Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Akkor ez most hogy is van? Jól láttam h lenõorrúval mentél? Vagy csak lefelé? :)
Ha lehet mutass képeket, írj egy kis beszámolót.

Kíváncsi voltam, feltûnik-e valakinek a furcsaság a videón, hogy nem a 2x26-os bringával mentem. De nem is a lengõorrúval....

A netes útibeszámolókat böngészve rájöttem, hogy sok olyan, vékony, kanyargós úton fogunk menni, ahol nincs korlát. Mellettünk a többszáz méteres szakadék... Ettõl én berezeltem. A high racerrõl nem egyszerû mindkét lábat gyorsan letenni, a lengõorrúval szemben viszont tapadási kifogásaim vannak. Tipródtam... tipródtam... tipródtam... aztán betettem a 20-as elsõ kereket a Bacchettába. Tapasztalatok: A súlyeloszlás javult, nem emelte meg az orrát egy szerpentinfordulóban se. A talpam nem zsibbadt egész napi tekerés után se, az alacsonyabb hajtómû miatt. A negatívumok: A meredekebb elsõ villa miatt gokartszerûen érzékeny a kormány, és a kátyúkra érzékenyebb a jószág. Így aztán lejtõkön nem is mertem 70 fölé ereszteni.

Élménybeszámoló
Egy napon át tudnám mesélni. Életem legszebb bringás túrahelyszíne volt. Amit kiemelnék: A második napot egy kicsit megnyomtuk, hogy Mojkovacból leérjünk Petrovacba, a tengerpartra. Hullámvasutaztunk egész nap, a legvégére még váratlanul befigyelt egy 800m-nyi mászás is. Mindezt durván tûzõ napsütésben, forróságban. 13 órát tekertünk. Négyen voltunk a csapatban, mind a négyen napszúrást kaptunk. Volt, aki csak szédült, de a többség hányt, vagy éppen hátul spriccelt ugyanolyan állagút. Egy napig haldoklottunk, és megtanultuk hogy vizes kendõvel a fejen illik Montenegróban kerékpártúrázni. Izgis volt, amikor a hátam mögött ereszkedõ cimborám a szerpentinen úgy döntött, hogy neki ez a kanyarsebesség sok, nem fogja tudni bevenni a hajtût... inkább lefekteti a bringát. És kicsúszott oldalvást a meredély széléig. Aztán az is vicces volt, amikor a tûzõ napról, 50...60 km/h-val belerohantunk a kivilágítatlan, koromfekete alagutakba. Olyan érzés, mintha az ûrbe teleportáltunk volna. Azt se tudtam, merre van a lefelé/felfelé/balra/jobbra. Húztuk a féket mindannyian, mint az állat. Az alagút kijáratánál remegõ lábakkal megálltunk, és megállapítottuk, hogy csak azért nem vizeltük össze magunkat az ijedtségtõl, mert ki voltunk száradva.

Szuper volt, no. Már ma mennék vissza.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Már csak félve merem az elõttem szólók után említeni, hogy mi (asszonypajtással) meg voltunk Pécs-Orfû-Balatonszárszó-Siófok "túrán". Azt hittem sok az emelkedõ, de elnézve Papa videóját kicsit átértékeltem a dolgokat... :)

Húuuuuuh! Ez nem semmi. Szó szerint elállt a lélegzetem.

Én is így jártam...

(Motyó átszereltük a hátsó hajtómûvet)

Ez pontosan mit is jelent?

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Python!
A cucc, a megbeszéltek szerint, a Mesterhez került....
Persze az is járható, ha itt Pesten futunk össze.
Melyik a jobb neked?
NE

Legyen a találkozópont inkább a Hõsök Tere! Régen gyûltünk már össze testületileg. Dybiii-nek igértem egy bike2usb-t, (talán) Nagy Ember nekem tartozik az ülés szivacs árával. Több friss generációs és régebbi gép is kipróbálható vagy összehasonlítható lenne. Lecsaljuk Lompit és összeköthetnénk valami laza Visegráddal vagy a hétvégi AM-túrával (szeptember 10. szombat) is...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Szépek ezek a "fekete hegyek".
Én is itt jártam a közelben, de én csak Dubrovnikig tekertem.
Szedres-Dubrovnik túra.

Szép, nagy karika, gratulálok!
Benica egyébként egy falu.
:)

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Legyen a találkozópont inkább a Hõsök Tere! Régen gyûltünk már össze testületileg. Dybiii-nek igértem egy bike2usb-t, (talán) Nagy Ember nekem tartozik az ülés szivacs árával. Több friss generációs és régebbi gép is kipróbálható vagy összehasonlítható lenne. Lecsaljuk Lompit és összeköthetnénk valami laza Visegráddal vagy a hétvégi AM-túrával (szeptember 10. szombat) is...

Nekem sajnos nem jó ez a hétvége. A jövõ szombat (szeptember 17.) viszont jó lenne.

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Sziasztok, látom mindenki hazaért épségben. Egy rövidke ízelítõ Montenegróból:

http://www.youtube.com/watch?v=mAMP9oBGffs&feature=channel_video_title

Szépek ezek a "fekete hegyek".
Én is itt jártam a közelben, de én csak Dubrovnikig tekertem.
Szedres-Dubrovnik túra.
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Helló!

Erre a Hõsök Terére én is vevõ lennék.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Szívesen összejönnék veletek szombaton, de már van fix programom meghirdetve diákokkal.
...Szentendre-Tahi-Vác...
Esetleg össze lehetne kötni. Ha nektek nagyon "hajnali" az idõpont, valahol azért összefuthatnánk.
Hirdethetnétek az "igét" az ifjúság körében (állítólag egy kolléganõm is jön diákjaival és néhány szülõvel). :)
Csillával mi megpróbálunk a rekumbens tandem tadpole trike-kal jönni!
:D:D:D
(Motyó átszereltük a hátsó hajtómûvet)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Sziasztok, látom mindenki hazaért épségben. Egy rövidke ízelítõ Montenegróból:

Húuuuuuh! Ez nem semmi. Szó szerint elállt a lélegzetem. Nem is tudom hányszor néztük meg.
Ezeket a helyeket szeretem.

Azért azt félve jegyezném meg, hogy aki lengõorrút használ, már nem szivesen ül vissza hagyományosra… :)

Egyetértek. Én se szívesen ültem vissza. És szerintem Szélvész se. De hegyre, bolyba nem való a lengõorrú. Minden más alkalmazásra én is ezt javaslom.

Akkor ez most hogy is van? Jól láttam h lenõorrúval mentél? Vagy csak lefelé? :)
Ha lehet mutass képeket, írj egy kis beszámolót. Nagyon örülnénk neki. Esetleg meg hallgatnánk. ;)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Ez is jó ötlet (bár nekem a dátum nem jó). Ezen kívül lehetne csinálni egy szezonzáró dumcsizós (de lehetõleg 1 napos) Balatonkerüléshez Túrakiírás | TTT Vagy lesz hasonló október végén is. Vagy mehetünk bármikor máskor, bárhova máshova is :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Állok rendelkezésedre, az Oktogon környékén.

Szívesen betársulok én is. Kérdés, hogy az ülés (eleje) - hajtómû (tengelyközép) távolságot mennyire lehet lecsökkenteni a hajtómû betolásával? Megmérnéd?

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Egy ilyen röffenésben én is szívesen részt vennék, nem sokatokkal találkoztam eddig! Mondjuk csak egy unalmas hátsókerekesem van, de azt szívesen cserébe bocsájtom :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Láttam szombaton. Tényleg fantasztikus vas.
Arra jöttem rá, hogy az üléstáv és szög a fejcsõtõl, nagyon befolyásolja a kényelmet. Ez lehet, hogy csak rám igaz a 192/105 méreteimmel.
Nagyon szép vas lett. Milyen színben fog pompázni?
NG

Az ülés és a kormány fekete lesz. A váz libafos zöld vagy sárga (a láthatóság jegyében).

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Úgy kipróbálnék egy frissgenerációs Lompi-bikét! (622-es kerék, rácsos ülés, állítható hajtómû)
Van valakinek ilyen Pesten, vagy Gödöllõ közelében?

Állok rendelkezésedre, az Oktogon környékén.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Úgy kipróbálnék egy frissgenerációs Lompi-bikét! (622-es kerék, rácsos ülés, állítható hajtómû)
Van valakinek ilyen Pesten, vagy Gödöllõ közelében?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A színe valahogy nem az igazi, de lehet hogy csak a fény esik rá rossz szögbõl.

bzsolti csak hasonlit :) hogy mégegy ojan nejöjön szembe .peter amugy a szine pasz mert nincsen lefestve

Hol marad a humorérzék? Lemaradtál? :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
bzsolti csak hasonlit :) hogy mégegy ojan nejöjön szembe .peter amugy a szine pasz mert nincsen lefestve
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
A színe valahogy nem az igazi, de lehet hogy csak a fény esik rá rossz szögbõl.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

igaz hogy a gépem meghalt de kép azért vanFeltöltött kép Feltöltött kép

mester ez olyan mit enyém!!!!!!!!!! nagyon hasonlít ráááááá. gondolom van is olyan jóóóóóóóóóóó