Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Azon a hétvégén költözök. Pedig az uticéllal már szemezgetek egy ideje. Ez az idei év (is) már csak ilyen lesz. Ha én odamennék az felérne egy válással. Nem iszok, nem kurvázok, nem bagózok (csak ha iszok), az asszony mégsem bírja elfogadni a bringázást, mint szükségletet. Az a szülinapi papucs lehet hogy célzás volt?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Téves idõpontot linkeltem! A 41. találkozó

2011. július 19-24

41. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó
II. Békési kerékpáros-fesztivál

Békés-Dánfok

Akkor ehhez kell igazodni!

Nekem most kezdõdik egy meló ami kb. egy hónapig fog tartani, addig nem is vehetek ki szabadságot(se hétvége, se ünnepnap, se semmi...éljen a természetvédelem :) )
remélem nem húzzák el nagyon a dolgot és csatlakozni tudok hozzátok, a program nagyon bejön, Dánfok környékén nem jártam isten tudja mióta(talán még általános iskolában biciklivel oda meg vissza :) )Szanazug meg a Körösök völgye is szép, megér egy tekerést.

amire megírtam ezt a pár sort egyre nagyobb kedvem van az egészhez :)

ÉS egy apró dolgot javítanék, a sörfõzde Szentandráson van ;) :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Téves idõpontot linkeltem! A 41. találkozó

2011. július 19-24

41. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó
II. Békési kerékpáros-fesztivál

Békés-Dánfok

Akkor ehhez kell igazodni!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
1. Az idén nem tudok részt venni rajta :( , de Lompinak küldenék egy markolatváltót. Futárt keresek!

2. Láttam bótban 29-es felnit. Van-e vajon hozzája aszfaltra való külsõ? Ha már lúd...

3. A szentandrási buli most halasztódott, de kiváló idõpont lehet a különleges kerékpárok találkozójával összekötni. Erre viszont érdemes lenne szabadságot is áldozni! (találkozó agyalágyulával... :()
Az elképzelésem, hogy elsõ nap letekerünk Békésszentandrásra. Ez cirka 160 kili. Szállás sátorban, kaja bográcsban vagy a Lompi által már elkészített tárcsán. Gundelben végzett szakács több is van! Vízpart, zuhany, Tv és sör van. Ez lehetne 27-e (szerda). Egy napot Szarvas környékén is érdemes eltölteni... (28 csütörtök).
Békés - Dánfok onnan kb. 75-80 Km. Egy napot ott is el lehetne táborozni. (29. péntek). Egy kanyar a Körösök völgyében és vissza Szentandrásra (30. szombat) Vissza út Budapestre 31. vasárnap.
Ez a jövõ hónap vége. Idõben szóltam? :) Azt gondolom, hogy hat fõ esetén, már érdemes elindulni. ráadásul ez Debrecentõl és Szekszárdtól vagy Bajától sincs sokkal messzebb. Szarvasról ( a meggyes sör híres fõzdéjének városa) és Békéscsabáról (ez arról híres, hogy ott születtem. Ja meg a Wariátor Viktorról), na meg Gyuláról (Shlett Gyõzõ városa) nem is beszélve.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

És azt tudni, hogy mi lesz a program? Szokott lenni valami fekvõs felvonulás, jól emlékszem? Ezt szervezik, vagy itt szervezzük magunknak? Ki hogy tervezi, akinek már van elképzelése?

tudtommal nincs felkérés a rendezõk részérõl felvonulásra úgy ahogy az elõzõ években volt szokás. ezért Papáék nem is lesznek ott. :(
részemrõl tervezem az odatekerést pénteken, vasárnap meg vissza ha jó a buli. neten semmi infó ezért próbáltam Lompit rábeszélni hogy tekerjen át és nézzen szét, de biztos sok a meló.
:(

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Június 17-18-19, Aba napok. Kattints a kis kék keresztre és választásod szerint vagy letöltöd vagy csak megtekinted a programot.

És azt tudni, hogy mi lesz a program? Szokott lenni valami fekvõs felvonulás, jól emlékszem? Ezt szervezik, vagy itt szervezzük magunknak? Ki hogy tervezi, akinek már van elképzelése?

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Apropó, ezt a fantasztikus galériát láttátok már? :)

Valóban fantasztikus látvány a képrõl-képre feltûnõ DALIA! ------ (De én nem vagyok olyan...)

Én is ráfutottam egy galériára. A képek (közülük néhány legalább) nagy felbontásban meg vannak-e valakinek?
Cool Bike Pictures from Aaron's Bicycle Repair
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

De csúszkál. És a naptej megeszi a gumit. A Bacchettámon a váltómarkolatok már be vannak tekerve szig. szalaggal. Ez a királyság a rekura:

http://www.usedbicyc...ers bar end.jpg

A 8-as Alfihoz (és Nexushoz) van kormányvég-váltókar Bar End shifter for Shimano Nexus & Alfine « Hubstripping.com A 11-eshez már többször is kerestem, de nem találtam. De ez sokaknak problémája (mármint ami Python szívét nyomja), szóval csak csinál majd valaki egy ilyesmi váltókart...

Apropó, ezt a fantasztikus galériát láttátok már? :) Akinek tetszik, van hozzá magyarázat a rekublogbon (micsoda meglepetés lehet ez a közlés... :) )

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Miért bünteti a rendõr a biciklistát?

nekem nagyon tetszik a 90 centis határ a lámpáknál :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A kos kormányon még a naptejes tenyér sem csúszik! :)

Próbálok visszaemlékezni, hogy hasonló élményekkel tudnék-e szolgálni... és igen!
Valami halovány emlékkép van bennem, amikor is montival nyomtuk felfelé rekkenõ hõségben és az izzadság lemosta a naptejet a bõrömrõl. Elsõsorban nem láttam, másodsorban csúszott a kezem, mert elfelejtettem kesztyût venni.

A rekus múltamból semmi ilyen nincs. Lehet, hogy nem tekerek eléggé? (vagy csak jó markolatot használok? Valószínûleg a kesztyû a megoldás!)

A Chilin X9 van, a Jet Stream-en meg Deore (talán LX). Itt a nyár, Zéta meg izomból nyomja mindkettõnek és nem emlékszem a kesztyûre a kezén. Kíváncsi vagyok mit tapasztalt?

Bátortalanul és halkan szeretném megjegyezni, hogy a Shimi a markolatváltók területén nincs toppon. Lazacnak valószínûleg igaza van, de én ebbõl az aspektusból nem vizsgáltam a kérdést. Nem is igazán szembesültem a problémával.

Mindenesetre hiányzik az a komfortérzett az Alfi 11-bõl, ami a nyolcasnál egy csavarintással megvolt. Itt úgy érzem magam, mint egy láncváltónál. Lépkedek egyesével.

Majd megnézem, de emlékezetem szerint kilencbõl egybe úgy 3-4 ütközésig történõ nyomkodás kell. Mint ha álló helyzetben csengetnék – csak nem szól.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Naptejes tenyeresek! A markolaton nem csúszikál a tenyeretek?:)

De csúszkál. És a naptej megeszi a gumit. A Bacchettámon a váltómarkolatok már be vannak tekerve szig. szalaggal. Ez a királyság a rekura:

http://www.usedbicyc...ers bar end.jpg
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Naptejes tenyeresek!

a markolaton nem csúszikál a tenyeretek?:)
toljad neki!!!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nem akartam itt Pythonnal vitatkozni ízlésekrõl és pofonokról, Ezzel szemben az Alfine precíz váltókarja hibátlan

pedig kellene... :)
A Shimi RapidFire híresen precíz. Nekem csak az a lehetõség hiányzik belõle, amit a grip tudott. Egy mozdulat és már indulhatsz is. Ha lenne rajta egy kioldó gomb, ami bárhonnan ledobja egyesbe, elégedett lennék.
Naptejet én is használok, meg kezet is mosok amikor csak lehet, kesztyût montin mindig, rekun gyakran használok (idegesít ha nyomot hagy a markolatgumi a tenyeremen, meg esésnél arra tenyerelek).

Ha elégedettlen vagy a DD-vel, megegyezhetünk!

A gripben ezek szerint nem a váltás minõségét, hanem a tapadását kifogásolod. Nem tudom, hogy gyártanak-e naptej tûrõ markolatot, de ez alapvetõen nem a váltó hibája.

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Újabb fejlemény!
Jelentkezett a magyar cég, akirõl a legutóbb a német kontakt írt.
A cég neve Exact-Deco Kft, a Friedola termékek magyar nagykereskedõje. Az ügyvezetõ írt, hogy a németek szóltak neki, hogy engem érdekelne ez az ACS10, írjam meg, mit szeretnék, és ad ajánlatot.
Neki is azt írtam, hogy vagy 3 db 80cm*210cm-es kellene, vagy egy 10,5 m* 210cm-es darab.
Most várom a választ.
Hasszan

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Gyorsan meg is néztem a spam mappát, hátha oda írtak az ACS10-el kapcsolatosan, de nem, még nem írtak árat.
Lassúak, sajnos, de az utolsó jelentkezés óta reménykedem.

Ha összejön (remélem), ha nem, nem rajtad múlik, az tuti. Kössz! ;)

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

elõnye a marokváltóval szemben, hogy izzadt, vagy esetleg krémes kézzel is simán lehet boldogulni vele

Nem akartam itt Pythonnal vitatkozni ízlésekrõl és pofonokról, de rühellem a Tagunon a markolatváltós DD-t, izzadt tenyérrel úgy pörög el a markomban az érdesített gumi tekerõje, mint a huzat. Nem egyszer kellett már konkrétan megállnom miatta, hogy egy papírzsebkendõ segítségével le tudjak végre váltani, hogy felmehessek valami emelkedõn. Azon gondolkodtam, hogy csavarokat tekerek bele, hogy legyen fogása... Kerékpáros kesztyût nem hordok, az ugyanolyan dedós dolog, mint a markolatváltó, vagy a >futársapka<.

Ezzel szemben az Alfine precíz váltókarja hibátlan, a dedós markolatváltó után felüdülés, minden váltás egy élmény, még akkor is, ha pont fordítva mûködik, mint az MTB-n, ezért minden átnyergelésnél megszokást igényel...

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Gyorsan meg is néztem a spam mappát, hátha oda írtak az ACS10-el kapcsolatosan, de nem, még nem írtak árat.
Lassúak, sajnos, de az utolsó jelentkezés óta reménykedem.

Hasszan

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Haladok komótos negyvennel és csöngetem le a trendi bicajosokat az útról, majd muszáj fékeznem. A hüvelykujjammal pumpálom a váltót és visszasírom a „dedós” markolat váltót. Fingom sincs melyik fokozatban vagyok, annyi eszem meg nincs, hogy ránézzek a kijelzõre. Hazáig még párszor eldobja a kilencest, de a föl-le váltás megoldja a problémát.

Na én a Deore kallantyús fékváltókarjával vagyok így. Nagyok finoman pakolja a fokozatokat és elõnye a marokváltóval szemben, hogy izzadt, vagy esetleg krémes kézzel is simán lehet boldogulni vele. Ez utóbbi a fényvédõ krémek miatt zavaró. Soha nem használtam, de tavaly is és az idén is sültem már pecsenyére a " nem pirít az még annyira!" hozzáállás miatt. Rusnya egy valami, de muszály lesz hozzászokni. Ami viszont rohadt zavaró, hogy a fokozatkijelzõ egyáltalán nem látható, nem rekura lett tervezve.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Ohh, nagyon köszönöm! Máris lazább a napom. :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Az elmúlt kb. fél évben szerepelt itt a fórumon egy youtube link nagyon laza trike-osokról akik megállnak pihenni, lábukat felteszik a hajtómûre és majszolják a szendvicset. Nem találom, elmentette vki azt a linket? Nagyon örülnék neki. :)

Why I Like Recumbent Trikes Reason Number 428
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám