Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Author

- - - - -

  • Please log in to reply
1285 replies to this topic

#741
Zak McKracken

Zak McKracken

    vendég

  • fórumtag
  • 70 posts
DM: a wilkerben 68000-et mondtak nekem listaarnak, ami eleg korrekt. Mondtak is hogy valoszinu az allithatosag az amin lesporoltak az arat.

meg kapok arajanlatot ra mashonnan is, ha kedvezo lesz, akkor ezt veszem, ha annyira nem akkor szerintem az XVert. Tetszik az a TPC+ :)

mas:

ma volt egy rogtonzott kis Authoros tali a markabolt elott, resztvevok egy Opus, egy Sovereign sport, es tulajdonosaik :)
jot eldumalgattunk, ki lehet talalni mirol :)
kozben Kaszi haverom vett egy jo kis zseles author nyerget a gepere, elegge kenyelmes :)

Zaki.





#742
DM

DM

    vendég

  • fórumtag
  • 52 posts
Ahoj!
Zak nekem ugye black sport van, ami nagyon jól mozog, igazából rossz csak annyi hogy nem nagyon érzek változást az elõfeszítés és a csillapítás tekergetése közben. Volt szerencsém Elite-t próbálni na ott már mûködött. Lehet hogy csak az enyém ilyen, bár engem nem zavar mert nem vagyok állítgatós típus. Ja meg belülrõl lehet rugóutat állítani.
Ennyi. Remélem segít.
Megköszönném ha megírnád mennyibe kerül a Black sport külön!
Üdv:
DM

#743
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 posts
Zak! Nekem Black-em van, igaz, a Comp. Másikat nem ismerem, ezzel teljes mértékben megvagyok elégedve. Nagyon jól állítható, kisimítja az utat teljesen... ennyi.

#744
Zak McKracken

Zak McKracken

    vendég

  • fórumtag
  • 70 posts
hali!

megdoglesztettem a pedalom, iszonyatos recsegesek kozepette elhalalozott, lgalabbis most komaban van.
Lehet kicsit tul durva neki a stilusom, nemtom.
Most felraktam a regi636-osom, es szerintem le se veszem, a suly nem erdekel, annyival kenyelmesebbnek es biztonsagosabbnak erzem.
Ja es 2 heten belul telocsere, de meg mindig nem tudtam eldonteni, hogz 2003 Manitou Black Sport, vagy 2000 Manitou XVert, nem hasznalt. Arban ugyanaz.

Zak



#745
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,725 posts
Ultio!
Ha bejön a "lap nem jeleníthetõ meg" sor, nyomj egy frissítés-t,majd enter és kész. nem fog kétszer elmenni.

#746
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Hogy ez miért ment el 2-szer... Néha így csinál a rendszer. Megírom a hozzászólást, elküldöm, a lap nem jeleníthetõ meg, megírom újra, aztán meg kétszer elmegy. Na mindegy, és bocsi ::) ::)

#747
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Na én nem tekertem a hétvégén egy km-t sem :( :( :(. De majd májusban, Szilvásváradon! Megmutatom a haveroknak mire is képes egy Author Opus az én kezemben! ;D ;D Lenyomok mindenkit! Felfelé mindenképpen! De most már szerintem az Opussal felfelé is elsõ leszek!
Végigmegyünk a Caprine Maraton 65 km-es távján, hogy szokjam a terepet, aztán május 24-én hajrá! Még egy kis reklám az Authornak, mert ahogy látom, jól teljesítenek a bicajok a maratonokon. Most már én jövök :D :D.
Nekem is bejött a Penco szelet, csoki, ezért holnap megyek az Author boltba, és veszek a májusi túrára.
Tudja valaki, hogy milyen Author bicajokat lehet kipróbálni a Rekettyésben?

#748
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Na én nem tekertem a hétvégén semmennyit sem :( :(. De majd Szilvásváradon!
A Penco szelet nekem is bejött, ezért holnap megyek az Author boltba, és veszek a májusi tekergésre.
Már én is szeretnék tekerni Author tulajdonosokkal!
Tudja valaki, hogy a Rekettyésben melyik Author bicajt lehet kipróbálni?

#749
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 posts
Na sziasztok! This is a nagyon-nagyon mozgalmas nap volt. Bicajoztunk. Megvolt az A-zone-nal az elsõ hosszabb összefüggõ tekerésem. (A normálisabb hegyi kipróbálás még mindig várat magára.)
Többen megbeszéltünk egy ma reggeli találkozót, de nagyon sokan lemondták a rossz idõre hivatkozva. Jó, tényleg lógott az esõ lába, meg szemerkélt is, de nagyon durva klímának kellett volna lenni ahhoz, hogy ma végre ne menjek el tekergõzni kicsit...
Reggel azzal kezdtem, hogy felszereltem az új km-órámat, Cateye Cordless személyében. Muszáj volt, mert amióta össztelós bicajaim vannak, mindig elszaggatom a kábeleket. Nagyon jó, nagyon tetszik :) Azon kívül feltettem elõre-hátra a SpeedStuff sárvédõket, nagyon zorall! Majd ha lesz így róla kép, megmutatom! Olyan, mint egy crossmotor, már csak a motor hiányzik róla ;)
Végül 3-an mentünk. Ürge Laci, neki egy ismerõse, meg én. Nagyon jól jártam, ezt már az elsõ pillanatban láttam: Laci (egyelõre még) egy Zenith-tel, Gábor pedig egy Stratos-szal. Na mondom, az én traktorommal sok esélyem lesz a gödöllõi túrára... Na mindegy, mentünk. Egy picit csepergett az esõ, de hát télleg nem volt gond. A 3-as úton mentünk, sokan tudjátok, milyen az. Igazából a Hungaroring felé való leágazás után kezd durvulni, utána van egy csúnya-csúnya emelkedõ. Mondom, nehogymár ne menjek fel! Felmentem. Meghaltam... Télleg gáz, mert ugye 26-os a bicaj, 2,1-es gumik (igaz, 4 baron), pogózott elõl-hátul (mert persze mindig teljesen felpuhítva használom, mert iszonyat élvezem). A nyeregcsõ nem elég hosszú (le kellett vágni belõle, hogy a hegyen le eléggé leereszthessem), a lábam nagyon nem tudom teljesen kinyújtani, tehát nem tudok teljes erõt belefesszölni. Meg persze nagyon széles vagyok, és a légellenállás... :D Tehát ott felértünk, akkor döntöttem úgy, hogy felkeményítem a telókat. Hátul oda-visszaút, elõl 100-ra vissza és alul teljesen elzártam. Õrület, mennyire más! Mintha egy másik bicajra ültem volna. A 76 kilóm alatt teljesen kemény lett, csak a lukakat, meg a bukkanókat vette fel, de teljesen merev lett a gép!
Na, odaértünk. Ott leraktuk a bicajt, csocsóztunk egyet-kettõt (nyertem-nyertem!!!), aztán indulás. Jééé, mondom, valami fura. A hátsó féknyereg egyik vázhoz rögzítõ csavarja sehol. De ku.va jó, mondom... Levettem a másik lelazultat is, kikötöttem, és levettem a bovdent is. Hátsó fék nélkül jöttem haza. Késõbb kipuhítottam (akartam) a telókat (már Pesten), látom, hogy hátsó rúgó egyik állítócsavarját is elhagytam.. pff... A féknyeregért én vagyok a hibás: ezt tényleg húzni kellett volna, vagyis átnézni rendesen...
Hazafele még egy Mc belefért, bár utána nem esett jól bicajra ülni. Egyébként ebben a Pencoban tényleg lehet valami... Laci ette a zselét is meg az energiaszeletet (Ionogelrõl nem is beszélve), a végén meg mondta, hogy így síkon akár még 50 kilcsit is eltekerne.. Na remek... Tényleg, még a 25-öt is alig bírtam tartani vele, õ meg még ott is hagyott... Köszi. :D
Szóval azért nagyon jó volt. Itthon fél óra alatt rendbeszedtem a bicajt, minden jó már rajta. Nyersen az adatok: 50,3 km-t tettem meg, 2ó15p tiszta bicajos idõ, 22,2 km/h átlag (erre azért edzettségem alacsony fokára tekintettel büszke vagyok picit), 55,4 km/h maximum. Most túl vagyok egy ebéden, fürdésen, és egy kádban alváson, most jön majd a vacsi.
Hát ennyi a mai napom.

#750
tractionman

tractionman

    vendég

  • fórumtag
  • 23 posts
Ki látta a mult vasárnapi HHH-hegyi versenyt? Voltak Authorok szép számmal, de még nem elegen! A versenyeken is kitettek magukért. A csömöri sport club jóvoltábol sok versenyzõ Authoron indult. Az eredmény nem maradt el, Nagy Sanyika a kategoriáját megnyerte!!!!!! ;) :) ;D Egy tavalyi Sector-ral. Az eredmény sem és a bringa sem semmi, full Ritchey, nitánium váz stb!!!! :P :P :P

Gratulálok az indulóknak!

3.-án természetesen megint HHH. Buda maraton Author-Penco futam!!! ;D ;D ;D

#751
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Köszi lovas_Gabi!

Megpróbálok sokat és sok helyen tekerni az Opussal. :D Pl. május 1-4 Szilvásvárad ;D, de ezt már tudod, tekergek az Opussal.
Karban tartom, minden tekerés után megtisztogatom :), a mûködésével meg nincs gond, nem is volt, fõleg hogy a nyikorgás is megszûnt a középrészrõl ;D. Nincs rajta semmi caflang, egy váztáskám van, természetesen Author ;D, egy km órám, az nem Author sajna >:(, hanem Cateye, illetve egy villavédõm hátul, az meg Trinity, mert nem tudtam, hogy az Authornak is van ilyan. Most már tudom, tehát csere lesz. Jó lenne még egy Author mez is, de ami késik, az nem múlik. ;D ;D
Kellemes hétvégét mindenkinek, tekerjetek sokat, én valszeg csak vasárnap megyek egy könnyû kis suhanásra eme fõvárosban.

#752
Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,725 posts
Ultio!
Szerintem a legegyszerûbb módja, hogy sokat és sok helyen mész az OPUS-sal.
Arra ügyelj, hogy mindíg kifogástalan állapotban legyen, minden mûködjön, ne legyen nyekergés, nyikorgás, csörgés, csattogás, ne legyen agyondekorálva.
Egy ilyen gép a legjobb reklám a legjobb helyen.

Ez már szerzõdés nélkül is elég reklám a cégnek.

Ha bõvebben érdekel ez a téma és hivatalossá szeretnéd tenni, a lehetõségekkel kapcsolatban keresd Ürge Lacit!

#753
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Gab#!
Az a lényeg, hogy mûködik precízen most már a géped. Az enyémnek sincs semmi hangja, pontosan jár. Én is egyedül szoktam bicajozni, társulnék szívesen valaki(k)hez. Én nem is ismerem annyira a szuper helyeket, tehát az is jó lenne, ha valaki megmutogatná azokat. Sokszor tényleg jobb, ha nem egyenlõ szinten van 2 bicajos. Bár az a kérdés, kinek jobb. Aki a gyengébb, annak jobb, mert húzzák, aki az erõsebb, annak meg rosszabb, mert visszahúzzák. ;D
A Buda Maratont kihagyom, kényszerbõl >:(, mert akkor Szilvásváradon leszek :D az Opussal ;) együtt. Bejáratom 8) a hegyekben, és felkészítem, felkészülök a Caprine Maratonra. De azért majd gondolok rátok! Én is kipróbálnám a többi gépet nagyon szívesen!
DhGyurma!
Ahogy már mondtam neked, az egyik bicajos haverom gyöngyösi, õ is jön Szilvásra, megkérdezem tõle, ismer jó helyeket arrafelé.
Forrest Gti!
Nem betegség, csak nem szokványos. És az betegség, hogy az én nótám meg az, hogy:
Ott fogsz majd sírni, ahol senki se lát.... ;D
A múlt héten pénteken, mikor fenn voltamm a HHH-en, a Rekettyésnél egy fazon megkérdezte tõlem, hogy én vagyok az Author reklámembere? Csak úgy dagadtam a büszkeségtõl! 8) 8) Tényleg hogy lehet valaki Magyarországon Author reklámember? Én lennék az szívesen! :D :D

#754
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 posts
Naná, hogy igen! Persze hogy látjuk egymást! Kiváncsi vagyok, hány Authort fogok ott észrevenni. Már nem a megfigyelõképességemmel van baj, hanem hogy effektív hányan leszünk. Egy A-zone a tutibiztos, részemrõl ;D
Az betegség, ha Kaláka a pelikánt hallgatok?

#755
dhgyurma

dhgyurma

    vendég

  • fórumtag
  • 69 posts
Hali!
Nyikorgó tekergõk, és egyébb kerekesek. Van valakinek Mátrás túra élménye?
Infókat gyüjtok 1 esetleges Mátrai author talihoz! Minden ötletet szivesen fogadok!
Én sajnos annyi nyekergõ bicót javítok, hogy nincs sok idõm bejárni a körnnyéket ! ;D
Üdv Gab az egyre népesebb (még "kis" ) csapatunkban.
Ne feledjétek május 3 Buda maraton, még ha naem is indultok!
Legalább bulizunk 1-et, és kipróbálgatjuk egymás bicaját. ;)

#756
Gab#

Gab#

    vendég

  • fórumtag
  • 81 posts
Szevasztok!

Ultio: nekem is a közép rész nyikorgott, pontosabban kattogott. Bevallom marhára idegesített, elõször meghúztuk a hajtókarcsavarokat jó izmosan gondoltam ez jó lesz de folytatta, majd még1x visszamentem és csontra szédszedtük a közepét, azóta okés úgy látszik valami kosz zavarta vagy ilyesmi. Az a baj hogy soxor csak az segít ha az ember kicseréli a középcsapágyat. :-\

A Buda Maratonra én is nevezni szeretnék (azthiszem igyekeznem kéne vele) de szerintem a 60at is megkockáztatom. Vagy húzósabb lesz a pálya mint mondjuk a Hobbi Duna Maraton? Tavaly azon tekertem még a régi jó öreg gépemmel aminak csúfos halála lett (Nyugodj békében sokat gondolok Rád ;))
Végülis szervezhetnénk "privát" Author találkozókat is sokszor van hogy egyedül tekerek, persze az az igazi ha nagyjából egy szinten vagyunk és az egyik nem lohol a másik után - bár ez is ösztönzõ lehet.
Jó szelet mindenkinek ;)

#757
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Gab#!
Örülök, hogy neked is Authorod van. Hogy viselkedik a Versus?
A találkozó engem is érdekelne. Mondjuk most vasárnap is elmehetnénk egy kicsit tekeregni.
Na most már leírok a húsvéti tekerésemet, de nem hosszan.
Kezdem azzal, hogy múlt pénteken visszavittem az Opust, mert a középrészrõl még mindig hallatszott a nyekergés, zörgés. Leszedtük a bal oldali hajtókart, tisztítás, meghúzás, de sajna ugyanúgy jött a hang. Na mindegy , gondoltam, nem annyira zavaró, meg ha már megnéztünk mindent, és nem lehet vele mit tenni, akkor nem lehet mit tenni. Felraktuk a csomagtartót is, stabilan áll, nem fogom elhagyni. Felmentem a HHH-ra, meg le is jöttem onnan. A nyikorgás azért zavart. Menet közben azon gondolkoztam, nem lehet, hogy egy Author ne mûködjön úgy, mint egy svájci óra ;D ;D. Akkor mi lehet a baj? Megnéztem hazaérve a láncot, és hát mit láttam? Illetve mit nem láttam? Hát kenõanyagot nem láttam a láncom. Adtam neki TF2-t, meg a váltóknak is, illetve a bal oldali pedálba is, és akkor lõn a csoda. A nyikorgás megszûnt, mint az óramû, olyan a bicajom. :D ;D 8) 8) 8) 8)
Hétvégén elvittem a bicajt Salgótarjánba, és tekertem egy keveset. Tényleg keveset, mert csak kb. 30 km-t mentem. De nagyon szép helyeken! Pécs kõig mentem fel, onnan pedig legurultam. Nem én találtam ki ezt a túrát, a netrõl szedtem, a cím, ha valakit érdekel: http://www.extra.hu/shke/index2.html
A bicaj nagyon jól teljesített, a legmeredekebb emelkedõn sem nyikorgott, ment szépen, ami azt bizonyítja, hogy hibakeresésnél nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy el van-e látva a bicajunk kenõanyagokkal ott, ahol kell. A látvány tényleg nagyon klassz volt. Én is jól bírtam a tekerést, olyan helyeken is a gépen maradtam, ahol a Caprinnal már nem. Néhány emberrel találkoztam csak, köztük néhány anyukával, meg kisgyerekkel. Azt mondták, ne menjek az általam eltervezett útirányba, mert úgysem tudok lemenni. Én mégiscsak arra mentem, és hát meggyõzõdtem arról, hogy a laikus embernek fogalma sincs a hegyikerékpározásról. Az a hely ugyanis, ahol nem tudok lemenni, egy sípálya volt, pontosabban sípálya is csak volt szerintem. Na ott ereszkedtem le, magamhoz mérve nagy sebességgel. Jól teljesített a teló, ha nem lett vóna, jó néhány nagy bukást produkáltam volna.
A bicajjal kapcsolatban még annyit, hogy még most sem bántam meg, hogy ezt választottam. A hegyekben is jól mûködött, ezért már nagyon várom a májusi szilvásváradi túránkat, ahol a többiek ellen is kipróbálhatom az Opust. Egyedül a gumikkal van egy kis gond, mégpedig az, hogy mivel nem igazán kemény terepre valók, a laza talajon (pl. homok) nem kapszkodnak jól. De ezen könnyû segíteni :D :D. Mindenkinek minden jót!

#758
Forrest GTi

Forrest GTi

    vendég

  • fórumtag
  • 200 posts
Na jó napot!
Zak, nekem is Black Comp-om van, de fekete. Nagyon meg vagyok elégedve vele, ha összejön, biztos Neked is tetszeni fog. 80/100-as vagy 100/120-as lesz?

Gab! Télleg egyre többen vagyunk, és ez jó. Elégedetlen Author-tulajdonosról hallottatok már? Amúgy meg 3-án lesz a Buda maraton, oda szerintem sokan kimegyünk, nincs kizárva, hogy össze is futunk páran. Gondolkodom azon, hogy az A-zone-nal bevállaljam a 30 km-es távot ::) Merész, gondolat, mi?

Húsvétról meg annyit, hogy ugyan nem locsoló-, de gyerekversnek megteszi:
Kicsi vagyok, székre állok. Basszátok meg, így se látok! :-X ;D ;D

#759
Gab#

Gab#

    vendég

  • fórumtag
  • 81 posts
;D
Helló MIndenkinek!
Végre megtaláltam! Már mint az Author topicot. Ezúton Kösz a Kolosy téri márkaboltba a felvilágosításért, illetve a gyors szervízért. Azóta minden ismét zsírozottan mûködik a kb egy hónapos kék-fehér Versus bringámon! ::)
Szerintem szépen gyarapodik nálunk az Authorosok társadalma. A múlt héten is a vonaton összefutottam a valakivel aki nem régóta egy A-Gang tulajdonosa, ja és szintén Vas megyei. Üdv neki is ha magára ismer!
Kérdéseim: Tud-e valaki róla hogy mikor lesz Author találkozó legközelebb?
Illetve más jellegû hogy itt hogyan tudom beállítani a profilomat?? Nem engedélyezu hogy bármit is beírjak. Vagy elrontottam valamit. Meg tennék fel egy két képet is csak még nem jutottam hozzá..
Mára ennyi voltam

#760
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Most már nem széles ;D ;D ;D ;D