Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

A kerékpárok számát a garázsban:

elsõ sorban, az asszony,
másod sorban, a pénztárca,
harmad sorban, a képzelet,

határozza meg. :)

Na így nincs nekem Recum 4 éve.
Talán majd most... :-)

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Nekem nem tetszik. Kicsik a kerekei, kátyúérzékeny. Alacsony, a városi forgalomban láthatatlan. A comb állandóan hozzáér a lánchoz, olajos lesz a gatya. Nem tudok olyan felhasználást, amire pont ez a jó bringa.

Ha túrázgatni akarsz, vedd meg a lengõorrúmat!
https://picasaweb.go...326763791322450

Egyébként ha jól értesültem akkor 700-as kerekeken gördülõ rekut akarsz összerakni. Van egy nagyon komoly kerékszettem ilyen méretben.( Dt 340-es agyak+Dt x470-es tárcsás felni) Esetleg beszámítható lenne az Elephun árába? ;)

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Van egy csomó cuccom(hajtókar, kerékszett, lánc, fogaskoszorú) így lehet hogy inkább csak a váz+ülés érdekelne. De ha korrekt az ár, akkor egyben is érdekel a gép.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Nekem nem tetszik. Kicsik a kerekei, kátyúérzékeny. Alacsony, a városi forgalomban láthatatlan. A comb állandóan hozzáér a lánchoz, olajos lesz a gatya. Nem tudok olyan felhasználást, amire pont ez a jó bringa.

Hol lehetne kipróbálni? Mielõtt döntenék, mindenképp szeretnék menni vele egy próbakört.

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Hely a garázsban. (Pihenget ott jelenleg 8 bringa, és ifjú hitvesem néha nem tartja viccesnek a kialakult helyzetet. Lehet, hogy a montim is megy, ha a fiam érve, miszerint majd télen azon akar görgõzni, nem gyõzi meg a kastély úrnõjét.)
:)

A kerékpárok számát a garázsban:

elsõ sorban, az asszony,
másod sorban, a pénztárca,
harmad sorban, a képzelet,

határozza meg. :)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
A hétvégén végre készítettem egy kis videót a trike-ról és a készülõ kétkerekûrõl.

A nagyobbik fiam hajtja - könnyû neki, õ egykerekûzni is tud - én még nem tudok így forgolódni a kétkerekûvel.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;1126287']
Papa!
Hogyhogy eladósorba került a lengõorrú? Mi lesz helyette?

Hely a garázsban. (Pihenget ott jelenleg 8 bringa, és ifjú hitvesem néha nem tartja viccesnek a kialakult helyzetet. Lehet, hogy a montim is megy, ha a fiam érve, miszerint majd télen azon akar görgõzni, nem gyõzi meg a kastély úrnõjét.)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;1126287']Gabor88!

Ha az árában benne van az elsõ villa, kormány, ülés, és a görgõk is, akkor az a 25 000 Ft nem rossz, de a bringa csak (minden bizonnyal nagyon jó) játéknak lesz jó.

Papa!

Ha egy üzlet beindul... Gondolom egy újabb, átgondoltabb és 700-as kerekeken gördülõ...

Egyébként meg igen!
A kerék legyen minél nagyobb! Akár városi, akár túra felhasználásra megfelelõbb!
A fejed legyen a sofõrök magasságában! Egy autó mögül elõbukkani nem mindig egészséges! Te sem látsz, téged sem látnak!Országúton ez kisebb gond.
...és ha már elsõkerék hajtás, akkor lengõorrú! Megtanulható és kishazánkban nincs olyan hegy, amire ne menne fel. Határon kívül, viszont viszont van egy két dombocska, ahová a hátsókerekes ideálisabb...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Gabor88!

Ha az árában benne van az elsõ villa, kormány, ülés, és a görgõk is, akkor az a 25 000 Ft nem rossz, de a bringa csak (minden bizonnyal nagyon jó) játéknak lesz jó.

Papa!

"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Sziasztok! Errõl a géprõl mi a véleményetek?: Fotelbringa váz eladó « REKUMBENS « Kategóriák tallózása

Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

... mennyivel tudsz gyorsabban menni mint pl. egy trekkinggel?

A sebesség embertõl függ. Más izomcsoportot igényel egy kissé, és ezért eleinte becsapós a dolog. Kényelem szempontjából viszont abszolút jobb. :)

Közben rájöttem az elsõ fékre. Valószínûleg görgõs féket használ.
;)

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Szívesen betársulok én is. Kérdés, hogy az ülés (eleje) - hajtómû (tengelyközép) távolságot mennyire lehet lecsökkenteni a hajtómû betolásával? Megmérnéd?

Bocs, de elkerülte a kérdésed a figyelmemet. Megmértem 64 cm.

üdv dybi

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

sok boldog rekun töltött szülinapot

Köszönöm. Mellesleg szombaton, gyorsan körbe kerültem a tavat. Nagyon elégedett vagyok a bringámmal.
Mindössze egy necces eset volt, de nem estem el. :) (Ferdén sikerül beleérkeznem egy merõleges vájatba
kb. 35-tel. Ez majdnem kikapta a kezembõl/lábam közül a kormányt.) Vasárnap (ma) jártam a mesternél, és rittyentett egy gyönyörû csomagtartót a gépemre. Örök hálám Lompi mester.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Szerintem elsöfék né
lkül kisé önveszéjes
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
:)nem az a lényeg hogy mennyivel,hanem az hogy nem zsibbad:D
amúgy nálam +5-10 km/h-t jelent,
én amikor ráültem az elsõ rekumra már 7 éve nem tekertem rendszeresen
lazán tudtam ugyanazt az átlagot mint fénykoromban:)
Nekem is volt trekkingem.Jó az csak nem halad...:D
toljad neki!!!

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Hát ez tényleg teljesen hasonló bringa! Elsõ féket én sem látok rajta...:S Ha jól tudom a cuccok mind beletartoznak az árba, talán a monoblokk nem. Egyébként már régóta agyalok egy rekun, csak sosem jutottam még el addig hogy vegyek is egyet. Az építés meg sok macera. Ezzel a bringával mennyivel tudsz gyorsabban menni mint pl. egy trekkinggel?

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Sziasztok! Errõl a géprõl mi a véleményetek?: Fotelbringa váz eladó « REKUMBENS « Kategóriák tallózása
...

A kép alapján talán 40x40-es zártszelvény váz, a hátsó kereket egy elsõ villával tartva. Amit nem látok rendesen az az elsõ fék. Az milyen lehet? Az ülés dõlése egy kis mértékben talán állítható. A hegesztéseket sem látni teljesen. Kérdés, hogy mi tartozik bele a vázba. A zártszelvényes rész, boom, elsõ villa, csomagtartó, ülés, szivacs, fejtámla, kormány, stucni, láncvezetõ tárcsa, monoblokk? Ha ez mind, akkor a saját készítés lefestve sem lenne olcsóbb. Kezdésnek tapasztalatszerzésre szerintem nem rossz választás. Amennyiben a fertõzés teljes, a második gép már biztos a Te igényeidnek a leginkább megfelelõ lesz.
;)

Túráztam már hasonlóval ( kép :) ) nekem semmi problémám nem volt vele, egyik kedvenc gépem volt. Mindenkinek mások az elvárásai. A tuti az, ha kipróbálod és van már mögötted pár km.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
az elsõ úgyse lesz tökéletes:)

nekem mindegy milyen magasan ülök,akkor se díjazom itt felénk hétköznapi használatra,mert
a prosztatakeróhoz képest túl gyors:) és a birka autós meg bámul és nem tudja mi van:confused::)
tisztelet a kivételnek
Rekuval az tény ,hogy nem szoktak elõzés közben kicentizni
a lényeg tapasztalat szerzésnek mindegy milyen az elsõ és abból tovább lehet lépni...
Üdv a csapatban:)
toljad neki!!!

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Igazad lehet, a srác is azért adja el mert nagyon alacsony. De majd a próba fényt derít mindenre. :) Csak nehogy az legyen hogy én is zsákutcába fussak, mivel mondjuk hirtelen nagyon tetszeni fog és megveszem, de aztán napi használat közben jöjjenek elõ a hátrányai pl. alacsonyság, (nem)láthatóság...

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Nagyon tetszik, viszont soha nem volt még rekum, így nem tudom hogy mit kell megnézni egy ilyen gépen. Egyszer próbáltam ki haverét(házilag gányolta), az nagyon tetszett. Annyit tudok errõl a géprõl hogy egy német gyártású Zox 20-típsú reku házilag készített másolata. Olvastam hogy ez egy lowracer, nem tudom ez mennyire befolyásolja a hétköznapi használhatóságot, ill. a túrára való alkalmasságot. Viszont a sebesség miatt eléggé tetszik, ha minden jól megy jövõ héten ki is fogom próbálni.

Túrázásra nem igazán javasolt egy ennyire alacsony gép.
lowracer=alacsony versenygép
lényeg a kis légellenállás és az alacsony gördülési ellenállás (bár a képen látható gumikkal?), feláldozva a kényelmet, láthatóságot
Ha több, mint egy éve olvasod a fórumot, láthatod h kb. mivel mennek a gyakorlott túrázók. Az se mindegy h hova akarsz túrázni.
Én már megjártam egy nagy zsákutcát.