Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
szvsz a 32 is elég. Én 85 vagyok, Remex Panther felnibe fûzettem 2,0-s Sapim küllõkkel (36) Trinity iparis agyakat. Nagyon túl lett méretezve...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
bigzero a rendszertuning kicsit kesobb lesz nincs ra enough money :D
32 vagy 36 lyuk ?
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
40, és van egy (nem is olyan rossz) 9-es rendszered. Üreges, Octalinkes hajtómûvel, a Sram második legjobb fogsorával+láncával, stb, stb, stb.
A 7-es már kissé óccckúl, nem tudom meggig forgalmaznak még hozzá alkatrészeket...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
durvulas alatt annyit tennek ,hogy ha mar eltekerek bantyukra akkor a bukkon keresztul jonnek haza es nem a betonuton... de mivel a telszpokom alap ezert ugyse tudok 10-15 nel gyorsabban menni.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
cc-re tuti.
jó küllõk és ha nem durvulsz nagyon akkor mondhatni problémamentes lesz.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Bigzero igy csak 40 :D

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
[quote name='tom_mirra']csak szólok hogy ne ess túlzásba.
ha cc, maraton, túra az érdeklõdési köröd akkor teljesen felesleges nehéz kereket építeni. csak feleslegesen meghajtott teher ami visszahúz rendesen.

Ezert kerdezem meg az okosakat ,hogy mit ajanlanak :)
7 es rendszert semmikeppen se szeretznem lecvserelni.
Bar a marikooban anno mondtak ,hogy deora agyra van 7 es soruk.
De akkor nem ertem hogy van ez...

Tom, akkor velemenyed szerint sun cr18 sorazata is megfelelo lenne ?
egy par kont explorerrel?
Tom Ritchey

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Meg szeretnek egy massziv eros kereket amivel lehet akar mindent csinalni ,mivel azt olvastam ,hogy a merida 7005 vaza eleg stabil igy mar ha lesz ket jo kerekem akkor a telo lesz a gyengebb lancszem szal arra kell majd vigyaznom :)

csak szólok hogy ne ess túlzásba.
ha cc, maraton, túra az érdeklõdési köröd akkor teljesen felesleges nehéz kereket építeni. csak feleslegesen meghajtott teher ami visszahúz rendesen.

a hetes nem biztos hogy viszi a kilencet. talán más a paralelmû hossza ezért bovdenhúzásra a 7es máshogy mozog.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
nem tud valaki fehér küllõrõl esetleg? oké, Spinergy FallLine kerék, de a dráááága...

Aktuális civil

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
7.0 sor: 6650-ebike
PC69 lánc: 3630-ebike
Deore 03 hajtómû (octalink, hollowtech): 12900-ebike
BB-ES30 monoblokk: 5350-ebike
hátsó agy LX: 5890-ebike
váltókar LX: 4600-ebike
(7-es váltó talán viszi a 8-9-et is...)

ez 39020 HUF, és 9-es rendszered van.

Felni: sun cr18 párban: 7332-ebike (3 kamrás, szegecselt)
Küllõ (Sapim, DT): kb. 50 HUF/db
Külsõ: Nekem Maxxis Dy-No-Myte van, 3500 körül vettem, egész tûrhetõ. Continentalt ennyiért egy párat is kapsz.

Hm?

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Hat a 7esrol a csere az kb 50e lenne szal azt inkabb kesobb :)

95kg vagyok V fek kel kuldom es maradni is fogok a v nel. Sar es Kavicsra Bukkbe ide kell. Az aszfaltot lesz**om mert ott ugyse tudnek olyan gyorsan menni ,hogy ez mar szamitson. Mivel a nagy fogaskerekem 42 es :( szal ki se tudom tekerni.
Meg szeretnek egy massziv eros kereket amivel lehet akar mindent csinalni ,mivel azt olvastam ,hogy a merida 7005 vaza eleg stabil igy mar ha lesz ket jo kerekem akkor a telo lesz a gyengebb lancszem szal arra kell majd vigyaznom :)
Tom Ritchey

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ehhez tudni kellene a súlyodat
a felhasználási területet
azt hogy v-féket vagy tárcsát fogsz használni
kónuszos agy legyen, vagy "iparis"
és azt hogy mennyi pénzed van rá

A 7-es sor nem hiszem hogy jó lenne egy8/9-es kazettára, de mindjárt jön valaki és megmondja tutira.

Külsõ: szvsz nem nagyon találsz olyat ami aszfalton könnyen gurul, szereti a köves talajt és a sarat is jól tûri.

Nekem is van kér gagyi kerekem, meg slick külsõm, de ha átrakom a féken is és a váltón is állítani kell+sorcsere, mert a régin 8-as van...

edit: 7-es rendszert talán érdemes lecserélni. És akkor már ne 8-asra...

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
7es agyat? most lehet olyat még kapni? esetleg normál 8as agy távtartóval... Novatech agyak jók.

A rhino Lite is jó.

Azért jó ha könnyebb egy kerék mert jobban gyorsul. centrifugális erõ + stb.

conti vapor? diesel?

maxxis xenith.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Sziasztok szeretnek epiteni egy jo eros kereket csak azt nem nagyon tudom milyen legyen , igazabol a suly nem erdekel annyira.
Bar nem tudom ,hogy miert jobb ha sokkal konnyebb ? Tudom lama a kerdes de irja mar le valaki plz :angevil:.

Felnibol ilyet ajanlottak Sun Rims Ryno Lite 36 Lyuku.
Agybol meg nezegettem ebikeon es olvasgattam testbikon de nem tudok dulore jutni.
Annyira nem draga a shimano xt sem :) de pl a zoogie gyart 36 lyuku ipari cspagyast tok olcson de nem tudom ,hogy jo e az....
Van egy kis gondom meg ,mivel nekem 7 speedes a bikom es nem szivesen cserelnek ki mindent rajta. Mivel a racsnim nem kazettas ezert muszaj vennem egy 7 es racsnit kazettasat. A gond az ,hogy a shimanora zoogira az van rairva ,hogy 8/9 akkor a 7 ra se megy ?

Aztan erre meg kellene egy kulso abban milyet erdemes tenni Û?
Markabol? Maxxis Michelin Continental ?
sarra kavicsra kis aszfaltra kellene en 95 kg vagyok es szeretnek ugy jonni egy kavicsos erdei uton ,hogy ne azon fossak ,hogy mire leerek lekopik az osszes mintam a gumirol illetve 9 essel a kerekben megyek haza.

Ugy tervezem hogy a gyari kerekemet meghagyom teszek ra jo vekony aszfalt gumit es lesz belole csak beton kerek ott szerintem nem tudom megolni. (Joytech agy, simpla falu noname alu felni) betonra milyen gumit javasoltok ?
Tom Ritchey

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
láttam már olyan felnit, aminek elfékezték az oldalfalát, és kibukott a belsõ. és véknyabb oldalfal hamarabb melegszik át, ami miatt lehet durrdefekted. persze ezek durva esetek, de megeshetnek, ezért van a csik, hogy tudd, nagyjából mikr illik cserélni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

azért van, hogy ha annyira elkopik a felni, hogy a csik is lekopott, akkor kezd életveszélyesen vékonnyá válni az oldalfal, itt az idõ cserélni. persze pár száz kilcsi még benne van szvsz.

Én tapasztalatlan vagyok ebben, de eddig úgy véltem, hogy ilyenkor még csak a fékhatás romlik le. Amúgy az ezen lévõ csík 0.3mm mélyen van a felnibe gravírozva (a honlapjuk szerint). Szilárdság szempontjából ez annyit számítana ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azért van, hogy ha annyira elkopik a felni, hogy a csik is lekopott, akkor kezd életveszélyesen vékonnyá válni az oldalfal, itt az idõ cserélni. persze pár száz kilcsi még benne van szvsz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Alex DM-18-as felnijeim vannak. Mennyire kell azt komolyan venni, ha a fékfelületen lévõ "wear line" vagy mi a sz* (csík) itt-ott már tükörsimára kopott ?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem kell a felninek semmit kopnia...
nyikorgásra meg a véfékes topikba találsz választ. pont nemrégiben volt róla szó.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Hali nemtom h hülye kérdés lesz amit felteszek vagy nem na mind1. Ha van egy zsír új felni(B+ Zero de ez most lényegtelen), akkor annak be kell kopnia mennyire mint a fékpofáknak vagy nem? Csak az zavar, hogy nyikorog kicsit.