Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

peti710

peti710

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon.
Rekumbens tringát építek,ehez keresek pár dolgot.
Tudnátok segíteni lustálkodó,semmittevõ kerék beszerzésében?

Üdv.Péter

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Na, ilyesmibõl tervezek nyárra pár százat:

http://www.bing.com/...1OTE5LmpwZw.jpg

Azon gondolkodom, hogy mivel vágjak neki. Valószínûleg a Bacchetta lesz az, 20-as elsõ kerékkel. Lényeg: alacsony sebességgel tudjak kanyarodni. Felfelé, belsõ íven, természetesen.

Olyan õsziesnek tûnik ez a kép. Nyárra ez nem lesz jó.
;)

Mennyi az az alacsony sebesség?
Mi az elmúlt nyáron itt melegítettünk a komolyabb hágókra.
:D
Az aszfalt minõsége kiváló, (Silvretta nyugati oldal), és a két kerék varázsa, mélyen dönthetõ. Szerintem trike-kal már rég felborultam volna.

Azon gondolkodom, hogy mivel vágjak neki.

Nekem is ez a gondom.
Egyébként hova készülsz?

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Én a majdnem abszolút LWB-s vonalat képviselem. Amerika a kényelmérõl (is vagy sajnos) híres ezért is terjedtek el és használják elõszeretettel.

Elõnye még szerintem az alacsony hajtómû magasság, mármint azoknak akik ne annyira kedvelik ha a fejük felett kell tekerni.

Azt szokták még hátrányukra írni, hogy lassúak, de ez is mint minden relatív, én egy hosszú túrán a 25-30 közti átlaggal elégedett vagyok, azt pedig az LWB-k is tudják.
Ez itt egy Tour Easy:

http://www.youtube.com/watch?v=76CPx_frrpQ

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

Egy kis érdekesség Miskolcról...

20 év múlva talán meg lesz rá a keret és akkor 30 évet fiatalodok vele...:)
de azért kiváncsi lennék hegynek felfele ,hogy horpad az aksi:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Egy kis érdekesség Miskolcról...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Az "LWB"(remélem ezt is jól írtam, hosszúra gondolok) a nagy fordulóíven kívül van-e más negatívuma?Azt olvastam Amerikában kedvelik, na-de ott széles nagy utak vannak.

Szia !

Én a majdnem abszolút LWB-s vonalat képviselem. Amerika a kényelmérõl (is vagy sajnos) híres ezért is terjedtek el és használják elõszeretettel.

Elõnyei :
- hosszú tengelytávjának köszönhetõen nagyon stabil - szerintem - a legstabilabb vonal, kiszámítható az irányítása.
- nem akad be a sarok, mert a hajtómû mögött foglal helyet a kerékpáros
- jól beülhetõ, kevés dolog van útban (kevesebb, mint egy prosztata kerékpáron, vagy a többi fajta rekunál)
- lehet kanyarodás közben is tekerni
- nagyon jól pakolható
- kényelmes, mert a hosszú váz miatt kellõen ruganyos.
- kezdõknek ez ajánlható legbátrabban

Hátrányai :
- méretei miatt nehéz szállítani, elrakni (ha 20" nagyobb kerekei vannak, akkor hajajjj)
- az elsõ keréken kisebb a terhelés ezért könnyebben megcsúszik.
- inkább hátsó keréke jut a jelentõsebb terhelés a kialakításánál fogva
- 180 fokos kanyarhoz kell tér, bár éppen azért mert a sarok nem akad be meglepõen könnyen meg lehet fordulni, de az tény, hogy kell hozzá terület
- a több anyag miatt nagyobb súllyal bír.
...

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Megzeberebek ebben a mocsadék idõben!
A kormány rajta a tüzesen, de még kipróbálni sem tudtam,csak a szobában. Tanulság: 4m-nél rövidebb helyiségben ne bringázz, mert nagyon fognak kopni a fékpofák! Szét kellene szedni egy kis kozmetikázáshoz, és fényezésre is, de ebben az idõben még azt sem lehet. Most szomorított el ReiszBandi, hogy a tavaszra még 3 hetet várni kell.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Szép terv! :)
Feltöltött kép

A választás mindig nehéz és ilyenkor a reku elõnye -a széles fajta és típus választék - hátránnyá válhat.
Tapasztalatom szerint a legtöbben SWB-vel kezdenek, ez egy kellemes mindenes akár városi, akár túra használatra. Amikor ráérzel az ízére, már könnyebb lesz kiválasztani a hozzád legjobban passzoló stílust.

Elõször is állíts fel egy követelmény rendszert arról, hogy mire szeretnéd használni! Általános válasz: mindenre! :)
Nézzünk pár példát: Papa outis barátaival teker, neki egy könnyû és gyors gépre van szüksége. Isu és Benji nagyobb távolságokat tekernek, itt már nõ az önsúly és a váz merevség, illetve a köpeny mérete a komfort érdekében. A költséghatékony megoldások fontosabbak a szempont rendszerükben mint a könnyû alkatrészek használata. Az én egyik gépem a több napos túrázós, csomagszállítós stílust viszi. Agydinamó, agyváltó, össztelós váz, profi világítás és telefontöltõ(!) stb. van rajta. Ami még van rajta, az a 24 kg. önsúly! Ha szállítani kell, akkor csak a tetõtartón tudom.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
A másik egy eltérõ követelmény rendszer szülötte. Könnyû és egyszerû szállíthatóság. "Szaladjunk le Visegrádra tipus". Ez egy tízessel könnyebb és a könnyû alkatrészeknek köszönhetõen is, sokkal fürgébb. A szállítása és tárolása is egyszerûbb, könnyen elfér a táskájában a hátsó üllésen,de a komfort fokozata kisebb.
Feltöltött képFeltöltött kép
Meg van a helye a hosszú és a rövid tengelytávnak, az alacsony vagy magasabb építésnek, az alsó vagy felsõ kormánynak, a lánc vagy agyváltónak, elsõ vagy hátsókerék hajtásnak. És akkor még nem is beszéltünk a több nyomon haladó változatokról...

Tehát elsõ lépésként állítsd fel a követelmény rendszert, mire is szeretnéd használni?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Na, ilyesmibõl tervezek nyárra pár százat:

http://www.bing.com/...1OTE5LmpwZw.jpg

Azon gondolkodom, hogy mivel vágjak neki. Valószínûleg a Bacchetta lesz az, 20-as elsõ kerékkel. Lényeg: alacsony sebességgel tudjak kanyarodni. Felfelé, belsõ íven, természetesen.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Zé,

ne legyenek prekoncepcióid! Tiszta lappal induljon minden bringa, amire ráülsz! Mi itt hajlamosak vagyunk teledöngicsélni egymás agyát a saját véleményünkkel, ugyanakkor mindannyian más céllal használjuk a bringáinkat és más az ízlésünk. Persze érdemes mások tapasztalatait olvasgatni, AKKOR HA jól ismered azokat az embereket. Mert pl. teljesen mást jelent a "gyors bringa", egy versenyezgetõnek és egy munkába járónak.

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok!

Köszönöm a lehetõséget Reku Papa, élni fogok a vele. Pont azt a két típust ajánlottad fel ami között hezitálok. Elõször ami tetszett egy 3kerekü "flavo" ahol a gyerek hátul ül. Aztán az alacsonyak közül a"KA GDF a tengerparton (kevesebb erõ vész kárba nincs plusz görgõ),a másik szerelem, "troytec"(nem kapar ki hegyre menet, viszont a fránya görgõ) Ti biztosan ismeritek ezt is. A Darth Vader frenetikus poén szerintem. Nem a sebesség miatt tetszik hanem az alacsony üléspozíció miatt (bár lehet, hogy zavarna közúton autók között mivel nem látnak, és nem is oda való). Szerintem ez stabilabb mint a hagyományos, ha tévedek kérlek javítsatok ki. A lengõnél az lenne a kérdésem nehezebb elindulni mint egy hagyományossal? Azt gondolom kicsit kacsázik vele az ember induláskor, meg nagy erõkifejtésnél is (jó lenne emlékezni gyermekkorom elsõ triciklis próbálkozásaira, miképp viselkednek az erõviszonyok). Bár ha belegondolok a hagyományosra is igaz ilyenkor. Az "LWB"(remélem ezt is jól írtam, hosszúra gondolok) a nagy fordulóíven kívül van-e más negatívuma?Azt olvastam Amerikában kedvelik, na-de ott széles nagy utak vannak. A kettõ köztes alternatívája még a challenger forma ha jól gondolom. Bár most a press2xr2 tetszik a legjobban. Mint a második kép, amit küldtél. A youtube-on láttam egy Árpi nevû srácnak is ilyenje van(remélem jól írtam a nevét). 140 Mb van lementve abból ami tetszik, nehéz lesz választani. Bár még azt sem döntöttem el 2 vagy 3 kerék. A harmadik képet "first tour elefant" néven mentettem, utólagos engedelmeddel. Remélem nem sértettem szerzõi jogokat. Kérném hibás gondolatmenetemet javítani, tévedéseimre reagálni szíveskedjetek.

Köszönettel:Zé

Még egyszer elnézést Isuka!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Sziasztok!

Elnézést Isuka!!! Sok sörömbe fog ez kerülni,mivel elnéztem!

Jól van, megbocsátok. Béke poharaira:D
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok!

Elnézést Isuka!!! Sok sörömbe fog ez kerülni,mivel elnéztem!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Zé,

azért kérdeztem a magasságodat, mert van itt 3 féle fekvõ,
Bacchetta Bikes Touring And Commuting - Giro 26 ATT
Bacchetta Bikes Touring And Commuting - Bella
https://lh3.googleus...ur_elephant.jpg

ebbõl az elsõ számodra sajnos nem ajánlott, mert nem ér le róla a lábad. Pedig az a leggyorsabb! A másik kettõt szívesen rendelkezésedre bocsájtom egy próba erejéig, ha beüt a jobb idõ.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Szia Iluska!

ILUSKA?!!! :) Ez már rajtad marad! :) Isu és ezt most kellet megtudnunk?

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok!

Szia Reku Papa a magasságom 174 cm. Szia Python, erre gondoltam én is, az infókra, melyik ennek annak a típusnak, a jó és a rossz tulajdonságai. Szia Szélvész (sajna)nem velem leveleztél. Szia Iluska nem találkoztunk még, és csodálkozom hogy Reku Papát se láttam még. Igaz elég nagy ez a város, és az utóbbi években leszoktam a tekerésrõl mindenhova autóval jártam.Ezen szeretnék változtatni. Még csak most nézegetem ezeket a gépeket és meglepõdve tapasztalom milyen tempóra képesek.Tetszett egy videó ahol a burkoltakat megállították és megbüntették gyorshajtásért.Eddig el se mertem képzelni hogy lehet így tekerni.Vettem a mérleget ráállva sok Kg, mérleg nekitámaszt a kádoldalnak, hátam az ajtófélfának 65Kg-nál recsegett a csempe és az itong."Heurépa" múkodik!!!
Nem is bolondok háza, vagy mégis mert a mai korba a sport szerelmeseit nézik furcsának, pedig nem így kellene lennie.

Köszönöm a biztatásotokat,remélem mindenkinek válaszoltam. Üdv Zé

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Állítólag itt is van egy srác aki épített egy 2x20as rekut , de én még nem láttam, a bringaboltos mondta :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Gödöllõn nem csak hogy rekus, de rekuépítõ fickó is van rajtam kívül. Már a 2. gépénél tart - tudtommal.
(De tekerni csak akkor láttam, mikor eljött megmutatni a hátast.)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Üdvözlet a zárt(nyitott)osztályon. Nem Te vagy véletlenül aki a Rét utca közelében lakik? Történt tavaly, hogy Gödöllõn repesztettem a Blaháné felé mikor forgalomtechnikai okok miatt utolért egy prosztata bringás, szóba elegyedtünk és mondta, hogy tervez reku építést. Ajánlottam ezt a fórumot tapasztalat gyûjtésre. Mondta az ember, hogy szokott látni rendszeresen egy rekust. Mindjárt Reku Papára gondoltam. Ha nem Te vagy akkor sincsen semmi baj, viszont van még valaki rajtad kívül Gödöllõn inkognitóban aki elkapta a fertõzést. Ezennel Gödöllõt rekusokkal sújtott területté nyilvánítom:D
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Sziasztok!
Üdv Zé

Van még hely a zártosztályon, szivesen látunk! :) Papával személyesen is érdemes találkoznod. Minden olyan alapinformáció birtokában van, amivel egy csomó pénzt és kudarcot megspórolhatsz.