Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts

Gratula a "Pelsohoz" ! Nem indulsz az eredetin? Csak a dicsõségért, a részvét nem fontos! :) Oly nagy örömmel látnám, ahogy a "gyári" rekukat alázod!

Több hónapja nem néztem rá erre fórumra, erre most idejövök és mit látok...
Bevallom elszomorodtam, hogy örömmel látnátok rekuink "alázását". Ha ellenségnek fogjátok fel az Annyira Más Bringaboltot, illetve az általunk forgalmazott "gyári" rekukat, az elég elkeserítõ. 6 éve keményen dolgozunk azért, hogy minél több emberrel megismertessük a fekvõbringákat. Biztos vagyok benne, hogy nem tartana itt a fekvõs kultúra hazánkban az Ambringa nélkül de nyilván nélkületek sem.
Sajnos épp elég olyan emberrel kell "megküzdenünk" nap mint nap, akik a hagyományos kerékpárokat vagy azok piacát féltik a fekvõbringáktól, nekem nem hiányzik, hogy olyanokkal is küzdjek, akikkel elvileg ugyanaz a célunk, azaz hogy minél nagyobb legyen a fekvõs közösség, minél többen üljenek rekura. Túl kicsi ez a piac ahhoz, hogy háborúzzunk, marakodjunk, de ha nagyobb lenne, akkor sem biztos, hogy egymás "alázása" a jó cél! Legalábbis szerintem.

Zétának egyébként én is szurkolok és gratulálok. Nem áll szándékomban vele, vagy a bringájával versenyezni, tisztelem a teljesítményét, és mindig örömmel olvasom tartalmas írásait a blogján. Csak megjegyzem például, hogy múlt héten önzetlenül segített nekünk valamiben (köszönöm neki ezúton is!), remélem nem vetitek ezt majd a szemére!
Nyáron a Grossglockneren sem az lesz a cél szerintem, hogy õ vagy közülünk valaki ér fel hamarabb, egyszerûen a hegyeket szeretnénk közösen meghódítani jó társaságban. Persze számít majd a bringa is, de az ember a legfontosabb. Hiába ülnék én a leggyorsabb kerékpárra, egy élvonalbeli bringás egy Tesco bringával lehagyna....
Rekumbens - annyira más bringa (Rekus honlap + Blog + Fórum)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Gratula a "Pelsohoz" ! Nem indulsz az eredetin? Csak a dicsõségért, a részvét nem fontos! :) Oly nagy örömmel látnám, ahogy a "gyári" rekukat alázod!

Komoly feladvány, ejha! Fõleg, mert tavaly nem volt egy gyári reku sem ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

...én meg majd segítek a biztosításban
Feltöltött kép

Szélvész meg a szélhivar, (mint biztosító) is ott lesz. A végén még kialakul ebbõl valami! :)

(bocs, egy kis magyarázat: A motor a képen egy Vstrom, aminek a nevét a vstorm-ból vagy windstrom-ból eredeztetik. Jelentése szélvihar. Mivel a név már védett volt, de a marketing meg beindult így a suzukaiak felcseréltek két betût. Így lett Vstrom. Hangzásban meg nincs különbség. :) Ezt lehet, még Szélvész sem tudta. Egy róla elnevezett Suzukival járja az utakat :))

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Akkor már ketten vagyunk! :) Elõbb-utóbb csak rábeszéljük!
Lompinak is dicsõség, biztos vagyok az erkölcsi támogatásában. Ha sokan és sokszor mondjuk Zétának, talán elhiszi, hogy esélyes. Nekem meggyõzõdésem! :)
Motyoo is készül, talán Papa is. Én magam tartozkodnék a szervezett résztvételtõl, de szokásomhoz híven lenyomom a távot a mezõny elõtt, esetleg mûködhetek, mind szervízautó. Ebben az esetben vállalok Budapest-Balaton-Budapest viszonylatban szállítást csekély ellenszolgáltatás fejében. Kell a pénz a nevezésre és a díjra, amennyiben Zéta helyezést érne el. Sajnos Gergõ nincs abban az állapotban (és a kerékpárja sem) hogy elinduljon, de addig még összeszedheti magát. Csodákra képes másnaposan!
Két értekelhetõ eredmény INDUSTRIAL WASTE home made Lompi rekun, szép álom!

...én meg majd segítek a biztosításban
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

;1156345']Nekem egyelõre jó.

Akár...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Nekem egyelõre jó.

Április 14, vagy 15 délután 3 körül jó lenne a Hõsök terén össznépi próbához?

"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Április 14, vagy 15 délután 3 körül jó lenne a Hõsök terén össznépi próbához?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Az ilyen támogatás jó ötlet, ebben én is benne lennék.
:)

Akkor már ketten vagyunk! :) Elõbb-utóbb csak rábeszéljük!
Lompinak is dicsõség, biztos vagyok az erkölcsi támogatásában. Ha sokan és sokszor mondjuk Zétának, talán elhiszi, hogy esélyes. Nekem meggyõzõdésem! :)
Motyoo is készül, talán Papa is. Én magam tartozkodnék a szervezett résztvételtõl, de szokásomhoz híven lenyomom a távot a mezõny elõtt, esetleg mûködhetek, mind szervízautó. Ebben az esetben vállalok Budapest-Balaton-Budapest viszonylatban szállítást csekély ellenszolgáltatás fejében. Kell a pénz a nevezésre és a díjra, amennyiben Zéta helyezést érne el. Sajnos Gergõ nincs abban az állapotban (és a kerékpárja sem) hogy elinduljon, de addig még összeszedheti magát. Csodákra képes másnaposan!
Két értekelhetõ eredmény INDUSTRIAL WASTE home made Lompi rekun, szép álom!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

.. :) Oly nagy örömmel látnám, ahogy a "gyári" rekukat alázod! ..

nem vagy egyedül ;)

A legutóbb Papa feldobta a fórum anyagi támogatásának témáját, nos én viszont ebben támogatnálak! Vállalom a nevezési díjat!
Chilis Zétát a Pelsora! Hajrá Zéta!

Az ilyen támogatás jó ötlet, ebben én is benne lennék.
:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Elfogult vagyok, de ez még most is az egyik legtutibb gép a mûhelybõl... :) Gratula a "Pelsohoz" ! Nem indulsz az eredetin? Csak a dicsõségért, a részvét nem fontos! :) Oly nagy örömmel látnám, ahogy a "gyári" rekukat alázod! Ha valaki, akkor Ti ketten képesek vagytok erre!
A legutóbb Papa feldobta a fórum anyagi támogatásának témáját, nos én viszont ebben támogatnálak! Vállalom a nevezési díjat!
Feltöltött kép
Chilis Zétát a Pelsora! Hajrá Zéta!

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
tegnap velük találkoztunk: WE ARE traveling | Mit dem Fahrrad von Deutschland nach China

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
motyoo igy nemkel hajlitani mereveb a váz amugy 5/4 csö 1.5 fallal a kormány naktol lejövö csö meg lapitott tescobike váz darab :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Bár tetszeni nagyon tetszik, az ilyenrõl mindig Papa lengõorrúja ugrik be, ahol gond volt az ilyesmi hegesztéssel, és rakhatták rá a merevítést hosszában.

Az enyémen nem így volt megoldva, hanem gérbe vágtam a két csövet, úgy hegesztettük össze. A képen látható megoldás sokkal merevebb, mert a csõ palástja belülrõl merevít.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

láttam egy profi gépet!

Jó képek, örülök hogy újra elõkerült ez a keró! Meglep, hogy ilyen
https://picasaweb.go...888842305474146
Feltöltött kép
megoldást látok Lompitól, azt hittem mindig hajlítja a vázgerincet. Doktorúr, minek köszönhetjük a vázgerinc törését, (és milyen csõbõl van)? Bár tetszeni nagyon tetszik, az ilyenrõl mindig Papa lengõorrúja ugrik be, ahol gond volt az ilyesmi hegesztéssel, és rakhatták rá a merevítést hosszában.

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
sajnos csak ezzel a pumpával lehet felnyomni az országúti gumit 8bar nyomásra. de ez bevált! amúgy tesztelem rendesen lompi mester hegesztéseit 3212km- idáig, és semmi bajuk. pedig kapnak rendesen a 110kilómtól, és a magyar utaktól. + pakk. ezt úgy képzeljétek el hogy fél mûhelyt viszem néha. 20kg

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

amúgy nem nézted jól át!!!!! a pumpa is bennevolt a táskába!!!!!!!!!

:) :)
de láttam. csodálkoztam is hogy egy kétkezes szervízpumpával járkálsz bevásárolni. fokozod a látvány hatását ;) :)
nemcsak a furcsa bringa, de még a pumpa is félig kilógva a táskából mert akkora darab
:) :P

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
amúgy nem nézted jól át!!!!! a pumpa is bennevolt a táskába!!!!!!!!!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
:) :)

..amúgy a kamera látja ahol parkol.

ilyenkor mindíg az jut eszembe hogy:
-hany eves vagy kiralylany?
-húszonhet.
-es meg híszel a mesekben?
:) ;)

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
na lebuktam!!!!! mindig rajtahagyom. annyian nézik bringát hogy nem merik bántani. ha egyedül vagyok le sem szoktam zárni. amúgy a kamera látja ahol parkol.
szerdán megyek az utánfutóért: na majd letesztelem és lesz beszámoló. kíváncsi vagyok mennyire fogja vissza szamarat km/órába

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

hehe ez bzsolti gépe:)

;) tudom :)
bátor ember, rajta merte hagyni a lámpát meg az órát. egy tecsó parkolóban!