Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3825 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
A 32 és a 36 küllõ között mekkora a teherbírás-különbség? Úgyértem az a 4db küllõ mennyit számít?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
állitólag azok jobbak. az xtr-t kifjezetten sártûrõnek reklámozza a sh!mano. ha nem is deore, de lx szint körül kezd szerintem megjelenni a normális tömitettség.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
én anno a Favorit márkájú kónuszos országúti agyaimban az útáltam nagyon hogy állandóan telement kosszal/vízzel. akkor aztán szétszed, kipucol, bezsíroz, összerak.

mikor montit vettem hátul valami szintén tömítetlen Shimanoval, elöl pedig tömített Acera-val adták. idõvel ezekben is kónuszt+golyókat kellett cserélni mert a rozsdás golyók megették a kónusz futófelületét is.

a mostani iparis agyak kõ nehezek (Trinity), viszont sem takarítani, sem beállítani nem kell õket; gyakorlatilag gondozásmentesek.

a jobb Shimano agyakat annyira nem ismerem, de tény, hogy a kerékpárgyártók (Kona, Merida, etc.) tólnyomó többsége ilyenekkel szerel

az is tény, hogy haversrác 1,5 éves Kula-ját tárcsás Deore agyakkal adták ki és CC-mararton felhasználás mellett semmi bajuk ezidáig, pedig 10-15e km-t biztosan kaptak már.

kérdeznék is: szóval a Deore fölötti agyak víz/porzáró tömítései milyen karbantartási periódust tesznek lehetõvé? ezeket is szét kell szedni ha elkap egy kiadósabb esõ?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Szerintem a Shimano agyakat kár fikázni... én amióta tekerek (tizenegynehány éve) csak Shimano agyaim voltak és vannak (LX, DEORE) CC-re, túrára tökéletes.
Fura, hogy itt mindenki a hyper-szuper agyakat favorizálja... vagy itt csak versenyzõk vannak? ...vagy az a menõ most, hogy ki tud hamarabb tönkretenni egy-egy cuccost?

nem favorizáltam a hiper-szuper agyakat. csak leírtam, hogy én nem szívesen veszek shimano-t, mert kónuszos. nekem is volt elõször gagyi shimano, majd acera-alivio, meg xt agyaim. utána lecseréltem iparisra, mert meguntam, hogy többször meg kell nézni a kereket, hogy mennyire lazult ki a tengely. acera agy kegyetlenül berágódott.
iparissal szebben is gurul a bicó azóta, igénytelen karbantartás mentes cucc.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jó:-D
bocsánat, az utángyártott szót használom eme alkatrészekre

szal a matricagyárak márkáira.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

novatechnek nyilvánvalóan nicsn honlapja
a NEUZER forgalmazza
utángyártott alkatrész.

de van honlapja.... attól, hogy te nem ismered ;) és ilyen szempontból miért lenne utángyártott alkatrész? nem inkább aftermarket? nem vagy tisztában a szavak jelentésével.
ja honlap: www.joy-tech.com.tw

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

1, Tudja valaki a Novatec honlapját? Van egyáltalán???

2, Most akkor a jeenlévõk szerint van a Deore LX-nek valami hátulütõje vagy nincs a racsniszerkezet terén? Nem akarok pofára esni...

A honlapjuk a egy kalap sz*r. Nézd meg inkább az alábbi linket:
http://www.biketaiwa..._no=C04506#Hubs
Ez a cég csinálja a Novát is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a nova is alut gyárt..
mármint az agyak nagyrésze náluk is alu. a tengelyek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

2, Most akkor a jeenlévõk szerint van a Deore LX-nek valami hátulütõje vagy nincs a racsniszerkezet terén? Nem akarok pofára esni...

nekem kibírt pár ezer kilcsit téli nyári használatban az lx a mázsám alatt, most asszony gépéban van....és semmi baja, bár az 1kori gépész agyammal azért az ipari csapágy az igazi...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem a racsniszerkezettel, mindinkább a kónuszos-csapágyas megoldás miatt ajánl nagyjából mindõnk csapágyas agyat. én személy szerint az acort. (az alu tengelye miatt könyebb a novatec/diatech/bike+ triónál)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
novatechnek nyilvánvalóan nicsn honlapja
a NEUZER forgalmazza
utángyártott alkatrész.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nincsen hetes-nyolcas kazettás agy. nyolcas-kilences kazettás agy van. a hetes sor keskenyebb.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
de a váltó az teljesen más dolog mint a fogaskeréksor !

énis 8-as váltót használok 7-es sorral...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Hm... van a 6-os... van a 7-8 ...és van a 9. Nem mértem, de sztem a 9-es kicsit szélesebb, bár a fogaskerekek vékonyabbak mint a 8-ason.

Egyébként vannak bizonyos átfedések... pl. én már tettem 7-es rendszerhez 9-es elsõ váltót (7-es LX hajtómûhöz 9-es LX elsõváltót.

nem megy rá
sztem

6/7 és 8/9 van

Eladnék egy komplett 21-es Alivio hajtásláncot egy pár ajándék kerékkel 15-ért... meg egy RST Capa CL-t 8-ért.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

rövidebb lenne a kazetta??? mert hallottam már, hogy 7-esre 9-eset tettek gond nélkül...

akkor kérdezd meg õket hogy csinálták, és utánozd!
:D

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
nem megy rá
sztem

6/7 és 8/9 van
Autist Team:)

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
rövidebb lenne a kazetta??? mert hallottam már, hogy 7-esre 9-eset tettek gond nélkül...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szerintem nem véletlen van 7-8-as kazettás agy.
mint amiért a 9-es se véletlen.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
7-8-as kazettás agyra lehet 9-es sort tenni???