debrecen@tourinform.hu
Szóljatok ha megy valaki, aztán szervezünk valamit

Papa, itt a kitámasztós fekvõd, ráadásul tandem - igaz kicsit máshogy, mint ahogy azt általában elképzelni szoktuk...
Bicycle or Quadricycle: Deploying the Roots of El Arbol - YouTube
Nemtudom miért ojan nagyszám ez a phyton a lengöoru is van ojan jó és nincsenek hirtelen meglepik:)
A Diószegi úton kifelé is árul egy fazon használt bringát. Még nem voltam nála, csak kipakolt az utcára egy pár cangát. A városból kifelé jobb oldalban.Hello!
Debrecenben nemtudsz olyan használtbiciklist, ahol sok versenykeró váz van, és nem túl drága?
Egyet tudok józsán, oda a héten kinézek, többet egyelõre nemtudok...
Azt a plusz súlyt beválalom hisz volt olyan Balatonkõr hogy 3 defektem volt az órszágutin, akkor nagyon rám járt a rúd azóta minimum két belsõvel indulok útra
Sziasztok!Oldalkocsis,
szerintem csinálj egy combos, egykarú elsõ villát tárcsafékkel, és hagyd a vázadat épen!
Az én (elsõ) bringám közelebb áll súlyban egy harckocsihoz, mint egy átlagos biciklihez, túrakész állapotban 23 kg, de nem(csak) a váz a ludas. Nekem a váz és az ülés gyakorlatilag egy egység, kézbefogva mégis könnyû. Amik irtózatosan nyomják a mérleg nyelvét: agydinamó, (acél)csomagtartó , monoblokk, acéltányéros hajtómû, sárvédõk és a szerszámkészlet ami biztos hogy van vagy 2 kg. A kerekekek és a gumik kiválasztásánál sem a grammok számítottak. Mikor donorvázakat kerestem láttam egy pár olyan szétrohadt (!!!) aluvázat, hogy egy életre elment tõle a kedvem.
Akkor szerintem nincs értelme aluval bajlódni. Az én vázam 4580g-ból lett meg, és az ég világon semmi extra csövet nem használtam. Figyeltem, hogy ne szaladjon el nagyon a súlya, de ahol épp csak 2,5-es csõ volt, ott az lett. Meg van benne 5-ös laposvas is, szóval lehetne rajta könnyíteni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a 4 kilós váz minõségi acélcsövekkel vszeg elérhetõ, de legalábbis nagyon megközelíthetõ.
A 7 kiló alaktrész már más kérdés... nekem ez 15 kilót tesz ki... Alkatrészeknél az ülés 1 kiló (és akkor ez már az extrakönnyû faülés), üléspárna 3-500g, így alig marad az összes hagyományos bringás alkatrészre 5 kilód, és még a rekus kormánynak is bele kell férnie, meg a hosszú stucni. Persze nyilván van az a pénz, amibõl ezt meg lehet oldani ennyi kilóból, de akkor már a helyedben inkább vennék (vagy csináltatnék) egy karbonvázast, az se lenne sokkal drágább (mert a könnyebb váz miatt az alkatrészek lehetnek nehezebbek = olcsóbbak).
szívesen venném a véleményeteket hogy hosszabb túrázásra kényelmes-e, mert nagy tempóban nem gondolkodom.