Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2011. April 08. - 10:37

Posted 2011. April 08. - 10:05

Talán hasznát veszitek Ti is
Találtam egy idõs esztergályost, aki elkészítette nekem a rajzon látható monoblokk házat.
Jobbnak tartom így építeni a bringát, mint bontott, csupa lyuk, többször hegesztett alkatrészbõl.
Azt mondta a mester, hogy egyesével nem akar hozzáfogni, de ha legalább 3 darabot kérnek tõle, akkor darabját 3ezer Ft-ért megcsinálja.
Elérhetõsége:
Mu-Pi Kft. Miskolc, Tömörkény u. 20.
Tel.: 06-46/533-455
Nekem a Bringanti öt ezerért akart adni egy esztergált csapágyházat. Mondanom se kell nem lett belõle üzlet. Elballagtunk Mendére a bontóba és vettünk egy rakás bontott hiányos kerót. Ezek között volt három, hajtómûházat tartalmazó váz darab, egy 20"-os teleszkóp és egy 24"-os teleszkóp is. Összesen kilenc ezret hagytunk ott. Késõbb rájöttem, hogy a 24-es teló nem fog kelleni. Feltettem a Vaterára és 5 ezerét ment el.
3 ezerért vettem egy komplett CrMo MTB vázszetett ami szét lett vágva és Lompinál született újjá.
Posted 2011. April 08. - 09:52

Donornak egyébként milyen bringát ajánlotok (bõ 100kg-ról van szó, konkrétan, ha csomagokat is viszek kéne legalább 120-ot bírni a gépnek) vagy jobb, ha az ember acélcsövet hajlít és munkál meg?
Gondolom a lengõorrút egyszerûbb megcsinálni, egy nõi bringából szinte ki is lehet rakni
Az agyváltóról az alacsony költségvetés miatt lemondtam, a hátsó teleszkópon még gondolkodom, de 26-os kerékkel viszonylag ballonosabb gumival lehet nem is szükséges.
Szóval kezd árnyalódni a kép, hogy milyen bringa is kéne. A hát izzadás elkerülésére van valami jó megoldás?
Jövõ hónapban már szeretnék valami egyszerût összehozni.
Sajnos a holnapi AM túrára nem tudok menni.
Más:
Érdekes cikk kerékpáros sebbességrekord döntésrõl:
Illegális sebességhajhászás 100 fölött biciklivel - Kerékagy
Bár szerintem az az igazi, ha te gyõzöd le a menetszelet.
Az enyém is nõi vázból van, de Lompi használt "Y" vázat donorként, hajlított csövet meg zártszelvényt alapanyagként. Nõi donorváznál arra kell vigyázni, hogy ne kerüljön túlságosan hátra az ülés a homlokcsõhöz képest. Ez inkább csak magasabb bringások esetében oldható meg.
Posted 2011. April 08. - 09:50

Errõl pcsongor fog majd Neked mesélni, eddig õ készítette tudtommal a legegyszerûbb lengõorrút. Nõi vázból, ahogy Te is mondtad.Gondolom a lengõorrút egyszerûbb megcsinálni, egy nõi bringából szinte ki is lehet rakni
a hátsó teleszkópon még gondolkodom, de 26-os kerékkel viszonylag ballonosabb gumival lehet nem is szükséges.
A hát izzadás elkerülésére van valami jó megoldás?
Izzadás ellen és alacsony költségvetésre is tuti a faülés Faülés: 1063g - Rekumbens - CsináldMagam
Teleszkóp helyett pedig van most nálam egy 26x2.0-s eladó Schwalbe Big Apple, kb. 300km-t futott hátsó kerékként (lengõorrúban), szóval gyakorlatilag kopásmentes.
Posted 2011. April 08. - 09:00

Részt vettem az AM bringabolt márciusi kirándulásán, egy Action-plust béreltem. Óriási élmény volt!
Volt ugyan egy kis gond a váltóval, de ennek ellenére nagyszerû volt tekerni az elsõ tavaszi napsütésben, és még simán hajtottam volna tovább, ha nem sötétedik be, illetve nincs vége a túrának. Szóval az elsõ hosszabb távú élményem csodás volt!
Köszönet érte az AM bringának!

Az üléspozíció nagyon kényelmes volt, kisebb emelkedõ nem okozott gondot, fõleg ha van elõtte némi lendület, kis tempónál viszont még nem ment olyan jól az egyensúlyozás. Tekerés közben az elém táruló szélesebb horizont is igazán tetszett, sokkal jobban el lehet merülni a táj szépségeiben, mint normál bringán. A társaság is kellemes volt, én nem is gondoltam, hogy ilyen sokan leszünk. Jó látni, hogy ezek a remek bringák / tringák egyre népszerûbbek!
A sok pozitív élmény mellett pár hátrány is feltûnt, az elsõ, hogy a hátam már pár km után le volt izzadva, elõfordult, hogy a lábam lecsúszott a pedálról (inkább csak a túra elején), illetve rossz minõségû útra hajtva érzõdött a rugózás hiánya.
Összességében szeretnék minél több ilyen hétvégét, és majdan a család többi tagját is bevonni.
Azt hiszem a reku vírus teljesen megfertõzött, de az biztos, hogy most csak egy egész olcsó gépet tudok megengedni magamnak, tehát építeni kell valamit.
Abban viszont még nem vagyok biztos, hogy hagyományos hátsókerekes SWB bringát, vagy lengõorrút szeretnék. Mindkét változat nagyon tetszett, amiket kipróbáltam, bár lengõorrúval még nem merészkedtem ki a közutakra.
Nekem formára, és a rövidebb lánc miatt a lengõorrú tetszik jobban, jó volna hosszabb távon is kipróbálni egyet!
Donornak egyébként milyen bringát ajánlotok (bõ 100kg-ról van szó, konkrétan, ha csomagokat is viszek kéne legalább 120-ot bírni a gépnek) vagy jobb, ha az ember acélcsövet hajlít és munkál meg?
Gondolom a lengõorrút egyszerûbb megcsinálni, egy nõi bringából szinte ki is lehet rakni

Az agyváltóról az alacsony költségvetés miatt lemondtam, a hátsó teleszkópon még gondolkodom, de 26-os kerékkel viszonylag ballonosabb gumival lehet nem is szükséges.
Szóval kezd árnyalódni a kép, hogy milyen bringa is kéne. A hát izzadás elkerülésére van valami jó megoldás?
Jövõ hónapban már szeretnék valami egyszerût összehozni.
Sajnos a holnapi AM túrára nem tudok menni.
Más:
Érdekes cikk kerékpáros sebbességrekord döntésrõl:
Illegális sebességhajhászás 100 fölött biciklivel - Kerékagy
Bár szerintem az az igazi, ha te gyõzöd le a menetszelet.
Posted 2011. April 07. - 22:31

Nekem egy idõs esztergályos kb 1000Ft-ért csinálta meg menettel, mindennel, 4-es vagy 5-ös acélcsõbõl.....lehetne rajta könnyiteni, az biztos.

Amúgymeg tök jófej ez az öreg is...elvittem hozzá egy merev villáról levágott villanyakat, hogy másolja le nekem, és csont nélkül lemásolta.

Amúgy jó áron dolgozik, mert csináltattam vele egy villanyak másolatot, egy középrészt, 2 danamid vezetõgörgõt, 1 danamid mankókereket a boom végéhez, hogyha egy esetleges vészfékezésnél elõrebillenne a trike, meg 2 átütõtengelyt az elsõ agyakba...csak a tengelyekhez vittem anyagot, és igy volt minden munka 7000Ft....szerintem megérte.

Posted 2011. April 07. - 22:28

..
Anno csináltattam én is hasonlót, sima csõ forma vállak és könnyítés nélkül 3milis fallal jobb-bal menettel a szokásos méretekkel, 10 darab volt egy 10-es. most fogyott el. Viszont a bontottat jobban kedvelem mert azt nem húzza meg a hegesztés. az esztergált csövet picit mindig deformálta.
Az esztergáltatott szebb de kényesebb.
Szerintem.

és tényleg be lehet foltozni a bontott lukait

Posted 2011. April 07. - 22:18

De eza rajz a 2 vállal tecik
Posted 2011. April 07. - 21:28

Találtam egy idõs esztergályost, aki elkészítette nekem a rajzon látható monoblokk házat.

Jobbnak tartom így építeni a bringát, mint bontott, csupa lyuk, többször hegesztett alkatrészbõl.
Azt mondta a mester, hogy egyesével nem akar hozzáfogni, de ha legalább 3 darabot kérnek tõle, akkor darabját 3ezer Ft-ért megcsinálja.
Elérhetõsége:
Mu-Pi Kft. Miskolc, Tömörkény u. 20.
Tel.: 06-46/533-455
Posted 2011. April 07. - 19:43

Posted 2011. April 07. - 17:05

Hú, jó hogy szólsz...Jut eszembe az SR26, hogy áll?
(így áll...

Posted 2011. April 07. - 14:52

A méretek miatt is eszembe jutott: gyerekeknek épített már valaki rekut a fórumozók közül?
Posted 2011. April 07. - 14:26

... szerintem meg FOLDING helyesen, de én is a pin@ra gondoltam...
a pin@ körül forog a föld, nem változik itt semmi sem, annak idején pedig azért lõttek fel az ûrbe egy nõi (Tyereskova) ûrhajóst, hogy végre már a pin@ forogjon a földkörül:D:D:D
Posted 2011. April 07. - 13:33

... szerintem meg FOLDING helyesen, de én is a pin@ra gondoltam...;1083769']Nem, én a pin@ra gondoltam.
Posted 2011. April 07. - 11:46

Kimaradt egy "n" bötû. Tehát folgingosítani, helyesen. Jobb lett volna, ha összecsukhatót írok. Lám Levi is ilyesmire gondolt.
Nem, én a pin@ra gondoltam.
Posted 2011. April 07. - 11:35

Posted 2011. April 07. - 11:16

Véredben van a reku építés. Én is csak gratulálni tudok az új szüleményhez. Jó kis bringa. "Kis", ennek kapcsán az jutott eszembe, hogy lehetne foldigosítani az lenne az igazi poén. Szerintem Balaton kerülésre nem ezzel fogsz menni. Az alkotó most megpihen egy kicsit azután jöhet az új project.
Jut eszembe az SR26, hogy áll?
Kimaradt egy "n" bötû. Tehát folgingosítani, helyesen. Jobb lett volna, ha összecsukhatót írok. Lám Levi is ilyesmire gondolt.
Posted 2011. April 07. - 10:16

De tetszik a gép, ahogy nézegettem a képeket, olyan érzésem támadt, mintha összecsukható lenne a bringa pedig nem. Kicsit hasonló mûfaj: Index - Képek
Gratula!

Posted 2011. April 07. - 09:07

Leleplezõdtem, hát már mindenhol ott vannak a rekus társadalom téglái?
Szóval igen, Isunak és Papának volt jó a tippje: kiskerekû poénbicaj.
Véredben van a reku építés. Én is csak gratulálni tudok az új szüleményhez. Jó kis bringa. "Kis", ennek kapcsán az jutott eszembe, hogy lehetne foldigosítani az lenne az igazi poén. Szerintem Balaton kerülésre nem ezzel fogsz menni. Az alkotó most megpihen egy kicsit azután jöhet az új project.
Jut eszembe az SR26, hogy áll?
Posted 2011. April 06. - 21:12

Leleplezõdtem, hát már mindenhol ott vannak a rekus társadalom téglái?
Szóval igen, Isunak és Papának volt jó a tippje: kiskerekû poénbicaj.
A képtárban van még több kép, meg majd lesznek videók is, hamarosan...
Nájsz dzsáb!

Remek KIS bicikli lett, gratulálok!
a pipás képnél azt kérdezte édesapám hogy ki ez a kalóz