posted Image

... megismerni a "Lompikormány"-ról...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Ez azért még messze van egy Pythontól...

Nem azt mondom én, hogy ez a "mintapiton", de ha az elsõkerékhajtás, MBB és negatív utánfutás kell a kígyóhoz, akkor ez bizony az! Nem vitára szántam, csak érdekességképpen.. na meg hogy mindenki megtalálja Csongor bringáját is a sok zombi között :)

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Az enyém is felkerült az Atomic Zombie-ra :)
AtomicZombie Builder's Gallery - Short Wheelbase Recumbent 1

Nemtudom hogy velem van e a probléma, de nekem még nem sikerült megcsúsznom a télen, pedig vannak kisebb emelkedõk a kerékpárúton ahol tekerek. :D
Majd minden nap azzal megyek munkába, kollégáknak is tetszik a szerkezet, bár egyik se volt hajlandó kipróbálni :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ez azért még messze van egy Pythontól...Posted Image
Közel nullára jön ki az utánfutás. Ezzel egy földi halandó még megbírkózik.
Posted Image

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Láttátok ezt? Atomic Zombie DIY Bikes, Recumbents, Trikes, Choppers, Velos and Tandems Plans: Handmade short wheel base recumbent - AtomicZombie builders gallery
A tulaj -szerintem- jól meg fog lepõdni, hogy nem lengõorrút, hanem negatív utánfutású pythont épített...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Bizony, az egy jó kis szakasz. Átlagember montival se bír felmenni a tetejére. 20% a vége, és murvás.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Minél több súly van az elsõ keréken, annál kevésbé kapar. Ez a meredek villaszög elõnye, ott alattad van szinte az elsõ kerék. Az enyém villaszöge 56 fok, ami laposnak mondható.

Nem ezért részesítem elõnyben a 60'-os villaszöget, de (többek között) ezért tolom elõre az ülést a homlokcsõhöz. Lompi inkább szellõsebbre építi, de nála sem tapasztaltam olyat, hogy valahol meg akadt volna... A hegyimenõ köztünk a Papa, tõle jönnek a hiteles válaszok. Van egy teszt szakasz a háza mellett! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
moc.liamg@apap.uker

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Az elsõkerékhajtású bringámat hidegben, száraz aszfalton is könnyen kikapartatom 9%-os emelkedõn. Minél több súly van az elsõ keréken, annál kevésbé kapar. Ez a meredek villaszög elõnye, ott alattad van szinte az elsõ kerék. Az enyém villaszöge 56 fok, ami laposnak mondható. Nyáron, meleg, tiszta aszfalton megy a 20%-os emelkedõ is, egyenletes, körkörös tekeréssel. Ha azonban a folyamatos nyomatékban ugrás történik, vagy akár egy marék sóder kerül az aszfaltra, akkor kikaparok. Ilyen esetben elindulni se tudok, szabad tolni.

Hegyre a hátsókerest szeretem, síkra, hullámosra inkább az elsõkerekest.

A topik jelmondata: EGY REKU NEM REKU.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Majd a többiek is elmondják a tapasztalataikat, de ez a probléma nem olyan horderejû, hogy nagymértékben befolyásolná a bringa használatát.
Szentendrétõl, Pilisszentlászlón (Kisrigó Vendéglõ :)) keresztül Visegrádig többször jártam már Lompiékkal, Szélvész Tanár Úrékkal és egyedül is. Gödöllõ környékén is tekertem Papával és Levivel. Nem tapasztaltam trakció vesztést. Hamarabb álltam le az erõnlét mint a tapadás hiánya miatt. Reku Papa a Kékesre ment az elsõkerék hajtásúval.
http://www.youtube.c...eature=mhum#p/u
Arra volt példa, hogy meredek murvás szakaszon vagy havas aszfalton (pl Margitsziget-Árpád Hidi feljárón) megcsúszott a hajtott kerék, de ez nem egy általános túra vagy közlekedési szituáció.
Az általunk jellemzõen használt útvonalakkal nincs probléma. Magyarországon kevés olyan út van ahol ilyen meredekségû szakaszok lennének. Ha az alpokat akarod megmászni, ahhoz lehet, hogy nem ez az ideális.

Papa! Neked küldem levelet több mint egy hete, de visszadobta... :( Változott az e-mail címed?

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Tekerés volt? Kihasználtátok a napsütést? Én kimentem a térre, Normogo elefántot szelídítet.

Köszönöm a lehetõséget! Csak jó idõ lett a végén :)
Nagyon tetszett az Elephant, szerintem egész jól belejöttem! Persze sokat kell még gyakorolnom, de nem dobott le egyszer sem a vad. Most már én is megfertõzõdtem!
Az emelkedõ kérdéskörén agyalok. Mik a tapasztalatok a lengõorrúval? Nem hegyetmászni akarnék, de azért idõnként abszolválni kell egy-egy dombot. Mi a jobb a lengõorrúval, rövid, de meredek, vagy hosszabb lankás emelkedõ? Gondolom a hosszú, de meredek már nem egyszerû. Ahol a normál bringával kiállnék a nyeregbõl, ezzel érdemes nekimenni?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Na! Alig 1 hét alatt felkerültek a képek. Még mindig lehet ocsárolni
Kép.Tár.hu

Azért valamit ócsároljunk már!
Az a háttámlarögzítés eléggé bétaverziós. Egy kicsit lehetne kozmetikázni....

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Szia Csongor!
Bajnok u. 17: Astangajóga alapítvány gyakorlóterme. Minden hétfõn este láthatja ott a kerékpárt, most pénteken is voltunk, mert szombaton volt egy fellépésünk, és próbáltunk.
Hasszan

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Kép.Tár.hu

Bácsííííí! Majd kipróóóbálhatóóóóm?
:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Kép.Tár.hu

Na ez a fórum nem errõl híres :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
http://kep.tar.hu/qcqc/50689245#2

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
nálunk köd volt egész nap és -6 vagy -8
én mentem volna,de lusta voltam:)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Na! Alig 1 hét alatt felkerültek a képek. Még mindig lehet ocsárolni:
http://kep.tar.hu/qcqc/50689245#2

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Tekerés volt? Kihasználtátok a napsütést? Én kimentem a térre, Normogo elefántot szelídítet.