Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. június 15. - 08:26

Írta 2011. június 14. - 22:45

Téves idõpontot linkeltem! A 41. találkozó
2011. július 19-24
41. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó
II. Békési kerékpáros-fesztivál
Békés-Dánfok
Akkor ehhez kell igazodni!
Nekem most kezdõdik egy meló ami kb. egy hónapig fog tartani, addig nem is vehetek ki szabadságot(se hétvége, se ünnepnap, se semmi...éljen a természetvédelem

remélem nem húzzák el nagyon a dolgot és csatlakozni tudok hozzátok, a program nagyon bejön, Dánfok környékén nem jártam isten tudja mióta(talán még általános iskolában biciklivel oda meg vissza

amire megírtam ezt a pár sort egyre nagyobb kedvem van az egészhez

ÉS egy apró dolgot javítanék, a sörfõzde Szentandráson van

Írta 2011. június 14. - 21:46

2011. július 19-24
41. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó
II. Békési kerékpáros-fesztivál
Békés-Dánfok
Akkor ehhez kell igazodni!
Írta 2011. június 14. - 21:19

2. Láttam bótban 29-es felnit. Van-e vajon hozzája aszfaltra való külsõ? Ha már lúd...
3. A szentandrási buli most halasztódott, de kiváló idõpont lehet a különleges kerékpárok találkozójával összekötni. Erre viszont érdemes lenne szabadságot is áldozni! (találkozó agyalágyulával...

Az elképzelésem, hogy elsõ nap letekerünk Békésszentandrásra. Ez cirka 160 kili. Szállás sátorban, kaja bográcsban vagy a Lompi által már elkészített tárcsán. Gundelben végzett szakács több is van! Vízpart, zuhany, Tv és sör van. Ez lehetne 27-e (szerda). Egy napot Szarvas környékén is érdemes eltölteni... (28 csütörtök).
Békés - Dánfok onnan kb. 75-80 Km. Egy napot ott is el lehetne táborozni. (29. péntek). Egy kanyar a Körösök völgyében és vissza Szentandrásra (30. szombat) Vissza út Budapestre 31. vasárnap.
Ez a jövõ hónap vége. Idõben szóltam?

Írta 2011. június 14. - 20:57

És azt tudni, hogy mi lesz a program? Szokott lenni valami fekvõs felvonulás, jól emlékszem? Ezt szervezik, vagy itt szervezzük magunknak? Ki hogy tervezi, akinek már van elképzelése?
tudtommal nincs felkérés a rendezõk részérõl felvonulásra úgy ahogy az elõzõ években volt szokás. ezért Papáék nem is lesznek ott.

részemrõl tervezem az odatekerést pénteken, vasárnap meg vissza ha jó a buli. neten semmi infó ezért próbáltam Lompit rábeszélni hogy tekerjen át és nézzen szét, de biztos sok a meló.

Írta 2011. június 14. - 20:20

És azt tudni, hogy mi lesz a program? Szokott lenni valami fekvõs felvonulás, jól emlékszem? Ezt szervezik, vagy itt szervezzük magunknak? Ki hogy tervezi, akinek már van elképzelése?Június 17-18-19, Aba napok. Kattints a kis kék keresztre és választásod szerint vagy letöltöd vagy csak megtekinted a programot.
Írta 2011. június 14. - 19:29

Apropó, ezt a fantasztikus galériát láttátok már?
Valóban fantasztikus látvány a képrõl-képre feltûnõ DALIA! ------ (De én nem vagyok olyan...)
Én is ráfutottam egy galériára. A képek (közülük néhány legalább) nagy felbontásban meg vannak-e valakinek?
Cool Bike Pictures from Aaron's Bicycle Repair
Írta 2011. június 14. - 17:48

De csúszkál. És a naptej megeszi a gumit. A Bacchettámon a váltómarkolatok már be vannak tekerve szig. szalaggal. Ez a királyság a rekura:
http://www.usedbicyc...ers bar end.jpg
A 8-as Alfihoz (és Nexushoz) van kormányvég-váltókar Bar End shifter for Shimano Nexus & Alfine « Hubstripping.com A 11-eshez már többször is kerestem, de nem találtam. De ez sokaknak problémája (mármint ami Python szívét nyomja), szóval csak csinál majd valaki egy ilyesmi váltókart...
Apropó, ezt a fantasztikus galériát láttátok már?

Írta 2011. június 14. - 17:21

Írta 2011. június 14. - 15:08

Próbálok visszaemlékezni, hogy hasonló élményekkel tudnék-e szolgálni... és igen!
Valami halovány emlékkép van bennem, amikor is montival nyomtuk felfelé rekkenõ hõségben és az izzadság lemosta a naptejet a bõrömrõl. Elsõsorban nem láttam, másodsorban csúszott a kezem, mert elfelejtettem kesztyût venni.
A rekus múltamból semmi ilyen nincs. Lehet, hogy nem tekerek eléggé? (vagy csak jó markolatot használok? Valószínûleg a kesztyû a megoldás!)
A Chilin X9 van, a Jet Stream-en meg Deore (talán LX). Itt a nyár, Zéta meg izomból nyomja mindkettõnek és nem emlékszem a kesztyûre a kezén. Kíváncsi vagyok mit tapasztalt?
Bátortalanul és halkan szeretném megjegyezni, hogy a Shimi a markolatváltók területén nincs toppon. Lazacnak valószínûleg igaza van, de én ebbõl az aspektusból nem vizsgáltam a kérdést. Nem is igazán szembesültem a problémával.
Mindenesetre hiányzik az a komfortérzett az Alfi 11-bõl, ami a nyolcasnál egy csavarintással megvolt. Itt úgy érzem magam, mint egy láncváltónál. Lépkedek egyesével.
Majd megnézem, de emlékezetem szerint kilencbõl egybe úgy 3-4 ütközésig történõ nyomkodás kell. Mint ha álló helyzetben csengetnék – csak nem szól.
Írta 2011. június 14. - 14:23

Naptejes tenyeresek! A markolaton nem csúszikál a tenyeretek?
De csúszkál. És a naptej megeszi a gumit. A Bacchettámon a váltómarkolatok már be vannak tekerve szig. szalaggal. Ez a királyság a rekura:
http://www.usedbicyc...ers bar end.jpg
Írta 2011. június 14. - 13:02

a markolaton nem csúszikál a tenyeretek?

Írta 2011. június 14. - 12:37

pedig kellene...Nem akartam itt Pythonnal vitatkozni ízlésekrõl és pofonokról, Ezzel szemben az Alfine precíz váltókarja hibátlan

A Shimi RapidFire híresen precíz. Nekem csak az a lehetõség hiányzik belõle, amit a grip tudott. Egy mozdulat és már indulhatsz is. Ha lenne rajta egy kioldó gomb, ami bárhonnan ledobja egyesbe, elégedett lennék.
Naptejet én is használok, meg kezet is mosok amikor csak lehet, kesztyût montin mindig, rekun gyakran használok (idegesít ha nyomot hagy a markolatgumi a tenyeremen, meg esésnél arra tenyerelek).
Ha elégedettlen vagy a DD-vel, megegyezhetünk!
A gripben ezek szerint nem a váltás minõségét, hanem a tapadását kifogásolod. Nem tudom, hogy gyártanak-e naptej tûrõ markolatot, de ez alapvetõen nem a váltó hibája.
Írta 2011. június 14. - 12:19

Jelentkezett a magyar cég, akirõl a legutóbb a német kontakt írt.
A cég neve Exact-Deco Kft, a Friedola termékek magyar nagykereskedõje. Az ügyvezetõ írt, hogy a németek szóltak neki, hogy engem érdekelne ez az ACS10, írjam meg, mit szeretnék, és ad ajánlatot.
Neki is azt írtam, hogy vagy 3 db 80cm*210cm-es kellene, vagy egy 10,5 m* 210cm-es darab.
Most várom a választ.
Hasszan
Írta 2011. június 14. - 12:07

Ha összejön (remélem), ha nem, nem rajtad múlik, az tuti. Kössz!Gyorsan meg is néztem a spam mappát, hátha oda írtak az ACS10-el kapcsolatosan, de nem, még nem írtak árat.
Lassúak, sajnos, de az utolsó jelentkezés óta reménykedem.

Írta 2011. június 14. - 11:01

Nem akartam itt Pythonnal vitatkozni ízlésekrõl és pofonokról, de rühellem a Tagunon a markolatváltós DD-t, izzadt tenyérrel úgy pörög el a markomban az érdesített gumi tekerõje, mint a huzat. Nem egyszer kellett már konkrétan megállnom miatta, hogy egy papírzsebkendõ segítségével le tudjak végre váltani, hogy felmehessek valami emelkedõn. Azon gondolkodtam, hogy csavarokat tekerek bele, hogy legyen fogása... Kerékpáros kesztyût nem hordok, az ugyanolyan dedós dolog, mint a markolatváltó, vagy a >futársapka<.elõnye a marokváltóval szemben, hogy izzadt, vagy esetleg krémes kézzel is simán lehet boldogulni vele
Ezzel szemben az Alfine precíz váltókarja hibátlan, a dedós markolatváltó után felüdülés, minden váltás egy élmény, még akkor is, ha pont fordítva mûködik, mint az MTB-n, ezért minden átnyergelésnél megszokást igényel...
Írta 2011. június 14. - 10:52

Lassúak, sajnos, de az utolsó jelentkezés óta reménykedem.
Hasszan
Írta 2011. június 14. - 08:21

Haladok komótos negyvennel és csöngetem le a trendi bicajosokat az útról, majd muszáj fékeznem. A hüvelykujjammal pumpálom a váltót és visszasírom a „dedós” markolat váltót. Fingom sincs melyik fokozatban vagyok, annyi eszem meg nincs, hogy ránézzek a kijelzõre. Hazáig még párszor eldobja a kilencest, de a föl-le váltás megoldja a problémát.
Na én a Deore kallantyús fékváltókarjával vagyok így. Nagyok finoman pakolja a fokozatokat és elõnye a marokváltóval szemben, hogy izzadt, vagy esetleg krémes kézzel is simán lehet boldogulni vele. Ez utóbbi a fényvédõ krémek miatt zavaró. Soha nem használtam, de tavaly is és az idén is sültem már pecsenyére a " nem pirít az még annyira!" hozzáállás miatt. Rusnya egy valami, de muszály lesz hozzászokni. Ami viszont rohadt zavaró, hogy a fokozatkijelzõ egyáltalán nem látható, nem rekura lett tervezve.
Írta 2011. június 14. - 07:09

Írta 2011. június 14. - 06:35

Az elmúlt kb. fél évben szerepelt itt a fórumon egy youtube link nagyon laza trike-osokról akik megállnak pihenni, lábukat felteszik a hajtómûre és majszolják a szendvicset. Nem találom, elmentette vki azt a linket? Nagyon örülnék neki.
Why I Like Recumbent Trikes Reason Number 428