Gabo!
Jól emlékeztem a Csekéék a Fizik forgalmazók.
"véletlenül" belenéztem a nagyker árlistába. No comment.
A választék : Fekete cromo , Rotwild piros-ezüst-fekete titán ,Tehénbõr titán. Twintech nincs.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kényelmes nyergek!
Indította
pitzu
, 2003. január 20. 10:46
Írta 2003. január 27. - 17:44
Írta 2003. január 27. - 17:35
Írta 2003. január 27. - 17:34
David !
1 Euro kb 250 Ft a valutaváltóknál (+- 2%)
A magyar boltokban a sima Nisene 10E és 18E FT között van.
Ha a Fiziknél rendeled a neten (Visa vagy Mastercard szükséges) akkor shop online/customize your saddle menüpont alatt ha végeztél a tervezéssel kiírja az összeget is.
Érdemes néha odanézni a honlapjukra ,mert szokott lenni játék ahol különféle üléseket lehet nyerni és ha nem nyernél akkor is kapsz az online árból 15% kedvezményt.
1 Euro kb 250 Ft a valutaváltóknál (+- 2%)
A magyar boltokban a sima Nisene 10E és 18E FT között van.
Ha a Fiziknél rendeled a neten (Visa vagy Mastercard szükséges) akkor shop online/customize your saddle menüpont alatt ha végeztél a tervezéssel kiírja az összeget is.
Érdemes néha odanézni a honlapjukra ,mert szokott lenni játék ahol különféle üléseket lehet nyerni és ha nem nyernél akkor is kapsz az online árból 15% kedvezményt.
Írta 2003. január 27. - 17:18
Nisene akkor mennyibe kerül ha a zseléset veszed??? lehet kapni Mo-n? ha a honlaprol rendeled akkor mennyibe kerül?? ( mennyi egy EU?)
Írta 2003. január 27. - 16:10
Írta 2003. január 27. - 15:12
Gabó!
Nem láttam még itthoni boltban Twintech nyerget, de ugyanígy nem láttam más gyártók drága modelljeit sem. Sztem ennek az a prózai oka , hogy egy boltos sem szívesen feccöl 20E-t egy nyeregbe hogy esetleg egy évnél tovább nála maradjon es adhassa aztán féláron ( én tavaly igy vettem a Rotwild replikámat 10E-ért). Ha megnézel egy sima Nisene-t (amit lehet kapni) ahoz képest annyi a különbseg, hogy a nyereg alja a Twintechnél fésûsen ki van vágva es ez fölött van plussz gél amitõl a családfád nagyobb biztonságba kerül.(mellesleg nekem a sima Nisene-vel sem akadt problémám....., de hát a kényelem az kényelem) Régebben mintha a CsekeRt forgalmazta volna, talán a csepeli bemutetóteremben...de nem fix.
Nem láttam még itthoni boltban Twintech nyerget, de ugyanígy nem láttam más gyártók drága modelljeit sem. Sztem ennek az a prózai oka , hogy egy boltos sem szívesen feccöl 20E-t egy nyeregbe hogy esetleg egy évnél tovább nála maradjon es adhassa aztán féláron ( én tavaly igy vettem a Rotwild replikámat 10E-ért). Ha megnézel egy sima Nisene-t (amit lehet kapni) ahoz képest annyi a különbseg, hogy a nyereg alja a Twintechnél fésûsen ki van vágva es ez fölött van plussz gél amitõl a családfád nagyobb biztonságba kerül.(mellesleg nekem a sima Nisene-vel sem akadt problémám....., de hát a kényelem az kényelem) Régebben mintha a CsekeRt forgalmazta volna, talán a csepeli bemutetóteremben...de nem fix.
Írta 2003. január 27. - 14:35
Dante:
Én meg azt nem értem, hogy egyetlen kérdésem alapján hogyan tudsz ilyen messzemenõ következtetéseket levonni?
Egyáltalán nem sznobizmusból szeretnék magamnak egy ilyen árfekvésû nyerget venni. Az elvárásaimnak megfelelõ nyergek egyszerûen ennyibe kerülnek, de ez nem azt jelenti, hogy hajlandó vagyok érte többet adni, mint amennyit valóban szükséges. Mind a bringámra, mind az egyes alkatrészekre magam kerestem meg a pénzt. Honnan tudod, hogy mi az amit meg tudok engedni magamnak és mi az amit nem?
Lehet, hogy számodra az a megszokott, hogy ha mondjuk öltönyt akarsz venni, akkor azt egy katalógus bélyeg nagyságú képe alapján megrendeled, és fizetsz érte x+n összeget. Az ugye nem is számít, hogy esetleg a méret, vagy a szabás nem passzol és a csere heteket vehet igénybe. Mint ahogy az se, hogy esetleg a sarki boltban ugyan azt esetleg megkapod csak x összegért.
Én így nem tudok megvenni valamit. Ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy megfelel-e az igényeimnek az adott dolog, meg kell néznem, meg kell tapogatnom, ki kell próbálnom. A Fizik Twintech nyergeinek is vannak alapmodelljei, amiket kipróbálva az ember esetleg el tudná dönteni, hogy akar-e egyedi modellt.
Az pedig a magyar boltok, forgalmazok szegénységi bizonyítványa, hogy a készletük még egy ilyen, nem túl költséges, de kényelmi szempontból fontos alkatrész esetében is kimerül a B+, Ike, Lookin nyergeknél. (Tõlünk nyugatabbra arra is van lehetõség, hogy a nyerget megkapd egy hetes kipróbálásra és csak utána dönts a megvásárlásáról. A választékról nem is beszélve...)
Mellesleg a te gondolat menetedet követve, meg lehetne kérdõjelezni, hogy miért is vannak egyáltalán a boltokban 35-40es váltók, vagy többszázezer értékû bicok. Hiszen aki egy ilyet ki tud fizetni, azt a posta költség sem fogja meghatni...
Szóval ha értelmes válasszal nem tudsz szolgálni, akkor inkább tartsd meg a megjegyzéseidet magadnak.
A többiektõl bocs az offtopikért!
Én meg azt nem értem, hogy egyetlen kérdésem alapján hogyan tudsz ilyen messzemenõ következtetéseket levonni?
Egyáltalán nem sznobizmusból szeretnék magamnak egy ilyen árfekvésû nyerget venni. Az elvárásaimnak megfelelõ nyergek egyszerûen ennyibe kerülnek, de ez nem azt jelenti, hogy hajlandó vagyok érte többet adni, mint amennyit valóban szükséges. Mind a bringámra, mind az egyes alkatrészekre magam kerestem meg a pénzt. Honnan tudod, hogy mi az amit meg tudok engedni magamnak és mi az amit nem?
Lehet, hogy számodra az a megszokott, hogy ha mondjuk öltönyt akarsz venni, akkor azt egy katalógus bélyeg nagyságú képe alapján megrendeled, és fizetsz érte x+n összeget. Az ugye nem is számít, hogy esetleg a méret, vagy a szabás nem passzol és a csere heteket vehet igénybe. Mint ahogy az se, hogy esetleg a sarki boltban ugyan azt esetleg megkapod csak x összegért.
Én így nem tudok megvenni valamit. Ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy megfelel-e az igényeimnek az adott dolog, meg kell néznem, meg kell tapogatnom, ki kell próbálnom. A Fizik Twintech nyergeinek is vannak alapmodelljei, amiket kipróbálva az ember esetleg el tudná dönteni, hogy akar-e egyedi modellt.
Az pedig a magyar boltok, forgalmazok szegénységi bizonyítványa, hogy a készletük még egy ilyen, nem túl költséges, de kényelmi szempontból fontos alkatrész esetében is kimerül a B+, Ike, Lookin nyergeknél. (Tõlünk nyugatabbra arra is van lehetõség, hogy a nyerget megkapd egy hetes kipróbálásra és csak utána dönts a megvásárlásáról. A választékról nem is beszélve...)
Mellesleg a te gondolat menetedet követve, meg lehetne kérdõjelezni, hogy miért is vannak egyáltalán a boltokban 35-40es váltók, vagy többszázezer értékû bicok. Hiszen aki egy ilyet ki tud fizetni, azt a posta költség sem fogja meghatni...
Szóval ha értelmes válasszal nem tudsz szolgálni, akkor inkább tartsd meg a megjegyzéseidet magadnak.
A többiektõl bocs az offtopikért!
Írta 2003. január 26. - 15:49
nem is 20e, csak a titánsínes változat - nem mintha 10e nem lenne drága, nos, gondold meg, mennyit ér neked a technika és a súly, s aszerint válassz
Írta 2003. január 26. - 00:03
20.000 ért egy nyerget???? hát nem tom... kicsit sokallom ja és + a posta kölcség
Írta 2003. január 25. - 17:36
Nem igazán értem, miért kell neked pesti bolt, ha színre és anyagra NEKED legyártják - s nem lesz ettõl drágább, max a postaköltség, de ha 10e fölötti nyerget veszel, akkor a postaköltség sem fog meghatni. Azért nem forgalmazzák szerintem, mert ha a színeket/anyagokat (sín, bevonat stb) kombinálod, akkor már annyi típus lenne, amit már nem érné meg a kereskedõnek behoznia.
Írta 2003. január 24. - 15:45
Grandaw:
Tudsz Budapesten olyan boltot, ahol Fizik Twintech-es nyergeket árulnak?
Eddig csak a RideBike oldalán láttam, Fizik nyergeket, de azok a Pavé-t kivéve mind normál, nem géles nyergek voltak... :-\
Tudsz Budapesten olyan boltot, ahol Fizik Twintech-es nyergeket árulnak?
Eddig csak a RideBike oldalán láttam, Fizik nyergeket, de azok a Pavé-t kivéve mind normál, nem géles nyergek voltak... :-\
Írta 2003. január 24. - 14:51
Én több nyerget tartok. A legkényelmesebb közülük a Lookin , de az baromira nehéz (a katalógusban megadott súlyhoz még nyugodtan hozzáadhatsz pár dekát ) és hát nem egy merev szerkezet, hosszú túrákhoz való. Nekem a Fizik Nisene jött be eddig a legjobban, legközelebb is ilyet veszek csak az már prosstatavédõs TwinTech lesz (mellesleg ,ha megnézed a honlapjukat akkor a shop online/customize your saddle menüpont alatt megtervezheted a saját ülésedet , amit le is gyártanak Neked.... www.fizik.com)
Írta 2003. január 24. - 14:19
San Marco Concor Light nálam is király! 1994 óta ezen ülök.
Bárki kipróbálta, azzonnal leugrott róla, de nekem jó.
De a beállitással játszadozni kell !
Bárki kipróbálta, azzonnal leugrott róla, de nekem jó.
De a beállitással játszadozni kell !
Írta 2003. január 24. - 10:39
Én reggelente újságot kézbesítek. A postás keron van egy selle royal fotel. Nagyon király. A sok fel -le szállást elindulást máson nem bírnám ki. A cc gépemre azért nem raknám fel ;D. De egy jó és hosszú túrára olyan kellene amire egyszer ráülö és többé nem akarok leszállni.
Írta 2003. január 23. - 09:01
Egész más a lányok és a mi csipõnk, ezért kell más nyereg is. Hölgy kollégáknak az ülõgumói sokkal távolabb helyezkednek el mint a srácoké(gonolj. szülés...), ezért jó Lensver-nek a fotel méretû dh nyereg.
Ha kemény prosztatavédõs nyerget akarsz nézd meg a Fizik nyergeket. Outra Pavé ccre Dolomit!
vBalu
Ha kemény prosztatavédõs nyerget akarsz nézd meg a Fizik nyergeket. Outra Pavé ccre Dolomit!
vBalu
Írta 2003. január 22. - 22:14
nekem flite-om van. kemeny jo kiraly.
van a selle-nek prosztata kimelo nyilasos. trans am-nek hijjak!
idovel mindenhez hozza szokik a popsÍ
ja es nincs baratnom tehat neki sem volt vele(m) gondja! :-)
van a selle-nek prosztata kimelo nyilasos. trans am-nek hijjak!
idovel mindenhez hozza szokik a popsÍ
ja es nincs baratnom tehat neki sem volt vele(m) gondja! :-)
Írta 2003. január 22. - 12:47
nekem Bike+ van... olyan Ritchey Vector koppintás..
kényelmes bár szintén keménynek találják sokan..
de nekem pont jó...
amit meg Rave leyírt szerintem szintén igaz, kivétel ha nagyon nem passzol a nyereg anatómiailag... (és findlihez hasonlóan Julcsi sem panaszkodott még 8))
kényelmes bár szintén keménynek találják sokan..
de nekem pont jó...
amit meg Rave leyírt szerintem szintén igaz, kivétel ha nagyon nem passzol a nyereg anatómiailag... (és findlihez hasonlóan Julcsi sem panaszkodott még 8))
Írta 2003. január 22. - 07:04
Nekem San Marco Concor Light nyergem van, és nekem nagyon kényelmes!
Bár aki ráül a bringámra azt mondja kemény és kényelmetlen!
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy egy idõ után minden nyereg kényelmes lesz ha sokat ülsz rajta!
Pl én emlékszem az elsõ 200 kilcsi kínszenvedés volt a két ülõgumóm nagyon érzékeny lett, de most már egyaltalán nem érzem meg az 50 kilcsi alatti távokat felette sem a sík a talaj de ha terep van benne azért még a bringás gatya sem segít!
De most már csak érzékenyebb lesz a csont ami elmulik elég hamar!
Egyébb férfiassági problémákat még sose tapasztaltam sem én se a barátnõm!
Bár aki ráül a bringámra azt mondja kemény és kényelmetlen!
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy egy idõ után minden nyereg kényelmes lesz ha sokat ülsz rajta!
Pl én emlékszem az elsõ 200 kilcsi kínszenvedés volt a két ülõgumóm nagyon érzékeny lett, de most már egyaltalán nem érzem meg az 50 kilcsi alatti távokat felette sem a sík a talaj de ha terep van benne azért még a bringás gatya sem segít!
De most már csak érzékenyebb lesz a csont ami elmulik elég hamar!
Egyébb férfiassági problémákat még sose tapasztaltam sem én se a barátnõm!
Írta 2003. január 20. - 22:41
A Vetta SP Trishock nekem is tetszett, de kegyetlen hamar megadta magát alattam...Lehet, hogy selejtes volt? Letört a mûanyag szegélye és utána nagyon hamar kiszakadt a huzata. Most egy új virít az országútimon, ott elég jól bírja, de nem is használom annyit.
Gondoltam valami prosztatavédõs, középen lyukas nyeregre is. Az Ike Race-rõl a Bikemag azt írta, hogy túl puha és hosszú távon kényelmetlen. Vannak keményebb hasonló típusú nyergek? Milyenek a WTB és a Richey nyergei?
Gondoltam valami prosztatavédõs, középen lyukas nyeregre is. Az Ike Race-rõl a Bikemag azt írta, hogy túl puha és hosszú távon kényelmetlen. Vannak keményebb hasonló típusú nyergek? Milyenek a WTB és a Richey nyergei?
Írta 2003. január 20. - 15:01
Ha férfi vagy próbéld ki a Vetta TriShook /Remélem jól írtam le/ nyerget. Én ezzel szoktam túrázni. Egész jól bírta a legbecsesebb felem a leghosszabb egy napos túrámat, ami 300 km felett volt. Emellett maratonokon is jól viselkedik! 8)
Ha a nyengébb nem bõl származol, vagy úgy érzed, akkor hallgass nyugottan Lensre. Nõi tapasztalattal nem rendelkezik a hátsóm ;D
Ha a nyengébb nem bõl származol, vagy úgy érzed, akkor hallgass nyugottan Lensre. Nõi tapasztalattal nem rendelkezik a hátsóm ;D