Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

link=board=5;threadid=3816;start=510#msg130925 date=1064402417]
Elõször menj be egy jobb boltba, ahol úgy gondolod van választék, és nézdd meg, mit kapni. Majd gyere vissza, és kérdezdd meg, hogy azok közül mi melyiket használjuk/ajánljuk, stb.

Hogy milyen igazad van! Ma csak 6 boltban voltam, találjátok ki, milyen sikerrel!
Kerékvárban e-h Deore LX, tárcsafékes agyakkal, DT küllõk, Sun CR18 felnikkel használtan 25k. Ahhoz kicsit túl drága, hogy megvegyem, de kétségtelenül jó kerekek, viszont használtak.
Speedmetal: LX Gold agyak, DT küllõk (32), (asszem)Mach1 felnik. Odaadnák 24-ért, újan!
Berguson: Villi villi ??? márkájú 36 küllõs, 559X14-es felni, aero profillal. A két kerék, Acera elsõ, és Altus hátsó aggyal 19500. De ez zsír új, külön fûzetett kerékszett. Azzal tudok spórolni, hogy az egyik elsõ agyamat fûzetem, de abban már >5ezer van. Esetleg itt keresek agyakat. 8-as sorhoz kéne a kazetta, mert azzal mûkszik a legjobban.

Nos, eddig ez VAN. Holnap még felkeresem a Hunyadit, a Pedalománt, Csernyt, Velvárt, Wilkert.... hátha lesz egy szett prímán fûzött virslikerék montihoz ;) HÁ'ppeersze! Elõbb ér a kezem a bilibe.

A Kerékvárban még nézegettem, ezek a 622-es felnik mekkorák? Jó a sima 26"-os kerékkel passzított fékhez? És a többirõl mi a véleményetek?

A Sun CR18 mellett szól, hogy szegecselt, a Bergusonos meg baromi keskeny.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Értem. És köszönöm szépen. ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nos az én véleményem a következõ:

Majd egy évig használtam XT elsõagyat, és amiatt, hogy kónuszos rendszere van, az agy felfekvõ felülete nem ugyanúgy áll minden esetben (a kör nem minden kerültei pontján, ha így érthetõbb) emiatt ütni fog a tárcsa.
Beállítod alátéttel, jó is lesz.
Kiveszed a kereket, de nem tudod ugyanúgy visszarakni, szóval megint súrolni fog.... Kicsit nagyon idegesítõ.

A csapágy az fix. A GustavM agyamnál sose jött elõ ez a probléma....

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Kicsit más téma, de már 1 ideje izgat a téma: elhangzott egy olyan dolog, hogy tárcsafékhez csak "iparis" agyat érdemes használni, ezzel szemben viszont sok gyártó (Author, Merida, etc.) árul komlett gépeket tf.+deore, lx, xt párosítással. Most akkor mi is van?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Hülyeség a neten nézegetni felniket/agyakat/stb, majd a Fórumon megkérdezni, hogy mi a véleméynünk róla, ugyanis 99% hogy nincs az országban.

Elõször menj be egy jobb boltba, ahol úgy gondolod van választék, és nézdd meg, mit kapni. Majd gyere vissza, és kérdezdd meg, hogy azok közül mi melyiket használjuk/ajánljuk, stb.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Köszi a segítséget!
.
.
.
Ne vedd komolyan!

nincs mit!

komolyan veszem csak nem veszem verre!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Köszi a segítséget!

Rosszul olvastad azt a részt. Ne vedd komolyan!

Sajna ez a helyzet, ha lenne érdeklõdés, idén már szinte kizárt a nagyobb mennyiségû új áru. Vége a fõszezonnak. De nem baj, a Diákhitel is késõbb jön.

Jó éjt!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Te most kóstolgatsz engemet?
.
.
.
Vagy menjek el a legközelebbi bótba, és vegyek valamit,

nem!
csak irtam.

igen!
elsozor nezz korul mikm vannak a boltokban mivel azsiaban elunk.
es ami van az van tobb mar nem lesz az even az tutti

a felnidrol nem tudok semmit mondani

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Te most kóstolgatsz engemet?
Tudom, mi egy 16 küllõs kerék tulajdonságai, meg minden, de ha meg lehet oldani, miért ne?
Egyébként nincs susogós melegítõm, meg makkoscipõm fehérzoknival.

Szerinted az nyavajgás, ha tanácsot kérek olyanoktól, akik talán többet érthetnek az adott témához? Akkor állandóan bajom van :-X
De nem sértõdöm meg, a kiemelt idézet egész jó ;) ;D

Plíz, válaszoljatok, hogy az Alex Machine cég felnijeit ki forgalmazza? Vagy menjek el a legközelebbi bótba, és vegyek valamit, amirõl kiderül, hogy mégsem jó? Azért ti sem így vágtok neki.
A bringáimat is kb. 1 hónap utánajárás, érdeklõdés és adatgyûjtés után vettem meg, és eddig nem csalódtam. Ez a lényeg, nem?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Agyam van, ...

man bocs!
de ez biztos?!
:-/

a 32-nek pont a fele a 16 ha erted mire gondolok.

cool faktor az is ha a kulloket szigetelo szalaggal osszetekered, mint a gyerekek szoktak.

a tobbi 'nyavajgast' mar nem ertem...

@morton: miert lenne gyengebb ugyanaz a gyarto!
ugyanugy neznek ki!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Ezzel a kerékkel? Nem, városi ökörködésre. A 16 küllõ igen magas coolfactorral jár ;) 8)
Abból a keretbõl, amit rá akarok(tudok) szánni, úgysem jönne ki. 24, vagy 32 küllõs lesz.
Nem a grammok miatt.

A Remerx Grand Rock 28 küllõs, de 7 ágban van 4-4 küllõ fûzve. Ilyen trükkökre gondoltam, és akkor lehet 32 küllõs. Vagy nem oldható meg? Ennyi pénzbõl...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ha nem vagy versenyzõ akkor miért jó a 16 küllõs kerék ???
van vagy 6-80 gramm különbség(DT championnál), aztán nem hinném hogy megéri ennyiért hetente centrírozni pláne ha nem vagy versenyzõ ::)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

Mavic, MACH1, Rigida, Alesa, stb, stb, érzés és pénztárca szerint
TIPP: szegecselt legyen!!! (sokkalsokkalsokkal jobb centírozni, a késõbbiekben is...)
gumi: ha tök slick akkor pl maxxis, ha vmi aszfaltos minta is kell bele akkor pl Schwalbe
de ez már tényleg ízlés dolga és sztem bármilyen kónuszos agy jó...

Nos, megnéztem a felmiket... marad az Alex, mert az készít duplafalú, 26X1-es, és 26X1,5-ös méretû felniket, amik 16-tól 32 lyukasak. Ráadásul a profiljai és a dizájn is tetszik. Csak ne legyen drága!
Gumi Kenda, de lehet, hogy lecsapok itt valami használt alkalmi vételre. A kevés küllõ miatt az agykérdés is kicsit bonyolultabb, mint az oszt jóvan (ugye, Rás? ;)) Agyam van, csak azok nem hiszem, hogy jók lennének. Egyébként inkább a kónuszos, mint zárt, mert ezt könnyebb használni.
A pénztárca kérdés: max. 20ezer a két kerékért.
Nem akarok tárcsát sem felszerelni, nekem nem érné meg a súlytöbblet, nem vagyok versenyzõ- nem is arra lesz.

Szóval ezeket a cuccokat (Alex felni) hol tudnám tüzetesebben megvizsgálni, konkrét lehetõségeket, árakat kérni? Talán a Kerékvárban?

Morton

Morton

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Üdv!

Egy gyors kérdés!

A Funn kerékagyak jobbak annyival ha egyáltalán jobbak a Novatec agyaknál amennyivel drágábbak? ???

Bár annyira nem nagy a különbség árban a kettõ között.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
22mmes felni+tomslick 1.0 pl oszt jóvan.. agy meg valami régebbifajta kónuszos is megteszi

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Mavic, MACH1, Rigida, Alesa, stb, stb, érzés és pénztárca szerint
TIPP: szegecselt legyen!!! (sokkalsokkalsokkal jobb centírozni, a késõbbiekben is...)
gumi: ha tök slick akkor pl maxxis, ha vmi aszfaltos minta is kell bele akkor pl Schwalbe
de ez már tényleg ízlés dolga és sztem bármilyen kónuszos agy jó...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nah akkor meg minidg nem ertem annyira a nagy halal gonodot!

de donsd el miylen szeles gumit szeretnel es annal nem szelesebb felnit rakj be.
es kesz!!!
pl sun cr18 vagy a tarcsas vmi sun felni xc...

ennyi az egesz.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Aszfaltkirály gépet!
Outi nem jó, mert túl merev, és kényelmetlen.
Supermoto, mint motorkerékpár, krossz, illetve enduro gépbõl átalakított gép, gyorsasági sportban használatos kerekekkel és gumikkal. A legdinamikusabban fejlõdõ sportág a világon.
Ezt akarom, bringában, mert a szimó már épül (ne röhögj ki, van nagymotorom is).
Lovasberényben láttam néhány ilyen bringát. Fasza XC geometriájú versenyvázban pl. Magellan Pyxis, telóval, 26X1-es gumik feszültek, és majdnem outi tempót nyomtak velük.
Szóval vagy komplett kereket, vagy fûzetni kellene.
A taiwanbikes.com-on találtam az Alex Machine cuccit, és igen megtetszettek mind a felnik, mind a kerekek! (De gondolom, legalább 50 ropi darabja)
Minél kevesebb küllõvel fûzött (16-24) érdekelne, de az anyagiak végesek sajna. Végülis a 32 küllõs is jó, ha trükkösen fûzik. ;)

Amilyen vázba lenne:
1. karbon, RS Judy DH teló, Deore agyak, Mavic 121 felni, DT küllõk, Conti Explorer 26X2.10.
A HHH 24óráson végig üzembiztosan ment.
2. acélváz, teló nélkül, ty váltókkal, a többi csere elhasználódás miatt.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
akkor kezdem!
mit akarsz csinalni???

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Hali!
Szeretnék egy tekerõs supermotot építeni.
A Remerx oldalon láttam a Grand Rock kereket. Valami ilyesmire gondoltam. Hol forgalmazzák itthon?
Esetleg fûzetnék kereket, 1-1,25 coll széles slick gumihoz (hátsó felni lehet eggyel szélesebb), ritka fûzéssel, vagy olyan trükkösen. Agy lehet B+, ha megfelel.
72-74 kiló vagyok, és csak aszfalton használnám a gépet, esetleg murva sétatempóban. Egykerék (elöl-hátul), powerslide, meg ami kell. A lényeg a kis gördülési ellenállás, könnyû futás, stabilitás, megbízhatóság, ár, de ne legyen gagyi. V-fékhez, max. 18-20-ért. Szerintetek megoldható? Hol tudnak segíteni?

Más: a mostani bikmakkban a keréktesztben csak egy apróságot felejtettek le: a felnik méretét. Vagy mindegyik azonos méretû?

Sok kérdés, várom a válaszokat. Köszi