Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás

- - - - -

• Please log in to reply
1686 replies to this topic

Ralph_Fiennes

Ralph_Fiennes

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
Heló BRUCE!
Én a lánc ápolási,kenési dolgokról írnék saját tapasztalatot.
Ha leszedem a láncot akkor nem petróban áztatom,hanem háztartási boltokban lehet kapni egy BRIGECIOL nevû zsír és egyéb szennyezõdést nagyon jól eltávolító szert.Zöld flakonban és literes kiszerelésben árulják 540 Ft-os áron.
Na ez aztán alaposan kimos mindent:a láncot beáztaton,a fogaskerekeket pedig ecsettel jól bepacsmagolom. Mindez rajta marad egy negyedóráig.Ezután vízzel(slaggal) alaposan eltávolítom a cuccokról és tökéletesen megszárítom,ami nyáron nem okoz különösebb problémát.Ha minen tök száraz,akkor elõszedek egy másik "kegyszert" ami a CASTROL KETTEN SPRAY névre hallgat ezzel bepermetezem a láncot,majd a külsõ felületérõl puha ronggyal letörlöm. Ez egy olyan kocsonyás réteget fog képezni egy óra múlva,mint amilyennel a SHIMANO a gyári láncait árulja.Persze ez majd idõvel (1-2 hét)nem a legszebb látványt fogja kelteni,de a kenés tökéletes lesz. A spray ára:1600 Ft.A lánc feltétele után a fogaskerekekre is jut majd a lánc segítségével a kenõanyagból. Persze ez közel sem elégséges,így én még rásegítek egy kis FINIS LINE láncolajjal is, Marha jó a viszkozitása, úgy ahogy a nagykönyvben van megírva:majdhogynem mézszerû sûrûségû.Mindenhová bemászik ;) No mondjuk az ára szerintem elég húzós:1380 Ft a 120ml.
Bocs,ha hosszúra sikeredett volna!
Én viszont érdeklõdnék,hogy kinek milyen tapasztalata van a viaszos formulájú kenõanyagokról?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
és a barátnõdet hogyan olajozod ?? ??   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
ok, csak "vicc" volt. vicc vége.
nekem is egy teflonos spRÉM van, de én a láncot szét is szoktam szedni, és egy "kis" petróban megfürdetem.

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 posts
;D attol  függ,hogy a barátnõmet olajozom vagy a bringát.
Komolyra forditva a szót igazábol nem olajozni szoktam hanem teflon spray-t használok a láncra.A telot még nem mertem szétszedni mert nem hinném,hogy össze birnám rakni de nem ártana minden második essõs tekerés után ujra kenni.
A mosásrol annyit, benzinkutnál vagyis gõzborotvával soha ne mosd mert azt is kimoshatod belõle  amit nem akarsz.Én csak kefélni ;D ;D ;D szoktam mármint a bicót oldoszeres meleg vizzel,mivel alu vázrol van szó, gond nem nagyon hiszem hogy lessz a víz miatt.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
YOci:
az olajozást hol/hogyan csinálod??

Yoshida

Yoshida

vendég

• fórumtag
  • 150 posts
Mindent, kivéve kerékfûzés, váz heggesztés. :)

YOci: gumijavítás?

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 posts
Szeasz!
A legfõbbek:
Mosás,olajozás.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Ti milyen karbantartási munkálatokat végeztek a bringátokon??