Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3825 replies to this topic

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest

kerékfûzés centírozás.... :D

Remélem valós emilcímet adtál meg az adatlapodon. Elküldtem egy Word dokumentumban, hogy hogyan kell kereket fûzni, amit innen töltöttem le egyszer régen.

A nyolcast meg szerintem a fékpofákhoz képest a legegyszerûbb kiszedni.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
magura,

ez "egyszerû": a küllõket befûzöd jól, az anya pont a menet végén legyen. Megfogod a kereket, és egy pontból- mondjuk a szeleplyuktól ekindulsz, és minden küllõn ugyanannyit fezsítesz, fél-egy fordulatnyit. Mikor már érzed, hogy kb. elég- összefogsz két keresztezõ küllõt, és feszesnek kell lennie. Kész a befûzés. Aztán beteszed egy villába, és mgpörgeted a kereket. Kézbe kréta, vagy filc, és lassan közelíted a felnihez. Ahol megjelöli, az ellentétes oldali küllõkön feszíts egy fél fordulatot. Törlés, új mérés. ugyanez a másik oldalra. Még megcsinálhatod ezzel a módszerrel a radiális ütést. Tapasztalat kérdése. A negyedik kerekemet 2 óra alatt átfûztem másik agyra, és azóta is bírja a CC-t.

Bõvebben még:
http://www.sheldonbrown.com

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
pl gyengébb.
optikai tuningnak elsö keréken marha jó meg minden, mert az alig kap terhelést.
de jobbnak semmivel nem jobb, söt még nehezebb is.
szal grammfejüeknek meg azért nem jó(sokkal hosszabb küllök kellenek, hogy csavarni lehessen), az meg már + 30 gramm lenne!
szal senkinek nem jo, csak egy régi "szokás" optikai tuning, kb annyi értelme van mint egy low-rider dolognak ;) mondjuk ha forog a kerék, ugyse látszik....

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Hasznalnak meg manapsag csavat kullos fuzest montiknal? Regen nagy divat volt... Valamelyik nap lattam egy regi sevenT bicajt, U fekkel, meg ilyen csavart kullos elsokerekkel.
Hogy lehet az ilyet egyaltalan szervizelni?

Van valami elonye azon kivul hogy erdekesen nez ki?

MAGura

MAGura

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
kerékfûzés centírozás.... :D

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest

Sziasztok!

Ha valaki csinált már ilyet, esetleg jártas is a dologban, leirhatná ide a dolgok menetét, bisztos sokat segitene vele, nem csak nekem. Tudom nem olyan egyszerû a téma, de akkoris.
Vegyünk mondjuk egy átlag 3 keresztes fûzést, tegyük fel hogy minden küllõ a helyén...

élõre is köszi az érdemleges hozzászólást!

Most mit is akarsz igazándiból? Számomra nem túl világos.

MAGura

MAGura

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Ha valaki csinált már ilyet, esetleg jártas is a dologban, leirhatná ide a dolgok menetét, bisztos sokat segitene vele, nem csak nekem. Tudom nem olyan egyszerû a téma, de akkoris.
Vegyünk mondjuk egy átlag 3 keresztes fûzést, tegyük fel hogy minden küllõ a helyén...

élõre is köszi az érdemleges hozzászólást!

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Most mar úgy néz ki veszek 1 WTB Dual Duty FR kerékszettet. A haverom nemrég rakta össze a gépét és õ is ilyen kerekeket rakott bele. Igaz csak pár hete használja, de az a pár hét igen intenzív volt, majdnem minden nap mentünk ki a Bükkbe (és nem virágot szedni ám ;) ;D) és zúztuk szét magunkat. Tegnap ráadásul akkora csõröst esett, hogy azt hittem miatta hívhatom a mentõket, az elsõ kerékben meg akkora nyolcas lesz, hogy a szervízben a centírozó sírva menekül a legtávolabbi sarokba, ahol napokon keresztül mély depresszióban a köldökét nézi, majd végleges kómába fog esni. ;D ;D ;D
Felkaparom a pajtást a porból (hál' jó Istennek semmi baja ), nézzük a bicajt : egy lehelletnyi nyolcast nem találtunk, SEMMIT !!! 8) 8) 8) 8)
Eddig (pár hét aktív használat után) csak ajálnhatom a kerékszettet, szal mire meglesz a zsé és addigra sincs baja akkor tutira én is ilyet veszek. A haver tud szerezni 24 000 HUF-ért (elsõ hátsó), ráadásul nem is túl nehéz: 1 kerék 1 Kg körül van .

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 posts
A Deore elsõ agyról én is csak jókat tudok mondani:több mint egy éve bírja az elég kemény dolgokat(200-as tárcsával), de ha minden jól megy hamarosan jön a helyére egy Novatec. ::)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Nekem elég sokáig deore agyaim voltak elöl-hátul(hátul még most is az van), köztudott, hogy nem vagyok egy Peat, és semmi bajom nem volt velük...elöl 200-as tárcsával néha ciripelt, de egy-két fékezés után semmi, meg különbenis, kit érdekel....

SZóval nekem bejött....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
acor agy: inkább mint a deora, fõleg hátra.
okés, hogy lehet kímélni egy deorét, és nem megy tönkre, de az acorra kevesebbet kell vigyázni, és nem tud mindenki egybõl stevepeat módon biciklizni.....

oprelaci

oprelaci

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
"ezen mit értesz (gyenge középszar)?"

hát azt hogy a Shimano az csak Shimano X év tapasztalattal, én BIZTOS hogy nem vennék a nem csúcshiperszuperminõségükrõl híres gyártóktól komolyabb cuccokat (agy, monoblokk) pl: Acor, Zoggie, és a többeik.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
oprelaci:

próbáld ki 1X a Deoret tárcsafékkel, aztán lehet nyavajogni majd a tárcsafékesben, hogy "ciripel a fékem mit csináljak?" ::)

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
én ezekben gondolkodom MXre: Novatec FS32SB / F062SB forgalmazó

valaki, valami velemény?

thx, nesta

edit:
oprelaci:

Acor-t meg ilyen gyenge középszarokat már csak elvbõl se vennék.

ezen mit értesz (gyenge középszar)?

oprelaci

oprelaci

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Aki szidja a Deorét az újgazdag p*raszt (és nincs más dolga hogy az 50E Ft-on aluli cuccokat szidja), semmi baj nincs vele, 1 éve zúzom Dirt-ön meg Streeten és tökéletes.

Acor-t meg ilyen gyenge középszarokat már csak elvbõl se vennék.

Ilyen áron esetleg Sachs agyat lehet jót kapni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Trinity elsõagyam története;
Voletõl vettem 1et anno asszem 2 ezresért
vajpuha futás,miegymás
nem tudom,õ mennyit használta,én mentem vele egy évet
aztán most haverom megy vele dirten,és még mindig mintha új lenne
azon filózom,h visszaszedem tõle,egy DT nem lehet ilyen jó:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem meg Trinity "iparis" van (Caprine házimárka) és szinte súrlódásmentesen fut, gondozásmentes (85 kg., kb. 2000km). Az elsõ meg a hátsó saccra van egy kiló, így a bringa összsúlya nem kevés, de mivel a zagy ugyebár elég közel van a forgásponthoz nem olyan súlyos a probláma, mintha a felni lenne kõ nehéz. Spórolj (súlyt) a felnin meg a küllõkön!
Bye

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts

Deore is jó!
Aki tud biciklizni az nem b*ssza szét hetente a dolgait, aki meg nem, annak lehetnek millás cuccai, azt is megöli.

van benne valami!!!!
nekem is már 1,5 éve az van és nincs semmi baja

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Deore is jó!
Aki tud biciklizni az nem b*ssza szét hetente a dolgait, aki meg nem, annak lehetnek millás cuccai, azt is megöli.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Én most Novatecet gyûrök és nagyon-nagyon jó...
(a sz@rrá ment Ricsi helyett)