Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
1. MóDoSíT GOMB

2. A VFS nehezebb és egyenletesebb ellenállást produkál, de szvsz a 850 is elég, nem hiszem hogy a Tour-ra készülsz, valószínû hogy elég az 500 watt is ;)

Tacx drágább, ellenben szerintem minõségibb a kidolgozás és kb örökélet. Bátyám 10 év körüli görgõje még ma is használatban van, és több 10 ezer km lett már vele tekerve. Csak ennek kicsi az ellenállása, ezért egy új tacx.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
pl: MINOURA VFS-R HYBRID és a MAG-850R között érezhetõ az a kb20e huf különbség?

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
A téli "hûvös" napokra szeretnék vásárolni egy görgõt/mágnesfékes/.
Elsõsorban országúti bicajjal használnám.
Milyet ajánlotok?/tacx,Minoura,Elite ezekrõl már hallottam, de még nem próbáltam egyiket sem/
A lényeg a kormányról lehessen vezérelni /terhelésfüggõ/.
Milyen gumit tegyek a hátsókerékre, /gagyit mert ugyis elkopik/?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
cimborám 3 éves váza most repedt el....viszont elõtte nem görgözõtt vele csak a múlt télen...szal fene tudja

ha görgözés közben folyamatosan amperszag van (gyk pörkölõdõ gumi szag) akkor nagyon ráhúzom a görgõt a gumira vagy nem eléggé ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Igen. Hát az amennyire csak tudom azért ne, mert könnyen törik a kallantyú, csak szimplán erõsen. Meg ez hüleség h. megterheli a vázat meg az agyat meg nemtom. Simán ki is állhatsz, nem lesz baja semminek.

vázterheléssel kapcsolatban kérdezd Bálnát ;)
Nem tudom mennyire fáradnak el a vázak ,de hogy oldalirányú terhelét kap a váz rendesen az biztos.(fõleg az én súlyomnál)
Gondolom sok függ a tekerési technikán,a bicikli beállításain stb

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

uncsi(tv, zene megy, de akkor is)

én filmet néztem közbe, hang nélkül, benyomtam egy jó kis 120 perces mixet, így egész élvezhetõ volt :)
esetleg ha van Veled valaki és néha váltatok pár szót...

Alapból matt színû a görgõ, de ahol felfekszik a gumira, ott kifényesedett és egy kis nyomvájú is van benne. Ez normális, vagy a gumival nem stimmel valami?:)

majd egy idõ után szépen el fog kopni a közepe, ez tök normális.

meg a gumi is kopik nálam szépen.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
epyc: teljesen normális, a tizenx éves Tacx görgõm (még a bátyámé volt) már elég rendesen meg van kopva... Azért ha nagyon kopik, én vennék rá egy görgõs gumit :) Megérdemli :)

Iceshark: Ne állítsd rá annyira a görgõt a gumira. Ez lehet a legvalószínûbb hiba.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
nekem a gumi kopik láthatóan 2 nap után...

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Igen. Hát az amennyire csak tudom azért ne, mert könnyen törik a kallantyú, csak szimplán erõsen. Meg ez hüleség h. megterheli a vázat meg az agyat meg nemtom. Simán ki is állhatsz, nem lesz baja semminek.

Nekem hagyományos, monoblokk meghajtás van, annál rendesen látni (fõleg a fogaskerekeknél), hogy "nyeklik-nyaklik" az egész. Nem mernék kiállva tekerni vele:) Integráltnál is hasonló van, vagy az merevebb?

Minoura VFS-R görit vettem és azt vettem észre, hogy rendesen nyomot hagy a gumi a görgõn. Alapból matt színû a görgõ, de ahol felfekszik a gumira, ott kifényesedett és egy kis nyomvájú is van benne. Ez normális, vagy a gumival nem stimmel valami?:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Na vettem én is egy görgentyût, hát mit mondjak jóóó ez csak hát...

uncsi(tv, zene megy, de akkor is)

amúgy jó muri tetszik, elleszek vele a télen, ha már a meló miatt úgyse tudok kiszabadulni nagyon...

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Köszi!
Szóval annyira szorítsam bele az agyat a görgõbe, amennyire csak tudom!?! Hogy a váz egyáltalán ne mozoghasson?

amennyire csak bírod.
nem jó az semminek, ha ficánkol a váz a görgõben!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Köszi!
Szóval annyira szorítsam bele az agyat a görgõbe, amennyire csak tudom!?! Hogy a váz egyáltalán ne mozoghasson?
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
1. Eléggé. Nem kell franciakulccsal meghúzni, de azért fogja rendesen.
2. 110-esig bõven. Felette meg normális ember úgysem görgõzik.

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Nos, két kérdés merült fel bennem:
1. Mennyire kell megszorítani az agyat?
2. Kb milyen max pedálfordulattal használhatom a görgõt?

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Igen persze!

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
A 850-es Minoura használható országutival is, ugye?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
használd egészséggel.
Unalmas, viszont lehet zenét hallgatni, filmet nézni, olvasni, csak tekerni ne felejts el :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
No, a mai nap sikerült szert tennem egy Minoura VFS-R görgõre (http://www.minoura.jp/vfs-e.htm). Sok tapasztalatom nincs görgõk terén, de ez nagyon egyenletes ellenállást biztosít. Ahogy nyomod neki, úgy növekszik az ellenállás, szinte alig kell hozzányúlni a hozzá adott távszabályzóhoz. Anaerob pulzus zónás edzéshez is teljesen jó;) Maga a "vas" kialakítása is teljesen rendben van, igényes heggesztések, szép festés és jó minõségû anyagokból van összeválogatva. Egy gond van vele: egyszerûen halálosan unalmas görgõn edzeni:p

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Dave! A tacx honlapján van külön görgõs edzésterv is, ha jól emlékszem.