Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
bele sem fer....
na ne csinald mar legyszi ;)
(Bikemag: kellett nektek ilyen cikket irni, megjon az uj divathullam ;))
mellesleg eddig nem volt 24-es dt itthon, azt kintrol hoztak. www.hauser.hu - fentvan az osszes ar, es meret. a gumi meg megintcsak rohadt draga(nokian alapbol) vegyel pl shwalbe-t, vagy hasonlot.(6-7-8e max)
felni: 13e a 24es doublewide es a singlewide is
ja es a fejcsoszog: nem fog olyan sokat valtozni, de egy picit csopperebb lesz.
ezt azzal meg tudod orvosolni, hogy 1-2 cm-t leulteted a telot(pl 10-11 cm-re)
es ugyanott vagy, ugyanazok a szogek, kevesebbet mozgo telo, cserebe meghajthatalan hatso kerek, amivel mar sehova nem tudsz felugrani, viszont a gumi mindent kimozog.
ja, es az on*one vazakbol kiindulva remesen fog kinezni ;)

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Tudom,hogy most volt róla szó a bikemagban,de ha a túravázamban (GT avalanche) 125mm mozog elöl,és veszek hátra egy 24-es felnit 3.0-ás külsõvel,akkor a fejcsõszög változik.Nem terheli meg így a fejcsövet?
Nem tudjátok,hogy mennyiért lehet kapni ilyen komplett kereket? ( double track 24" ,belõ+ 3.0-ás külsõ (gazalodi).

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
ööö
DT-t kértem, negyven-x Ft darabja. Sztem ez már nem réz...
Egyébként majdnem nem cseréltem... Vicces volt, mert gondoltam, h veszek hátsó felnit, király leszek, megúszom 8ból, fûzéssel együtt. Késõbb visszavittem a régi kereket -csórigyerek beszámítaná...-, kérdeztem, hogyért. A válasz lényege annyi volt, h küllõ sz*r, kerék sz*r, agy félig halott... Kilyukadtunk oda, h lesz új agyam is, kompletten pedig 8 helyett 19ért... :-\
Nembaj, qrvarendesek voltak, oda fokog szokni.
m

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Az anyját, lemaradt az anya, má jvítottam is. Köszi a figyelmeztetést, remélem nem réz küllõket akar majd venni mittu.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
csucsu: nem a küllõanyákra gondoltál?

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Kollégák, nagyon köszönöm ;)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Régi küllöket,nipliket én soha nem raknám vissza csak ha feltétlenül arra a hosszúságura volna szükség de akkor is új niplikkel ;)45-ftos dt küllö tökéletesen jó! :-*Jó és tartós kerék másik fele a megfelelõ építés 8)

RC agy munkáját vette át nálam az LX, tehát méretre tökéletes volt, viszont asszem én is new anyákat raktam hozzá, Probike-ból rendeltem (mással 1ütt).

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
A normál 2 mm-es DT kerül valami hasonló árba. Nem fekete, meg nem húzott, de nagyon jó erõs küllõ és a rozsda sem fogja kikezdeni 1 könnyen. ;D Csak figyelj arra, hogyha küllõt veszel ne hagyd, hogy rádsózzanak acél küllõanyát (1 év múlva nem biztos, hogy tudnád centírozni a kereket). Itt Kecskeméten ez a divat, sõt az idióta még meg is magyarázza, hogy ez van a DT-hez mer drága a réz >:(. Mágnessel ellenõrizd, ha nem vonza akkor jó.

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Régi küllöket,nipliket én soha nem raknám vissza csak ha feltétlenül arra a hosszúságura volna szükség de akkor is új niplikkel ;)45-ftos dt küllö tökéletesen jó! :-*Jó és tartós kerék másik fele a megfelelõ építés 8)

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Akkor inkább új...
3éve van a régi kerékben 1,5milis acél, így ~1,5 kg körül mozog gumik nélkül.
Esetleg az érdeklene még, milyen küllõt ajánlotok? Monnyuk 40-45db árig, 100kila alá. (Rhyno Lite-36luk)
Holnap lesz 8as nélküli kerekem 8) ;D

thx
m

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ha jó minõségû küllõd van pl: DT akkor szerintem nyugodtan (bár szerintem nem árt a küllõ korát és használati stílusát figyelembe venni CC, FR, DH). Hátsókeréknél figyu arra, hogy a fogaskeréksor felõli küllõk rövidebbek lehetnek. A hátsó kerekemet én is a régi küllõkkel fûztem újra (2 mm DT), idáig kb 1 év alatt semmi gond velük. Igaz, hogy én nem szoktam nagyon durvulni.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hi
Ami küllõt (ép csavarokkal) kiszedek a régi kerékbõl, berakhatom-e az újba? Avagy inkább új küllõ?
Thx

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Májustól általános fizetésemelés lesz mindenkinek? ::)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tudom, hogy sznob, meg minden, de hátsóagyban:
roox 35-ért, hope ti rotor-ral 30-ért, vagy magura pro 25-ért, vagy hügi onyx 28-ért, vagy mi? semmi sh!mano-t nem preferálok, max ár a 35.

a váz bullit, a felni 321-es, a felhasználás ennek megfelelõen freeride.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ott valóban nem szoktam már kereket fûzni max a cipõmet. ;D Olyankor már csak a végeredményt tesztelem, szerencsére még centíroznom sem kellett maratonon. Eddig 1 defektel és 1 váltótartó elgörbítésével megúsztam (amit 1 satu segedelmével sikerült tökéletesen orvosolni haveroméknál). ;D

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás

Az biztos hogy nem a legegyszerûbb mûvelet, de azért más saját építésû kerékkel járni. Egyébként meg nem baj ha az ember nem rohangál mindenért a szervízbe (igaz azoknak is meg kell élni valamibõl).

De láttam már maratonon olyat, hogy a srácnál volt láncszemprés, de nem tudta megcsinálni vele a szakadt láncát, mert még sosem csinált ilyet. Sõt olyat is láttam, hogy 1 másik srác nem tudta megragasztani a defektes belsõjét.

Néha azért jól jönnek ilyen ismeretek, versenyen, túrán nem biztos, hogy van szervíz a közelben.

azért remélem Te nem szoktál a maratonok közepén neki állni új kereket fûzni ;D

matrix

matrix

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
ja! és az hanyadik oldalon van "keréképítés"

matrix

matrix

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
ok!
De már annyi van hogy el se tudom olvasni és igy nem tudtam hogy már van ilyen
De amúgy kössz hogy szóltál.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
figy, szerintem ne nyiss mindnen hozzászólásodnak új topikot, mindenre van már!

pl keréképítés

matrix

matrix

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Szerintetek melyik a jobb?