Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Remek! Benit felfûzhetnéd Kistarcsán (Beni jössz egyáltalán?) az uszodánál. Onnan elgurultok hozzám és innen tova gördülnénk Pythonhoz, ahonnan együttesen érkeznénk a MadarasTeszkóParkolóba kb. 10-re.

Valószínûleg elutazom a hétvégén. De ha az én "túrámhoz" szeretne valaki csatlakozni akkor a péntek reggel indulok bringával Kiskunhalasra, hétfõn meg vissza :D.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Szombat délelõtt nekem is jó lenne. Én a 30-ason mennék befelé, akár út közben is csoportosulhatnánk.

Remek! Benit felfûzhetnéd Kistarcsán (Beni jössz egyáltalán?) az uszodánál. Onnan elgurultok hozzám és innen tova gördülnénk Pythonhoz, ahonnan együttesen érkeznénk a MadarasTeszkóParkolóba kb. 10-re.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Bizony, az egy nagyon karcsú, kecses hajtómû. Nem ám valami zártszelvény vázba beépíteni!
:D

Egy nagyon karcsú, kecses vázba lesz épitve, márcsak össze kell hegesztetnem ;)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Asszony már tudja :D
Amúgy tegnap jött meg, jónak tünik minden, elvileg pár száz km van benne, de az állapota tükrözi is...de az a Centaur hajtómû nagyon tetszik, és 53/39-esként 665g.

Bizony, az egy nagyon karcsú, kecses hajtómû. Nem ám valami zártszelvény vázba beépíteni!
:D
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Annyit megért az már biztos ! Melyik kenõcs gyógyítja? Azért légy óvatos a könnyen beszerezhetõ dolgokkal mert valamelyiknek súlyos szövõdményei lehetnek ! Ha meg az asszony megtudja...

Asszony már tudja :D
Amúgy tegnap jött meg, jónak tünik minden, elvileg pár száz km van benne, de az állapota tükrözi is...de az a Centaur hajtómû nagyon tetszik, és 53/39-esként 665g.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Na énis régen jelentkeztem már :D
Centaur hajtómûves Veloce szettet jóáron vettem 46.000Ft-ért? :)

Annyit megért az már biztos ! Melyik kenõcs gyógyítja? Azért légy óvatos a könnyen beszerezhetõ dolgokkal mert valamelyiknek súlyos szövõdményei lehetnek ! Ha meg az asszony megtudja...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Dybiii! Akkor viszem a töltõt... :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Szombat délelõtt nekem is jó lenne. Én a 30-ason mennék befelé, akár út közben is csoportosulhatnánk.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Ha mondjuk az Ebihal a cél állomás, megnézhetnénk az óbudai Auchan parkolót is. Útba esik. (Nekem a Bazilika is jó.)

Auchan parkoló még jobb. Már persze, ha a többiek is egyet értenek vele. Ott tanultam lengõorrúzni. Délelõtt 10 az nem túl korai, ugye? Ebihal ne legyen a cél állomás, hanem csak köztes célpont. A többit majd kitaláljuk.
képtár

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Látod erre nem is gondoltam! Ha ott nem jó akkor mehetünk a Szent István térre a Bazilikához, az is elég nagy.
Többiek, mit szóltok?

Ha mondjuk az Ebihal a cél állomás, megnézhetnénk az óbudai Auchan parkolót is. Útba esik. (Nekem a Bazilika is jó.)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Szombat OK. Mondjuk, kérdéses a nemzeti vágta elõkészületei miatt.

Látod erre nem is gondoltam! Ha ott nem jó akkor mehetünk a Szent István térre a Bazilikához, az is elég nagy.
Többiek, mit szóltok?
képtár

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

Hallo, mindenkinek. A mult hetvegere volt valami Hosok terei szervezkedes ami sokak egyeb iranyu elfoglaltsaga miatt elmaradt. A mostani szombathoz mit szoltok? Utana laza bringatura esetleg Ebihalazassal egybekotve. A betegek felepulesere ihatnank is valamit.

Szombat OK. Mondjuk, kérdéses a nemzeti vágta elõkészületei miatt.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Hallo, mindenkinek. A mult hetvegere volt valami Hosok terei szervezkedes ami sokak egyeb iranyu elfoglaltsaga miatt elmaradt. A mostani szombathoz mit szoltok? Utana laza bringatura esetleg Ebihalazassal egybekotve. A betegek felepulesere ihatnank is valamit.
képtár

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

utólag nem mindegy? :)

nekem errõl az a vicc jutt eszembe, amikor az öreg betér a templomba és elkezdi mondani:
- plébános úr! Tegnap felvettem két huszonéves , csinos stoppos lányt, aztán pár kilóméterrel arrébb egy parkolóban megálltunk és mindkettõt megcsináltam!
- meg akarod gyónni fiam - kérdezi a plébános.
- dehogy akarom, zsidó vagyok! - válaszolja az öreg.
- akkor miért mondtad el nekem? -kérdezi a plébános.
- mindenkinek elmondom! - válaszolja az öreg.

:D xdxdxdxdxd

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Utólag nem mindegy? :)

Nekem errõl az a vicc jutt eszembe, amikor az öreg betér a templomba és elkezdi mondani:
- Plébános Úr! Tegnap felvettem két huszonéves , csinos stoppos lányt, aztán pár kilóméterrel arrébb egy parkolóban megálltunk és mindkettõt megcsináltam!
- Meg akarod gyónni fiam - Kérdezi a plébános.
- Dehogy akarom, zsidó vagyok! - válaszolja az öreg.
- Akkor miért mondtad el nekem? -kérdezi a plébános.
- Mindenkinek elmondom! - válaszolja az öreg.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Légyszi felvilágosítani arról, hogy amit látok a hajtómû mellett felhegesztve egy, talán 10x40-es zártszelvény darabot, annak mi a szerepe. Mert van külön csõ az átdobónak.

A bicajozhatóság mellett az összecsukhatóságot is megcéloztam. Ez magyarázza a 20-as kerekeket is - sajnos nagyobb hátsó kerékkel nem tudtam jól kijátszani az elrendezést.

A zártszelvény emeli meg az átdobót tartó csövet. Elfér alatta (visszahajtva felette) a váz zártszelvénye. A hajtómûvet tartó rész leszerelve a vázról (2 db 10-es csavar tartja) láncostól visszahajtható, és fedésbe hozható a váz háttámla tartó és villanyak közötti részével. Vannak még felesleges túlnyúlások, egy kis flexelés lesz még szépészeti beavatkozásként.

Ez így leírva kusza lehet - ha elõrébb járok a kivitelezésben, majd megcsinálom ennek is a videóját.

A jelenlegi a második kormány változatom, de ez sem igazán kedvem szerinti. Most alsó kormány kialakításával sportolok, de nagy a dzsuva odalent, nem biztos, hogy ki tudom alakítani.

A másik megoldandó probléma még az elégtelen láncfeszítés...
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

A hétvégén végre készítettem egy kis videót a trike-ról és a készülõ kétkerekûrõl.

http://www.youtube.com/watch?v=VFNX5ShzBi0

A nagyobbik fiam hajtja - könnyû neki, õ egykerekûzni is tud - én még nem tudok így forgolódni a kétkerekûvel.

Légyszi felvilágosítani arról, hogy amit látok a hajtómû mellett felhegesztve egy, talán 10x40-es zártszelvény darabot, annak mi a szerepe. Mert van külön csõ az átdobónak.
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Tudsz venni csak villanyakat is, valamelyik telómárkához (talán RST) árulják külön a telószárakat és a nyakat, 2-3e pénz ha jól emlékszem.

Sziasztok !

1 1/8" coll szerintem 28.575mm

Üdv Ok

Köszönöm a segítségeteket, én erre nem is gondoltam, hogy vásárolható külön a nyak. Szuper.
képtár

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Na így nincs nekem Recum 4 éve.
Talán majd most... :-)

hm biztosan lesz:) :):D mert töbmintfélig kész
Ha reku akkor lompi bike:)
képek