Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
54 kiló vagyok...de a single track mégse lesz, mert az csak tárcsás és tárcsám meg még egyenlõre nincs és még nem vagyok olyan profi és nem tekerek annyit hogy kelljen...a Rhyno Lite lesz benne..de nem-tárcsás felnivel (fékezõfelületes) lehet tárcsaféket használni,nem? ha igen, mik a hátrányai?mert gondolom vannak...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hány kiló vagy?
mer CC-re még tán túlzás is.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Sun Rhyno Lite vagy Single track felni (hátha lesz vmikor tárcsám), Zoggie iparis tárcsás agyakkal (hátha lesz vmikor tárcsám), DT küllökkel..mit szóltok hozzá, évi 4-6 maratonra, meg edzésekre (normafa,jánoshegy) megfelel...XC/MXes vagyok,idén kezdtem bringázni..és kelleen egy pár új kerék!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
persze
van amely márkáknál a nevet kell megfizetni(nagy nemzetközi márkák)
van ahol pedig ezért a pénzért kapsz is valamit(kisebb cégek)

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Közben beszereztem ócsó kerekeket...ALEXRIMS T-Cell duplafalu felni (fekete), Deore agyak (fekete) és nemtudommilyen küllõk (fekete) :)
15 volt így párban... szóval valami ilyenre gondoltam.

Manapság az általános, hogy nagy márkák (mint pl. GIANT) 100 ezres gépeikbe szimplafalu nóném felnivel és nóném agyakkal építik a kerekeket? Ez szomorú! Aztán csodálkozik a kedves vásárló, hogy miért tekeredik alatta a kerék... pedig elég sokat fizetett érte.
Amikor elkezdtem montizni '92-'93 körül az elsõ igazán jó gépem egy Heavy Tools Laser volt. Akkor még csak annyit írtak a katalógusban "HT Laser LX". Errõl tudtuk, hogy az full LX-el volt szerelve... de igaz volt ez a kisebb kategóriákra is. Most rádobnak egy Deore vagy egy LX hátsóváltót... a többi cucc meg hulladék.

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
...na igen, de a legolcsóbb MAVIC kerék 25 körül kezdõdik ...én mega két kerékre szánok max. 20-at! Túrázgatni jó lesz az ócsó is...

Az biztos, ha a pénz nem számítana akkor a MAVIC CrossMAX Enduro volna nálam a nyerõ... már 110-bõl ki is jönne a pár! :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
vezérlõpult, avatar.

építs csak, gyérilag összerakott kerék a mavicocon kívül sztem nincs is rendes:P

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
...pedig már azt mondtam, hogy nem építek többé bringát ...aztán tessék, meginzt elkapott a fogaskerék :)

(hogy tudok képet betenni a nevem mellé? már lekicsinyítettem, meg minden... de nem teszi be)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
énis így voltam vele, régen fekete küllõ meg minden...
most meg összeraktam a gépet így, és ezerszer jobban néz ki mint fekete küllõvel.
ez a gép leglaábbis igen.

csillog, fényvisszaver, meg ezervastagnak tünö küllõk
a fekete meg ugye karcsúsit...:P

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
...nem is a kerékért sajnálom a lóvét, hanem a fekete küllõkért! ...én ilyen vagyok szeretem, ha nem csak jó de jól is néz ki a bringám.

Nem mások miatt szeretem összeválogatni a színeket, hanem saját szemeim nyugtatására... :)

szted véletlenül kerül ennyibe egy általad "átlag"-nak nevezett kerék?
mondjuk a fekete küllö: baromság, és röhejes áron van, ezt leszámítva 7-8 ezerért nem "átlag felnit" kapsz

a 23 ezer forintos párban levõ kerékért meg egy átlag, sõt azalatti 1-2 ezres felnis akármit fogsz majd a kezedbe.
de ahogy gondolod.

ha rendes kerekeket akarsz, építs egyet

ha csak kerék kell, minél olcsóbban, súly meg a minõség nem számít, akkor nosza!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
szted véletlenül kerül ennyibe egy általad "átlag"-nak nevezett kerék?
mondjuk a fekete küllö: baromság, és röhejes áron van, ezt leszámítva 7-8 ezerért nem "átlag felnit" kapsz

a 23 ezer forintos párban levõ kerékért meg egy átlag, sõt azalatti 1-2 ezres felnis akármit fogsz majd a kezedbe.
de ahogy gondolod.

ha rendes kerekeket akarsz, építs egyet

ha csak kerék kell, minél olcsóbban, súly meg a minõség nem számít, akkor nosza!

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
...amúgy a BikePositive kerekek milyenek? Bírják a strapát?
Mert... gondolkodtam... veszek két átlag felnit 7-8 ezer, aztán két átlag agy 10-es körül... 72db DT küllõ (fekete) 9360Ft ...meg a fûzés meg az utazás :) ... szóval bõ 30!!!

Az eBIKE-on láttam BikePositive (Radial Light XC) kerekeket elsõ+hátsó 23 összesen (házhozszállítva)... fekete minden, ipari csapágy, réz küllõanya meg ilyenek.
Ezért kérdem én, milyenek a BikePositive kerekek???

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mach1. Én a Probikeban vettem, illetve fûzettem

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hát, aki ficsúrkodni akar...

Egyébként Bikepositive. csak 246-266mm-ig a Cseke szerint.

http://siteadmin.web...L=78&O=143&X=HU

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Honnan szerezzek normális fekete küllõket... normális áron... mert azért 130-at nem szívesen adok darabjáért még ha DT is!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én pl. úgy tanultam kereket fûzni, hogy megnéztem, hogy hogy állnak egy olyan kerékben a küllõk, amit fûzni akarok és lemásoltam. Igy teljesen egyedi fûzõ technikám lett. A küllõhosszt meg táblázat segítségével találom ki.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Most reggel leültem, elgondolkodtam, hogy mit írtam a küllõk lelazulásáról, és rájöttem, hogy valami írtó nagy marhaságot gépelgettem le. Korábban olvastam egy jó kis tanulmányt a csavaró hatású erõkrõl, csak éppen nem jegyeztem meg rendesen az ott felhozott példákat, és valamiért ez a kerék kérdés ugrott be példaként, ami viszont még közelítõ formában se szerepelt az értekezésben.

Tudjátok be nekem, hogy még mindig alig látok ki a fejembõl a náthától és a megfázástól, és ahogy tegnap többször is (más dolgokban ugyan) elég nagy marhaságokat mondtam és írtam különbözõ helyeken.
Fejemet a falba vertem, hamut szórtam rá és megkövetem az érintett tagokat.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Angolul jó?

http://sheldonbrown....wheelbuild.html
Talán lefordították itt a bikkmakkon. Csak azt nem tudom, hogy kell a cikkek között keresni...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Tudna dobni valaki egy "keréképítés-guide" linket?
Biztos van ilyen, tudjátok, ahol vannak táblázatok, hogy mikor hogyan köll fûzni, meg mekkora küllõk kellenek, meg vannak képek, mondjuk olyanok hogy 2 bronzbõrû bikinis lány megmutassa hogy kell kereketfûzni...
Na ilyenre gondoltam.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
hello mindenki!
Kiváncsi vagyok a véleménytekre: Mavic ex 729 felni + maxxis highroller gumi + nem tom h milyen agy, de most egy egyszerû olcsó b+ tárcsafékes agyam van , ha az nem annyira jó akkor mit ajánlotok?Enyhébb késõbb keményebb dh-ra fr-ra használnám.