Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
egyébként az enyémen 19-es felni van 20-as gumival és mégis mûködik

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
már megbocsáss de miért nem veszel egy pár neked tetszõ külsõt rárakod a mostani felnidre /istenem csak a belsõn el ne kezdj problémázni/ ha tetszik jó ha nem akkor eelkezdhetsz felnit keresni.
na

tuti nem jó mi?

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

na akkor fogod a centidet megméred a felni szélességét és megveszed. pont.

Mi az a centi? ;D ;)
Az nem úgy van, hogy bemegyek a boltba, és megveszem, ez nem liter kenyér.
Ennyi pénzért, ami nekem van, igen szûk a választék, ezt kezdem megszokni. Azért hátha kifogok valami jó vételt, de hadd döntsek abban, hogy mire költöm. Mások jó, vagy rossz tapasztalata pedig nagyon hasznos, fõleg sok idegeskedéstõl ment meg. Pl. nem veszel valamit feleslegesen.

Az 1 coll 25milliméter. Nem pontosan, de vehetjük annyinak.
A mostani felnim belül 19,5, kívül 25 milliméter széles. És 2.10-es külsõt használok. Van egy sejtésem, hogy a coll széles nem megy rá. Vagy annyira szétterül, hogy túl nagy felülete fekszik fel az útra. Ezért akarok egy vékonyabb felnis megoldást.

Voltam ma is egy helyen, az eredmény:

Deore agyakkal, rozsdamentes küllõkkel, Fir ( ??? ???) felnivel, ami pár millivel keskenyebb, lenne 22. Munkadíjat nem számolnak fel.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Tessék, itt a szakértõ... ;D

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
ámberek! ölég legyen má. mit jelent hogy egy gumi 1"?
tudod? na akkor fogod a centidet megméred a felni szélességét és megveszed. pont.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Én 1.95-2.10 méretben nyomom, de szerintem bármilyen gumi lyó rá, ami azonos a felni szélességével, vagy szélesebb annál. De nem vagyok szakértõ...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Mert a bringáimat is olyan bótban vettem, ahol Caprine meg Tirnity cuccok vannak. Azt hiszem, ma oda is elnézek a Pedalomán után, eddig nagyon szimpatikusak voltak- persze jó sok pízt otthagytam. 8)

A Remerx honlapját én is néztem, találtam egy 8X4 küllõs kereket: Grand Rock GL 559X18. Ez a 18 melyik méret? A felni belsõ szélessége? S mennyibe kerülhet? (Biztos 40felett :( )
A felnidre rámegy a virsligumi?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Belül 19,6, kívül 26,6.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hát Ózdon. De ezeket az alkatrészeket sztem bárhol megkapod. Talán még olcsóbban is. A felni 20mm körül van, de a www.remerx.cz oldalon meg tudod tekinteni. Ha nem mindjárt utánnanézek...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Hol? A Trinity ismerõs.
Milyen széles felni?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Na akkor. Nekem nemrég fûztek egy elsõ kereket. Trinity "iparis" 36h agy, sapim leader (rozsdamentes, d=2,0) küllõk, remerx panther duplafalú, duplán szegecselt felni, mindez 10,5e HUF. Sztem megérte.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Tudom, eddig csak kónuszos agyaim voltak. Csak most olvastam, hogy a féktárcsa helyzete miatt nem elég jó. Minden szét-összeszerelésnél máshol lesz. Ezt a golyóscsapágyak sokkal jobban oldják meg. (Mondjuk a legjobb megoldás két ferde hatásvonalú golyós lenne O-ban beépítve, vagy két kúpgörgõs.)

Van olyan, hogy Sachs csapágy? Mintha rémlene ilyesmi. Vagy csak hülyeséget kérdeztem- már megint.

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Shimano agyak márpedig kónuszosak. Emiatt ne mondjál le róla, mert nem rosszak. Minõségben nem marad el egy zártcsapágyastól (ha lehet ilyen általánosan fogalmazni), csak néha karbantartást igényel.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Tárcsafékes agy. Nehogy már kónuszos legyen! Nekem elég zártnak tûnt.

A megoldás, ha ti is megnéznétek.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
LX agy nem (sem) zárt csapágyas!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
lor, Rás:

Gondoltam, hogy azt választanátok, de!
Az a felni láthatóan szélesebb, így nem tudom, hogy rendesen rá lehet-e tenni collos, vagy kicsivek vastagabb gummancsot. Másik, hogy tárcsafékes agy. Elõny, hogy zárt csapágyas, de nekem V-fékem van, és jó ideig nem fogok újítani- esetleg jobb V-féket. Így furán néz ki.
Megszakértenétek a helyszínen, ha lesz holnap idõtök? Plíz!

A Bergusonban viszont nagyon pengeformájú felni, a belsõ szélessége 14mm, erre biztosan passzentos a virsligumi. És ugye új kerék.... Nem tudom. Mindenesetre a 25 nekem sok (anyagilag). Tudom, ha jó, megérné.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
hát ha választani kéne akkor én is az elsõt választanám.. az hogy használt nem igazán jelent semmit (persze ha szarrá zúzták akkor bocs, dehát az eléggé látványos szokik lenni)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ezek kozul a kerekek kozul barmelyiket is veszed az mar jo a virsli gumihoz.
monti meretben nagyon ritka az 1"nal veknyabb gumi.

nekem az elso lenne a legszimpibb.

morton nincs mit itt van valahol a topikban az egyike a funn-nak nincs

Morton

Morton

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Kössz a választ Lor. Nem tudod véletlen a gyártó honlapjának a címét mellékelni ???

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
a 622-es felni az 28"-os, nem pedig 26 (outi méretûek)