Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

A Shimano agyakat nem szeretjük valamiért?

Még országúti versenyzõ koromból maradt rám ez, hogy a Shimano sok alkatrésze egy rakat sz*r....
Campa Xenon és Mirage cuccal volt szerelve a keróm, és a Shimano Tiagra meg Sora a nyomába sem ért se dizájnban, se használhatóságban, se tartósságban...105-ösre már talán nem panaszkodtak a társak, de ezeket belépõ cuccokat Shimanoban sorba dobálták le ésha sok pénze volt a gyereknek, akkor vett 105-öt vagy Ultegrát, persze majdnem duplaannyiért mintha Campa-t vett volna.
Van egy cikk a bikemagon, ahol a Campa-t és a shimanot hasonlitják össze, a Campa általában a Xenon, tehát a belépõszintû, szettjeiben is mondjuk a Record felépitését és technikáját alkalmazza, csak mondjuk karbon meg titán helyett alut használ, sok alkatrészük csereszabatos, stb...
Mig a shimano az alap cuccoknál más technológiát is használ.
Mondjuk nézzünk egy fékváltókart...én 5000km alatt hozzá se nyultam a Xenon fékváltókaromhoz, igaz kb másfélszeresébe került mint a shimano sora, de az 2-3000km alatt tönkrement, és nem úgy hogy javithatóan, hanem kuka kompatibilisre.:)
Szóval én mióta egyszer Campa-t használtam, azóta országútiba csak azt ajánlom, de elsõ agynak szerintem bárhova használható.
De ha tehetem elkerülöm nagy ivben a Shimano-t.
Fékben Avid, felniben Sun, agyban Novatec, nálam ez a belépõkategória.
Versenykerónál meg csakis a Campa.
Webshopban pedig csakis eBike, bennük még sosem csalódtam, és a debreceni árakhoz képest sok esetben 20-30%-os árkülönbözet van az eBike javára. Nem reklám akart lenni :D

Bocs a kicsit off miatt.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Hello!
Agy
Novatec AO21SB (Kerék | Agy - Elsõ | V-fékes) | Kerékpár Webshop
Testbike-os vélemények róla: Novatec AO21SB elsõ kerékagy teszt, kerékpár, bicikli, ár
Ha tudsz szerezni bármilyen Campagnolo agyat, azokat ajánlom még...a legalapabb Campa agy is gyönyörû, és még olcsó is. Egy Xenon vagy Mirage agy is gyönyörûen fut.

A Shimano agyakat nem szeretjük valamiért?

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Köszönöm a segítséget .
A kereket mindenkép lecserélem , a mostani egy lestrapált szimpla falú , addig már jó néhány nyolcast sikerült kiszednem kerekekbõl , de ezzel nem sokra jutottam mehet a lomok közzé.
Általábban jó utakon járok, de a magyar utakon kisebb nagyobb bukanók elkerülhetelenek. Jelenleg 1.75" gumik vannak rajta , én meg 80 kiló körül vagyok egyrészt sajnos mert le kénne adni szük 10 et másrészt jó mert pont ezért raktam össze a fekvõt.

Hello!
Összeállitottam egy kereket, ha érdekel
Felni
Sun Ditch Witch (ABT oldalfallal) (Kerék | Felni | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
De ebbõl van L7-es fékfelülettel, nemtudom melyik a jobb. Ugyanaz mint a Rhyno Lite, nagyon alacsony profilú felni, de mindent kibir. Nekem a rohangászós kerómon van, de pár lépcsõfok nem akadály, meg kátyúk sem. Vagy másfél év után cetiroztam most ki, mert volt benne elvétve egy pár tizedes 8-as, de annyi.
Agy
Novatec AO21SB (Kerék | Agy - Elsõ | V-fékes) | Kerékpár Webshop
Testbike-os vélemények róla: Novatec AO21SB elsõ kerékagy teszt, kerékpár, bicikli, ár
Ha tudsz szerezni bármilyen Campagnolo agyat, azokat ajánlom még...a legalapabb Campa agy is gyönyörû, és még olcsó is. Egy Xenon vagy Mirage agy is gyönyörûen fut.
Küllõk:
Sapim Leader 2,0mm küllõ + anya (Kerék | Küllõ) | Kerékpár Webshop
De lehet DT isvagy BTS is, árban ugyanez, szerintem egyikkel se lenne bajod

Ilyen felállásban az árak: 4665+3990+36x50=10455Ft+999Ft postaköltség, meg ha fûzeted, az azthiszem 2000Ft, tehát 13454Ft-ért van egy olyan kereked, amit hosszú idõ lesz elnyûni, és mindent kibir. Szerintem a súlya se lesz vészes.

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Köszönöm a segítséget .
A kereket mindenkép lecserélem , a mostani egy lestrapált szimpla falú , addig már jó néhány nyolcast sikerült kiszednem kerekekbõl , de ezzel nem sokra jutottam mehet a lomok közzé.
Általábban jó utakon járok, de a magyar utakon kisebb nagyobb bukanók elkerülhetelenek. Jelenleg 1.75" gumik vannak rajta , én meg 80 kiló körül vagyok egyrészt sajnos mert le kénne adni szük 10 et másrészt jó mert pont ezért raktam össze a fekvõt.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Sziasztok !

Nekem is kellene egy kis segítség. Az elsõ kerekemben sorban meghalnak a küllõk, szeretném lecserélni egy jobbra.
Szerintetek milyet érdemes beszerezni ? Strapabíró , V fékes , menetes racsnis , 26" , kellene , lehetõleg alsó árkategóriás.

Ha ragaszkodsz a menetes agyhoz, akkor csak alapkategóriás, inkább fitness kerekeket kapsz. De egy normális, duplafalú felni, rozsdamentes küllõkkel befûzve, elég kell legyen, ha nem vagy 130 kiló. (Bike +, Remerx, stb...) A küllõszakadás oka legtöbbször az egyenetlen küllõfeszesség. Nézesd meg szakemberrel a kereked, hátha nem is kell új!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Sziasztok !

Nekem is kellene egy kis segítség. Az elsõ kerekemben sorban meghalnak a küllõk, szeretném lecserélni egy jobbra.
Szerintetek milyet érdemes beszerezni ? Strapabíró , V fékes , menetes racsnis , 26" , kellene , lehetõleg alsó árkategóriás.

Kompromisszumok...

Mennyire számít az ár - a súly - rossz utakra sokszor ráhajtasz-e.

Dartsos javaslata kb. jó irány.

A Rhyno Lite felnibõl adott átmérõhöz négyféle kivitel (és ár) van.
Szélesség szerint: alap változat - XL változat. Utóbbi szélesebb, erõsebb, és ballonosabb gumihoz való.
Oldalfal kivitele szerint: köszörült, "esztergált".

Ha nagy száguldozó vagy, akkor a túrázós Rhyno Lite helyett elgondolkozhatsz egy "aero" jellegû felnin.

A rozsdamentes DT küllõ ált. 50,- Ft/db.

Agyat listából választhatsz, pénztárca függõ is, a javasolt cucc jó.

Miskolcon a szervizek ált. 2000,- Ft-ért fûznek, centíroznak egy kereket. A normálisabb helyre egy kis használat után vissza lehet vinni, és utóállítják, készre feszítik további díjazás nélkül.

Ez a kerékösszeállítás nem feltétlenül alsó árkategóriás, nekem inkább alsó-közép, de az ár-teljesítmény vinyonya jó.

Ha ez neked most sokra jön ki, akkor 7'000,- Ft körül megúszható noname duplafalú V-fékes alufelnibõl, alap küllõkkel készrefûzött 2 db kerék.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
bocs, nemjó a Single Track, mert az tárcsás...a Rhyno Lite ami jó neked :)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Sziasztok !

Szerintem állitsd össze magadnak....ha nem számit a súly, akkor Sun Single Track, 2mm-es DT vagy mavic küllõkkel, Novatec aggyal. Ezzel tuti nemlesz gondod, igaz virsligumi nem megy fel rá, mert elég széles a felni.

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sziasztok !

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
Köszönöm szépen Python!
Õt már hallottam mástól is, csak elérhetõséget nem tudott adni az illetõ. :)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Tisztelt fórum tagok!

Úgy döntöttem, hogy Lompi nélkül mit sem ér a Balaton kerülés, tehát javaslom, hogy halasszuk el egy másik idõpontra a túrát. Lesz még jó idõ az idén.

Más.
Tekintettel arra a különös körülményre, hogy én még soha nem jártam Romániában és, hogy ez ne maradjon így, ezért úgy gondoltam, hogy meghirdetek egy túrát, amely 2011.augusztus 22.-én fog indulni Budapestrõl és Turnu Severin lesz a cél állomás. A tervezett távolság nem egy nagy durranás mivel oda-vissza kb.1000km. Visszaérkezés Bp.-re 2011.augusztus 27 vagy 28. Visszaútra egy vonatos (Szeged-Bp.) rövidítést beterveztem arra az esetre, ha esetleg kifutnánk az idõbõl vagy az erõbõl. Bár ez utóbbi szerintem kizárt. A fõ csapásirány a Duna lenne a Kiskazán, Nagykazán valamint a Vaskapu szorosok felkeresése. Herkulesfürdõrõl sem feledkeznénk meg!
Kérnék a tisztelt fórum tagoktól használható információkat. Esetleg, ha valaki már járt arra és rendelkezik bizonyos tapasztalattal ossza meg velem az élményeit.
A túra nyitott, tehát bárki bárhol csatlakozhat hozzá. Makóra(210km) az elsõ napon szeretnék megérkezni. Utána lazább lesz a dolog.
Eddigi részvevõk száma kettõ és fél. Python, érzésem szerint egy bizonytalan igent mondott ezért Õt eddig csak fél részvevõnek tekintem. A két egész részvevõ Benjami és én magam.
Gyertek minél többen, szerezzünk életre szóló élményeket, nem fogjuk megbánni!
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Sajnos egy családi tragédia miatt Lompi nem tudd jönni!

A múlt heti túrán nekem is kijutott a jóból, így egyenlõre nem szeretnék egy 50-60 Km. -nél nagyobb sugarú körön kívül menni. Összességében lehet ez akár egy újabb 300 kili körbe Pest megyén, de azzal kell terveznem, hogy esetlegesen haza kell szállíttattnom a gépet. Errõl majd késõbb még írok bõvebben.

Isu és Beni terveit még részleteiben nem ismerem, de azt tudom, hogy mennének. A megváltozott körülmények miatt, nem feltétlenül a Balatonra.

Elnézést, hogy eddig nem értesítettünk, de én is csak tegnap este kaptam a hírt Lompitól.

Mirr Murr

Mirr Murr

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
[quote name='Python']Semmi akadálya! :) Vedd fel a kapcsolatot valamelyikünkkel priviben (Isu, Lompi, Python,

Szép jó napot mindenkinek!

Sajnos privátot nem sikerült írnom.
Azt szeretném csak kérdezni melyik irányból jöttök,és kb mikor értek Balatonmáriafürdõre.

Köszönöm.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Én náluk vettem eddig az alu-cuccokat: Metalloglobus Rt. méretre vágnak, nincs minimális perkálandó összeg vagy 6m-es alsó határ, rendesek.

Köszönöm, de sajnos az õ listájukban sincs collos alu csõ.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Anyagbeszerzéshez kérnék segítséget.

70 cm hosszú 1 coll átmérõjû alumínium csõre van szükségem. Ha nem sikerül szerezni, akkor két nyeregvázcsõ darabból kell öszehegesztetnem...
Miskolcon csak metrikus átmérõket kapni. Debrecen, Bp nem a világvége, ha van valahol, elmennék érte.
Tudtok-e beszerzési forrást ajánlani?

Elõre is köszönöm.

Én náluk vettem eddig az alu-cuccokat: Metalloglobus Rt. méretre vágnak, nincs minimális perkálandó összeg vagy 6m-es alsó határ, rendesek.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Anyagbeszerzéshez kérnék segítséget.

70 cm hosszú 1 coll átmérõjû alumínium csõre van szükségem. Ha nem sikerül szerezni, akkor két nyeregvázcsõ darabból kell öszehegesztetnem...
Miskolcon csak metrikus átmérõket kapni. Debrecen, Bp nem a világvége, ha van valahol, elmennék érte.
Tudtok-e beszerzési forrást ajánlani?

Elõre is köszönöm.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Látom jól sikerült a kis kiruccanás :)
Python, mivel nemtudok privátot küldeni, itt kérdezem...alu hegesztõt tudsz debrecenben? Megköszönném ha irnál valami elérhetõséget :) Kösz elõre is :)

Madarász László
Debrecen, Szárazi Ferenc u.19.
+36(30)2787140

Õ hegesztett már nekem, merem ajánlani. Csak hegeszt, ne várj ennél többet! Oda viszed az alkatrészt vagy sablomban a vázat és pont. Ha ferde, hát ferde... Egy jótanács: várd meg a munkát, akkor olcsóbb!? Nem tudom miért!? :) Ha érte mentem, mindig többet kért, mintha megvártam volna. Lehet, hogy azért mert akkor láthattam, hogy 15 perc alatt végzett...

Azon is érdemes elgondolkodnod, hogy hegesztés után az alut illik edzeni, hõkezelni. Egy kisebb alkatrészt még csak bedobsz a sütõbe, de egy váz ott már nem fér el, tehát a nagyobb alkatrészeket túl kell méretezni.
Az edzés hõfoka és ideje sok dologtól függ, ebben nem tudok segíteni. Én igyekeztem mindent túlméretezni.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Python, mivel nemtudok privátot küldeni, itt kérdezem...alu hegesztõt tudsz debrecenben? Megköszönném ha irnál valami elérhetõséget :) Kösz elõre is :)

A "színesfém hegesztõ Debrecen" és az "autóhûtõ javító Debrecen" szavakkal keress Gugliban, aztán a helyismereted szerint majd szelektálsz...

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Jók a képek!
Gratula a résztvevõknek!
:):):)csak a végén az EKG-t nem értem-sör elõtt vagy utána mértétek:D
toljad neki!!!