Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Author

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1285 hozzászólás a témában

#801
DM

DM

    vendég

  • fórumtag
  • 52 hozzászólás
Ahoj!
Most voltam 1 hónapos felülvizsgálaton az A-ganggel, minden nagyon jó, csak vasárnap felgyûrte a váltópapucsot. ???
Kb 10-el mentem, semmi extra terhelés -igaz sárban- és a váltó beakadt a kerékbe... :-X Erre nem tudok mit lépni, ha van valakinek ötlete, várom szeretettel.
A másik srác aki vett ilyet rosszabbul járt, mert elütötte egy autó.
Jó volt a cikk, fõleg a triál leírás teccett: "teleszkópos kerékpár".
Na a legjobbakat!
Üdv:
DM

#802
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
http://index.hu/velv.../v-torna/kero/
Most találtam. Csemegézzétek. Ez aztán egy kimerítõ cikk. Sok jó tanácsot ad a nõknek. És ezért kapott pénzt - nem keveset - az újságíró. :o

#803
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Persze, hogy nem a méret a lényeg! ;) De tudod kik mondják ezt? ;D ;D ;D ;)
Semmiképpen nem marad el az átnézés. Amint írtam már, most úgy érzékelem, a recsegés megszûnt, de még ma letesztelem. Az enyémben nincs egészen 3, akkor még lehet, hogy kap egy kis adag oxigénnel kevert levegõt. Hétvégén megyek haza szavazni :)., szóval bicajozás nem lesz, legfeljebb ottnon a Caprinnal, de rendbe kéne rakni, mert szerintem kezdi elfogyasztani a rozsda. Nem egyforma bicajjal nyomolunk, de egyformán szavazunk igennel.

#804
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Ultio: Nem fogok versenyre kelni :) Tudod, nem mindig a méret a lényeg ;D ;D Én a mostani hétvégére tervezek megint egy bicajozást...
Az aktuális átnézést az tényleg ne hagyd ki. Ha recseg, és a bal oldalon, nem feltétlen a pedál a hibás; lehet a középrész. De az átvizsgálás után tuti egyben lesz. A gumikra meg rá van írva, hogy mennyit bír. Szerintem egy 1,9-es gumi 3-3,5-ön tuti jól érzi magát, 4-en megy mint a golyó. Bár hegyrõl le kicsit kevesebb az jó (2,8-3), de azt se túlzottan, nehogy felütés legyen a vége.
NoFear: No comment. Inkább no comment...

#805
NoFear

NoFear

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Lehet, bár ezt félreérteni szerintem nehézkes, de nem lényeg hiszen nem tudják behozni.

#806
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
A jó idõt kihasználva :)- nem esett az esõ, hideg volt, a szél fújt >:(- elmentem bicajozni. Lájtos kis tekerés volt, kb. 25 km-t mentem A Margit szigeten voltam, próbálgattam újra a lépcsõzéést 8), meg az ugratásokat ;D. Jó lenne már elmenni a HHH-ra, de sajna nincs rá idõm. A legközelebbi nap, amikor hosszabb túrát tudok tervezni, az április 27-e. A bicaj középsõ része felõl gyorsításkor recsegõ, ropogó hangot hallottam. Úgy állapítottam meg - persze a laikus eszemmel- hogy a bal oldali pedál lehet a ludas. Amúgy nem volt vészes, sõt lehet csak az én precíz agyam érzékelte. Nem törõdtem vele nagyon, mert jövõ kedden viszem visza a gépet átvizsgálásra. Aztán észrevettem, hogy a gumikba se ártana némi kis levegõ, ezért elmentem a közeli Mol kirendeltséghez, és kipróbálva a szerzett ;D átalakítót - az Opusban szingó szelep van - fújtam némi levegõt a tömlõkbe. (Ti mennyire szoktátok felfújni a gumikat?) És mikor elindultam, tudatosult bennem a csoda. A gumik felfújásával, tényleg kevés levegõ volt bennük, megszünt a recsegés, ropogás a középtájról. Gyorsíthattam ezerrel, megy a bicaj, mint az óramû. Mi ebbõl a tanulság? A kemény mindig jobb, mint a puha, vagy félig kemény. ;D :D 8) ;)
Természetesen az új sisakomban feszítettem, egy Cratoni Sirion az, fekete-ezüst színben. Ez az elsõ sisakom, de élveztem nagyon. Így már olyan bicajos kinézetem volt 8) ;D. Illik hozzám, valamikor valaki azt mondta, jól áll nekem a szürke szín. Ez is jól állt. Na persze nem ez a lényeg, hanem az, hogy védjen a sisak. Nem éreztem kényelmetlennek, igaz, mikor levettem, a nyoma a homlokomon volt, valszeg nagyon megszorítottam. Egyébként nem volt kényelmetlen, észre se vettem, csak akkor, mikor a fák között kóvályogtam, és hallottam, hogy az ágak most a sisakot súrolják, nem pedig a becses fejemet. Szóval most már tapasztalatból mondom, hogy amellett, hogy véd a sisak, nem kényelmetlen, ha jó méretet és modellt választ az ember. És néha jól is tud állni. Legalábbis ezt kell képzelni, és akkor a szépérzésünket is megnyugtattuk ;)
Az Opus egyre jobban megy, most tényleg esedékes az átviszgálást, amit jövõ kedden ejtek meg. De ezt már írtam. A lényeg az, hogy megy az Opus, mint a rakéta, és én még most se bántam meg, hogy ezt választottam.
Forrset! Ez is elég hosszú volt! ;)
A szilvásváradi túra után számítsatok hosszú-hosszú elbeszélésekre. Ezt nem fenyegetésképpen mondtam, csak megemlítette ;D :D ;Dm.
Tractionman!
Még én sem vagyok nagy bicajos, de szeretnék az lenni! Szerintem ennek az elsõ lépése egy jó bicaj, ami már adott. Szívesen kipróbálnám a Traction Sx-et is. Na most már többet nem írok, mer biztos unja már mindenki.

#807
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Talán valami félreértés lehetett egyik, másik vagy mindkét oldalról. Én úgy tudom, gyártják.

#808
NoFear

NoFear

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Az eladó srác mondta, hogy nem gyártják amikor értetlenül álltam a kialakult helyzet elõtt.

#809
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
Na igen, ahogy gyurma mondja, nem mindegy, hogy mire. A nõknek talán tényleg jobb a Cross az elõbb említett szempontok miatt, de nem mindegy, hogy melyiket. Felesleges lenne gyurmát ismételni...

Amúgy meg NoFear! Figyi csak! Az 5503-ast meg nem véletlenül reklámozza az Author. Gyártják azt szépen, csak éppen Magyaroroszágra nem lehet beszerezni, úgy tudom. Egyéb, jól bejáratott országokban fogy rendesen, túl is, ezért nem jut ide... Hasonló gondoknak néztem elébe az A-zone-nal, de szerencsére az áthidalható volt... Na jó éjt, all!

#810
dhgyurma

dhgyurma

    vendég

  • fórumtag
  • 69 hozzászólás
Természetesen a nõknél általában elsõdleges szempont, hogy nekik tetszen, megy-e a hajukhoz ruhájukhoz stb. (Próbáld csak rábeszélni egy jobb, de neki nem tetszõ modellre!)
Igazából viszont te fogsz neki választani, csak ügyesnek kell lenned. Mérlegeld a helyzetet, hogy menyit fogja használni, és milyen terepen.
Ha rendszeresen használjátok és túrázni is fogtok, akkor mindenképpen a Corsát javaslom.
Gyakoribb városi és kissebb túra használatra a Vistát, vagy az Integrát ajánlanám.
Alkalmankénti használatra pedig a Linea, vagy a Thema lehet jó választás!
Amúgy lassan nálunk is aktuális a bringa csere nõi szakaszon! A helyzet u.a. mint nálatok: baba, gyerekülés, stb. ;D

#811
tractionman

tractionman

    vendég

  • fórumtag
  • 23 hozzászólás
Ultio!

Mint ahogy írtam nekem a 2002-es Traction sx-em van, ez a gép majdnem azonos az idei Opus modellel.
Én csak amatõr szinten bringázok, a tudásomnak megfelelõ, még sok is. Maximálisan elégedett vagyok vele. Idén még csak egyszer használtam, altestem kicsit elszokott a bringától, de lehet, hogy új gatyót kéne vennem.

Gondolkodom rajta, hogy valamelyik szervizben megcsináltatom a tavaszi átvizsgálást, mert a telót is kicsit elhanyagoltam ráfér egy zsírzás.

Mi a véleményetek?
A csajomnak vennék egy bringát, én egy Crossra gondoltam. Neki is tetszik. Szerintem túrázásra ideálisabb, gyorsabb ( nem marad le ) egyenesebben ül, ( nem fájdul meg a nyaka ) és a lényeg jobban mutat rajta a gyerekülés.

A szóba jöhetõ modellek: Integra, Linea, Thema de neki természetesen a Corsa sx tetszik.

Vélemény?



#812
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
ultio: Sisak? :D Hogy vált be?

yalaman: A jó idõ nagyon jól jönne már, a fenébe is! Meg kéne keresni az illetékest!

NoFear: Nagyon sok mindenben egyetértek Veled, de egy valami az, aminek igazán örülök: hogy Te sem a másik izélgetésével akarsz elõrébb jutni vagy elintézni a dolgokat. Ez egy (véleményem szerint) rendkívül pozitív hozzáállás, támogatom 1000L! :-*

#813
NoFear

NoFear

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hazaértem így mint ígértem reagálok Forrest hozzászólására:

"Megírtam észrevételeim Ürge Lacinak, aki szinte azonnal válaszolt."
Ez náluk dícséretes, tényleg kevés cég csinálja így.

", van sok olyan modellünk, amire tömeges igény van, és sajnos kevés felsõkategóriás modellünk van raktáron"
Ez teljes mérétkben érthetõ is, nem is vitatom.

"a többi cégnél sem állnak hegyekben a 200 ezer feletti kerékpárok"
Valószínüleg így van, de ez nem magyarázat arra, hogy valamit reklámoznak amit piaci illetve gazdasági érdekbõl, megfontolsából nem gyártanak.

"Volt ott egy figyelmeztetés, hogy aki az AUTHOR felsõkategóriás modelljeire pályázik, annak elõzetesen ezt jelezni kell, mert csak óvatosan fogunk behozni"
Na erre én speciel nem emlékszem (attól még természetesen lehetett) pedig elég gyakran nézegettem a honlapot illetve levélbeni megkeresésem válaszában sem találtam erre utaló nyomot. Idézet a válaszlevélbõl:"Mivel az országúti modellek 6 méretben készülnek, és ezek nem a legolcsóbb modellek, ezért csak rendelésre szállítjuk. Ez azt jelenti, hogy legkorábban február végére tudjuk Önnek beszerezni." A levél egyéb tartalma technikai részlet.

"Ez olyan, mintha most egy komoly autót szeretnél venni tele extrákkal, akkor azt valószínûleg meg kell rendelni, mert raktáron általában a hétköznapibb, egyszerûbb modellek vannak. Nos ez nálunk is így van."
Tökéletes a hasonlat, de természetesen én sem úgy mentem oda kerékpárt rendelni, hogy holnap már nálam lesz hiszen a válaszlevelük is egyértelmûvé tette illetve köztudott, hogy outi gépek nem feltétlenül "tömegcikkek" hazánkban, de ettõl még továbbra sem értem, hogy miért nem gyártják ha reklámozzák.

"Tessék tudomásul venni, hogy a magyar piac fényévekre van Európától! Mi szeretnénk ezen változtani"
A mondat elsõ fele tény, a második dícséretes, de sajna ettõl még a lelki világom nem lett jobb.

"Mindabból, amit idéztél, nekem egy dolog nagyon pozitívnak hatott: ha valaki hónapokig bogarászik, és keresi a legelõnyösebb megoldást, és végül a mi kerékpárunk mellett dönt, nos akkor az az ember ért a kerékpárokhoz! "
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy szeretek tanulni és van egy ideális elképzelésem, hogy mit is szeretnék illetve mi lenne nekem jó.

"Sajnálom, ha végül nem tudja megkapni, mert az õ méretében nincs, de örülök, hogy õ már legalább megértette, amit még nagyon sokan a mai napig nem képesek felfogni: az AUTHOR az egyik legjobb márka, ami a magyar piacon jelen pillanatban kapható!"
Mint írtam nem csak a méretemben nincs hanem maga a modell is csak papíron létezik már. Az, hogy az Author talán a legjobb ár/érték aránnyal rendelkezik nem vitatom, de (mivel alkatrészcsere alapban nem lehetséges) így még ha sikerült volna is kapnom változtatásokon esett volna át a gép.

Mielõtt valaki félreértené nem haragszom én senkire csak csalódott vagyok nem is kicsit ami szerintem érthetõ. Az eddigiek alapján azt hittem, hogy ez a cég talán más lesz mint többi, de mint tudjuk az élet nem fenékig tejfel .....

A helyzet konstatáltságod remélem nem rám értetted, mert semmi ilyesmi nem volt. Nem szokásom veszekedni, alpári hangot megütni fõleg nem egy eladóval aki csak azt mondja amit neki mondanak. Tisztába voltam vele, hogy nem kevés víz fog lefolyni a Dunán a rendelés és a tényleges teljesítés között (ezért is vittem az ár 30%-át). Én egy cég ellen harcolok, de annak semmi köze a kerékpárokhoz.

Remélem tanulságos volt az itt leírtak sokmindenkinek és bocs a hosszúság miatt, de így korrekt szerintem az eljárás.



#814
yalaman

yalaman

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 509 hozzászólás
re!
nem tudom hogy ki írta a sznobságot de jopofa ;D!! akarom mondani poénos ::) vagy micsoda!!
én azt mondom mindenki aki bicót ragad ultra jófej csávó! ez pont olyan mit a szofit szívok vs multi vagy az jobb!! jo a mindakettõ elõbb vagy utobb mindakettõbe beledöglik tökmindegy.
Ahoy hajrá ! jó idõt akarok meg km-eket!!
;)

#815
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Úgy látom jó idõ van, ergo megyek tekerni. Kipróbálom az új sisakomat ;D

#816
B._Szabi

B._Szabi

    vendég

  • fórumtag
  • 211 hozzászólás
Na! Végre Vargánya meggyógyította a fékemet! Holnap kapom meg! Már hánytam az országutizástól! Meg a görgõt is kezdem gyûlölni, ebben az utóbbi pár napban! szánom bánom, hogy az utóbbi idõben elhanyagoltam ezt a topicot! :(
De a mai naptól magántanuló lettem, úgyhogy edzhetek éjjel-nappal és talán a netre is kicit több idõ jut!

Forrest GTi : semmi bajom nem volt a hayes hidrával. csak hát ha el tudtam bizniszelni úgy, hogy csak kicsit kellett ráfizetnem az XTR-re, akkor miért ne! 8)
Amugy a Hayes egy bivaly állat fék! Szerintem kicsit tulzás is lett volna a 61kilómhoz. Amugy Zerge 4 éven kereztül ugyanazt a Hayes féket használlta! És még mindig mûködik!!!!

Na a "jó" idõre való tekintettel megyek görgõzni! :P

#817
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Tractionman
Melyik beszámolóra gondolsz?
Sokat gondolkodtam azon, hogy az Opust vagy a Traction Sx-et vegyem meg. Végül is az Opus 8) mellett döntöttem. Nem bántam meg. De ha a Traction sx-et veszem, szerintem azt sem bántam volna meg. ;D Vélemény a Traction sx-rõl?

#818
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 hozzászólás
ultio: Akkor stílszerûen mondhatnám, hogy kabbe ;) De inkább összeszedem magam, és legközelebb írok egyet magam, egy jó hosszút :D

ppüsi: Laci láthatóan tényleg teljes mellbedobással és hittel áll neki a dolgokhoz. Ez szerintem teljesen a helyén van. Amúgy a tar tényleg nem jó, próbáld meg kicsit késõbb megnézni. Az meg, hogy fél évet várni kelljen rá, tényleg extrém, de ahogy Laci írta, legtöbbet 2-3 hét alatt be tudják szerezni. Jövõre meg akkor a további bökkenõk is elsimulnak.

trac: Szabinak miért nem volt jó a hidra Hayes? Nekem tudjátok, bowdenes Hayes van, és állatul fog! A hidra ugyebár adagolhatóbb, és talán még jobban fog, de szükség volt erre? Pláne ilyenek árán?

Na visszavonulok gyógyulgatni :)

#819
tractionman

tractionman

    vendég

  • fórumtag
  • 23 hozzászólás
Hát lehet, hogy sznobok vagyunk, de nem egy 100.000-ft feletti Author szaladgált ( 2003-as modell ) már januárban az utakon, holott a Velotrade múlt héten kapta meg a szállítmányt! A konténerben többnyire 100.000-ft alatti bringákkal!

Én mégis inkább a sznobok táborához tartozom, és elégedetten bringázok 2002-es Traction sx -emmel.
A fent emlitett márkával kapcsolatban szárnyra kaptak érdekes hírek pl: Lovas Gabi beszámolója stb.

De az érem másik oldala, B. Szabi ha jól tudom januárban megkapta Egoist típusú bringáját és azóta használhatná ha nem fejleszti túl az elõször késõ, majd nem mûködõ hidraulikus XTR tárcsafékkel.

Na egy kicsit elkalandoztam , szerintem az Authorosok hozzáállásával nincs gond. Sok esetrõl tudok amikor jópár telefon, sms, e-mail árán jutott a boldog tulajhoz az aktuális Author!
A 2003-tól érvényes 2 év garancia sem lebecsülendõ.
Szerintem érdemes rá várni!

#820
ppüsi

ppüsi

    vendég

  • fórumtag
  • 222 hozzászólás
Na, ez tényleg pozitív, hogy ilyen gyorsan válaszolnak egy mailre!! ;)

Én nem ismerem Ürge Lacit, de az látszik, hogy iszonyatosan hisz abban, amit csinál!!! :-* Ez tényleg jólesõ érzés.

Amit leírtam a magyar piacról, az nem csak az Authorra jellemzõ, hanem az egész magyar kerékpárpiacra! Sajnos... Tudnék mesélni arról, hogy a Velotrade hogy kicseszett velem, pedig az õ általa forgalmazott termékek nem tavaly törtek be a magyar piacra.

Az a szomorú, hogy úgy gondolkodnak a magyar piacról, mint ahogy azt Ürge Laci is írta. Egyszerûen jelentéktelenek az eladások. És vaj' miért?? Talán mert még a versenyzõk sem tudják megvenni a felsõkategóriás gépeket??? :'(
Talán ha majd belépünk az EU-ba (hogy idõszerû legyek)... és eltelik legalább 10 év...

Forrest: nem tudok bemenni a kep.tar.hu-ba megnézni a képeid!!!! :-\

Ja, és ami a várakozást illeti! nem hiszem, hogy azt gondolná valaki, hogy bemegy a boltba fél millával és már viheti is a gépet!! Na de azért ne kelljen már fél évet várni rá!!!