Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Ha senki nem tud semmi roszat az Acor hátsó agyra akkor hát legyen az !!! Ha pedig valaki tud ebben a kategóriában jobbat ugri-bugrira az írjon, de gyorsan, hogy õ mit javasol. Köszönöm az eddigi segitségeket, mert úgy néz ki a hátsó freeride kerekembe megvan milyen lesz az agy :D :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
acorra még nem volt panasz.
funnra cserébe már igencsak volt jópár, és kezdenek is kimenin a divatból....
menj már el egy boltba pl, mert az itt felsorolt agyak közül alig 2 van valszeg, a nagykerek hibájából, és az erösen leszükiti a kört...
szal most már nézd meg öket.

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Az Acor honlapján viszont megtaláltam a hátsó agyat amirõl beszéltetek (nem volt nehéz, mert 1 féle hátsó agyuk van), 11 300 Ft nem tûnik olyan rosz vételnek v. akkor már inkább legyen funn, az csak kb. 2000-el drágább ?????

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
az összes ilyen utángyártott márka (zoom zoggie b+ acor diatech novatech stb) 10-12 be van.
ugyanaz ugyanugy néznek ki, ugyanott készülnek, csak más cég matricázza.
meg max a küllõperemnél lévõ könnyítésekben különböznek.
ha ez nem tetszik, vegyél hope-t használtan 35ért, vagy deore-t 6ért.
ha nekem bírja 2 évig akkor hidd el h neked sem fog meghalni....
ránézésre hogy állapítod meg h milyen az agy?

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Letöltöttem a Bike Positive 2004-es katalógusát, de abban csak 1 fajta iperi csapágyas agy van,de az elég vékonykának tünt az ugri-bugrihoz. Ráadásul a katalógusban még csak hozzávetõleges árakat sem közölnek, szóval megköszönném ha leírnátok ti melyik hátsó agyra gondoltatok és az mennyibe kerül.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a 10 ezer körüli NEM zúzásra termett, csak lehet arra is használni, az élettartam csökkenésének függvényében.
ami jó: a quando termékek
b+ acor diatech novatech stb stb. az ilyen utángyártott termékek. nekem az acor 2 éve bírja, pedug nagyokat kap.
de a felhasználási területük ezeknek az agyaknak sokkal inkább a maraton túra cc... ;)

ipari: nem lehet a golyokat kivenni, de értelme sincs, mivel ha cserére érett, a 2 gyûrüvel együtt cserélõdik, csak kiveszed, ujat beteszed, és semmi elgurult golyók meg ilyenek.

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Tehát a kónusz = nyílt csapágyrendszer, ahol a csészébõl (nem kávés ;D) ki lehet venni csak simán a golyókat.
Ipari csapágy (a másik neve ennek nem az integrált csapágy ???) = zárt csapágyrendeszer, ahol a csésze teljesen körbeveszi a csapágygolyókat, csak a golyók futófelületénél nem.Ebbõl nem is lehet a golyókat kivenni (max. kifeszegetni).
A súly különben nekem sem igazán számít (az adatoknál a súlyadatokat nézem meg utoljára), de mégis ha nem Deore, akkor melyik ipari csapágyas, zúzásra alkotott, 36 küllõs, tárcsafékes hátsóagyat javasoljátok ebben a 10000 Ft körüli árkategóriában ????

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
Deore és az összes Shimano: kónusz + golyók + agyban lévõ futófelület 'kontaktol' egymással (sokkal nyitottabb, mint a másik rendszer);
sarazás után újrazsírozni kötelezõ, viszont könnyebb, mint az 'ipari csapágyas'

B+, acor, novatec, sokmindenki: ipari csapágyasnak csúfolt rendszert (mélyhornyú golyóscsapágy) használnak. Elõnye: finomabb futás, könnyebb cserélni, ritka cserén kívül gondozást nem igényel.

én most térek át 'ipari csapágyasra', amit mindenkinek tudok ajánlani, akinek nem számít a súly

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Okéoké!
Akkor nem Deore, de mit tudtok ajánlani 10000 HUF alatt, mert a Zoogie ha jól emlékszem azt mondtátok 11000 HUF körül van (tárcsafékesben). Akkor mindenféleképpen tárcsásat veszek, de milyet ??????
Az Acor és a Bike Postive mennyi, az jobban bírja ???
Mit takar az, hogy kónuszos, hogyhogy abban (Deore) nem csapágy van ?????

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
fõleg, hogy egy tárcsás agy szinte nem drágább a nem tárcsásnál (azonos kategóriában)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem hátsóagynak semmiképpen nem deore, elég hamar megy tönkre, hajlik el a tengely, súrol a tárcsa a kónuszok beállítása miatt, stb.stb. inkább a zoggie, bike+ vagy acor, vagy bármi, ami csapágyas.

és ha akarsz késõbb tárcsaféket, mindenképpen most kell tárcsás agyat venni, nem lesz újabb macera, hogy eladd a kereked és újat építs, vagy szétfûzni, agyat eladni, új küllõk kellenek, újat befûzni, stb.

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Helósztok!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de én hétköznap nem jutok internethez. ehát szerintem nem kéne, hogy széttépjétek egymást a felni kérdésben mert még nem járok ott, hogy eldöntsem milyen felnim lesz. Az is csak körvonalazódik bennem, hogy talán Deore lesz a hátsó agy.
Mivel azt javasoltátok, hogy majd a felnire költsek többet hajlok a Deore felé.Valakinek valami megjegyzés, hogy "ne vegyél" , stb????????
Tudtommal nem egy ugrálós agy, de ha ti mondjátok,hogy bírni fogja, akkor én hiszek nektek.
De még mindig nem válaszoltatok, hogy megéri-e most tárcsásat venni???
A másik amit javasoltatok a nem tárcsás Zoggie, de már ti (gondolom pestiek vagytok) azt mondtátok, hogy ritka, akkor én a miskolci fejemmel hol találok ilyet. A Dore tárcsás agy 7500 HUF nálunk akkor megéri befektetni ilyenbe ????

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
ha lesz... engem ugy küldtek el, h csak 32es LESZ 2 hét múlva. szoval nagykerben sincs. esetleg elfekvõ készlet.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Ezt a Mammoth dolgot én is ugyanígy gondoltam.Te Jorus biztos beleválasztottál.Tegnap majdnem elküldtem egy hozzászólást de aztán inkább megvártam míg többen írják hogy igenis a Mammoth JÓ FELNI.Havernak is van PolarX-be 2 éve és volt nemegy elcseszett k*rva nagy ugrása.Olyat is csinált 1000 szer hogy átugrott egy sor lépcsõt és utána bele a másodikba és volt hogy a szélét kapta el.dekekt lett a vége de a felni meg se b*szta.Volt rá többször is példa,hogy 75 centi magas padkára 30-as tempónál akart felnyulazni és enyhén szólva felakadt a hátsó kerék. ::)Az a felni az én szememben már bizonyított és én is olyat veszek legközelebb az bizti 8)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
ha teheted heggesztett rino lájt

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Átpakoltam ide, mert már létezõ topikot érintett a felmerült téma.

oprelaci

oprelaci

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
jó estét mindenkinek!

egy kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni.
hátsó kerekembe jelenleg egy szimplafalú ALEX felni van. Régi típusú de eddig nekem megtette.

Most szeretnék beriházni egy komolyabb felnibe és ezért gondoltam a témában szereplõk valamelyikét.

Egyik kérdésem hogy melyiket válasszam?
Másik pedig most 2mm-es DT küllõim vannak és azt kell-e majd cserélni ha felnit cserélek?

elõre is köszönöm szépen a válaszokat. ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
elsõ kerekek nem sûrün csoffadoznak, föleg telóval, szal ez nem mérvadó. ráadásul ha el sem esett, még terhelést sem kapott.
igaz, az illesztett felni mindig is gyengébb, mint a heggezstett, cserébe fele annyiba kerül.
rhino illesztett: 5e
rhino heggezstett: 12e
akkor már 12ért illesztett dw/sw
mondjuk egy nagy ember alá(Jé ügynök) nagy gépbe(Rico) állatkodáshoz tényleg illik egy erõs, nagy, és heggesztett felni...
viszont alattam már 2 éve megy a mamut, és van benne tojás, 8as, de törni nem akar, pedig kapja az áldást rendesen(fél évig csak zászlókat kapott aszfalton baniból) (de ezt lekopogom!)
szal azért "könyebb" embereknek, és már kifinomúltabb technikával rendelkezõknek böven több mint jó a mamut(rhino hátra amugy sem egészséges)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
jorus: sztem neked vmi rossz szériás mammutjaid voltak... haver is 90 kiló (sztem több ;D) és ugrott egy két csúf csõröst, r500al és nem hatotta meg a mammutot. persze Te 'nagyobb' vagy de sztem nem ez a 15 kiló az amin múlik. én is mammutkát kerestem a 70 kilóhoz, hogy biztos elég, de sajna csak rino volt... a NEM heggesztett :( buta kérdés, de ez mennyivel izmosabb egy mach1 520 speedtrackernél?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
igen nekem is az agyak nem tetszettek, aztán lehet, hogy csak kinézetre, egyébként meg nincs velük gond.
egyébként én dual duty xc-n gondolkodom, a px-ben meg gondolom dual duty fr van...

jorus, annyit még elmondanál, hogy szerinted ebben a kerékben lévõ agy kb milyen szinten van, pl deore-hoz képest?