Nekem is hasonló tapasztalataim voltak a mitosz-szal,DE nekem a tüske látványától eleresztette a levegõt!Hozzászólnék én is a témához: (azt már az elején, hogy CC-s vagyok... ;D)
IRC Mythos XC: én is ezzel kezdtem, tényleg jól bírja, sztem simán bele lehet rakni 3-4ezer km-t. Ami nekem nem jött be (sokakkal ellentétben) az az elsõ gumi volt.
Nálam nagyon csúszkált, kicsit murvás lefeléken halálfélelmem volt, úgy sodródott kifele a kanyarban (kb 40-es tempónál).
Ha egy kicsit vizes volt az aszfalt elsõ fékkel fékezésnél is iszonyat könnyen megcsúszott.. Ez lehet azért, mert viszonylag magasan a bütykök elõl, de nemtom. Vagy lefeléken nem kéne elsõféket használni... ???
A defektállósága viszont kiválló, én 2500 km-t mentem vele defekt nélkül. A súlya is elfogadható, az én elsõm pl 650 gramm körül volt.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
cc külsõ
Indította
zz
, 2003. január 20. 13:31
Írta 2003. január 27. - 12:04
Írta 2003. január 26. - 16:54
Na jó, én a Continentalnál a kritikát a Twister és a DoubleFighter szériára értettem a tartósság kapcsán...(na, most majd jönnek a védések ezekre... ;D)
mellesleg lehetnétek egy picit kritkusabbak, én nem tudom hogyan kaphat egy 400 g feletti súlyú gumi 8+ minõsítést, megjegyzem, hogy a Michelin 490-re kapott tõlem 6-ost
vdani!
én elhiszem, hogy számodra a Tioga az etalon ;D, de azt ugye te is belátod, hogy a tapadás aszfalton és tapadás terepen egymás ellentétei, vagyis ha az egyik 8-as, a másik eleve nem lehet 5+ - persze lehet, hogy ezt csak 6 év tapasztalat (montin) és tucatnyi kipróbált gumi mondatja velem
mellesleg lehetnétek egy picit kritkusabbak, én nem tudom hogyan kaphat egy 400 g feletti súlyú gumi 8+ minõsítést, megjegyzem, hogy a Michelin 490-re kapott tõlem 6-ost
vdani!
én elhiszem, hogy számodra a Tioga az etalon ;D, de azt ugye te is belátod, hogy a tapadás aszfalton és tapadás terepen egymás ellentétei, vagyis ha az egyik 8-as, a másik eleve nem lehet 5+ - persze lehet, hogy ezt csak 6 év tapasztalat (montin) és tucatnyi kipróbált gumi mondatja velem
Írta 2003. január 23. - 10:21
Megemlitenem meg a MAXXIS Mobster 2,1 eset, ami ebben a meretben jol hasznalhato CCre is.
Sulya : kicsit nehez
Ara : Ha a HAROkrol leszeded akkor 2-3E
Elore nagyon jol haszonsithato, sokkal jobban iranyithato mint az eddig hasznalt (Panaracer Smoke\Dart, Ritchey Zmax, Conti Explorer p)
Ezen kivul marha jol lehet vele fekezni. Probaltam forditott forgasirannyal elore, nagyon jo, bar ha a helyes forgasiranyt hasznalod, akkor gordulesi ellenallasa sokkal kisebb lesz. A gordulesi ellenallas merteke jobban javul igy, mint amit elvesztesz a fekezhetosegen...
Tartossag: Kozepesnek mondhato.
Felutesvedelme viszont meg a nem duplafalu verzioknal is szerintem a legjobb (az eddig probalt kulsokkel osszehasonlitva) Persze fel kell pumpalni... kulonben hiaba minden
Sulya : kicsit nehez
Ara : Ha a HAROkrol leszeded akkor 2-3E
Elore nagyon jol haszonsithato, sokkal jobban iranyithato mint az eddig hasznalt (Panaracer Smoke\Dart, Ritchey Zmax, Conti Explorer p)
Ezen kivul marha jol lehet vele fekezni. Probaltam forditott forgasirannyal elore, nagyon jo, bar ha a helyes forgasiranyt hasznalod, akkor gordulesi ellenallasa sokkal kisebb lesz. A gordulesi ellenallas merteke jobban javul igy, mint amit elvesztesz a fekezhetosegen...
Tartossag: Kozepesnek mondhato.
Felutesvedelme viszont meg a nem duplafalu verzioknal is szerintem a legjobb (az eddig probalt kulsokkel osszehasonlitva) Persze fel kell pumpalni... kulonben hiaba minden
Írta 2003. január 23. - 03:00
Troll..
sima friss hoban semmi elonye.. mint egy butykos kulso..
azonban tomor fagyott havon , es jegen eszmeletlen jo a Nokian szoges
sima friss hoban semmi elonye.. mint egy butykos kulso..
azonban tomor fagyott havon , es jegen eszmeletlen jo a Nokian szoges
Írta 2003. január 23. - 00:23
passz... nekem az IRCm hóban tavaly kafa volt... az idei hórol nem tudok mit mondani :-\
Írta 2003. január 23. - 00:16
remélem hamarosan én is megnézhetem, nem gyári hibás-e a modell 8) mert eddig nem tudtam kimenni a hidegbe, de MOST!!!! Reszkessetek (vagyis majd én fogok) mert kicseréltem az SPDt platformra és már készítem is a bakancsom ;D
Mi a tapasztalat téli gumival? mondjuk téli gumi vs. hagyományos XC külsõ ? csak jégen van elõnye a 10ruppós Nokian-nak?
Mi a tapasztalat téli gumival? mondjuk téli gumi vs. hagyományos XC külsõ ? csak jégen van elõnye a 10ruppós Nokian-nak?
Írta 2003. január 22. - 22:29
Írta 2003. január 22. - 17:24
éljen a TractionPro ! 
asszem kevláros....
Elöl az explorerem igencsak kopik, de azért, mert sajnos nagyrészt aszfalton használtam és egyébként az elsõféket szoktam többet huzogatni nem is kicsit ;D
asszem kevláros....
Elöl az explorerem igencsak kopik, de azért, mert sajnos nagyrészt aszfalton használtam és egyébként az elsõféket szoktam többet huzogatni nem is kicsit ;D
Írta 2003. január 22. - 14:56
Na igen, a Conti könnyû és gyors, de fel kell válalnod, hogy 2 hónap után ki is lehet dobni. Kopik, reped, letörik
Dante, ebben bátran vitába szállok veled, mert én tavaly fél évig használtam a Conti Traction Pro-mat, azóta is a kedvenc gumim. Nagyon sokáig tartott (megtettem vele kb.6ezer km-t januártól júliusig!), és nem repedezett. Pedig ennek a fele terep volt!
Marha jól lehet vele mászni mindenhol,és defektet is alig kaptam vele!
Írta 2003. január 22. - 12:14
Hozzászólnék én is a témához: (azt már az elején, hogy CC-s vagyok... ;D)
IRC Mythos XC: én is ezzel kezdtem, tényleg jól bírja, sztem simán bele lehet rakni 3-4ezer km-t. Ami nekem nem jött be (sokakkal ellentétben) az az elsõ gumi volt.
Nálam nagyon csúszkált, kicsit murvás lefeléken halálfélelmem volt, úgy sodródott kifele a kanyarban (kb 40-es tempónál).
Ha egy kicsit vizes volt az aszfalt elsõ fékkel fékezésnél is iszonyat könnyen megcsúszott.. Ez lehet azért, mert viszonylag magasan a bütykök elõl, de nemtom. Vagy lefeléken nem kéne elsõféket használni... ???
A defektállósága viszont kiválló, én 2500 km-t mentem vele defekt nélkül. A súlya is elfogadható, az én elsõm pl 650 gramm körül volt.
Continental: én Twister Pro-t használtam (ez van fent most is). Az elsõ dolog az ára: én akciósan 1700(!) Ft-ért vettem darabját. Nem rossz...
Picit ijesztõnek tûnhetnek a nagyon kicsi minták, de én ennél jobban mászó gumit még nem láttam (hátsó keréken). Sajnos épp ez a hátránya is, rohamosan kopik. Elõre nem javaslom, nálam 300 km alatt majdnem a felére kopott, a hátsó jobban bírja.
A legtutibb felállás: elõre Explorer (ennek nagyobb a mintája), hátra meg Twister.
A súlya nálam 549 és 530 gramm volt. (elsõ-hátsó).
CC versenyre nagyon jó, csak 2 versenyenként cserélni kell... :'(
Continental: én Twister Pro-t használtam (ez van fent most is). Az elsõ dolog az ára: én akciósan 1700(!) Ft-ért vettem darabját. Nem rossz...
Picit ijesztõnek tûnhetnek a nagyon kicsi minták, de én ennél jobban mászó gumit még nem láttam (hátsó keréken). Sajnos épp ez a hátránya is, rohamosan kopik. Elõre nem javaslom, nálam 300 km alatt majdnem a felére kopott, a hátsó jobban bírja.
A legtutibb felállás: elõre Explorer (ennek nagyobb a mintája), hátra meg Twister.
A súlya nálam 549 és 530 gramm volt. (elsõ-hátsó).
CC versenyre nagyon jó, csak 2 versenyenként cserélni kell... :'(
Írta 2003. január 22. - 11:24
A Tioga gumik (nálunk) igen drágák. Konkrétan a Factory DH darabja 12 ezer forint. Ez azért erõsen rontja az ár/érték arányt. :
Írta 2003. január 22. - 11:21
zz:
Szerintem itt is, mint általában minden alkatrésznél a felhasználási terület és mód számít.
Elsõ lépésben gondold át, hogy milyen terepen, útfelületen szoktál tekerni. (Az én környékemen aszfalt, por-homok, döngölt föld és kis mennyiségben köves részek a jellemzõek.) Esõben és sárban nem nagyon szeretek tekerni, ezért az nem annyira mérvadó. Az is fontos, hogy melyik útfelület az, ami leginkább dominál.
Ha aszfalton tekersz sûrûbben, akkor az alacsonymintázatú (semi-slick) gumik között érdemes nézelõdni. Laza talaj esetén, sûrû, mély mintázatú gumik kapaszkodnak jobban. Köves, döngölt talajon a mély, ritkább mintázatú gumik találnak könnyebben kapaszkodót. Ezek a sártól is kicsit könnyebben szabadulnak. Viszont a bütykös gumiknak aszfalton nagyobb a gördülési ellenállása. (Ezen esetleg egy a gumi közepén lévõ vezetõ minta, illetve a bütykök elrendezése segít valamennyit.) Általános mintázatú gumit nem igazán fogsz találni, mindig szükség van valamilyen kompromisszumra. Arra is oda kell figyelni, hogy vannak gumik amiket kimondottan elõre, illetve hátra ajánlanak.
Arra is érdemes figyelni, hogy vannak verseny és általános gumikeverékbõl készült külsõk is. A verseny gumik általában kicsit puhább anyagúak és így jobb a tapadásuk, viszont gyorsabban is kopnak. Az általános összetételû gumik keményebbek, viszont a kevésbé is kopnak.
A külsõk extra szolgáltatásait is vedd figyelembe. (Defekt védelem, kevláros kivitel stb.)
A legtöbb gyártó oldalán súlyadatok is szerepelnek.
Ha ezekkel tisztában vagy, akkor irány a net. Nézd át a gyártók kínálatát. Válaszd ki mondjuk a 10 leginkább szimpatikusnak tûnõ gumit. Ezután nézz el a http://www.mtbr.com/ -ra és a http://www.testbike.hu -ra. (A termékek értékelésekor azért érdemes odafigyelni, ki mire használta. Értelem szerûen egy semi-slick gumi kegyetlenül tud csúszni ha valaki dagonyázásra akarja használni...)
Valószínûleg sikerül majd leszûkíteni a kört, aztán már csak a boltok kínálata és az ár a döntõ.
Ha a mostani külsõim elkopnak, akkor a következõ gumik azok, amik nálam esélyesek:
Continental - ExplorerPro
Continental - EscapePro
Panaracer - Fire XC Pro
Ritchey - SpeedMax
Ritchey - Z.E.D.
Schwalbe - BlackShark
Ha kellenek web címek, akkor azokat is szívesen megírom.
Szerintem itt is, mint általában minden alkatrésznél a felhasználási terület és mód számít.
Elsõ lépésben gondold át, hogy milyen terepen, útfelületen szoktál tekerni. (Az én környékemen aszfalt, por-homok, döngölt föld és kis mennyiségben köves részek a jellemzõek.) Esõben és sárban nem nagyon szeretek tekerni, ezért az nem annyira mérvadó. Az is fontos, hogy melyik útfelület az, ami leginkább dominál.
Ha aszfalton tekersz sûrûbben, akkor az alacsonymintázatú (semi-slick) gumik között érdemes nézelõdni. Laza talaj esetén, sûrû, mély mintázatú gumik kapaszkodnak jobban. Köves, döngölt talajon a mély, ritkább mintázatú gumik találnak könnyebben kapaszkodót. Ezek a sártól is kicsit könnyebben szabadulnak. Viszont a bütykös gumiknak aszfalton nagyobb a gördülési ellenállása. (Ezen esetleg egy a gumi közepén lévõ vezetõ minta, illetve a bütykök elrendezése segít valamennyit.) Általános mintázatú gumit nem igazán fogsz találni, mindig szükség van valamilyen kompromisszumra. Arra is oda kell figyelni, hogy vannak gumik amiket kimondottan elõre, illetve hátra ajánlanak.
Arra is érdemes figyelni, hogy vannak verseny és általános gumikeverékbõl készült külsõk is. A verseny gumik általában kicsit puhább anyagúak és így jobb a tapadásuk, viszont gyorsabban is kopnak. Az általános összetételû gumik keményebbek, viszont a kevésbé is kopnak.
A külsõk extra szolgáltatásait is vedd figyelembe. (Defekt védelem, kevláros kivitel stb.)
A legtöbb gyártó oldalán súlyadatok is szerepelnek.
Ha ezekkel tisztában vagy, akkor irány a net. Nézd át a gyártók kínálatát. Válaszd ki mondjuk a 10 leginkább szimpatikusnak tûnõ gumit. Ezután nézz el a http://www.mtbr.com/ -ra és a http://www.testbike.hu -ra. (A termékek értékelésekor azért érdemes odafigyelni, ki mire használta. Értelem szerûen egy semi-slick gumi kegyetlenül tud csúszni ha valaki dagonyázásra akarja használni...)
Valószínûleg sikerül majd leszûkíteni a kört, aztán már csak a boltok kínálata és az ár a döntõ.
Ha a mostani külsõim elkopnak, akkor a következõ gumik azok, amik nálam esélyesek:
Continental - ExplorerPro
Continental - EscapePro
Panaracer - Fire XC Pro
Ritchey - SpeedMax
Ritchey - Z.E.D.
Schwalbe - BlackShark
Ha kellenek web címek, akkor azokat is szívesen megírom.
vendég_vdani_*
Írta 2003. január 22. - 09:00
vendég_vdani_*
TIOGA TerraFirma:
súly 8 (Nem mértem, de nem nehéz, tehát könnyebb guminak mondható)
ár/érték 9 ( Az érték nagyon jó az árat nem tudom, mert bringán volt rajta ezért külön nem tudom az árat!)
jó hogy nem mérted de nem nehéz... meg ha nem tudod az árát akkor hogy osztályozol ár/értéket?...
Szia Ras!
Súlyát nem mértem de a Tioga honlapon fenn van....
Azon kívül mondtam, hogy csak az értéket tudom az árat nem ezért ez Nekem csak érték. De tényleg mennyibe kerül egy ilyen? Szerintem kb. 4000 Ft-ba...
VDaNi
Írta 2003. január 22. - 00:01
TIOGA TerraFirma:
ár/érték 9 ( Az érték nagyon jó az árat nem tudom, mert bringán volt rajta ezért külön nem tudom az árat!)
jó hogy nem mérted de nem nehéz... meg ha nem tudod az árát akkor hogy osztályozol ár/értéket?...
vendég_vdani_*
Írta 2003. január 21. - 23:23
vendég_vdani_*
TIOGA TerraFirma:
megbízhatóság 8 (átmentem egy kitört üveg üvegszilánkjain és nem lukadt ki...)
tartósság 6 (elég puhának tûnik a gumi az erezetnél ahol már csak gumi van! Ezért lehet, hogy kicsit hamarabb fog kopni, viszont addig úgy tapad mint állat!)
Tapadás aszfalton: 8
Tapadás csúszós talajon: 9
Mondjuk ez szerintem kompromisszum kérdése. Ha gyorsabban kopik jobban tapad viszont ha kemény a gumi kevésbé tapad.
VDaNi
Írta 2003. január 21. - 22:40
IRC Mythos F/R
súly 8
ár/érték 7
megbízhatóság 8
tartósság 7-8 (mondjuk 2,5-3ezer km után még kb a fele mintamagasság van meg...)
súly 8
ár/érték 7
megbízhatóság 8
tartósság 7-8 (mondjuk 2,5-3ezer km után még kb a fele mintamagasság van meg...)
Írta 2003. január 21. - 22:00
Na igen, a Conti könnyû és gyors, de fel kell válalnod, hogy 2 hónap után ki is lehet dobni. Kopik, reped, letörik, szóval ha osztályozni kellene (javaslom vezessük be ezt a rendszert 1-10),
akkor:
súly 9
ár/érték 7
megbízhatóság (sár, esõ, ónosesõ meg ilyesmi) 7
tartósság 3
míg mondjuk, a másik pár Michelin WG-Comp Lite az 6,6,10,8 ugyanezen a skálán
amit még használtam
Ritchey Z-Max Pro 5,7,8,5
Schwalbe BS 8,6,7,7
persze ezek szubjektív vélemények, nálam egy átlag menet 30% föld/salakút, 40% erdei terep, 30% aszfalt
akkor:
súly 9
ár/érték 7
megbízhatóság (sár, esõ, ónosesõ meg ilyesmi) 7
tartósság 3
míg mondjuk, a másik pár Michelin WG-Comp Lite az 6,6,10,8 ugyanezen a skálán
amit még használtam
Ritchey Z-Max Pro 5,7,8,5
Schwalbe BS 8,6,7,7
persze ezek szubjektív vélemények, nálam egy átlag menet 30% föld/salakút, 40% erdei terep, 30% aszfalt
Írta 2003. január 21. - 15:08
meg volt néhány rossz széria... pl néhány bütyök le volt olvadva meg hasonlók...
Írta 2003. január 21. - 15:03
Elöl Conti Explorer. hátul Conti Traction Pro
kapaszkodik, mint állat ;D
Elõrebocsájtva:
Ha valaki rosszat mond majd a Continentalról, az azért lehet, mert egyes modelljeik túl 'lightosak', az oldalfal vastagságán csökkentettek. Ez mehet a strapálhatóság rovására....
kapaszkodik, mint állat ;D
Elõrebocsájtva:
Ha valaki rosszat mond majd a Continentalról, az azért lehet, mert egyes modelljeik túl 'lightosak', az oldalfal vastagságán csökkentettek. Ez mehet a strapálhatóság rovására....
Írta 2003. január 21. - 11:21
Na ja, mert a kérdés ugye könnyû CC-re vonatkozott.
Nos,én szintén tudom ajánlani a Contit, nagyon jó. Könnyû nyári CC-hez az egyik legjobb választás a Conti Explorer Pro.
Nos,én szintén tudom ajánlani a Contit, nagyon jó. Könnyû nyári CC-hez az egyik legjobb választás a Conti Explorer Pro.

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére