A Shimano agyakat nem szeretjük valamiért?
Még országúti versenyzõ koromból maradt rám ez, hogy a Shimano sok alkatrésze egy rakat sz*r....
Campa Xenon és Mirage cuccal volt szerelve a keróm, és a Shimano Tiagra meg Sora a nyomába sem ért se dizájnban, se használhatóságban, se tartósságban...105-ösre már talán nem panaszkodtak a társak, de ezeket belépõ cuccokat Shimanoban sorba dobálták le ésha sok pénze volt a gyereknek, akkor vett 105-öt vagy Ultegrát, persze majdnem duplaannyiért mintha Campa-t vett volna.
Van egy cikk a bikemagon, ahol a Campa-t és a shimanot hasonlitják össze, a Campa általában a Xenon, tehát a belépõszintû, szettjeiben is mondjuk a Record felépitését és technikáját alkalmazza, csak mondjuk karbon meg titán helyett alut használ, sok alkatrészük csereszabatos, stb...
Mig a shimano az alap cuccoknál más technológiát is használ.
Mondjuk nézzünk egy fékváltókart...én 5000km alatt hozzá se nyultam a Xenon fékváltókaromhoz, igaz kb másfélszeresébe került mint a shimano sora, de az 2-3000km alatt tönkrement, és nem úgy hogy javithatóan, hanem kuka kompatibilisre.

Szóval én mióta egyszer Campa-t használtam, azóta országútiba csak azt ajánlom, de elsõ agynak szerintem bárhova használható.
De ha tehetem elkerülöm nagy ivben a Shimano-t.
Fékben Avid, felniben Sun, agyban Novatec, nálam ez a belépõkategória.
Versenykerónál meg csakis a Campa.
Webshopban pedig csakis eBike, bennük még sosem csalódtam, és a debreceni árakhoz képest sok esetben 20-30%-os árkülönbözet van az eBike javára. Nem reklám akart lenni

Bocs a kicsit off miatt.