Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
ez az ötlet spontán jött,kaptam is fejemre érte az asszonytól:(-délre családi ebéden kellett volna lennünk-60km-t egybenyomtam le 28 körüli átlaggal és csak Mezõhegyesen szálltam le ,mert már cserepesre száradt a szám a felénél.Minél hamarabb haza kellett érnem és olyan jóra sikeredett,hogy mikor hazaértem azt mondtam holnap nem megyek én sehova se:)
közel 5 óra alatt jártam meg minden megállással,
mintha kutyák kergettek volna:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

LIPI HOL VAN?...:)

Jah kérem, a nemzetközi hírnév! :)
De te engem jól megvezettél! Azt mondtad a telefonba, hogy holnap tekersz Battonyáig egy órát. (ami nekem nem lett volna jó) Ehhez képest ma nyomtál négyet! (ami jó lett volna) A nullásról fordultam vissza, hogy lepakoljam a bicajt. :(

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
megjártam a felét,hátulról indultam,onnan kezdtem :)darálni a mezõnyt:).Alultápláltan neki vágtam mivel 1 órám volt oda és 1 óra vissza.Sajnos elkapott a gépszíj és 2 óra lett csak oda:)40 km-nél embereimre találtam egy kb. 20 fõs vegyes csapatra-volt köztük egy román 28-as ütött-vert tanyabájkal nyomta.30 körüli tempót mentek.Beelõztem õket is,de fél órára rá megcombosodtak,közben nekem is fogytán volt a:)reggeli.
Holnap megint eléjük megyek a felén túlra.Nem fogok erõsködni laza 25-ös átlag jó lesz.(maximum)

Jah!!!
megkérdeztem 2 bringást a másnapi rajtidõpontról.Én elköszöntem,õk is.De feltettek még egy kérdést:
LIPI HOL VAN?...
:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ha van "fekvõbringa, akkor lennie kell...
Feltöltött képállóbringának is.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Cangira nevû vállalkozás

Keresd Levit, neki személyes kapcsolata van a céggel. Talán tudd segíteni.

valami ilyesmi

Jó lett, bár az én szememnek hiányzik az ülés és a hátsótengely közötti, a homlokcsõtõl lefutó gerinccel párhuzamos ülésmerevítõ. Nyílván az ülésnek nem hiányzik... :) Egyébként érdemes visszanézni, hogyan fejlõdik a LOMPI stílus! Csak így tovább!

TÚRATÁRSAKAT KERESEK HOLNAPRA, BÁRHOVÁ!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
valami ijesmi Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Remélem a fotó lesz az elsõ dolgod!
;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Hi.Elkészülni látszik a bringám.Holnap megyek érte.Viszont keresek rá túratáskát, Lompi mutatott nekem egyet amit a Cangira nevû vállalkozás készített, írtam nekik e-mailt, de nem válaszoltak, nekem az tökéletesen megfelelne, valami ötlet, honnan vegyek ilyet?Ha már a cégtõl nem méltattak válaszra :(

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Békéscsaba Arad maraton rajt 9 órától-Békéscsaba városháza webkamera-kiírás szerint innen indul.Tavaly így volt.
én valahol ott leszek,:)keressétek a zöldet:):):)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Ez kell nektek. Egy kérdezést szerintem megér. Bár mindkettõktõl messze van.

Voltam az öreg mesternél (jóval 60 felett ) jövõ hétre elkészül, 2-5 ropi közöttire tippelt. Kellett egy láncdarab hogy méretet vegyen hozzá. 62 fogasra kértem, a többit rá bíztam.
:) 3-as lemezbõl csinálja és a fogaknál leszedi méretre. középen akkora furatot tesz bele amilyet kér az ember, egyébként teletányér, a mintát majd még kitalálom hozzá és szétfurkálom jól. ;)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Igazad van.
Miután leírtam jöttem rá én is hogy nem a 62-es tányér ára szerepelt ott. sebaj.
:) mindig az a kapkodás ;)
Viszont kíváncsi leszek milyen árat mondanak vízvágásra cakk pakk tervezéssel anyaggal munkadíjjal esztergált fogakkal. ha még ez is ott lesz a tíz körül, le a kalappal.

Ez kell nektek. Egy kérdezést szerintem megér. Bár mindkettõktõl messze van.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Köszi Lazac, hasznos volt, jó többfelõl tájékozódni.

Én láttam a linket, nézd meg Te is.:)

Van ott egy legördülõ lista. A 60T ára 51,95Euro + 9,95Euro a posta költség Magyarországra.
Összesen 62Euro ~ 16'650Ft.

HOL? Akkor én sem vacakolnék.

A vágási meló szempontjából mindegy, hogy acél, alu, vagy üveg - ez a technika szinte mindent elvág kb. ugyanazzal a tempóval. Elõzetesen annyit hallottam az árról, hogy kb. 20ezerFt óránként. A gép 3mm-es anyagba kb 600mm-t el tud vágni percenként! Kérdés, hogy a vezérlõ program elõállítása, a külön ezzel a kistétellel vacakolás mennyit tesz hozzá. Saját magam azt mondom, h 10eFt felett nem kell - ebbõl adódott a leírt limit. Ajánlatom még nincs. Keresni nem akarok rajtatok.

Igazad van.
Miután leírtam jöttem rá én is hogy nem a 62-es tányér ára szerepelt ott. sebaj.
:) mindig az a kapkodás ;)
Viszont kíváncsi leszek milyen árat mondanak vízvágásra cakk pakk tervezéssel anyaggal munkadíjjal esztergált fogakkal. ha még ez is ott lesz a tíz körül, le a kalappal.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

3-as anyag fogaknál lekeskenyítve
teletányér

Jó, hogy írtad!
Ez a cucc nem csinálja meg a "lekeskenyítést", csak kivágja a körvonalat CNC vezérléssel.
A kész munkadarab lemezvastagsága állandó.

A finomsorjázás (minimális él képzõdik), és a fogak továbbmunkálása "Házi feladat"
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Lásd Lazac linkjét 38 euro áron aluból.

Köszi Lazac, hasznos volt, jó többfelõl tájékozódni.

Én láttam a linket, nézd meg Te is.:)

Van ott egy legördülõ lista. A 60T ára 51,95Euro + 9,95Euro a posta költség Magyarországra.
Összesen 62Euro ~ 16'650Ft.

Hát a 10-es ár a gyári

HOL? Akkor én sem vacakolnék.

A vágási meló szempontjából mindegy, hogy acél, alu, vagy üveg - ez a technika szinte mindent elvág kb. ugyanazzal a tempóval. Elõzetesen annyit hallottam az árról, hogy kb. 20ezerFt óránként. A gép 3mm-es anyagba kb 600mm-t el tud vágni percenként! Kérdés, hogy a vezérlõ program elõállítása, a külön ezzel a kistétellel vacakolás mennyit tesz hozzá. Saját magam azt mondom, h 10eFt felett nem kell - ebbõl adódott a leírt limit. Ajánlatom még nincs. Keresni nem akarok rajtatok.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Körkérdés

130-as osztókörrel 60T kivágott lánckerék kit érdekelne? - nem elvi síkon...
Legyen az árhatár így elõzetesen 10eFt/db - igyekszem leszorítani, de valahonnan el kell indulni.

Pillanatnyilag találtam egy miskolci vízvágós céget, és megvan a célszemély telefonszáma - igazából nem járok sehol, nem igérhetek semmit, de a kereslet oldalát is fel kellene mérnem.

Rozsdamentes anyagból jó lenne?
Milyen vastag legyen? - a 3-as megfelelõ?

Nekem egy kellene - kinek még?

Hát a 10-es ár a gyári, ennél csak olcsóbban érné meg maszekba.
Lásd Lazac linkjét 38 euro áron aluból.
holnap utánkérdezek az itteni mesternél mennyiért vállalná aztán referálok.
3-as anyag fogaknál lekeskenyítve ;)
teletányér

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Ha már szóba hoztad....
...már csak meg kellene keresni. Szeretném felhívni a figyelmet, a rövidített hajtókarokra!

Igen, épp ezt vizslattam, hogy a tányér ilyen nagy vagy a hajtókar ilyen rövid? Erre kiderül, hogy mindkettõ, ejj :)

60T tányér még jól jöhet, ha belevágok a 2x20-as bringába, de erre egyelõre pontosan 50 a százalék... Szóval nem merek tutira berendelni belõle.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

a 62-es Pithon kollegához került a sárga frontossal együtt (ami zöld lett)
fogaskerék készítõ gyártotta 3-as acél lemezbõl úgy hogy vittem egy lánc darabot és azt kértem hogy ahhoz csináljon egy 60-62-es tányért 1 hét múlva mentem érte. majd el az esztergályoshoz hogy marja ki az adott formát belülrõl. Aztán homokfúvás- szinterezés és az eredmény látható.
Jó pár évvel ezelõtt.
Most a belsõ kikönnyítést megoldom fúróval, reszelõvel. izzasztó robotolás de óccsó :)

Ha már szóba hoztad....
Feltöltött kép
...már csak meg kellene keresni. Szeretném felhívni a figyelmet, a rövidített hajtókarokra!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Csináljátok aluból! Nem kell festeni és könnyû. Ekkora fogszámnál már röhögve van akkora felfekvési felülete a láncnak, hogy még tartós is lesz.

Ja és nekem van! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Körkérdés

Legyen az árhatár így elõzetesen 10eFt/db - igyekszem leszorítani, de valahonnan el kell indulni.

Pillanatnyilag találtam egy miskolci vízvágós céget, és megvan a célszemély telefonszáma - igazából nem járok sehol, nem igérhetek semmit, de a kereslet oldalát is fel kellene mérnem.

Nekem is egy. Számomra a súly most másodlagos, csak játszani kellene.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Körkérdés