Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kényelmes nyergek!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
224 hozzászólás a témában

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Nekem a Selle Italia XO géles változata nagyon bejött. Mondjuk kimondottan XC nyereg. A súlya is csak 245 gramm, és az ára kb fele a Nisene- nek. Hosszabb utakon is nagyon hatékony a gél betétje. Tényleg van anyag a nyereg közepén nem csak imitáció, mint néhány társán.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Fejlemények Fizik nyergekkel kapcsolatban! (Mivel másokat is érdekelhet.)
Nem bírtam magammal, ezért úgy döntöttem, írok egy e-mailt a Cseke Rt.-nek (info@csekert.hu), mivel õk a magyarországi forgalmazok. Alig néhány nap elteltével megkaptam a részletes választ, egy Excell táblával. (Ha kell valakinek el tudom küldeni.)
A lényeg:
Nemrég adtak le egy rendelést a Fizik felé, korlátozott számú, típusú nyeregre. (Tehát egyedi rendelést nem vállalnak.) A nyergek márc. elején jönnek meg. Elméletben tehát a bicos boltokban lehet információt kérni, leadni rendelést, amire a Cseke Rt. szállítja a kért nyergeket. Pavé, Plateu, Dolomiti, Nisene nyergek jönnek. Lesznek Royal Gel és Twintech nyergeik is. Az ajánlott fogyasztói árak ~12e, ~13e, ~15e körül alakulnak majd.
A Fizik oldalán megpróbáltam ugyan ezekkel az opciókkal összeállítani a nyergeket. Az egyedi rendelés kb. 4-5e-vel jön ki drágábban, ráadásul akkor még a szállítási költséget nem is vettük figyelembe.

Nálam a favorit egyenlõre: Nisene royal gel töltéssel, fekete/szürke borítással, krómozott oldalvédõkkel, Mg sínekkel. (Hacsak nem találok addig olyat, ami még jobban tetszene... ;) )

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
lens valami überórioás nyerget használ full szivacs...
de szvsz a legtöbb széles kialakítású bejön a csajoknak

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
a húgom a széles géles nyergeket szereti, amelyekben inkább hátul van a sok gél, több gyártónak van kimondottan nõi modellje

mount

mount

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Hi nekem egy 3500Ft-s Bike+ Sport nyergem van. Ez volt a regi bringamon is amig el nem loptak, es ilyet kertem az ujra is (2002-es Crux ami azert nem ez az arkategoria :). Olcso, de nagyon bejott. Valami ujsagban lattam egy tesztet az elso 3ban vegzett (a tobbi mint >=10e koruli nyereg volt.) Van rajta prosztatavedo kivagas a muanyagban alul, a hatso reszen pedig valami gumi van a muanyag helyett, igy ez is jobb, vagy mi. Szoval nekem nagyon bejott (olyan CC-szeru dolog lehet amit muvelek), mentem mar vele 100km+ is es nem volt semmi gaz. Szerintem ennyi penzt siman meger, hogy kiprobald (en is azert vettem, legfeljebb megkapta volna a tesom, ha nem jon be.)
Ja, es egyszer zugtam is egy nagyot a huzat elszakadt egy kicsit, de miutan felepultem, tuvel, cernaval megvartam (nem az ulofeluleten szakadt) es nagyon jol mukodott utanna is mig ki nem loptak alolam :-(
Viszont erkekelne hogy a lanyoknak milyen jo nyereg van. A baratnom panaszokdik most nagyon az overe. Tudtok valamit ajanlani?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
elõször is - ez nem buta kérdés

konkrétan a fizik-et nemtom, de az eddigi online vásárlások a köv. rendszer szerit zajlottak - 1 kitöltöttem a megrendelõlapot (online), 2 átutaltam az Erste bankon keresztül pénzt, 3 bank küld bizonylatot, hogy a kifizetés megtörtént, 4 cég küld bizonylatot (mailben), hogy megkapták, s úton van, 5 futár kihozta

kizártnak tartom az utánvételt, szerintem itt is elõre kell pengetni

áfa - az meg mi??? nekem nem kellett fizetnem, s vámot sem, pedig 50e+ értékû volt az áru
számla - kell, de sima bankszámla megteszi, hiszen minden bank korlátlanul vált már át forintot, ráadásul egész jó tarifán

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Üdv mindenkinek! Extra buta kérdésem a következõ: Ha a Fizik lapján össze állítok egy nyerget ,az hogy jut el hozzám? Az elmult 40 évben még sosem vásároltam online, pláne nem külhonból. Gondolom kell hozzá deviza-számla,vámolják-e,a forgalmi adó rajta van-e, és egyébb csacskaságok...

Üdv:G.Pityu

UI:Van egy felesleges Selle Italia Flite Genuin Gale titán pálcás nyergem kb 14-ért megválnék tõle!

Deathrider

Deathrider

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Igen azt tudom de azoknak sajna ára is van!!!

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
A FUN ról se halottam rossz dolgokat... ;)

Deathrider

Deathrider

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Én is rájöttem, hogy olcson erõset nem kapok! Valószinûleg Tioga-t veszek az nem túl drága és elég jó! DE azért kössz a felvílágosítást!!

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Most te kényelmeset, jó és olcsot akarsz?? A Tiogából a kisebb 4400 Huf ha jól tudo, Akkor van a F.U.N.N-nak a cserélhetõ sines ülése az drága tavaly 15 éf félezer volt! (nekem is ilyen van de nem uj áron szereztem) Meg van a Vuelte Bomber de azt a haverom megvette 6 ezerért és kimentünk a hangárba és egy ugrás után le is csoffasztotta teljesen!

Deathrider

Deathrider

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Egy kérdés freeride-ra mien nyerget ajánlotok??? AMi nem túl drága? Tioga??

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
most egy vector van de nem mondhatnám kényelmesnek!! sajna! de városban cool a dolog...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
én is ;)

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
fõleg maratonra és túrára használnám...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
fizik nyergek nem 15+ mind, s egész jó súlyban vannak...

vagy Ritchey Vector Pro - asszem ez 7-8 körül van, s jó könnyû, pár én zsibbadtam tõle

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
Melyik az a kényelmes nyereg ami nem kerõl többe 15-nél és nem fél kiló???

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Dante:
Szánom-bánom amit írtam. Kicsit azt hiszem én is túlreagáltam a dolgot. Néha elõfordul, hogy az ember besokall és elõbb-utóbb az valahol így bukik ki belõle.
Szomorúnak tartom a magyar bolt helyzetet. De sajnos addig nem is igazán számíthatunk változásra, amíg az elsõ számú import eljárás, hogy Béla kimegy a kocsijával havonta egyszer a németekhez... Pedig mint a példa is mutatja igény lenne. (Vagy ahogy a marketing aranyszabálya tarja, ha nincs igény, akkor teremteni kell...)
A Csekével nem veszõdõm. Van éppen elég stressz így is az ember életében. Inkább nézelõdök más típusok irányába, aztán majd alakul a dolog valahogy.
Az a baj ezzel a nyereg vásárlással, hogy minél többet foglalkozik vele az ember, annál nehezebben jut döntésre. De legalább eltelik valahogy az idõ a szezonkezdésig. ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
OFF bocsi, ez kicsit hosszú lesz
Gabó!

Bocsánat ha félreértettél, én a hazai helyzet nagy ellentmondásaira akartam rámutatni, szó sincs róla, hogy téged bármilyen értelemben minõsítettelek volna - ha visszaolvasod hideg fejjel, erre gondolom te is rájössz. Sajnálatos módon az ember rá van kényszerülve, hogy végtelen szkepticizmussal álljon hozzá ehhez a vásárló-eladó viszonyhoz. Személy szerint megjegyezném, hogy ÉN mindig kipróbálom a boltban amit veszek (DVD lejátszó, fotógép stb.), s nem törõdöm vele, hogy a boltos már szívesebben kidobna. Mivel ez Magyarországon még nem bevett szokás, rá vagy kényszerülve, hogy bevállalj többlet kiadásokat - ilyen, ha mondjuk külföldrõl rendelsz. Ezen lehet sajnálkozni, lehet hõbörögni, de ez rajtad nem segít, ez egy kis ország, kis problémákkal, s amíg az átlagkereset annyi-amennyi, nem fognak tudni minden keresletet kielégíteni. Én is saját nehezen szerzett pénzembõl kötök horribilis összegeket a kerékpáromra, mert úgy érzem, hogy nekem megéri. Ez olyan szinten igaz, hogy én még bukót is rendeltem - nem volt drágább, csak éppen a 20 színbõl itthon csak 4-et forgalmaztak. Mellesleg a Cseke fülét aztán rághatod, én próbáltam, nekem nem sikerült, ha neked mégis, kettõt rendelj. (szürke-feketét) ;)

Egyébként hol és mikor minõsítettem az anyagi helyzetedet?

Ha megsértettek, elnézésedet kérem, nem annak szántam, remélem nincs harag.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Veszprémben itt az egyik boltban van egy tehén mintás Nisene, asszem 18ezerért, de ott van már köbö 2 éve. Majd ha ideadják 10ért én is jól megveszem. ;D Így kell csinálni.

Gabo: esetleg rágjad a Csakéék fülét, hogy a nagy márciusi árufeltöltéskor hozzanak Neked egy Twintech-et külön. Hátha.