Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
- inkább csak a pozícióba tekerés a gond. Ha tudsz taposni, akkor fékezni is tudsz. Ha azt vesszük, hogy a lengõorrú lábbal is kormányozható, akkor ez akár még elõny is lehet.
- érdemes legalább 560%, de inkább e fölötti áttételi arányt összehozni. A jelenlegi agyváltódat lehetne kombinálni az agyon, egy láncváltóval és akár a hajtómûnél még egy párral. Kereresd Motyoo "dualfine" megoldását.
- Nexus7 egy jól elosztott hármas hajtómûvel már beválhat. Tapasztalatokkal (esetleges eladással) kapcsolatban Lompi a kontakt.
- elsõ gépnek egyszerû felépítésû merevvázast javasolnék. Könnyû alakítani a késõbbikben. Gyûjts elõször tapasztalatot azután vágd egy nagyobb fába a fejszéd. Sajnálom, hogy a Chili nem volt kéznél, de hamarosan lesz lehetõséged merevvázast is próbálnod.
- A stabilitást nagymértékben/és inkább a minõség határozza meg! :) keskeny, de jó minõségû köppeny fog akkorát, mint a gagyi széles. Alap esetben persze a nagyobb tapadási felület számítana. A nagyobb méret nagyobb ellenállással jár, tehát lassab és valószínûleg komfortosabb is. Nagyobb a súlya, ezzel a pörgettyû hatás is. Szerintem valahol az 1.5 körülinél lõdd be a célt ami tudja a 5-6 bar nyomást.

... de lássuk, másnak mi a véleménye? :)

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Néhány kérdés a lengõorrúhoz való alkatrészek összeválogatásával kapcsolatban:

Van egy 3 sebességes agyváltóm, ami kontrás. Rekunál gondolom inkább hátrány a kontrafék, hiszen nem tudunk olyan erõvel fékezni, mint a normál bringán, illetve nehezebb indulóhelyzetbe tekerni a pedált. Érdemes egy kontrást szabadonfutósra alakítani?
A váltó áttételezésével kapcsolatban, elég –e akkora tartományt lefedni, mint egy normál bringánál (arra gondolok, hogy alacsonyabb sebességnél, itt nem tudok kiállni a nyeregbõl, tehát kell a kisebb áttétel, viszont nagyobb tempót lehet elérni, tehát kell a nagy áttétel is)?
Elsõ körben én egy 7-es Nexus mellett tenném le a voksot, de lehet kevés lesz (persze ez bármikor fejleszthetõ, illetve eleinte nem akarok nagy hegyeket mászni vele.
A rugózáson még gondolkodom, most éppen ott tartok, hogy inkább kihagynám.
A gumi szélességével kapcsolatban nagyot dob a stabilitáson, ha széles gumikat használunk? Én inkább a keskenyebbek felé hajlok, illetve ésszerû kompromisszumot keresek, mert lehet, rugózás nem lesz.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Én már ragasztottam.
... valami kétkomponensû mûgyanta ragasztóval. A közdarabot smirglivel érdesítettem, fogta a ragasztó szépen.

Köszönöm a tippet - valamelyik epokitt változattal megpróbálom a csavarozást kiváltani.

(Még mindig a görgõn sportolok)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Feltöltött kép

Valaki bitorolja a bringámat:) A késõn jövõk(Benjami és én) lemaradtunk a képrõl. Meg még egy néhányan. Na majd az idein rajta leszünk.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Papát én is ismerem (ABA napok:D) de tudomásom szerint nem Baján, hanem Dávodon lenne a rekus tali. Ha csak nem változott valami. Szegény Tom2-t sajnálom, mert nem tud egy jó ízût tekerni a talira a szomszédból, ha ott lesz.

Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Nem tudom ide betenni, feltettem a Kép.Tár.hu -ba. A "Városliget" nevú bácsi idén Baján szándozott/zik rekus találkozót szervezni.

Papát én is ismerem (ABA napok:D) de tudomásom szerint nem Baján, hanem Dávodon lenne a rekus tali. Ha csak nem változott valami. Szegény Tom2-t sajnálom, mert nem tud egy jó ízût tekerni a talira a szomszédból, ha ott lesz.
képtár

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Neked ki nem ?

van aki nem.
és utálnak is páran.
:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Nem tudom ide betenni, feltettem a Kép.Tár.hu -ba. A "Városliget" nevú bácsi idén Baján szándozott/zik rekus találkozót szervezni.

váó papa igen jó ember:)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Õ Papa. Jó barátom.

Neked ki nem ?

Olyan vagy a magyar rekus világban, mint Böjte Csaba szerzetes Dévában. Mindenki a barátod és viszont szeretnek.;).
...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

A "Városliget"

helyett a 8.képen lévõ! és "Biciklis nap"

Õ Papa. Jó barátom.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
A "Városliget"

helyett a 8.képen lévõ! és "Biciklis nap"

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Én már ragasztottam. Poliamidból faragtam anno egy illesztõdarabot az autóm mûszerfala és a telefontartó talpa közé. A mûszerfal és a poliamid közdarab között volt ragasztva, valami kétkomponensû mûgyanta ragasztóval. A közdarabot smirglivel érdesítettem, fogta a ragasztó szépen.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Kérdésem volna...

Ragasztott-e már valaki metamidot? (Teramid® = Poliamid (PA) - régi nevén Metamid, Danamid)

A Metalloglobus honlapja ismerteti a tulajdonságait:
... Vegyszerállóság (oldószereknek, kõolajszármazékoknak ellenáll) ...
... Ragasztható oldószerrel, valamint fenol, vagy epoxigyanta bázisú ragasztóval. ...

Konkrétan milyen nevû ragasztószer jöhet szóba, és az mennyire erõs kötést ad? (Nem fújja szét a szél - 1, vagy inkább a ragasztás mellett szakad az anyag - 5)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Szemfüles volt maestro! :)
Valóban rosz ábrát linkeltem be. Ez a kormánymû, holott az elsõ felfüggesztést kellett volna...
Feltöltött kép
No ebben minden van, még ez is. Ott középen.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Ez egy klasszikus FLEVO vagy annak egy variációja a CHINKARA!
http://t0.gstatic.co...kT_m6ceqtxXWHWo
csak az eredeti elképzelésben szereplõ elasztomer csillapítást cserélte egy rugóstagra.
Feltöltött kép
Amikor Motyoora rátört az alsókormányos kór, próbáltam ebbe az irányba terelni. Talán meg is ingott egy pillanatra, de végül maradt a Recugbens

hát az a gumibak nem a csilaptás miatt van ott hanem alapbol egyenesben tartja a kereket :)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ez egy klasszikus FLEVO vagy annak egy variációja a CHINKARA!
http://t0.gstatic.co...kT_m6ceqtxXWHWo
csak az eredeti elképzelésben szereplõ elasztomer csillapítást cserélte egy rugóstagra.
Feltöltött kép
Amikor Motyoora rátört az alsókormányos kór, próbáltam ebbe az irányba terelni. Talán meg is ingott egy pillanatra, de végül maradt a Recugbens

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Isu! Akkor ez most honnan van? Új project? Be lehet szállni vagy csak borzoltad a kedélyeket? Egy ideje izgatja a fantáziám egy 20x27 körüli földön csúszó, bár tudom, hogy semmi értelme...

Eljátszadoztam a gondolattal de nincsen új projekt, innen van:Long Ranger mint ahogy ez is.Feltöltött kép
Érdekes megoldás!
képtár

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Isu! Akkor ez most honnan van? Új project? Be lehet szállni vagy csak borzoltad a kedélyeket? Egy ideje izgatja a fantáziám egy 20x27 körüli földön csúszó, bár tudom, hogy semmi értelme...

Az nekem mindig is izgatta a fantáziámat (meg más is, de az most nem tartozik a témához), de akár lehetne 26/26-os is. Meg van is otthon karboncsövem. Hmmm...
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

http://keptarolo.com/image.php?id=1489_4D49839A
Mi ez?