Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás

Milyen görgõvel nyomod Arcsiba?

minoura mag500. alap, nincs távirányítója, de majdmem 4 éve megvan és mûkszik...

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Milyen görgõvel nyomod Arcsiba?

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
én is panelban nyomom a görgõt, slick gumával van egy kis hangja de eddig még nem szóltak, lehet a zene hangosabb amit tekerés közben hallgatok :)

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Köszi a gyors válszt! Pro én is inkább kimennék a szabadba,de szerintem tavasz lesz belõle. Addíg mankózok a friss levegõn!:(
Még egy kérdés: mennyire zajos? Lakótelepi lakásban lakom. Mehet a lakásban vagy inkább vonuljak le a pincébe vele?:chin:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nekem 850R van, ilyen távvezérlõs...
a távvezérlõ semmi extra, de okos kormányfelfogatása van, 5 másodperc felrakni, és hasznos.
a görgõ nekem tökéletes, jó a befogatója, bár az állítója kicsit hülye, hogy milyen méretre kell, de én csak montival használom, szóval ez nem probléma...a hozzá adott gyorszár hasznos, illetve azzal al egjobb a befogatás - a DT-met nem kedveli.

a 7 állás (L,H, és 5 köztes fokozat) közül én a 3-4.et használom, az bõven elég 1.4es slickgumival. összességében meg vagyok vele elégedve, ajánlom.:)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
hú... elõzõ héten szerdán felültem a görgõre... nagyon rosszul esett. 10 perc, aztán úgy döntöttem, hogy leszállok a bringáról... amíg ilyen szép idõ van, inkább kimegyek! ;)

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Sziasztok!

Túl vagyok egy térdtörésen és lassan eljutok oda,hogy talán újra kerékpárra ülhetek. Addígra már hideg lesz és arra gondoltam veszek egy görgõt,hogy tudjak lábadozni.
Minoura Mag-850R-t néztem. Montival és outival is szeretném használni.
Mi a véleményetek errõl a görgõrõl?
Dave Te is ezt a márkát használod,melyik típust?

Köszi

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Ahem. Találtam egy régi bringát a garázsban. Gondoltam ideális görgõzõ bringát lehetne belõle készíteni, de egy valami visszatart: a hátsó papucsok távolsága 125mm, nem 130 mint a mai szabvány. Be tudom ezt a régebbi vázat megbízhatóan fogatni a mai modern görgõkbe?

A Taxc-nál is nagy az állítási lehetõség, úgyhogy tuti.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kipage: szerintem igen, nekem a minoura görgõmön egész közel is lehet csavarni egymáshoz a két oldali "pofákat"...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ahem. Találtam egy régi bringát a garázsban. Gondoltam ideális görgõzõ bringát lehetne belõle készíteni, de egy valami visszatart: a hátsó papucsok távolsága 125mm, nem 130 mint a mai szabvány. Be tudom ezt a régebbi vázat megbízhatóan fogatni a mai modern görgõkbe?

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

mi az a metamid?

Nagy kopásállóságú mûanyag láncvezetetõ görgõnek és hasonló alkatrészeknek szokták használni.

Rúdban is hozzá lehet jutni általában olyan boltokban foglalkoznak vele, ahol színesfémmel is, de google kidob jópár forgalmazót.

(Ha az enyém lenne a görgõ, akkor én metamiddal pótolnám, ez a legkönnyebben beszerezhetõ kistételben és könnyû megmunkálni viszonylag olcsó ~1500Ft kilója)
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
McGywer: ezt akartam is írni, csak letelt a 15 perc...szóval mondjuk egy lánccsere is bejátszhat esetleg, ha tudod, hogy most huzamosabb ideig a görgõn lesz a bringa...:)

nemecs: én 8-ast raktam rá, az volt itthon - kicsit neccesen vált a 9es váltó, de nem vészes, görgõn úgyis kb 2 fokozatot használok.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
karbon telekereket bele,hagy száguldjon:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Azért a kerékcsereberés bulinál számoljatok azzal is, hogy ha a cserekeréken más a fogsor állapota, mint a másik keréknél, akkor simán ugrálhat rajta a lánc.

nemecs

nemecs

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Én is hasonlóan gondolkozom, csak kiváncsi voltam mások véleményére. A józan ész és a pénztárca is azt diktálja, hogy a kerékcsere a leggyorsabb és még a legolcsóbb, ha görgõzni szeretnék.
Lehet hogy amatõr a kérdés, de van jelentõsége annak hogy 8 vagy 9 darabos a fogsor a cseredarabon? Alapból 9 van fenn?

a sok gumicsere szerintem se a guminak, se a felninek nem tesz jót, és macerás - én a helyedben vennék egy használt, alapszintû kereket fogsorral meg egy slick gumit, aztán ezt cserélgetném, ha görgõzni akarok...még a féket se kell bekötni, ha görgõzöl - csak bedobni a kereket, berakni a görgõbe, és ennyi. alapszintû hátsó kereket 8-10ért kapsz, gumi+belsõ max. 5ezer...szerintem ez a legolcsóbb megoldás, ha nem akarsz folyton gumit cserélni, de kint terepgumival és bent slickkel is ugyanazt a bringát akarod használni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nemecs: én szép lassan tuningoltam a bringám a gyári állapotról, és amikor új kerékszettet vettem, akkor a régi kerekeim közül a hátsót kicentríroztattam, raktam rá egy slick gumit meg egy alapszintû shimano sort, aztán ha aszfaltozni megyek vagy görgõre, akkor csak kicserélem pikk-pakk, és kész.

a sok gumicsere szerintem se a guminak, se a felninek nem tesz jót, és macerás - én a helyedben vennék egy használt, alapszintû kereket fogsorral meg egy slick gumit, aztán ezt cserélgetném, ha görgõzni akarok...még a féket se kell bekötni, ha görgõzöl - csak bedobni a kereket, berakni a görgõbe, és ennyi. alapszintû hátsó kereket 8-10ért kapsz, gumi+belsõ max. 5ezer...szerintem ez a legolcsóbb megoldás, ha nem akarsz folyton gumit cserélni, de kint terepgumival és bent slickkel is ugyanazt a bringát akarod használni.

nemecs

nemecs

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, de elég idõigényes feladat!
Lehet hogy már szó volt róla, de azért én megprobálom akkor ismételten. Van valakinek közelebbi kapcsolata, tapasztalata a Tacx Satori T1850-s "termékkel"?
Hobby, középhaladó felhasználónak (mint én) nem túl erõs (mágnesfék) egy kicsit?
Más!
Azt már tudom, hogy ajánlatos Slick gumit használni ha nem akarok megfeszülni, a zajról már nem is beszélve. Ti hogy oldjátok meg ezt a kérdést, ha MTB-s bringátok van? Cserélgetni kell a külsõt, vagy a komplett kereket, vagy netán komplet bringát cseréltek? :)

U.i: Sajna csak egy gép van a fedélzeten, ezért nem vennék másikat!

Wackor

Wackor

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
kosz a gyors valaszt, raerdeklodok. amugy mi az a metamid?

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Ferroglobusnál érdeklõdj.

Vasból meg lehet hogy olcsóbb is lenne pl a TOM Fernél www.tomfer.hu
(Meg talán akkora falvastagsám lenne szükséges)

Másik megoldás metamidrúdból megcsinálni
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Wackor

Wackor

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
udv,

van nekem egy tacx rollertrack szabadonfuto gorgom. a gondom az, hogy 2 gorgo a harom kozul mar egy kicsit gorbe. emiatt raz tekeres kozben. ha van valakinek elado felesleges, akkor megvennem. de. szetszedtem a gorgoket es meglepve tapasztalatam, hogy csak egy 5 mm vastag muanyag cso az egesz cucc. nem gondoltam volna hogy egy 5 mm falvastagsagu muanyag cso ennyit bir. mi lenne ha helyettesitenem aluminium csovel? szerintetek? es ha igen, akkor honnan lehetne beszerezni? 110mm atmero, 5 mm falvastagsag, kb. 380 mm szelesseg. draga lehet?